Skoči na vsebino

Raz

Rumeni jak
 • Število vsebin

  66
 • Pristopni dan

Sloves v skupnosti

20 Fant od fare

Več o članu Raz

 • Stopnja
  najraje liže usmrajenega krapa.

Nedavni obiski profila

86 ogledov profila
 1. Doom 2 (drugače se mi v primeru starih serij, kjer so nadaljevanja izšla v kratkih razmakih in s skoraj identično grafiko in načinom igranja, zdi smiselno, da se v temi nalima vse špile sočasno, npr. Doom 1 in 2, Magic Carpet 1 in 2, Heretic & Hexen, prvi C&C in prvi Red Alert etc.).
 2. Se pridružujem - če hočem malo gledat nekoga, ki obvlada meni ljub MP špil (oz. tistega, ki ga trenutno igram; ni nujno da je ful popularen oz. e-sports material), ponavadi pogledam kake highlighte oz. kompilacije na Youtubu. Sploh bolj zajebantske stvari, ne neke Pr0leetskillz420blaz3IT kompilacije z nadležno glasno muziko. Tistih 10-20 minut YT videa za na stranišče al pa kratek ogled pred spanjem mi je ravno prav dolgo, poleg tega s konkretnim editanjem pustijo notri bolj zabavne in zanimive dele, sploh če ima tip, ki igra, nekaj karizme. Twitch streamov se nikoli nisem mogel navadit, tako v živo kot VOD-ov po koncu streama, ker so mi enostavno večurni posnetki ful predolgi in se vmes včasih nič ne dogaja, pa konstantni zvočni efekti ob donacijah, branje večinoma prizadetih in neizvirnih meme-tastic komentarjev na nivoju edgy 16-letnikov itd. Prav ena taka generacijska razlika je očitno, ne poznam gamerjev oz. folka nad 30, ki bi ure in ure užival v gledanju gameplaya na Twitchu...
 3. Kaj pa Void Bastards? Precej dobre ocene, hud grafični slog, naj bi bilo nekaj med immersion simom in roguelite FPSjem, pred kratkim je izšla tudi za konzole. Sicer je verjetno bolj budžetna/indie produkcija, tudi zgodbe in setting backstorya naj ne bi bilo kaj dosti. Sem že mislil večkrat povprašat, če je kdo od vas igral, ker mi zgleda zelo zanimivo.
 4. Malo brezveze je, da se Bioshocke vlači v to debato, ker dejansko gre za FPS-je s samo ščepcem immersive sim mehanik (pa še to bolj enka in dvojka, Infinite je čisti shooter s površinskimi, kvazi-filozofskimi šundrastimi premori). Sicer se res napajajo pri SS, Deus Exih in podobnem v smislu poudarka na zgodbi, likih in vzdušju (bolj kot je tipično za čiste shooterje), audio logih, počasnejšem tempu v primeravi s tipičnimi gung-ho FPS akcijadami, dual-wieldanju pušk in posebnih moči, hackanju varnostnih naprav, pasivnih perkih ipd., gre pa ipak v osnovi za drug žanr. Za ljubitelje immersive simov so popreproščeno razočaranje, če pa jih vzameš bolj kot 'počasnejše', v vzdušje in hud setting usmerjene FPS-je s samo pridihom in lahkotnimi elementi prvih, pa so zame kul špili. Oziroma sem bolj ventilator prvih dveh delov in sem se za to pripravljen tepst s Ćamirjem in Amnesio, Infinite pa je iskreno res ful precenjen in ima ogromno problemov z gameplayem, pacingom in prepričljivostjo tako okolja kot samih mehanik - gladko eden najbolj overrrated 'Metacritic 90+' špilov, in to rečem kot fen serije.
 5. Blood Shadow Warrior Redneck Rampage
 6. Sem nedavno prvič igral Human Revolution (Director's Cut verzijo) in mi je bil (ko je ravno Sadhu omenjal, kako je bil malo razočaran nad mankom odprtih mest na koncu) sam zaključek špila (tista arktična baza, Panchea) zelo anti-klimaktičen. Pričakoval sem nek res hud finale z zajebanimi, do zob oboroženimi in opremljenimi kibernetskimi nasprotniki, kompleksen level dizajn itd., dobil pa eno bazo, polno praznih hodnikov, po katerih lutajo neki smešno ne-nevarni kao-kibernetski-zombiji, ki niso niti strašljivi, niti noben omembe vreden izziv. Navalijo nate v ravni črti, postreliš ali s stun gunom onesposobiš jih z lahkoto, celotna lokacija je ful prazna in ne preveč navdahnjeno oblikovana (NPCjev za pogovor je za vzorec, trgovcev ni), res se mi je zdelo, kot da jim je na koncu malo zmanjkalo domišljije in so zelo polovičarsko skušali uturit noter nek zombie level, ki pa totalno ni srhljiv in vzdušen. Sicer skupaj vzeto še vedno ful dober špil, ki se je kar dobro postaral, pa soundtrack je res odličen. Meni je tale melanholična muzika v Jensenovem stanovanju najljubša:
 7. Saj po svoje je dobro, da se malo načne Steamov monopol, sploh tisti precej nategunski % delež, ki si ga od prodaje špila vzame Valve, bodo mogli orenk premislit (če ne, bo še naprej dosti Epic Store ekskluziv prvo leto po izidu). Mi je pa ta Epicova štacuna zarad pomanjkljive/smešno luknjaste varnosti v začetni fazi in zaradi občutka, da si razen Fortnite mularije zlo na silo ‘kupujejo’ bazo uporabnikov s talanjem zastonjskih špilov, za katere verjetno globoko sežejo v lastno malho prihodkov iz Fortnitovih mikrotransakcij, zaenkrat precej mrzka. Me zanima, kdaj se bo ta praksa konstantnega talanja freebiejev umirila in bodo userji mogoče ostal le s štacuno, ki ni nič cenejša al pa bolj freeloaderska kot Steam, a s slabšim klientom in vprašljivo varnostjo in infrastrukturo ( to zadnje govorim bolj na pamet, če je klient zdej proper in so porihtal security, naj me kdo popravi).
 8. Jest sem nehal že 2013, sam mi je res en tak hudičevski šepet nostalgije vsakič, ko na Youtubu najdem kako playlisto WoW muzike Prav tisto, ko maš Barrens glasbo na slušalkah in se takoj ful živo spomniš vsega, pa ex-guilde in slično.
×
×
 • Ustvari novo...