Skoči na vsebino




Ne najdeš ustrezne teme? Hitro vprašanje?

ask away

865 odgovorov na to temo

#81 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 28 avgust 2012 - 20:51

sem spregledal, da je za arduino. nimam pojma drugače o tem.

drugače pa najboljša zadeva za programiranje je testiranje kode in potem spraševanje zakaj ne dela, namesto ali bo delalo :)

#82 Zizy

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • prostozidarji
  • 4 281 sporočil

Objavljeno 29 avgust 2012 - 10:15

Ni ravno okej. Recimo da imas signal low. Potem pa preklopi na high. Ti bos koncal z case low, ne bos pa skocil v case high. Iz high v low bo fallthrough in bo okej. Obratno ne.
Torej, kako simpel narediti to delujoce je pac en goto na koncu case LOW, ki te vrze na zacetek case HIGH.
EDIT: Oziroma ali ti po koncu switcha itak skocis na zacetek loop()?

Also, ali je feature da se motor pri preklopu po 1s vsaj enkrat obrne? Kaj ce bi skakal iz high v low hitreje kot po 1s - naj motor dela naprej in potem nazaj, ali naj bo na miru? Ce hoces da bo na miru, potem lahko dodas se eno preverjanje stanja preden gres v zanko.
Je pa mozno zadevo napisati nekoliko drugace - tale verzija bo dala mirovanje, ce se v tej dobi cakanja zamenja signal:
prevsignal = digitalRead(input);
delay(1000);
while(1)
{
signal = digitalRead(input);
if(signal == prevsignal)
{
stepper.step(STEPS * (signal == HIGH ? 1 : -1)); //Pazi tukej predvidevam da sta opciji samo high in low, ker si imel v switchu tudi samo te dve brez defaulta. Ce to ne drzi potem nucas malo bolj kompleksen pogoj.
}
else
{
delay(1000);
prevsignal = signal;
//dodaj vrstico stepper... kot je zgoraj, ce hoces da naredis en korak v novo smer takoj po tem 1s zamiku.
}
}


#83 Izbrisani_malac_*

  • Guests

Objavljeno 30 avgust 2012 - 14:33

A mogoče kdo vse kako se lahko konstruktor v javascriptu napiše še na kakšen drugače način kot:
function Test (x,y){
	 this.x=x:
	 this.y=y;
}


#84 Zizy

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • prostozidarji
  • 4 281 sporočil

Objavljeno 30 avgust 2012 - 21:44

Uporablja se tudi da imas privatne atribute spredej s _, vsaj pri C#, za JS ne vem. Torej bi imel v konstruktorju _x = x; _y = y; Samo to ni ravno bistveno drugace.

#85 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 30 avgust 2012 - 21:53

1. zadetek na googlu
http://tobyho.com/20...nstructors-and/

zakaj bi rabil drugačen način pisanja konstruktorja?

#86 Izbrisani_malac_*

  • Guests

Objavljeno 02 september 2012 - 13:21

Hvala! Saj ga ne rabim ampak me je čisto iz firbca zanimalo :)

#87 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 09 september 2012 - 10:30

import sqlite3
import time

while (True):
    time.sleep(60)
    # do something
    # write to database

tole je celoten program. a bo to delalo več mesecev skupaj, ko enkrat poženem ali moram napisati kakega daemona ali kaj podobnega?

also, vsake pol ure bi moral poslati podatke iz baze prek jsona. a bo runnanje apacheja samo za to overkill?

#88 brodul

    ravnokar sir je.

  • mn3njalničarji
  • 72 sporočil

Objavljeno 13 september 2012 - 16:49

to je ful grdo

Ne vem, cisto kaj bi rad.

Ce hoces periodicno stvari delat uporablaj cronjob (winsi majo tudi kaj takega).
Kaj ce se ti server restarta, mas potem init skripto za to?
Apacha sploh ne rabis.

Poglej si requests knjiznoco za python.
http://docs.python-r...test/index.html

Ce das se vec podatkov o usecasu ti lahko se bolj pomagamo.

#89 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 13 september 2012 - 17:19

pač nabavil sem raspberry pija (gor teče različica debiana) in zdaj se igram malo.

mam en temperaturni senzor in bi rad vsako minuto ali se bolj pogosteje odcital temperaturo in jo zapisal v bazo. potem bom pa iz web appa na google app enginu requestal vsake tolko časa odčitke, ki bi jih raspberry moral poslati v json obliki.

point je, da imam nekaj stabilnega, da mi ni treba skrbet za to in da se vedno izvaja in da pokuri čim manj resourcov, ker nameravam dodati še kakšen senzor pa kamerco in podobne zadeve as i go along.

prednost nonstop runnanja ene skripte je, da se ni treba vedno znova povezevat na bazo in da osu ni potrebno nonstop alocirat pomnilnika, ko se štarta. zdej pri enem senzorju na eni minuti ni tak problem ampak mogoče bom razširil kdaj stvar in me zanima, če so kje skrite kake cake. a je kul narediti en infinite loop in bo stvar delala ali se uporablja kakšen drugačen pristop.

hvala za knjižnico, bom malo pogledal ampak mislim, da je to čist to kar iščem.

bonus vprašanje: zakaj je pri daemonu pomembno, da ubijemo prvi proces, da potem childa posvoji init?

#90 brodul

    ravnokar sir je.

  • mn3njalničarji
  • 72 sporočil

Objavljeno 13 september 2012 - 18:22

Imo se ti bolj splaca dati v crontab.
Nimas niti problema z daemonizanjem.


Prednost nonstop runnanja ne bo opazna v nobenem pogledu.
Sploh v pythonu tako razmisljat je cudno.
Tudi ce razseris stevilo senzorjev, bo perioda ostala ista.
Za SQLite in HW je to macji kaselj.
Problem bo video, ki pokuri enormno vec kot ta skripta, tudi ce jo blazno optimiziras, ne bo problem v njej.

JSt nebi pullal iz streznika, razen ce bos mel teh raspberrijev cel kup.
Ker ce bos pullal bo moral raspberry nekje poslusati (kar zre resorce, pa sploh ni tako lahko in lepo za nardit.), pa tudi ce gledas iz strani mreze/povezljivosti je tezje.
Ti sam poslji json POST na nek url/uri (not daj key). Pa ga sprocesiraj.
Ni treba da ti spletna aplikacija posilja request za pull.

bonus odgovor:
prvi proces najbrs mislis parent

to je en tak unix hack:
Ne mores kar tako klicat forka v init, zato ce naredis fork enega procesa in ga ubijes ga pod dolocenimi pogoji ga inherita prvi proces (init).
http://stackoverflow...ies-and-daemons

oz. ne tega delat ce ne ves tocno kaj delas, ker zombie procesi (sploh taki z while True) ti pa res znajo delat probleme z resouci.

#91 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 13 september 2012 - 18:51

aha, sploh mi ni prišlo na misel, da bi raje pošiljal nekak sem bil v mindsetu, da rabim prvo request za response.

ja pri daemonih pač ubiješ starša, da childa potem posvoji init, pa me zanima zakaj sploh ubijemo starša. zakaj preprosto ne uporabljamo starša. zakaj je potrebno da damo proces pod init.

#92 brodul

    ravnokar sir je.

  • mn3njalničarji
  • 72 sporočil

Objavljeno 13 september 2012 - 21:42

Treba je vedeti, da ponavadi ce ubijes starsa se ubijejo otroci (ce je program vredu napisan).
Ubistvu tu tici tudi razlog zakaj, damo proces pod init. Ker init ne more tako simple umret. Ker ce init "ubijes" se bo kista ugasnila.

Problem je, ker ne mores v initu narediti forka (to ti naredi childa), kot neki normalen uporabnik linux distribucije.
Pac ne mores kontrolirat kode. Iz tega sledi, da rabis nek trik.

Zato pozenes nek program iz lupine in je parent (lupina), ki naredi child (ki je program1), ta program1 naredi se nega childa ki je program2.
Potem pa reces da se program1 ubije, brez da pocisti program2. (V C se klicejo posebne funkcije (, ki dajo vedeti kernelu, kaj bos delal)). Program2 dobi nadomestnega parenta init.
To je pac nek trik. Zakaj se cela stvar tako obnasa, ker so se tako spomnili dizajnerji UNIXa, linux je pa to skopiral.
Tja se dajejo "res" pomembni programi, ki tecejo v ozadju. Ce ne razumes in nimas resne potrebe, dat tja procesa potem tega ne pocni.
Te programi ratajo neodvisni in nimajo moznosti, da bi se ubili, zato ker crkne parrent.

Lahko si pa izguglas vec, pa ratas leet o tej temi.

Ni ti pa potrebno dati procesa pod init, da ti lepo tece.
Ce hoces res skrbet, da ti programi (kot nek normalen uporabnik) tecejo.
http://supervisord.org/

Mogoce bo Mavrik, kaj vec povedal, ce bo preletel mimo.

#93 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 23 september 2012 - 18:30

Nimam pojma o javascriptu pa me zanima par stvari:
function Post(data) {
	var self = this;
	$.extend(self, data);
	function generateHtml() {
		// TODO: Improve and add other post options
		var delete_link = $('<li/>').append(
			$('<a/>').addClass('delete-post').addClass('hand').text(gettext("Delete"))
		);
		var edit_link = $('<li/>').append(
			$('<a/>').addClass('edit-post').addClass('hand').text(gettext("Edit"))
		);
		var post_options = $('<ul />').addClass('options').append(delete_link, edit_link);
	  
		var author_link = $('<a/>').addClass('author').addClass('hand').text(self.author.username);
	  
		var post = $('<li/>').addClass('post').data('post', self).append(post_options).append(
			$('<span/>').append(author_link)
		).append(
			$('<p/>').addClass('content').text(self.message)
		).append(
		   $('<span/>').addClass('date').text(formatDiffTime(self.created_time))
		);
		return post;
	}

kaj naredi tole? $.extend(self, data);

tam ko sem naredil author_link, kako dodam href='/user/author' v <a> tag? pa author se dinamično menja seveda. torej bi rabil nekaj v stilu $('<a/>').addParam('href', value) ampak ne najdem nobene metode za tole no v bistvu nimam pojma kako se parametri vključijo v tag. po addClass() sklepam, da je kaka metoda ampak kot sme že rekel nimam pojma dejansko.

tam ko je delete in edit, sem nekje bral, da je to bad, če rešuješ preko linkov, ker eni dodatki za browserje klikajo linke in jih cachajo in če klikne na delete link bi blo bed, da bi zbrisal post. kako bi bilo najbolje to rešiti?

zakaj je tam text(gettext("Delete")) ?

#94 maksi

    tekmuje v snemanju. Kožce z glavce, se razume.

  • vesoljci
  • 8 357 sporočil

Objavljeno 23 september 2012 - 19:42

Oglej si sporočiloRagezor, ob 23 september 2012 - 18:30, rekši:

kaj naredi tole? $.extend(self, data);
ti je opisano v jQuery dokumentaciji, v tem primeru združiš objekt v parametru(data) k instanci objekta Post

tam ko sem naredil author_link, kako dodam href='/user/author' v <a> tag? pa author se dinamično menja seveda. torej bi rabil nekaj v stilu $('<a/>').addParam('href', value) ampak ne najdem nobene metode za tole no v bistvu nimam pojma kako se parametri vključijo v tag. po addClass() sklepam, da je kaka metoda ampak kot sme že rekel nimam pojma dejansko.
$('<a/>').attr('name','value')


#95 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 23 september 2012 - 19:56

hmm, bi prisegel, da je pisalo da se attr metoda uporablja za dobit ven vrednost, pa še primer je bil tak

#96 maksi

    tekmuje v snemanju. Kožce z glavce, se razume.

  • vesoljci
  • 8 357 sporočil

Objavljeno 23 september 2012 - 20:08

če daš drug parameter, postane setter, ne getter

vse je v jQuery API dokumentaciji ;)

#97 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 24 september 2012 - 02:10

vidim, da obvladas zato bi te še malo izrabil, ker moram do 27. narediti stvar za faks pa se ni časa učit javascripta.

tle mam zdej moj Post http://pastebin.com/APe1420Y

spodaj sem probal dodati form pa ne deluje. kako bi dodal form zraven in naredil da se kliče metoda addComment(), ko pritisneš enter?

kako bi naredil, da ko kliknes na delete_link, da se klice metoda deletePost()?

#98 Peanut

    ravnokar sir je.

  • mn3njalničarji
  • 71 sporočil

Objavljeno 25 september 2012 - 15:29

Oglej si sporočiloRagezor, ob 24 september 2012 - 02:10, rekši:

kako bi naredil, da ko kliknes na delete_link, da se klice metoda deletePost()?

http://api.jquery.com/click/

#99 maksi

    tekmuje v snemanju. Kožce z glavce, se razume.

  • vesoljci
  • 8 357 sporočil

Objavljeno 26 september 2012 - 06:53

Oglej si sporočiloRagezor, ob 24 september 2012 - 02:10, rekši:

spodaj sem probal dodati form pa ne deluje. kako bi dodal form zraven in naredil da se kliče metoda addComment(), ko pritisneš enter?
jaz bi takole naredil takole, uporabiš jQuery metodo bind ali keypress (glej jQuery API), potem pa bi v event handlerju(anonimna funkcija) preveril, če je pritisnjena tipka enter ter potem kličeš metodo addComment

pozor, anonimni funkciji moraš dodati parameter e, da lahko izveš, katera tipka je bila pritisnjena


if (e.keyCode == '13') {
   addComment()
}


#100 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 26 september 2012 - 10:54

tale enter sem opustil, ker je text area in bi moral potem implementati shift-enter za it v naslednjo vrstico.

tale click() zgleda promising.

form mi je uspelo narediti in dati zraven atribut onsubmit="addComment();" vendar, ko stisnem gumb se ne zgodi nic. a moram se kaksen method dat zraven ali kaj drugega?
bom danes spet zagrizel v to.

#101 maksi

    tekmuje v snemanju. Kožce z glavce, se razume.

  • vesoljci
  • 8 357 sporočil

Objavljeno 26 september 2012 - 15:23

zakaj dodajaš atribut onsubmit, to je passé (tudi brez jQuery, ločitev markupa in obnašanja(behavior)), uporabi submit() jQuery metodo

#102 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 29 september 2012 - 02:23

rad bi se samo zahvalil za odgovore maxiju in Peanutu. Vsekakor mi je uspelo hitreje rešiti stvar ampak na žalost sem vseeno moral predelat fuckload stvari :D

#103 Evita

    "komi čakam da se znebim tegale"

  • rumeni jaki
  • 2 087 sporočil

Objavljeno 19 oktober 2012 - 11:42

Zna tukaj kdo kaj veriloga? Ustreznik česa v vhdl bi bil tale (ali takle, no) kos kode?

DQSDLL U_DQS(
	    .CLK		(rx_clk ),
	    .RST		(!rstn  ),
	    .UDDCNTL	(1'b1  ),
	    .DQSDEL	 (dqs_out  ),
	    .LOCK	   (   )
		);

sumim, da gre za nek sorodnik port mapa, ampak glede na info v tutorialih, kar sem gledala, nisem glih prepričana

#104 ReJzOr_na_plin

    Hai voluto la bicicletta viola? E adesso pedala!

  • mafija
  • 694 sporočil

Objavljeno 19 oktober 2012 - 14:28

tole si poglej na strani 2, jaz ne upam rect nicesar, ker nisem nikol delal z verilogom, vhdl pa nazadnje ene 2 leti nazaj
http://cva.stanford...._to_verilog.pdf

#105 Shenkey

    tekmuje v snemanju. Kožce z glavce, se razume.

  • vesoljci
  • 9 765 sporočil

Objavljeno 26 oktober 2012 - 23:31

Mene zanima če je kdo kdaj tole uporabljal?

CAM++
http://www.math.ucla...s/CAMClass.html
predvsem pa kako se ga sploh naloži na windows sistem.

Program je namenjan risanju grafike direkt z C fajla.

#106 Izbrisani_bomko_*

  • Guests

Objavljeno 27 oktober 2012 - 20:36

a je bil kdo tle lani 2. letnik na friju pa mel graficno oblikovanje slucajno?

#107 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 27 oktober 2012 - 21:56

lani ni blo graficnega oblikovanja na fri uni sem precej ziher

Pripeta slika

  • Pripeta slika: untitled.JPG


#108 bainit

    tekmuje v snemanju. Kožce z glavce, se razume.

  • vesoljci
  • 6 732 sporočil

Objavljeno 28 oktober 2012 - 17:01

a je to slucajno tisto z ntf

#109 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 08 november 2012 - 06:22

po dolgo časa spet nekaj delam v javi plus tega se s threadi še nisem ukvarjal.

zanima me, ali bo tole delalo thread wise.

http://pastebin.com/B6RbYAkd

rad bi, da se follow() izvaja, obenem pa se v threadu nonstop kliče getTachoCounts()
bi testiral ampak nimam robotkov trenutno pa ko jih dobim bi rad, da mam ze pripravljeno kolko se le da

pa še eno vprašanje zakaj mi v 24. vrstici teži, da je error
int[] distances = followData.pop()
hoče da castam (int[]) čeprav mam že
private Queue<int[]> followData = new Queue<int[]>();

#110 707007

    najraje liže usmrajenega krapa.

  • rumeni jaki
  • 50 sporočil

Objavljeno 08 november 2012 - 13:14

menjaj Queue za nekaj kar je thread safe (poglej java.util.concurrent), tako lahko tudi stalno preverjanje če je kaj v vrsti nadomestiš z blocking klicem ki bo čakal da daš nekaj v vrsto.
In od kje dobiš inputStream v getTachoCounts?

in kako sploh narediš instanco Queue če pa je Queue interface?

#111 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 08 november 2012 - 15:37

queue ni interface ampak je implementacija queueja
http://lejos.sourcef...util/Queue.html

pač ne teče gor standardna java

inputStream se podeduje od Robot classa k ma not napisano bluetooth komunikacijo

drugače še vedno nevem, če bo zadeva delala vzporedno in zakaj mi tam teži da moram castat :)

#112 707007

    najraje liže usmrajenega krapa.

  • rumeni jaki
  • 50 sporočil

Objavljeno 08 november 2012 - 16:08

ja potem java.util.concurrent odpade, moraš vsaj synchronize nad followData uporabit (2 niti dostopata do tega).
Glede inputStream, dokler do njega dostopa samo getTachoCounts potem je ok.

#113 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 08 november 2012 - 16:15

Ampak en samo dodaja en pa vzema a lahko tu pride do kakih komplikacij?

#114 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 12 november 2012 - 18:56

hmm tam pri communications.run() se koda ustavi :nicjasno:

#115 707007

    najraje liže usmrajenega krapa.

  • rumeni jaki
  • 50 sporočil

Objavljeno 12 november 2012 - 20:13

ker moraš kilcat metodo start, run samo zažene runnable v trenutnem threadu

#116 Spura

    ravnokar sir je.

  • prostozidarji
  • 68 sporočil

Objavljeno 13 november 2012 - 09:39

v getTachoCounts:

					    if (inputStream.available() != 0) {
							    temp[0] = inputStream.readInt();
							    temp[1] = inputStream.readInt();
							    synchronized(followData) {
									  followData.push(temp);
                                }
                        }
in pa:
	    public void follow() {
			    Thread communications = new Thread(new Communicate());
			    communications.start();
			    while (true) {
					    int[] distances = null;
					    synchronized(followData) {
						    if (!followData.empty()) {
							    followData.pop();
						    }
					    }
					    if (distances != null) {
							    leftMotor.setSpeed(distances[0]);
							    rightMotor.setSpeed(distances[1]);
							    leftMotor.rotate(distances[0], true);
							    rightMotor.rotate(distances[1]);
							    leftMotor.waitComplete();
					    }
			    }
			  
	    }


#117 flipflop

    skače z ritko na svečko.

  • vesoljci
  • 874 sporočil

Objavljeno 23 november 2012 - 09:25

Hej,

A obstaja kakšen 'protokol', ki definira na kakšen način se uporablja slike pri internetnih straneh.

Konkretno, da image fajli ne smejo vsebovati inframe tagov, ker naj bi se to tretiralo kot nenormalno obnašanje fajla ?

Thanx

#118 bainit

    tekmuje v snemanju. Kožce z glavce, se razume.

  • vesoljci
  • 6 732 sporočil

Objavljeno 23 november 2012 - 13:45

xhtml specifikacija mogoce?

#119 jlpktnst

    ga najraje faše pod pazduho in pri tem konjsko prdi.

  • šerifi in depjutiji
  • 1 238 sporočil

Objavljeno 23 november 2012 - 20:36

Oglej si sporočilo1¸3, ob 23 november 2012 - 09:25, rekši:

Hej,

A obstaja kakšen 'protokol', ki definira na kakšen način se uporablja slike pri internetnih straneh.

Konkretno, da image fajli ne smejo vsebovati inframe tagov, ker naj bi se to tretiralo kot nenormalno obnašanje fajla ?

Thanx

A niso slike binarne datoteke?

:nicjasno:

Mogoče se mi mal blede ker sem ravno s šihta...

#120 maksi

    tekmuje v snemanju. Kožce z glavce, se razume.

  • vesoljci
  • 8 357 sporočil

Objavljeno 25 november 2012 - 14:34

ja, verjetno je mislil tako, kot je napisal bainit (tag namesto fajl)





1 Uporabnik(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov