Skoči na vsebino

MihaKihot

Govnač
 • Število vsebin

  450
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

56 Jezus

Več o članu MihaKihot

 • Stopnja
  se bori z mlini na vetrove.

Nedavni obiski profila

172 ogledov profila
 1. Morda raje ti ne nabijaj. Financial Times: https://www.ft.com/content/232d3133-f077-4e52-8263-c6fd80763d54 Wall Street Journal: https://www.wsj.com/articles/coronavirus-latest-news-06-01-2020-11591002857 New York Times: https://www.nytimes.com/2020/06/02/us/coronavirus-protests-george-floyd.html CNBC: https://www.cnbc.com/2020/06/03/as-states-reopen-and-protests-rage-the-coronavirus-lays-the-foundation-for-a-nasty-fall.html NBC NEWS: https://www.nbcnews.com/think/opinion/protests-could-spread-coronavirus-second-wave-was-coming-demonstrations-ncna1216911 Guardian (granted, je problematika izpostavljena v širšem članku, ni izključno o tem): https://www.theguardian.com/world/2020/may/31/global-report-fears-of-coronavirus-surge-from-us-protests-as-world-cases-hit-6m Washington Post: https://www.washingtonpost.com/nation/2020/06/02/coronavirus-live-updates-us/ The Atlantic: https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/06/protests-pandemic/612460/ Denver Post: https://www.denverpost.com/2020/05/31/george-floyd-protest-coronavirus-outbreaks/ CNN: https://edition.cnn.com/2020/06/01/health/protests-coronavirus-spread-concerns/index.html USA Today: https://eu.usatoday.com/story/news/health/2020/06/01/george-floyd-protests-gatherings-increase-risk-coronavirus-spread-covid-19/5307140002/ pa še na desetine jih lahko linkam, bednik zdaj pa še enkrat napiš, kako mediji ignorirajo problematiko širjenja virusa v času množičnih protestov
 2. Damn. Dejansko kakšna založba plača prevajalcu take pare? Žre me močan dvom.
 3. Od davkoplačevalcev bomo spet kradli MILIJONE ferrari in vila na morju here we come
 4. Ne, tisto so bili kampi za prisilno delo, ne reedukacijski. Reedukacijske imajo npr. za Ujgure na Kitajskem, kjer jih učijo o zleh radikalnega islama in verskega fanatizma.
 5. Gaymerji so pač najbolj reakcionarna populacija (bolj kot moja 90 letna orto-katoliška prabica). Se mi zdi morda za začetek, da so take mehke poteze boljše od reedukacijskih kampov, no. Se ne bi strinjal @amnesia?
 6. al pa zgolj tega, ki nima veze s črnci pač policaji so mogli onesposoviti nevarnega rioterja cops_killing_elderly_gentleman.webm
 7. Prava tema je zato, ker je kitajsko gospodarstvo, čeprav so v njega spustili številne tržne principe, še vedno kontrolirano. In tako so lahko ob izbruhu COVID ekspresn reagirali, postavili 2 bolnišnici v 4ih dneh in popolnoma preusmerili delovno silo in podjetja. V Ameriki pa folk cepa na ulicah, zgolj v bolnišnicah pa so že zdavnaj presegli 100.000 umrlih - to so zgolj tisti, ki dejansko imajo zavarovanje, vemo pa, da ool 50 milijonov ljudi sploh v bolnico ne more. also Predstavljaj si šele, kaj bi kdo v Sloveniji reku, če bi nekdo predlagal: dajmo rajš tako porihtat zadeve, da luft ne bo veš "fsran".
 8. Vračilo izdelka zaradi nepričakovane spremembe kontenta v politično propagando. Morda celo civilna tožba proti activision zaradi teh grozljivih potez. Nihče ni pričakoval, da bo splash screen govoril o BLM, pa vendarle ga moramo zdaj vsi, proti lastni volji, prenašati.
 9. Najraje imam, ko začnem takšno debato, praktičen primer iz RL. USSR pa je tukaj golden boy. Pri čemer je bistveno poudariti, da so imeli v obdobju ~ 22-89 korist od tega grafa praktično vsi sloji prebivalca, celo fizikalci bolj od "finih" poklicev, medtem ko rast po 2000 občuti zglj tistih 15-50 oligarhov milijarderjev, kvaliteta življenja ostalih pa še vedno ni dosegla pred 1989 nivoja. Zaradi tega razloga je bilo v času centralnega plana npr. komaj kaj Ferrarijev na ruskih cestah (če sploh tak), danes pa jih je na tisoče in tisoče. Ni Ferrarijev, če moramo graditi stanovanja za folk.
 10. kaj že liberalčki trobite "vote with your wallet" - nehi kupovati SJW igre, doofec
 11. usa be like "hvala sužnji, ker ste zastonj vse naredili, zdaj ste svobodni, aja vašega preteklega suženjskega dela vam ne bomo kompenzirali, lp"
 12. No, zdaj boš moral še pojasniti, kako naj bi črnci in mulati, ki do konca 60ih niso smeli hoditi v iste šole, trgovine in gostilne kot belci, ki še v zgodnjih 90-ih niso nikoli videli belega zdravnika/policista/učitelja, naj kar imeli sužnjelastnišvo za neko daljno preteklost? Pa ti veš, kako je izgledal konec suženjstva? Sužnjom, ki niso imeli nobene lastnine, so dali "svobodo" in potem so bili "Svobodni ljudje", ki si niso lastili niti oblačil, v katerih so dočakali razglas o koncu suženjstva. Hkrati pa so gospodarsko nabildali državo, ki jih je zasužnjevala.
×
×
 • Ustvari novo...