Skoči na vsebino

Kunta Kinte

Rumeni jak
 • Število vsebin

  72
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

16 Tabornik

Več o članu Kunta Kinte

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Ker primerov kako kapitalistične države bankrotirajo pa nimaš al kako gre argument
 2. ne eno ne drugo ne obstaja v resnici, tako da težko primerjamo trg v usa je reguliran, segmenti kjer je majhen oligopol nekih podjetij bi lahko rekli da celo centralno planiran, država intervenira in rešuje podjetja v krizah z zgodovinskimi vsotami denarja trg na kitajskem je dovolj svoboden da omogoča dokaj prost pretok blaga iz zahoda in omogoča prosto potrošnjo prebivalcem kdo je tukaj komunist in kdo kapitalist?
 3. 5d poteza amerinacijev, kmalu napovedujem požig bele hiše in okrivitev nekih nebelcev
 4. Nevem če si opazu, ampak neg. komentarji in dreki ga ne ganejo preveč in tudi ne ganejo podobne vsebinsko prazne uporabnike
 5. zamorc nestoj tolko šerifovat samo nad tistimi ki ti paše ali pa trpi posledice
 6. Zate je mnenje povedano v živo isto kot mnenje na internetu? A če se ti derem v faco vsak dan "moje mnenje je da nisi vreden živet, upam da te kdo pretepe, etc." ga lahko svobodno ignoriraš? Obstaja kakšna meja teh svobodnih mnenj?
 7. recimo to je prava tabu tema na tem forumu, ni za kej andrejus
 8. Ja ker Biden bo prvabu ful demokratskih volilcev, ziher več kot Hilary
 9. da drugač vprašam - a je vredno nakucat 200 postov na tem forumu?
 10. po taki logiki če začneš stavek z "moje mnenje je" potem lahko rečeš kar želiš? a ni svoboda posameznika omejena s svobodo drugega posameznika?
 11. jzt mislm levičarji desničarji dobro ustreza bipolnemu modelu tribalizma delitve na vaše/naše, ki se zelo hitro zaredi v glavah ljudi (predvsem zaradi socialnih pritiskov bližnjih) in dejansko smo malo kompleksnejši od tega. ta tribalizem pomaga ljudem da se bolje počutijo na osebnem nivoju, ker imajo pripadnost, škoda za vse je pa da vsi na ta račun stagniramo, ker se moramo ukvarjati s človeško ustvarjenim konstruktom sovražne grupe soljudi, čeprav smo vsi precej bolj podobnih misli glede praktičnih in čustvenih stvari kot si mislimo nažalost je človeška psiha dovolj dovzetna za tribalizem, da le-ta predvsem v časih krize predstavlja boljšo alternativo nekemu racionalnemu grupnemu odločanju - iz tukaj mislim da izvira vsa moderna politika, ker dejansko v modernih časih imamo precej, mogoče celo dovolj informacij in tehnologije na voljo, da bi se lahko mnogo bolj enotno in optimalno racionalno odločali
×
×
 • Ustvari novo...