Skoči na vsebino

Tom7i

Rumeni jak
 • Število vsebin

  28
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  1

Tom7i je zmagal 21. maja

Bitje Tom7i je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

44 Jezus

Več o članu Tom7i

 • Stopnja
  želvak brez oklepa

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Nisem si vsega prebral in trenutno nimam časa na dolgo in široko podajat svojega mn3nja, bom pa rekel takole: Kot dokaj novopečeni centrist (posledica mojega dveletnega dela v proizvodnji) se do neke mere strinjam z Andrejusom, Gladiusom in VonGriffinom, še najbolj pa z Avionovim komentarjem na prejšnji strani (imaš lajk). O moji spremembi pogleda na svet in politiko kot posledici osebnih izkušenj v proizvodnji bom morda v prihodnje kaj več povedal v 5D temi, kar se pa tabu tem v javnem diskurzu tiče, je pa Avion čisto dobro zadel bistvo: Za razumeti desnosučne volilce oziroma volilno bazo SDS in SNS bi levičarji najprej morali nehat desničarje žalit, zaničevat in jim onemogočat javno podajanje svojega mnenja; najbolj enostaven postopek za jih spoznat in razumet bi pa bilo večletno sodelovanje na delu in raznih veselicah, česar pa levičarji v belih srajcah, kravatah in v udobnih pisarniških stolih seveda ne bodo nikoli pripravljeni narest ("s temi plebejci se pa jaz že ne bom družil"). Zato tudi nikoli ne bodo imeli vpogleda v dejansko stanje duha "na terenu", ki predstavlja vsaj 1/3 slovenske populacije in posledično nikoli ne bodo sposobni razumeti, kaj človeka primora, da glasuje za SDS ali SNS. Mene osebno to več ne preseneča in jih celo povsem razumem, je pa pomojem za dobro delujočo družbo ključnega pomena omogočat javni diskurz - seveda na nekem določenem nivoju - tudi o temah, ki so eni ali drugi strani neprijetne ali celo žaljive. Onemogočanje podajanja mnenj in deplatformiranje pa vodita samo v formacijo tematskih echo-chamberjev, kar je na koncu še slabše. Če koga zanima, sem ravno danes kot posledico članka o Trumpovih tweetih in novih opozorilih pri njih prebral naslednji članek o alternativah twitterju: https://www.adl.org/blog/when-twitter-bans-extremists-gab-puts-out-the-welcome-mat
 2. Tom7i

  Protivladni protesti

  TIL, da je Marjan Šarec Sloveniji vladal že vse od leta 1945.
 3. Tom7i

  Fotrov kotiček

  Ajde, saj recimo tako od 16-ega leta bi načeloma tudi že lahko bil brez nadzora; pa ne mislim mu nekega spywara ufuravat (sem ustrezno popravil prejšnji zapis), kvečemu občasno počekirat zgodovino, pa morda kak časovni zaklep naprav za čez noč, dokler bo mlajši. Ta časovni zaklep pa predvsem zato, ker jabolko ne pade daleč od drevesa in če bo mali količkaj po meni, bo sposoben pri 14-ih ponoči pod deko s slušalkami do dveh ponoči nabijat videoigre, zjutraj pa cel zblojen v šoli, kot nekoč (in občasno še zdaj) njegov fotr Če pa bo pri šestnajstih kljub ponočevanju v šoli kolikortoliko uspešen, pa lahko ima zaradi mene kdaj tudi kakega allnighterja, vendar ne redno in načeloma le čez vikend, ko lahko pol dlje spi. Kar se porničev tiče, bi (bom) to čekiral samo tolko, da bi zaznal kake čudne deviacije; za običajne prizore ne bi blo nobene panike, če bi pa v zgodovini našel celo playlisto zaigranih rape scen, pa bi se mi zdelo že bolj resno. Hentai je druga zgodba, kjer spet pride v igro razločevanje med fantazijo in realnostjo, isto kot pri videoigrah. V tem obdobju se bova tudi iskreno pogovorila o teh zadevah in lahko samo upam, da mu bo kliknilo
 4. Tom7i

  Fotrov kotiček

  Malo sem zamudil na debato o igrah, ampak bolje pozno kot nikoli. Ko si že omenil žepno varianto in baterije - ko sem pri 16ih od kolega kupil rabljen Gameboy njegove sestre, je bila ena izmed mojih prvih dodatnih investicij iz žepnine univerzalni adapter, s pomočjo katerega sem lahko igral po več ur dnevno, ne da bi v parih letih enkrat nabavil baterije Kar se igranja iger tiče, ne bom bolj papeški od papeža. Prvi špil, ki sem ga igral, je bil tetris, zato bo moj tudi verjetno začel z bolj enostavnimi miselno-reakcijskimi špili ala Tetris, Zuma in kak Plants vs. Zombies. Nekje pri dvanajstih smo na kolegovi 486ki začeli nabijat Prehistorik, Commander Keen, Command & Conquer ter Warcraft: Ors & Humans, seveda zgolj par ur dnevno (2 - 3), kolikor so nas pač starši pustili. Ko sem bil na obisku pri teti, katere mož si je tudi lastil 486ko, pa sem tam občasno igral Atomix in Death Rally Kasneje pri 14 - 16ih pa so itak prišli razni Doom-i in Quak-i na vrsto; starši so mi dovolili nekajurne seanse pod pogojem, da je v šoli vse vredu in da sem vsak dan vsaj kako uro ali dve zunaj na svežem zraku (razen v dežju seveda). Osebno - oz. na podlagi lastnih izkušenj - sem mnenja, da tudi grafično nasilne igre ne predstavljajo neke psihološke grožnje, dokler se otrok/najstnik jasno zaveda razlike med realnostjo in fikcijo. Seveda pa takrat še nismo imeli na voljo iger kot je Minecraft, kar bo pri mojem zagotovo prišlo na vrsto pred raznimi bolj brutalnimi streljačinami. Če ga bo dovolj zanimalo, ga bom tudi vpeljal v razne zgodovinske strategije ala Age of Empires 2 ali pa tehnične igre ala scrap mechanic, kar bi mu - spet po mojih osebnih izkušnjah - znalo pomagati tudi v resničnem življenju in v šoli. Itak pa bom tudi spremljal, kaj mulo počne na kišti in netu Ko bo pa polnoleten, pa mu bom pustil proste roke, kot so jih tudi moji starši meni; mu bom pa prej tudi razložil razne pasti kot je odvisnost od prona in pasti grinderskih MMORPG-jev (skinner boxi itd.).
 5. Tema je res dokaj subjektivna, se pa lahko poistosvetim s tem. Sicer sem od omenjenih špilov igral le Factorio (and i love it), sem pa namesto KSP orenk prešpilal Children of a dead Earth in Space Engineers. Če bi šlo pomojem, bi predvsem CoadE uvedel kot obvezen špil pri srednješolskem pouku fizike in astronomije, pa še kemija je vmes. Špil ti dejansko omogoča, da si sestaviš atomski reaktor za vesoljsko ladjo vse do najmanjših (smiselnih) detajlov kot je izbira materiala za prevodnike toplote (isto velja za druge elemente ladje) in mešanice goriva; ko za par ur zabluziš v kombiniranje grafita, keramike, molibdena, tungstena, silicija in nevemkolkih drugih materialov za največji izkoristek glede na maso s še sprejemljivim toplotnim izžarevanjem, začenjaš dejansko razumet, kaj približno počnejo znanstveniki v Nasi in Spacex-u. To je pa le en del igre - večina se vrti okoli potovanja in celo bojevanja v vesolju; kolikor vem, KSP slednjega aspekta ne vsebuje (nič narobe s tem, vesolje bi moralo biti mirno). Naučiš se razlike med raznimi kinetičnimi izstrelki in laserji v vakuumu, preračunavanja tarče glede na njeno pozicijo v orbiti ob upoštevanju preostalega delta-V-ja in izogibanju sovražnih izstrelkov; pol maš pa še razno splošno znanje ala Lagrange pointi in prehodi v zamaknjene orbite, ki so tudi na dolgo razloženi v sami igri, če se človeku da brat teorijo. Špil me je takrat tako navdušil, da sem šel pol še enkrat narest skoraj vse zlate dosežke (določeni so bili vseeno pretežki). Space Engineers pa je s 1800+ urami moja najbolj igrana igra na Steamu Zadnje čase je sicer ne igram, vendar ne, ker mi ne bi bila več dobra; predvsem zato, ker bi komot zabluzil not še za kake 100 - 200 ur in si tega trenutno ne morem privoščit. The stories i could tell you... kako sem skozi leta Early Access-a zgradil (takrat delujoč) podzemni vrtalnik, ali pa kako sem gradil vesoljsko postajo v orbiti in minerja asteroidov (ona rdeča reč); pol sem šel na Luno in si v velikem kraterju zgradil večnadstropno bazo, na kateri sem kasneje postavil orbitalno dvigalo ter na tem dvigalu zgradil še ogromen ship grinder... malo preden je igra izšla iz Early Access-a, sem ravno pristal na Marsu in si tam začel gradit bazo; na žalost pa je izid igre izničil prisotnost urana na planetih, kar je precej gimpalo moj nekajletni save Malo kasneje sem še enkrat štartal iz nule, vendar se mi je odsotnost urana malo zamerila, pa še druge stvari so prišle vmes in sem pol dal špil začasno na stran. Ob tem moram absolutno omenit tudi Minecraft in Dwarf Fortress z ustreznimi grafičnimi modi; meseci in leta zabave s tem, če igralcu sede tak tip igre.
 6. Tom7i

  Barvanje miniaturnih figuric

  Kot nekdanji občasni Warhammer painter moram dat +1 na ta quote. Osebno bi le omenil - kot si glede na fotke že sam opazil, da ink wash ni nujno vedno izboljšava, oziroma vsaj ne en in isti wash. Kolikor se spomnim, sem si za moje Vampire Counts figurice sčasoma nabavil dva (originalna GW barva) - flesh wash za čez mesene dele in chestnut ink za lesene. Prvo sem si nabavil samo chestnut, samo ko sem pol s tem nadobudno prefarbal blede nemrtve obraze, sem imel na koncu nemrtve mulate Spodaj imaš povezavo na same razlike že med raznimi flesh washi: https://www.belloflostsouls.net/2015/05/hobby-comparing-flesh-washes-youll-be-surprised.html En dober nasvet, ki sem ga prebral takrat: "Drybrushing is a paintbrush killer!" Sama tehnika barvanja vodi do hitrejše izrabe in cvetenja čopiča, preverjeno tudi pri dedicated GW čopičih (takrat sem si kupil osnovni paket). Ne za to uporabljat kakega splošnega čopiča za ploskve ali bognedaj kakega ozkega za detajle; probaj s kakim kratkim in širokim čopičem ali kakim že odsluženim. Tukaj sem našel en dober vodič: Drugače pa SE NE SEKIRAJ in ne primerjaj svojih figuric preveč s kakimi profiči Prve so vedno povprečne, pol pa več kot jih boš pobarval, bolje ti bo šlo - pač dobiš z vajo občutek za razliv barve, debelino nanosa, količino inka, mirno roko za detajle itd. Bom postal še par svojih izdelkov, ko jih izkopljem.
 7. Ma ja, to je blo kr neki, lahko bi vsaj cel štikl spustili skoz... samo po drugi strani bi pa pol oni WTF štikli tudi dlje trajali Oh well, naslednje leto dalje.
 8. D'aaawwww, Bjorn pa direkt u feelse
 9. Denmark kar lepo optimistično. Edit: meni je to vsekakor boljše kot pa neke jokave balade
 10. Sem moral prvo poguglat, kaj je to že blo... needless to say, se absolutno strinjam. Nisem gledal do zdaj... A to gledate na YT livestream?
 11. Tom7i

  Protivladni protesti

  Kot že vemo, je tožilec pred kratkim ovrgel ovadbo zoper Pahorja, Hojsa in Tonina zaradi neuporabe zaščitnih mask in nevzdrževanja varnostne razdalje iz naslednjega razloga: Glede na to, da je še vedno v veljavi vladni odlok o obveznem nošenju zaščitnih mask in rokavic v zaprtih prostorih, se mi zdi precej zanimiva slika iz proslave 30. obletnice slovenske vlade v vladni palači: Upam, da jih bo spet kdo tožil in da bo sodišče prisiljeno zaščitit te nezaščitene politike, kar bo pol imelo za posledico tudi odpravo obveznih mask in rokavic v zaprtih prostorih za vse ostale običajne prebivalce.
 12. Tom7i

  račke al pluski

  Nekje vmes med prvimi emojiji in tem zdaj so bili neki kvadratni smajliji; tisto se mi je osebno zdelo kul, samo ne morem bolje ocenit, ker sem videl samo za par sekund. A "na jagodo" pomeni srček oz. love kot na FB? Za pivpivpiv tudi nimam pojma, kako reakcijo oziroma počutje naj bi to simboliziralo. Poleg tega sem opazil, da obstajata 2 simbola s +1 in le en z -1; sklepam, da to vpliva na sloves uporabnika? Pol bi votal, da se -1 da še na un drek emoji oz. gnoj, da je uravnoteženo.
 13. Tom7i

  Fotrov kotiček

  Hvala vsem za čestitke Ja, uživam v vsakem dnevu, sploh zdaj, ko se še ne puza naokoli; to so mi tudi že vsi povedali, da je najlepši čas, ko ga nekam daš in ostane tam, kasneje pa zgasne v sekundi Se tudi trudim malega čim večkrat posnet s telefonom in delat fotke za spomin, samo sem pol vedno znova šokiran, ko kak dan kar zgine ob drugih opravilih in se šele ponoči pred spanjem spomnim, da sem imel telefon cel cajt poleg, pa ga nisem uporabil No ja, imam pa že zdaj več fotk in videov, kot so jih imeli moji starši od mene do srednje šole, tako da se tehnološki napredek vseeno pozna. Speaking of tehnološki napredek, me je že zdaj groza, ko bo mali dobil svojo kišto... Edit: par ur kasneje vidim, da linkana slika ne dela; evo - za to rabim stalni edit
×
×
 • Ustvari novo...