Skoči na vsebino

Avril Lavigne

╭∩╮ Spolovilni tehnik
  • Število vsebin

    140
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od Avril Lavigne

  1. drgač pa prov z veseljem zdle že dva mesca pa pol drajsam od tašče mazdo 2 1.3 benz, 75 konjev včer sm šel optiko nardit, vse bp servis narjen decembra natankam za 45 eur pa se vozim 14 dni
  2. hotu sm samo reč, da to je na vseh levelih kupovanja avta - hiša vedno zmaga
  3. sj ga je kupu sm jz nism kupu gt3, k sm poorfag
  4. pogledajo kolk se prodajajo avti, vračunajo riziko, garancijo morjo dat (kar njim predstavlja strošek) in pol ponudjo neko odkupno ceno lani sm meu ponudbo gt3 kupt od frenda, vem kok je bla ponudba, kaj je on hotu pa kolk je šlo naprej. s tem, da maš pol pr teh pr jakih forah še jače fore, ker hočeš je bil pogoj, da gt3 not da zato, da gt3rs dobi
  5. Ne vem kolk je še kj popularno vrtjenje km nazaj, glede na to, da se ti podatki zapisujejo na tehničnih in ful maš možnosti preverbe tega. Se pa vse več pojavlja to, da ma folk v avtih nameščene te pizdarije, ki fejkajo direkt na avtu prevožene km. Npr. da 2 km šteje za enga al pa še kj hujšga.
  6. Zdaj so popusti spet nazaj in so kar konkretni.
  7. Jap, sem seznanjen s primeri tega. TAko za fizično kot za pravno osebo.
  8. Vmes gre nemška avtohiša v stečaj in se obrišeš pod nosom za ddv.
  9. tisti skret je daleč od mojga BMW-ja
  10. Men je tud G serija všeč, ampak menjal ne bi. Dvakrat sem že bil na testni vožnji, spec, ponudba, vse, ampak nima smisla v menjavi, ker je F87 CS dosti dosti bolj poseben avto. Meni osebno se boljš pelje, ni pigfat, izgled je subjektiven (G serija ima možnost talkega spojlerja, ki mi je všeč), pa neskončno boljši avto za progo je. P/P je hud, ker dobiš proper M avto za ca. 70k. In to s 450 konji. Ni pa več to proper track avto, kar mene najbolj moti.
  11. Amm, lih med GTS in S je minimalna razlika, če gleda 2,5 turbake. Base vs S pa precej velika, ker je 2.0 vs 2.5 bokser. Če pa gleda 4.0 GTS je pa spet čisto druga zadeva, ker dobiš 400 konjev 4.0 NA motor (iz GT4).
  12. kvas pa u lajfu pelal, da je blo tk sanjsko za užitek v vožnji?
  13. jap, tud to maš ampak default mode je lezenje
  14. eno vprašanje drevroret a ko spustiš bremzo na ravnem avto sam leze naprej al tapkneš gas pa potem sam leze al se ustavi vsakič, ko gas spustiš to majo DSG-ji med sabo različno, recmo pr cliot sm meu clo tk, da je sam lezel naprej, razen kdr je bil v race mode, tam je samo skakal bmw rabi, da tapkneš gas in pol sam leze vw je sam lezel, ko sem spustil bremzo na ferzot je tk, da ga samo z gasom prestavljaš
  15. Tbh ne vem vseh okoliščin. Zdj al je zapel za rob bankine al pa karkoli v zvezi s tem + semislicks. Lahko da je čist bizaren dogodek, splet okoliščin. Se pa vid, da je avta ful navožen, ko je kazal posnetek je ful lepo rešu. Nasploh se zna model res dobr pelat, predlani je mislm da zmagal al pa bil med top3 po tem, da je vozil skor identične čase v posameznih vožnjah. Pa vseen je bil ful hiter. BTW, svaka čast telim, ki delajo Hrušico. Isto Katarina. Letos se obeta verjetno še en amaterski GHD. Mogoče mi celo uspe it na vse tri, kar pomen da bom fural 5 GHDjev letos (en še na Hrvašek in en v Bosni)
  16. Ni skantal, je resu. Polosovino je odtrgal. Avto je zrihtan.
  17. Pa bi takrat kupil. Pa 1 EUR 2019 =/= 1 EUR 2024
  18. Toyota Slovenija je shit show, oba ljubljanska prodajalca in pripadajoča servisa pa lih tako. Pripelješ avto na servis, prej poveš kaj je treba zrihtat, nima pojma kaj je, kako je, nbene robe naročene, nbenih navodil ne dajo prej, nč. Ob sedmih zjutrej stojiš tam v vrsti 10 ldi vsakič. Pa še ne bi reku, če bi blo to enkrat na let. Ne, dvakrat na let, ker delava 20k km na let yarisom pa servis je na 10k. Še dobr da vsaj vmesne nardim privat, pr serviserju, ki 1. ve kaj šraufa (sm meu že primer, ko smo moral direktno s Toyoto dodatno preverjat, al so nalil 0-16 al 0-20 olje, ker me je skor kap, ko je blo na listku napisano 0-16); 2. ve zakaj se kj šraufa (menjava olja v difih itd. je no-no izven intervala na Toyota servisu), 3. itd. Zato pa se tam šraufa ca. 10 yarisk, pa niti približno ni Toyota servis. Naslednji redni servis bom nardil pr Jerebu v Izoli.
  19. oprema je itak overrated večina sodobne opreme je itak navlaka
  20. na instiču je vidt, da ga je pobralo pa ful je fizično aktiven
  21. Model je direktor največje slovevenske craft pivovarne, ki je del enga največjih pridelovalcev in trgovcev s hmeljem pr nas. Shujšal je ful. Fura atv-je in snežne sani. Peče najboljše stejke, dela najboljši pir.
  22. Kdr sm še pral doma pr starših, tm je en navadn hišn sesalc za to. Nč komplikacij.
×
×
  • Ustvari novo...