Skoči na vsebino

leetspeek

Rumeni jak
 • Število vsebin

  18
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

12 Tabornik

Več o članu leetspeek

 • Stopnja
  želvak brez oklepa

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Par mesecev nazaj sem se lotil postavljat svoj VPN na DigitalOceanu. Mislim da se skripti reče ALGO vpn. Je ratalo postavit, ampak sem potem ugotovil, da moj router ne podpira direktne povezave na VPN (EdgeRouter 4) oz. to ni možno skozi UI, da bi pa čez command line delal to pa ni šans, ker nimam znanja
 2. Heh, men vodno zgleda boljše tbh, ampak za pol cene bolje ali pa vsaj isto hladi -> sem dovolj pragmatika da me ne rabiš dvakrat vprašat kaj bi raje =)
 3. Dokler se boste obešali na primere in besede, ki vam jih poiščem kot izhodišče, brez da bi si sami poiskali več virov (ki potrjujejo in zavračajo vaše prepričanje), ne bomo nikoli na istem nivoju debate. I'm out.
 4. Pizda ne da se mi več. A moram vse na pladnju servirat ffs? COINTELPRO: The COINTELPRO operators targeted multiple groups at once and encouraged splintering of these groups from within. In letter-writing campaigns (wherein false letters were sent on behalf of members of parties), the FBI ensured that groups would not unite in their causes. For instance, they launched a campaign specifically to alienate the Black Panther Party from the Mau Maus, Young Lords, Young Patriots and SDS. These racially diverse groups had been building alliances, in part due to charismatic leaders such as Fred Hampton and his attempts to create a "Rainbow Coalition". The FBI was concerned with ensuring that groups could not gain traction through unity, specifically across racial lines. One of the main ways of targeting these groups was to arouse suspicion between the different parties and causes. In this way the bureau took on a divide and conquer offensive. REDLINING: Fifty years after the abolition of slavery, local governments continued to legally enforce housing segregation through exclusionary zoning laws, city ordinances which prohibited the sale of property to Black people. In 1917, when the Supreme Court ruled these zoning laws unconstitutional, homeowners swiftly replaced them with racially restrictive covenants, agreements between property owners which banned the sale of homes in a neighborhood to certain racial groups. In 2010, an investigation by the United States Justice Department found that the financial institution Wells Fargo had used similar policies to restrict loans to certain racial groups. The investigation began after a New York Times article exposed the company’s own racially-biased lending practices. The Times reported that loan officers had referred to their Black customers as “mud people” and to the subprime loans they pushed on them “ghetto loans.”
 5. Navedel sem ti tri primere sistemskega rasizma: Cointelpro, Redlining, Food deserts. Rasizem je kurba, ker ne izgleda tako kot si ga dosti ljudi predstavlja - da se nek bel kmetavz dere čez cigane/črnce. Rasizem se (danes) kaže dosti bolj pasivno. Ne dobiš posojila -> ne moreš na dober faks -> ne dobiš dobrega šihta -> ostaneš v slabi soseski. Pa še to - social justice bullshit ne bo rešil ničesar, ne feminizma ne rasizma. SJWji so fašisti, sam da zatirajo v imenu žrtev. Linčanje "random" policajev in "lowlife zadrogiranec" a? Evo, točno to je rasizem. In ne, kolikor vem v sloveniji ne strelamo ciganov.
 6. Zelo kompleksna situacija je. Ameri majo rasizem vključen v vsakdan (od food deserts, do city redlining -> namenoma puščam v angleščini da lahko pogooglate ) na takem nivoju, ki si ga evropejci težko predstavljamo. Protesti so kul, ampak se dostikrat konča s takšnimi akcijami kot kažejo videi - kar bolj škodi kot pomaga. Kar pa se dostikrat ne pokriva so pa vse solidarnostne akcije ki se izvršujejo vzporedno. Je treba razumet podlago zakaj toliko jeze: https://en.wikipedia.org/wiki/COINTELPRO
 7. Nočem dlakocepit ker ni tema za to, ampak o pozitivnem/negativnem tlaku se govori z ozirom na tlak v ohišju. Se pravi je pozitiven (obratno od vakuma) ko gre več zraka v ohišje - in se izenačuje tako, da uhaja skozi luknje ohišja + ventilatorje ki so obrnjeni ven. Negativen ustvarja podtlak v ohišju (več zraka vleče iz ohišja) in se izenačuje tako da zrak iz okolice vleče v ohišje skozi luknje ohišja + ventilatorji ki so usmerjeni vanj. Prednost prvega je, da lahko kontroliraš kje se zrak filtrira (ker ti ne vleče zraka skozi špranje ampak piha ven zrak ki je že filtriran), kar posledično pomeni manj praha v ohišju. Kar je @DaMachk povedal okoli konfiguracije je pa daleč najbolj smiselna postavitev ventilatorjev brez kompliciranja.
 8. Grafična ti bo zajemala zrak v ohišju, tako da se ne zanašat nanjo za dovod hladnega zraka. Najbolj pomembni bodo ventilatorji na ohišju. Glede na to da bi rad bolj u easy setup - dej dva spredaj, enga zadaj pa roka. Glej da boš imel pozitivni tlak v ohišju (več zračnega toka v ohišje kot ven), da se ti ne začne nabirat prah. In pazi, da bodo zračni tokovi čim manj moteni (kabli, etc). To se da preverit s kadilom: zakuriš da kadi, in daš pred ohišje da potegne dim, potem pa gledaš kako za vrtinči znotraj (pod pogojem da imaš kakšno okence skozi katerega lahko to vidiš :D). Spet čist odvisno koliko se ti da. 42° je popolnoma normalno za intele, se nimaš česar bati imo. Sploh če boš nadomestil stock cooler, ker je res slab Men 9700k laufa na 5ghz @ 50-52°C idle oz. normalno delo. V špilih pa gre do 75°C (NH-D15). Sem bil ful presenečen v bistvu, sem navajen da inteli kurijo kot pečke - prejšnji je idlal na 60° in se zakuril do 95/98° v špilih (in to z aftermarket hladilnikom).
 9. leetspeek

  [udarna] avto tema

  Kombinacija poceni avtov z abnormalnimi konji in vsesplošne retardiranosti =D
 10. Thanks za zanimanje! Evo mam par cest: Ravno šaltam iz lightrooma na capture one, pa se še navajam. mam malo več fotk na IG: https://www.instagram.com/visokogorskipapagaj/ ampak nisem ful aktiven. Če ima kdo kak komentar okoli kompozicij/barv ipd -> so me sama ušesa. Se poskušam izboljšat
 11. leetspeek

  [multi] DOOM

  Isti že od 2004 mogoče ker drug forum? Sem se pa lahko prijavil s shranjenim profilom, nisem rabil novega delat. Je pa zbrisalo vse obstoječe prijave :/
 12. Par let nazaj v LA-ju. Lahko še več slik postam iz večih lokacij, če koga zanima
×
×
 • Ustvari novo...