Skoči na vsebino

flipflop

Mafija
 • Število vsebin

  59
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

11 Tabornik

Več o članu flipflop

 • Stopnja
  je doniral jako. (Ko bi tudi drugi enako ...)

Nedavni obiski profila

73 ogledov profila
 1. flipflop

  Hribi

  Za navadn hrib mam ponavad sam vodo sabo, kar se hrane pijače tiče. Recimo za Kamniško sedlo ne jem nič, imam pa rezervo seboj. Če je celodnevna tura užijem kaj malega (orehi, proteinska ploščica). Ponavadi jem obilno v dolini ali ko pridem domov. Sem pa lowcarb zaradi česar ‘padca cukra’ načeloma ne občutim.
 2. flipflop

  DO YOU EVEN LIFT

  @Vučko nekaj v tem smislu bi rad imel, lahko tudi palca, da startam iz stoječega položaja, ker tole med vrati je mal nerodno. Plezam pa ne, drgač kul, treba se je znajti 😃
 3. flipflop

  Hribi

  Mene itak vse ožuli. Bom imel v mislih, pa @Lunco tud dobr nizke ‘prodaja’. Magari če bi kdaj testno ciljal na slične visoke superge 🤔
 4. flipflop

  Hribi

  Haha, povej raj kaj naj naslednjič kupim Visoke se razume
 5. flipflop

  DO YOU EVEN LIFT

  Hehe treba je. Realno mene fitnes ni vidu prej, ne doma ne kje drugje. Sem začetnik in mi je kar zakon, res dober feel. Zej si me spomnu s sliko, elastike še rabm ja in štango 😃
 6. flipflop

  DO YOU EVEN LIFT

  Tkole mam 🙂 Slika
 7. flipflop

  DO YOU EVEN LIFT

  @dzaver lepa. Jaz si vzamem en dan čist frej, sam izležim, 1x tedensko malo bolj intenzivno (dve uri namesto eno), za vikend dopoldne trening, popoldne ali zvečer dodam en dan tek in drug hojo. To je optimalno, pride kakšen teden, ko mi zmanjka časa, pa stisnem trening vsak drug dan. Delam doma, furam pa lahke utezi, sklece, dvige trupa/nog, trebusnjake, zaključim s kolebnico in hitrim raztezom.
 8. flipflop

  Hribi

  Dobri ste dobri z nizkimi čevlji, men je to čista abstrakcija. Imam Salewa Rapace GTX in so mi čist ok, si pa pred turo vedno namažem kritične točke stopal s stikom proti žuljem, dela čudeže.
 9. flipflop

  Hribi

  Ni nujno, folk se spravi v visokogorje brez kakršnega koli predznanja, kaj šele konkretnih izkušenj. Tko je začel sodelavec in je bil sveto prepričan, da je z uporabo varovalnega kompleta dejansko varen, namesto mentalitete plezam kot da pasu nimam. Poleg tega ga je uporabljal napačno, vpenjal po en krak hkrati med klini, torej je imel enega vedno vpetega na pas - ne vem od kje mu takšna ideja uporabe ampak težko ga je blo prepričat, da faila na polno (vedno je bil v skupini ljudi 😉). Šele ko sem mu poslal nekaj materiala, ki opisuje pravilno uporabo, sile pri padcih, možnosti poškodb, je priznal da je ob branju fajn švical ob misli kaj bi se mu lahko pripetilo. imo je takšnih veliko, tudi tistih, ki pogosto obiskujejo visokogorje - potem jih je treba reševat in na kakšnem tečaju spoznajo kje, kako in koliko so ga biksal.
 10. flipflop

  Hribi

  Veliko se stavi na veš kaj delaš in naravne danosti, oboje je v manjšini samo po sebi, kaj šele v kombinaciji. Mi je zanimiv ta trend, v čem pa naj bi bila prednost nizkega čevlja?
 11. flipflop

  Hribi

  @Lunco jaz še za po ravnem furam visok čevelj (salamon x ultra 3 mid gtx) in si enostavno ne morm ovit možgana okrog pohodništva s supergami. Mogoče je stvar v poškodbah gležnjev iz časov aktivnega igranja košarke, zaradi česar se z odprtim gležnjem počutim ranljivo. Kako pa kaj superg prenaša skale, oster prod, bi si predstavljal, da jih nareže? To je recimo en razlog zakaj sem šel v nakup visokega pohodniškega čevlja. Namreč po trim spustu s palcami iz Kamniškega sedla, sem na čevlju opazil poškodbe, zareze. 2x, 3x bi vajo ponovil, pa bi jih lahko samo še v kanto ruknil.
 12. flipflop

  Hribi

  Oprema in izkušnje mi je podobno kot štalca in kravca. Realno, optimalno rabiš oboje - teorija, oprema, postopno pridobivanje izkušenj. Sej folk verjento res preveč stavi na opremo in jo psihološko doživlja kot varnost, zanemarjujoč izkušnje in usposobljenost. Če me kdo vpraša, maš opremo ok maš super, nimaš izkušenj? Ok pejd najprej na kamnišk vrh, na sedu, na velko itd. z brano in planjavo pa se mal počak, ko bo čas pa pojdi z nekom, ki je tam že bil. Sam en primer za visokogorje ane. Neb si pa upal folku svetovat lahke obutve iz kakršnih koli razlogov.
 13. flipflop

  Delo od doma

  Aha to je blo mišljeno za čas covid omejitev? Sem mislu da dolgoročno. Meni sicer zaradi dežurstev že plačujejo mobi, internet, prenosnik. Upam da mi odobrijo trajen dod, bi šel v to tudi na lastne stroške 🙂
×
×
 • Ustvari novo...