Skoči na vsebino

Waslich

Vesoljc
 • Število vsebin

  42
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

1 Jogurt

Več o članu Waslich

 • Stopnja
  najraje liže usmrajenega krapa.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. ti primerjaš namišljene afere s tistimi pravimi. Tako, da ne razumem tega tvojega vprašanja. Pa btw, če bi kdo od Janševcev delal to kar Jankovič dela v Ljubljani, bi zdaj se že streljali po ljubljanskih ulicah. "neodvisni" mediji pa bi pozivali na javni linč kogakoli, ki je povezan s SDS.
 2. V italiji imaš RAI, kjer imaš 3 kanale. Včasih je bilo tako naštelano, da krščanski demokrati so imeli RAI 1, RAI 2 socialisti, RAI 3 komunisti. Po tangentopoliju, ko so zrasle nove stranke, ki ko so bile na oblasti, so se medsebojno obtoževale za prisvajanje javne televizije. Je pa na splošno, ne glede na politično agendo vsakokratne oblasti na RAI, poročanje veliko bolj umirjeno in trezno v primerjavi z joke od sLoLvenskega RTVja. V sloveniji za začetek bi se morali novinarji naučiti, da JAVNA RTV ne more biti poligon za politično prepucavanje z aferaštvom in tendencioznim poročanjem.
 3. Makarovička je (bila) vsekakor dobra pisateljica za otroke. Za razliko od 99% ostalih "kulturnikov". Samo to ne izovzame dejstva, da je ženska pač motena.
 4. Ne moreš primerjati cifre iz 80's s tiste od sedaj LOL. Sicer je sredi 80 juga neuradno tudi bankrotirala. To so bili zlati cajti, ko si bil plačan v kavi in bananah.
 5. Pri leftardih mi je najbolj fascinantno to, da ko Jan(u)kovič plasira kanalizacijo nad vodnimi viri za potrebe pitne vode Ljubljane, so tiho ko riti... potem pride en zakon, ki sploh vprašanje koliko posega v naravo, le da omejuje moč NVOjev pa potem ti bombardirajo na fejsiču z tard članki na to temo in se mobilizirajo za proteste. Textbook primer zblojenosti levičarjev v dolini šentflorijanski.
 6. Pokojnina bi načeloma morala biti vezana na vplačane prispevke skozi delovno dobo. Tako, da tole nagrajevanje čez palec po politični liniji, je kako bi reku... partijsko. Sploh AFAIK s vplačanimi pispevki mislim, da je penzija omejena na 2k neto, ne glede na to koliko prispevkov ti vplačaš v blagajno. Mi nimamo socialne kapice, ki bi to omejevala. Tako, da dobivaš dodatke k osnovni pokojnini, če si prijatelček od politikov. S 550 eur na mesec lahko preživiš, če ješ poli salamo in S budžet kruh. Pa še to samo enkrat na dan.
 7. Ima IMHO več. En znan režiser v pokoju (pismo, se ne spomnim več imena), mislim da ima 2400 ojričev. Ona ima IMO izica čez 2k. En dober frend ima punco, ki dela v tistem domu za starce v Trnovmu. Slišiš take, da te srat prtisne. PS: Dušan Jovanović je omenjeni režiser.
 8. Waslich

  Janezov dopust

  Sej ni edina. Mislim, da je tudi una blonda "podjetnica" iz Bellabeat simpatizerka Levice. Urška Sršen, ljubiteljica rdeče zvezde in hrvaških tičev.
 9. Waslich

  račke al pluski

  Jaz mislim, da je OK tako kot je... samo pač se skine stran -1 točke. Ker mislim, da največ "problemov" povzroča to. Tako, da gre točkovanje iz 0 do +. Tisti prejšni sistem je bil pizdunski, ker tudi nisi vedel kdo ti je dajal minuske razen če nisi bil Šerif ali prostozidar. Zdaj je vsaj to poštimano, da vidiš.
 10. No shit sherlock. Sicer ni Janša per se problem. Poglej si intervju od Žige Turka, ki ga ima Možina. Vem, da ta dva osebka ne prebavljaš. Ampak tam imaš lepo razloženo zakaj je pri levici "problem" Janša.
 11. Glavni problem pri Janši je IMHO to, da preveč časa vztraja na oblasti SDSa. Če je nekdo preveč časa na enem vodilnem položaju, se zgodi to da je na vodilnih mestih stranke preveč (neumnih) vojščakov/kimavcev ala Gorenak in Černač. Zaradi take drže se je izgubilo Jordan Cizej, Mateja, Žiga Turka, Viranta ... pa recimo Romana Tomc je postavljena dosti v ozadje. Stranka bi IMO imela večji potencial, če bi tak folk bolj v ospredju. Zato stranka tudi ne pridobi novih privržencev. Tip je 30 let na oblasti stranke... itak ga bo imela večina slovenije poln kurac. Sploh, če imaš 90% medijev kontra. Se strinjam, da mediji tako ali drugače bodo pri nasprotnem polu našli novega "Janšo", ki bo primerna tarča za "hate", ampak po mojem tale negativna propaganda bo manj učinkovita. Janša je precej specifičen pojav, ki se je formiral še v času nastajanja nove države in zato po mojem je (bila) lažja tarča za demonizacijo. Bomo vidli. Na levi strani je problem, ker po odhodu Drnovška, glavna mesta v strankah zasedajo ideološko zadrti, ki po defoltu ne znajo razmišljati razumno. SD je še vedno globoko v 20. stoletju, tako kar se tiče delovanja stranke kot tudi njihove doktrine (imel enega dobrega frenda, ki se je vpletal v lokalno politiko stranke). IMO je situacija zelo problematična, ker ne znajo uvideti pravih problemov 21. stoletja in se oklepajo gole mitologije komunizma iz 20. stoletja. In na koncu politično udejstvovanje zreducirajo na boj za oblast, ki se jo dobi preko propagande. Ko so pa enkrat na oblasti pa so milo rečeno zelo neučinkoviti in so podvrženi klientielizmu in korupciji. Tako kot je bilo v prejšnem režimu. Za začetek morda bi bil velik korak naprej, če bi se nehali klanjati debilom ala Kidrič.
 12. A to se zajebavaš? Na fejsbuku vidim, da je.
 13. Ja, samo levičarji imajo spomin zlate ribice. Sicer napovedi "propada" USA so bile AFAIK stalnica tudi za časa hladne vojne in zlate dobe neuvrščenosti.
 14. SDS ima verjetno najbolj razdelan politično-gospodarski program od vseh strank v Sloveniji. Lepo, da govoriš na pamet.
 15. Lepo, da na svoj način, priznaš da imam prav.
×
×
 • Ustvari novo...