Skoči na vsebino

Babica Zima

Rumeni jak
 • Število vsebin

  22
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

13 Tabornik

Več o članu Babica Zima

 • Stopnja
  Ni le taker, pač pa tudi giver!

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Babica Zima

  Senke Balkana

  Jz sm mega fan. Že na starem forumu pisal o tem. Hude bejbe, veliko intrige. Je pa dost fikcije. Bjelogrlič je mojster tega, sem pa slišal, da če on ne bi bil tak kot je v lajfu ne bi tega posnel. Ker je veliko materiala posnetega v eni vasi, ki si jo skoraj dobesedno lasti in v tisti vasi so vsi garali kot sužnji za njega. Model je baje frik. Ampak car. Tak jeben Srbin u pizdo materino. Ampak ta Thula red naj bi res obstajal in ta ustašinja Marija Oršič naj bi bila tudi neka čudna figura v zgodovini Juge. Nasploh ful zanimivo, jaz sem po vsaki epizodi neki guglu
 2. Haha ok, ja whatever Jon Snow.
 3. Namerno si spustil zadnji del moje posta, kjer jasno napišem da se sam ne strinjam s prisilnimi razlastitvami. In ne, ne bo rekel. Nihče v moji familiji me ni nikoli pumpal z nobeno ideologijo. Stvari opazujem sam in kot pravim vidim, da se je del družine obrnil v eno smer, del pa v drugo, čeprav so do osamosvojitve ko so se začeli denacionalizacijski procesi vsi čisto normalno shajali. Potem so se pa začele določene razprtije, v katere pa sam kot vnuk nisem bil nikol vključen in sta to dedek in njegov brat bolj ali manj sama razčiščevala. Nihče pa nikoli ni prejzal razlastitve kot velikega dosežka sistema, potrjuje pa to da so lahko v družini, ki je izkusila "komunistični teror" tako levi kot desni. Vam to pač ne gre v glavo in zato lajate v karavane, a karavane prolaze.
 4. @andrejus absolutno si zgrešil point, ki sem ga želel izpostaviti. Ne gre zato kar si sam želilm, ali bi dal stran premoženje ali ne. Mimogrede čeprav totalno irrelevant, redno doniram NVOjem, ampak to dela tudi večina Britancev, ker je to pač nekaj normalnega, če si to seveda lahko privoščiš. Želel sem povedat, da se lahko pogovarjamo a je prisilna ali prostovoljna razlastitev opravičljiva ali ni, obstajajo tehtni argumenti tako ene strani kot druge, in prav je da se jih sooča. Sam kot sem že povedal, nisem zagovornik prisilne razlastitve, razen, če je seveda razlaščeni kršil zakon med kar štejem tudi načrtno iskanje zakonskih lukenj in utaje davkov. Neprimerno je pa preslikavat neke dogodke iz zgodovine, ki se nas osebno sploh ne tičejo, ker očitno obstajajo različne interpretacije tudi skozi oči tistih, ki pa so bili direktno podvrženi takšnim intervencijam. Mislim a boš ti rekel, katera stran moje družine ima prav o razlaščanju mojega pradeda, če se še moja družina okoli tega ne more poenotit? Pač del družine mojega dedka pravi, da je ta obrat v anti-komunizem in klerikalizem pri tadrugi strani totalno neopravičljiv, ker njihovi družini tudi pod socialistično oblastjo ni bilo hudega in so vsi dobro živeli, se šolali v tujini itd., čeprav so jim vse pobrali, medtem ko anti-commie del družine trdi da je to bilo najhujše dejanje in da je bilo veliko trpljenja. Sem pa držal v roku razlastitveni dokument za pradedka. Kr legendaren kos papirja. Pa še to: nočem se vrniti v čase in način vladanja ki je obstajal v realsocializmih. Popolnoma se strinjam da kljub relativno dobrem pložaju Juge, to ni bila dobra pot in je vodila v marsikatere kršitve pravic posameznikov. Treba je seveda vse razumeti v hladnovojnem kontekstu. Mednarodna podpora je bila v tem času ključna, o čemer smo že razpravljali na prejšnjih straneh.
 5. Mojemu pradedu (po očetovi strani) so vzeli vse, kar je ustvaril pred vojno (velik špedicijski center) in se ni nikoli pritožil čez oblast. Zdaj pa recimo je del moje družine, po strani od dedkovega brata, totalno anti-commie, krivica, klerikalci, stran po mojem dedku pa se je s tem sprijaznila in normalno živimo brez kakršnih koli zamer do socialistične oblasti. Ok, dedek in njegov brat sta del premoženja po težkih sodnih postopkih cca 10 let, dobila nazaj skozi denacionalizacijo ampak tudi brez tega bi šlo. V resnici se mi zdi denacionalizacija čudna zadeva, ker dobiš neko premoženjsko injekcijo do katere pravzaprav nisi upravičen, razen po dedni liniji. Zato se mi tudi dediščina zdi precej čudna zadeva. Nekateri so namreč tako že ob rojstvu priviligirani. Del družine po mamini strani pa je bil vedno partijsko razpoložen, oba prababica in pradedek sta bila precej premožna, ampak sta se prostovoljno odrekla premoženju za partijo in socialistično stvar. Moja mama se zdaj sicer zaradi tega jezi, sam pa v tem vidim neko plemenitost. Bottom line je, da je stvari ki so se dogajale pred 80 leti neumno pogrevati in preslikavati v sedanjost, ker so podvržene individualni interpretaciji in se lahko celo znotraj istih družin, ki so prestajale enake izzive pojavijo razpotja.
 6. Stranka je bla pa Državljanska lista. Ja skregala sta se z Jajotom. Ne vem, on je predstavlju neko normalno desnico, ki je potem izginila. Zdej se kao hoče vzpostavit v NSIju ampak IMO, so zgubil šanso ko so nehal poslušat Milko.
 7. Dobri ministri zadnjih 20 let: Finance: Mramor Zdravstvo: Keber Okolje: Leben Znanost: Golobič Zunanje zadeve: Rupel A sem koga pozabil, ministri ostalih resorjev niso vredni omembe.
 8. Babica Zima

  Vrtičkarji

  V preteklik dveh letih mi je toča stolkla paradajze, ki so po zelo lepih začetkih komplet zgnili. Morda zaradi toče? Kakorkoli, v oddaji Ambienti sem našel eno precej estetsko rešitev za takšne majhne gredice in sem tudi sam čez paradajz poveznil marelo.
 9. Treba je priznati, da je dobro da se sploh lahko prepiramo in debatiramo ter soočamo mnenja. To je definitivno ena od zmag in pridobitev novega sistema. Mene muči edino to, da kakorkoli soočaš mnenja težko prideš skupaj, kaj šele politiki katerih naloga je da pridobivajo volilce aka razdvajajo. Pogledi na recimo ekonomijo so tako različni. Že v ekonomski stroki obstajajo zelo različna mnenja.
 10. Samo recimo, če greš na spletno stran, imena setov niso pofejkana, so celo enaka izvirnim?
 11. Zakon o NVOjih potrjen skupaj z amandmaji SNS in SMC. Slednji je kao malo izboljšal sicer žalostno podobo stranke modernega cerarja v tej vladi a I šire. "so zagotovili nekaj izjem" Mislim, da bo tole prililo ognja in bodo petkovi protesti rekordni v tem ciklusu. Danes je scalo k pr norcih pa se je vseeno zbralo vec sto marelasev.
 12. Hvala za ta sane povzetek glavnega pointa.
×
×
 • Ustvari novo...