Skoči na vsebino

Vodokotlič

Vesoljc
 • Število vsebin

  79
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

17 Tabornik

Več o članu Vodokotlič

 • Stopnja
  ravnokar sir je.

Nedavni obiski profila

36 ogledov profila
 1. Moja praksa kaže malo drugače ampak po tolikih letih so tudi krmilniki in fwji pametnejši v ssdjih. Seveda OS nima direktnega dostopa. Tudi pri HDDjih ki so 4k in še emulacija 512 čez. Napisal sem tudi da velike SSDje težko izrabiš. Za manjše žal ni tako. Bi lahko pisal dolgo in široko, samo nimam časa. Res da bolj v enterprise primerih. Za doma je verjetno res vseeno. Ampak treba je pustiti 10% free prostora. Zlato pravilo, ki še zdaj velja.
 2. Kaj se zgodi, če imaš več particij? Na eni particiji imaš swap file, os nekaj indexira in piše meta podatke, na drugi particiji pa imaš ene fajle, ki se niti ne spreminjajo pogosto. S časoma se celice v prvi particiji istrošijo precej hitreje. Če je na particiji manj kot 10% free prostega prostora se znajo delat čudne zadeve kot nestabilnost in velik upad perfomansov. To je zelo očitno pri cheap SSDjih brez lastnega cacha v obliki drama. Sploh ni potrebe po dodatni particiji. Je pa res če kupiš 1TB ali večji ssd ga ne boš nikoli izrabil in je itak vseeno.
 3. Vodokotlič

  [udarna] avto tema

  Ta Z4 M mi je najhujši.
 4. Nikoli ne delaj več particij na SSD.
 5. Vodokotlič

  [udarna] avto tema

  A obstaja hibrid? Če ja, dobiš kredit za 1.3% do 40k Kar je izredno malo. Svoj denar imaš pa še vedno za "težke čase" oz za nadaljnjo investicijo. Ali daš za kredit 1.3% ali za inflacijo, ki je 1.2% in ti požira denar, če ne vložiš nekam.
 6. Dokler dobivajo subvencije bodo še. Drugače res niso rentabilni. Sem dost blizu z njimi pa vem.
 7. Šiht... https://www.tesla.com/en_EU/careers/job/tesla-advisor-slovenijaljubljana-63570?redirect=no
 8. Star Trek: The Next Generation: Klingon Honor Guard Star Trek: Voyager – Elite Force
 9. Jaz nočem šerifovske zvezde. Sem stric iz ozadja.
 10. Vodokotlič

  [udarna] avto tema

  Ma povsod nekaj popravljajo. Evo čez dva tedna imam najavljen wrap. Še kolebam ali naredim chrome delete in temnitev šipe.
 11. Vodokotlič

  [udarna] avto tema

  Jutri grem delat wrap. Fak kaj je katrana ali nečesa na cesti in psoledično na avtu.
×
×
 • Ustvari novo...