Skoči na vsebino

leetspeek

Rumeni jak
  • Število vsebin

    47
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Sloves med gmajno

16 Jogurt

Več o članu leetspeek

  • Butast stavek
    Najraje liže usmrajenega krapa od nazaj

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

  1. Kolikor gledam bi se naj olje v ročnem menjalniku menjavalo prej kot avtomatikom, kar ima smisel glede na konstrukcijo. Pri ročnih menjalnikih se naj bi menjavalo olje vsake 30-60k km oz na 20k ali manj pri zelo grobi uporabi (dirkanje). Po moje je zmeda mešanica starih priporočil (kdaj menjat olje) in napredka v tehnologiji menjalnikov in kvalitete olj. Bi pa menjal olje v menjalniku in diferencialu vsaj vsake 50k km na avtu ki ga ne sovražim Pri avtomatikih pa menjam olje ko čutim da začenja bolj sunkovito menjavat oz. na okoli 80-100k km. Pri avtomobilih, ki so izpostavljeni bolj .. intenzivni .. obrabi pa menjavaš (motorno, zavorno) na 3-4 trackdaye ostalo pa glede na avto in relativno obrabo. Če si 5x v istem dnevu falil prestavo pa fajn zagrindal bo verjetno fajn menjat olje v menjalniku, da opilki ne poškodujejo ostalih zobnikov. 100e za olje v menjalniku se sliši malo dosti ja, lahko pa da maš nesrečo in avto rabi neko specialno olje oz. rabi dosti olja. Se splača preverit preden obsojamo Se spomnim, da sem videl da nekateri avtomatski menjalniki z dvojno sklopko rabijo neka bolano draga olja ($55 na liter).
  2. Ej a Toyota pr nas prodaja Camry ekvivalent? Nvm, sem našel na toyota.si Ampak ne me jebat - pr nas je 34k (39k USD) EUR, v US pa 28k USD lol Sem hotu predlagat najbolj poceni toyoto, ker so tanki od avtov - pa vidim zakaj niso tolk popularni pr nas. Čist previsoka cena
  3. lmfao Več info za boljše razumevanje: https://waitbutwhy.com/2020/01/sick-giant.html
  4. Kaj pa spredaj? Camber plates? Pokaži ko bo gor!
  5. mmm, 1UZFE in 3UZFE V8 sta odlična motorja. Poceni za vzdrževat (dokler ni treba menjat timing belta) zelo umirjena in presenetljivo odzivna - sploh glede na aplikacije (LS400, 430 ipd krave), bi skor upal reči da top 5 V8 ne-specializiran V8, poleg LS1.
  6. Bojda majo to bolj proti izgubi temperature v gumah na ravninah.
  7. Dobesedno v prvem stavku: Kot majhna firma (v kontekstu proizvajalcev avtomobilov) nimajo časa/denarja za proper QA, glede na to koliko časa gre v razvoj takšne tehnologije bi rekel da še dobro kontrolirajo kvaliteto (govorim kot nekdo ki ni največji fan Tesel). Se pa spomnim folka ki dela profesionalne teardowne in so bili čist navdušeni nad Teslo - tako da zna bit da novinar nima pojma al pa je sam omejeno na trenutni (nov) model / situacijo.
  8. Spoken like a true newb
  9. Zgleda kot bi nekdo hotel spremeniti Toyoto 86 / Subaru BRZ / Scion FR-S.
  10. zna bit banalen razlog - da odrezat streho ni tolk zajebano Al pa (kar je verjetno bolj res) obstaja trg - recimo v kaliforniji je vsak 2 avto kabrio.
  11. Kaj pa je narobe s tem interjerjem? Men ne zgleda star - pa če sem iskren ti novi "futuristični" interjerji v novejših s-klasah in sedmicah so tak šrot da sem bil prav zaprepaden da si mercedes upa dajat takšne materiale v avto. Sploh ta bleščeča plastika povsod se zelo slabo stara. Zna biti razlika v pristopu, japonci dosti raje izpopolnjujejo kot vse na novo z vsako verzijo - kot italjani Glede toyote in bmw-ja. Toyota nima takšnega tipa avtomobila v naboru sploh. Za to da stestirajo vode in povpraševanje je valda 10000x bolje to narediti z minimalnimi stroški. Dodajanje popolnoma novega stila karoserije bi zahtevalo da toyota razvije čisto nov assembly line + ves research ki gre v motor in ostalo periferijo. Jaz bi naredil isto tbh in v kolikor se vidi dovolj zanimanja začel razmišljat o kaj bolj specifično toyota-developed En zanimiv detajl supre je, da je toyota odstranila en turbo, ker dva pomenita več vzdrževanja in ponavadi več problemov ko se avtomobil stara. Tako da se Toyotina filozofija ne omejuje samo na avtomobile narejene v njihovi tovarni
  12. Ko smo že pri starih M20/M30 bmw motorjih:
  13. Jaz osebno mislim, da bi se bilo dosti bolje izobraziti v popravljanju električnih prevoznih sredstev (ne samo avtov). Dosti bolje za prihodnost. V kolikor kdo želi ostati s klasičnimi avtomobili, pa bo potrebno zelo specializirano znanje (pomisli na čičota ki je eden izmed 3 v radiusu 500km ki zna nastavit fergazer za lamborginja :D) za nek normalen šiht.
×
×
  • Ustvari novo...