Skoči na vsebino




Ne najdeš ustrezne teme? Hitro vprašanje?

ask away

865 odgovorov na to temo

#761 inzenir

    ne ve, kam bi sam s sabo.

  • šerifi in depjutiji
  • 545 sporočil

Objavljeno 23 december 2015 - 15:50

struktura XMLja vse vsake par minut spreminja? interesting...

#762 Razpaljotk

    hejtr

  • rumeni jaki
  • 2 591 sporočil

Objavljeno 23 december 2015 - 16:10

Dobr API to, ce se mu shema vsake par minut cist zamenja :D

#763 inzenir

    ne ve, kam bi sam s sabo.

  • šerifi in depjutiji
  • 545 sporočil

Objavljeno 30 december 2015 - 01:39

in potem vse tiho je bilo.

#764 KercDaMan

    ne ve, kam bi sam s sabo.

  • rumeni jaki
  • 524 sporočil

Objavljeno 13 januar 2016 - 13:42

Pomoč prosim! Rad bi postavil eno preprosto spletno stran (glavna in ena oz. dve podstrani). Na netu je sicer ogromno tutorialov, ampak ne vem kje sploh naj začnem. S htmljem sem se že srečal, vendar je to že precej daleč, tako da sem v bistvu čisto na začetku. Spletna stran bo v bistvu tekst, slike in povezave. Torej bi to nekako rad zmetal skupaj. Mogoče bi vključil še eno večjo pasico, kjer bi letele slike (slideshow recimo treh slik, ki se za nekaj sekund vsaka ustavi in potem recimo z desne potisne to sliko nova - takšno isto reč recimo sem znal naredit v flashu, za kodo nimam pojma).

Kateri jeziki se najpogosteje uporabljajo v ta namen? HTML?
Obstajajo programi, v katerih ti označi napake in potem lažje iščeš ter rešuješ?
Ponudijo tudi ukaze? Recimo vpišem <b in mi potem ponudi možnost <body>?
Hitrejše oblikovanje teksta? Recimo da natipkam besedilo, ga označim in mu na hitro prilagodim font, barvo, poravnavo (levo/sredina/desno)... In potem program sam doda ukaze v določenem programskem jeziku.?

Skratka, rad bi na čim preprostejši način zmetal material skupaj in zapakiral v neko privlačno obliko.

#765 Zizy

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • prostozidarji
  • 4 281 sporočil

Objavljeno 13 januar 2016 - 19:58

To tipicno vzames nekej ala wordpress afaik.

#766 DaMachk

    Jz bi rad bil gejša!

  • vesoljci
  • 901 sporočil

Objavljeno 14 januar 2016 - 00:19

Oglej si sporočiloKercDaMan, ob 13 januar 2016 - 13:42, rekši:

Kateri jeziki se najpogosteje uporabljajo v ta namen? HTML?
Obstajajo programi, v katerih ti označi napake in potem lažje iščeš ter rešuješ?
Ponudijo tudi ukaze? Recimo vpišem <b in mi potem ponudi možnost <body>?
Hitrejše oblikovanje teksta? Recimo da natipkam besedilo, ga označim in mu na hitro prilagodim font, barvo, poravnavo (levo/sredina/desno)... In potem program sam doda ukaze v določenem programskem jeziku.?

Skratka, rad bi na čim preprostejši način zmetal material skupaj in zapakiral v neko privlačno obliko.
HTML ali njegove alternativne verzije (xHTML/HTML5)
DreamWeaver, WebDwarf, notepad++...

#767 maksi

    tekmuje v snemanju. Kožce z glavce, se razume.

  • vesoljci
  • 8 274 sporočil

Objavljeno 14 januar 2016 - 13:21

http://brackets.io/

#768 KercDaMan

    ne ve, kam bi sam s sabo.

  • rumeni jaki
  • 524 sporočil

Objavljeno 15 januar 2016 - 19:05

Fantje, a se da postavit sliko nad sliko v html/css?
Kaj bi rad nardil:
Objavljena slika

Tist logo mi prekriva ta z rumeno označena slika (nad črnim delom kjer je navigation bar se vidi), ki je ne znam postavit v ozadje.

Tole sem spisal za to rumeno sliko, da se krči skupaj z oknom. Kaj bi še moral dodat?

CSS:
			.slika {
				width: 100%;
				transform: scale(1, 1);
				-ms-transform: scale(1, 1);
				-webkit-transform: scale(1, 1);
				margin: 0px;
				padding: 0px;
				height: auto;

HTML:
		<p class="slika">
			<img style='width: 100%;' src="slike/slika.png"></img>
		</p>

Torej logo bi tudi rad linkal z domačo stranjo (index). Pozicijo sem mu sicer nastavljal in zgleda vsaj pri meni kul, pri komu drugemu pa še ne vem ravno če bo :D


CSS del:
			.logo {
				position: absolute;
				top: 0px;
				right: 70%;
				width: auto;
				padding: 4px;
				margin-top: 0px;
			}

HTML del:
<p class="logo"><img src="slike/logo.png"></img></p>

Pa še nekaj me zanima, če se da v CSS spisat, da ko recimo greš z miško nad knof, da postopoma zažari z drugo barvo - vedno močnejša barva in ne instantno barva

li a:hover:not(.active) {
				background-color: #4CAF50;
			}
V tem primeri je torej kot imam jaz, rad bi pa, da je "animacija" do te barve iz recimo temnejše zelene.

EDIT: za knofe sem pogruntal, transition-duration: _s; :)

#769 maksi

    tekmuje v snemanju. Kožce z glavce, se razume.

  • vesoljci
  • 8 274 sporočil

Objavljeno 15 januar 2016 - 21:04

Oglej si sporočiloKercDaMan, ob 15 januar 2016 - 19:05, rekši:

Tist logo mi prekriva ta z rumeno označena slika (nad črnim delom kjer je navigation bar se vidi), ki je ne znam postavit v ozadje.
z-index

#770 KercDaMan

    ne ve, kam bi sam s sabo.

  • rumeni jaki
  • 524 sporočil

Objavljeno 15 januar 2016 - 23:59

Oglej si sporočilomaksi, ob 15 januar 2016 - 21:04, rekši:

z-index

O hvala!

z-index +1; je pri logotu rešu težavo :)

EDIT: če imam za določeno besedilo text-align: left; kako bi potem to besedilo (samo besedilo) vseeno premaknil za recimo nekaj px desno?
Če dodam marging-left __px; mi vse za tolko pixlov desno prestavi (tudi barvo ozadja recimo).

#771 maksi

    tekmuje v snemanju. Kožce z glavce, se razume.

  • vesoljci
  • 8 274 sporočil

Objavljeno 16 januar 2016 - 18:46

padding

Objavljena slika

#772 KercDaMan

    ne ve, kam bi sam s sabo.

  • rumeni jaki
  • 524 sporočil

Objavljeno 18 januar 2016 - 11:07

V bistvu imam že nekako vse postavljeno, razen footer ne znam raztegnit, da bi bil v bistvu prilagodljiv, glede na resolucijo zaslona.
Določil sem mu minimalno višino, zaradi besedila/slike, ampak ne znam pa raztegnit ozadja footerja do spodnjega roba v browserju.
Torej, če bi mu nastavil fiksnih 500px, bi pri meni recimo izgledlo super, nekdo drug bi moral scrollat do podna, spet tretji pa bi imel recimo nekaj cm višje spodnji rob footerja od roba brskalnikovega okna (recimo izrisovalo bi mu spletno stran v tem zelenem okvirju na zgornji sliki, pikčasta obroba pa bi bil njegov dejanski zaslon).

Bodyu sem tudi nastavil maksimalno širino, recimo 1000px, da sem potem v html kodi dodal drugo barvo ozadja. Zgoraj imam navigation bar s knofi, katerega ozadje bi rad raztegnil levo in desno do roba brskalnikovega okna. Prav tako footer, da bi se raztegnil po širini preko celotnega zaslona. Verjetno bi lahko rešil s tem, da bi osrednjemu delu spletne strani ožal samo <div> (z align-self: center; kodo bi šlo na sredino?) in zlagal skupaj, pri čemer bi bil body pač lepo preko celotne širine s svojo barvo ozadja. Pri tem pa nimam ideje, kako bi določil knofom pozicijo (mn3njalnik ima isto ureditev, logo/odjava knof sta pomaknjena desno/levo nad vsebinski del), da bi ostali na pravem mestu (sedaj so zloženi ob desni rob body segmenta). Enako velja za footer, kjer bi rad da bi bila vsebina pomaknjena v desno na pravo mesto, kot je sedaj, ker je pač odmaknjena od levega roba bodya s padding ukazom.


Ne znam si zgooglat :D

Precej si pomagam z: http://www.w3schools.com/ kjer imajo razlago in potem primer kode z dejanskim rezultatom na drugi strani. Obstaja še kaj podobnega?

EDIT: https://jsfiddle.net/9cpedczv/5/
Še par vprašanj:
1. Zakaj ni slika in nav bar v označenem <div> - rdeče obarvan in prevzame kodo - torej da bi se vse skupaj skrčlo?
2. Kako naj spravim nav bar na desni rob fotke in ga raztegnem do spodnjega roba slike?
3. Kako bi dodal trikotnike na levi rob (ko bi bil nav bar na desni strani), ki bi se pojavil, ko greš z miško preko knofa in potem bi v .active ti trikotniki ostali?

#773 Razpaljotk

    hejtr

  • rumeni jaki
  • 2 591 sporočil

Objavljeno 18 januar 2016 - 14:07

https://css-tricks.com/

#774 Bane

    je najdu rizlo za joint.

  • vesoljci
  • 266 sporočil

Objavljeno 06 marec 2016 - 21:06

...

#775 mr.killer

    made man

  • mafija
  • 515 sporočil

Objavljeno 15 marec 2016 - 14:22

Eno excel vprašanje. Imam za izračunati delež uporabnikov. Imam stolpec navadni uporabniki (4.520.370), boljši uporabniki (4.356.754) in tisti ki niso uporabniki (3.523.960).

Ne vem če sem naredil prav tako, da sem navadne uporabnike in boljše uporabnike seštel in jih nato delil s skupnim seštevkom vseh treh stolpcov torej navadnih, boljših in neuporabnikov :)

Samo me zanima če sem prav naredil :) Hvala

#776 Zizy

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • prostozidarji
  • 4 281 sporočil

Objavljeno 15 marec 2016 - 14:31

Ja to je okej. Ce ces gres pa lahko tudi racunati deleze navadnih uporabnikov ter boljsih uporabnikov in sesteti skupej, ampak bo seveda isto.

#777 mr.killer

    made man

  • mafija
  • 515 sporočil

Objavljeno 15 marec 2016 - 15:01

In če imamo 0,0,0 ? Mi napiše pač deljenje z nič oz. napako. Se da to kako zaobit ali pač tam ko so same 0 napišem 0 :D

#778 mr.killer

    made man

  • mafija
  • 515 sporočil

Objavljeno 15 marec 2016 - 15:29

Pa še to; te uporabnike imam po mesecih. Kako za boga vse to spravit v eno pregledno tabelo. Torej mesece, uporabnike (navadne/boljše in tiste ki niso) in deleže uporabnikov. Probal sem vse stolpčne, tortne, palične in vse mi pride en navaden zmazek ven.

#779 Zizy

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • prostozidarji
  • 4 281 sporočil

Objavljeno 16 marec 2016 - 09:17

Mas tudi IF - ce je sum uporabnikov 0, je rezultat 0, NaN oz karkoli hoces (ce sum !=0 pa izracunas delez).

Glede zmazkov pa hja, jaz bi naredil takole: stolpci za skupno stevilo folka, skala na levi, crta za delez uporabnikov ter crta za delez super uporabnikov, skala na desni. To se mi zdi nekej dokaj obicajnega in preglednega, obnese se v vecini primerov. Precej dobro se obnese tudi ce naredis stolpce kjer je spodnji del stolpca boljsih uporabnikov, potem navadnih uporabnikov, nato pa se ne-uporabnikov - v primeru da te bolj zanimajo absolutne stevilke kot pa delezi. To plus crte bo pa pomoje guzva in odsvetujem.
Samo nimam tvojih stevilk tako da nimam pojma kako bi zgledalo v praksi.

#780 mr.killer

    made man

  • mafija
  • 515 sporočil

Objavljeno 16 marec 2016 - 10:21

Oglej si sporočiloZizy, ob 16 marec 2016 - 09:17, rekši:

Mas tudi IF - ce je sum uporabnikov 0, je rezultat 0, NaN oz karkoli hoces (ce sum !=0 pa izracunas delez).

Glede zmazkov pa hja, jaz bi naredil takole: stolpci za skupno stevilo folka, skala na levi, crta za delez uporabnikov ter crta za delez super uporabnikov, skala na desni. To se mi zdi nekej dokaj obicajnega in preglednega, obnese se v vecini primerov. Precej dobro se obnese tudi ce naredis stolpce kjer je spodnji del stolpca boljsih uporabnikov, potem navadnih uporabnikov, nato pa se ne-uporabnikov - v primeru da te bolj zanimajo absolutne stevilke kot pa delezi. To plus crte bo pa pomoje guzva in odsvetujem.
Samo nimam tvojih stevilk tako da nimam pojma kako bi zgledalo v praksi.
Na if nisem niti pomislil, jao bože sem rusty glede excela :)
Evo tabelo
Navadni uporabniki Boljši uporabniki Neuporabniki Delež uporabnikov
jan.11 4.065.977 3.861.684 2.033.973 80%
feb.11 3.364.295 4.186.236 3.319.021 69%
mar.11 3.466.117 3.828.720 3.333.945 69%
apr.11 3.092.284 3.101.047 2.206.242 74%
maj.11 3.262.791 3.225.527 3.486.926 65%
jun.11 3.675.727 3.654.508 3.316.306 69%
jul.11 4.236.924 1.602.581 2.949.546 66%
avg.11 4.293.021 3.901.363 2.948.249 74%
sep.11 3.217.874 2.365.085 3.532.045 61%
okt.11 3.052.325 4.242.504 3.300.171 69%
nov.11 4.093.896 3.626.143 3.933.477 66%
dec.11 3.667.036 1.477.258 2.465.885 68%
jan.12 3.075.066 3.236.476 2.920.130 68%
feb.12 3.733.939 1.448.118 3.990.545 56%
mar.12 3.196.743 2.081.154 2.714.157 66%
apr.12 3.712.213 1.547.888 1.909.930 73%
maj.12 3.828.673 4.069.434 3.399.268 70%
jun.12 4.252.617 2.395.008 3.058.024 68%
jul.12 3.651.676 2.096.787 3.348.154 63%
avg.12 3.239.993 2.126.242 2.631.405 67%
sep.12 4.520.370 4.356.754 3.523.960 72%
okt.12 0 0 0 0%
nov.12 0 0 0 0%
dec.12 0 0 0 0%


#781 Zizy

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • prostozidarji
  • 4 281 sporočil

Objavljeno 16 marec 2016 - 11:15

Jaz sem tole skopiral v excel, oznacil en element v pizdariji in stisnil na F11. Potem sem dal change chart type, izbral combo chart, series 1-3 oznacil da so stacked column, series 4 pa da je line in na sekundarni osi. Dobis precej fajn pregledno zadevo, zdej se pa lahko matras s farbami ce se hoces.

#782 mr.killer

    made man

  • mafija
  • 515 sporočil

Objavljeno 12 maj 2016 - 15:42

Imam problem z Wordom in sicer sestri pomagam pri diplomski nalogi in nikakor ne morem doseči, da bi bile številke v kazalu vse poravnane na desni.

Torej sedaj je tako:
Objavljena slika

rad pa bi, da bi bile vse številke lepo poravnane na desni strani.

Hvala za odgovore :)

Na wordu 2013 kaže pravilno poravnavo na 2010 in starejših pa ne...

To sporočilo je uredil mr.killer: 12 maj 2016 - 16:00


#783 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 12 maj 2016 - 18:34

napacna tema in izba

#784 lmorgh

    ga zmagoslavno poriva vse do jajc.

  • rumeni jaki
  • 1 609 sporočil

Objavljeno 04 julij 2016 - 14:33

quicky Python vprašanje:

imam podatke:

aa1 bb1 cc1 12.000 14:13:12.00 dd1
aa2 bb2 cc2 9.000 17:00:00.00 dd2
aa3 bb3 cc3 22.000 17:00:00.50 dd3
aa4 bb4 cc4 12.000 22:22:23.00 dd4

Rad bi pa naslednji output:
Kot vidite je prisoten stolpec s časom. Rad bi, da se mi v output izpiše vsaka vrstica, razen, če sta dva (ali več) zaporednih dogodkov znotraj 1 sekunde. Če so te dogodki znotraj ene sekunde, se izpiše le tista vrstica, ki ima večjo število v stolpcu 4.

Hinti bi pomagali.
če bi bila le dva dogodka bi pač vzel t2 - t1 > 1, kaj pa če je dogodkov več? pa kako pripravim kodo, da izpiše celo vrstico glede na večjo številko v stolpcu 4 ?

hvala

#785 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 04 julij 2016 - 16:59

nevem ce prav razumem ampak beres vrstico po vrstico. splitnes, vzames cas v stringu in ga pretvoris v time objekt s strftime.

ne smes takoj izpisati ampak si shranis vrstico. gres gledat naslednjo vrstico in ce je minila vec kot sekunda izpises prejsnjo in si shranis trenutno. gres na tretjo vrstico, spet pogledas ce je vec kot sekunda minila. ce ni, primerjas stevilke in si shranis vrstico z vecjo stevilko. POMEMBNO: tukaj moras posebej shraniti cas od prejsnje vrstice, ker bos ga uporabil za primerjanje s casom naslednje vrstice.

1 00:00:12.20 -> shranis vrstico
3 00:00:12.50 -> shranis vrstico, ker 3 > 1. shranis 12.20 cas posebej
2 00:00:13.30 -> primerjas 13.30 z 12.20 in vidis, da je minila vec kot sekunda. izpises 3 00:00:12.50. shranis vrstico

#786 lmorgh

    ga zmagoslavno poriva vse do jajc.

  • rumeni jaki
  • 1 609 sporočil

Objavljeno 04 julij 2016 - 17:07

Ok, tenx za tale miselni tok, bom preizkusil!

#787 lmorgh

    ga zmagoslavno poriva vse do jajc.

  • rumeni jaki
  • 1 609 sporočil

Objavljeno 04 julij 2016 - 21:02

Oglej si sporočiloRagezor, ob 04 julij 2016 - 16:59, rekši:

ce ni, primerjas stevilke in si shranis vrstico z vecjo stevilko

kako pythonu povem da je nek element prej en pa kasneje v vrsti? torej, da gledam recimo 2. in 3. vrstico?

#788 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 04 julij 2016 - 21:14

na miljon nacinov. brez kode se bova tezko pogovarjala o specifikah

#789 lmorgh

    ga zmagoslavno poriva vse do jajc.

  • rumeni jaki
  • 1 609 sporočil

Objavljeno 04 julij 2016 - 21:44

Sej naceloma je vseeno, itak ne znam dovolj, da mi to ne bi uspelo s pomocjo. Pythona znam glih tok, da lahko uporabljam nek modul pa za manipulacijo stringov in podobnega, vec pa ne.

podatki:

aaa1 bbb1 ccc1 12.000 11:00:00.00 ddd1
aaa2 bbb2 ccc2 12.000 12:00:00.00 ddd2
aaa3 bbb3 ccc3 10.000 13:00:00.00 ddd3
aaa4 bbb4 ccc4 11.000 13:00:01.00 ddd4
aaa5 bbb5 ccc5 12.000 14:00:00.00 ddd5
aaa6 bbb6 ccc6 10.000 15:00:01.00 ddd6
aaa7 bbb7 ccc7 11.000 15:00:02.00 ddd7
aaa8 bbb8 ccc8 12.000 15:00:03.00 ddd8
aaa9 bbb9 ccc9 13.000 16:00:00.00 ddd9

čas mora biti znotraj 6 sekund

koda, s katero sem samo string in te reči določil:

from datetime import datetime
#from datetime import timedelta
####
in_file = open("times", "r")
out_file = open("times_final", "w")
####
times = []
times_to_check = []

for line in in_file:
  for word in line:
	words = line.split(" ")
	aaa = words[0]
	bbb = words[1]
	ccc = words[2]
	treshold = float(words[3])
	time = datetime.strptime(words[4], '%H:%M:%S.%f')
	time = time.strftime("%H:%M:%S.%f")
	ddd = words[5]
  print time


#790 Ragezor

    obvlada hendling, najbolj pa cobro!

  • rumeni jaki
  • 1 002 sporočil

Objavljeno 04 julij 2016 - 22:23

podatki:
aaa1 bbb1 ccc1 12.000 11:00:00.00 ddd1
aaa2 bbb2 ccc2 12.000 12:00:00.00 ddd2
aaa3 bbb3 ccc3 10.000 13:00:00.00 ddd3
aaa4 bbb4 ccc4 11.000 13:00:01.00 ddd4
aaa5 bbb5 ccc5 12.000 14:00:00.00 ddd5
aaa5 bbb5 ccc5 24.000 14:00:01.00 ddd5
aaa5 bbb5 ccc5 14.000 14:00:02.00 ddd5
aaa5 bbb5 ccc5 16.000 14:00:06.00 ddd5
aaa5 bbb5 ccc5 16.000 14:00:06.01 ddd5
aaa6 bbb6 ccc6 10.000 15:00:01.00 ddd6
aaa7 bbb7 ccc7 11.000 15:00:02.00 ddd7
aaa8 bbb8 ccc8 12.000 15:00:03.00 ddd8
aaa9 bbb9 ccc9 13.000 16:00:00.00 ddd9

koda:
from datetime import datetime
in_file = open("times.txt", "r")
out_file = open("times_final.txt", "w")
prev_line = None
prev_time = None
prev_threshold = None
for line in in_file.readlines():
    split_line = line.strip().split(' ')
    aaa = split_line[0]
    bbb = split_line[1]
    ccc = split_line[2]
    threshold = float(split_line[3])
    t = datetime.strptime(split_line[4], '%H:%M:%S.%f')
    ddd = split_line[5]
    if prev_line is None:
	    prev_line = line
	    prev_time = t
	    prev_threshold = threshold
    else:
	    if (t - prev_time).total_seconds() > 6:
		    print prev_line
		    prev_line = line
		    prev_time = t
		    prev_threshold = threshold
	    else:
		    if threshold > prev_threshold:
			    prev_threshold = threshold
			    prev_line = line
print line

ce kaj ne razumes tocno vprasaj, ni se mi dalo komentirati pa tko. sicer pa mislim, da ce gres skozi je flow precej straightforward

#791 lmorgh

    ga zmagoslavno poriva vse do jajc.

  • rumeni jaki
  • 1 609 sporočil

Objavljeno 05 julij 2016 - 07:33

import glob
from datetime import datetime

path = './*.cat'  
files=glob.glob(path)  
for file in files:  
  
	in_file=open(file, 'r')  
	out_file = open("times_final.txt", "w")
	
	prev_line = None
	prev_time = None
	prev_threshold = None
	for line in in_file.readlines():
		split_line = line.strip().split(' ')
		template_number = split_line[0]
		t = datetime.strptime(split_line[1], '%Y-%m-%dT%H:%M:%S.%fZ')
		mag = split_line[2]
		num = split_line[3]
		threshold = float(split_line[4])
		no_detections = split_line[5]
		if prev_line is None:
			prev_line = line
			prev_time = t
			prev_threshold = threshold
		else:
			if (t - prev_time).total_seconds() > 6:
					#print prev_line
					prev_line = line
					prev_time = t
					prev_threshold = threshold
			else:
				if threshold > prev_threshold:
					prev_threshold = threshold
					prev_line = line
		out_file.write(prev_line)
		print prev_line

in_file.close()
out_file.close()

ni mi cist jasno, kam moram out_file.write postaviti, da dobim zeljen output v filu. ker trenutno je out_file prazen, print prev_line pa lepo pise line po ekranu...

sam za obrazlozitev:
v direktoriju imam ogromno stevilo .cat fileov. eni so prazni, drugi imajo te vrstice, ki me zanimajo, ki izgledajo tako nekako:
0 2009-09-30T21:38:11.772Z -0.08 0.323 13.682 5
0 2009-09-30T21:38:11.972Z -0.08 0.288 12.189 5


ce je vrstica znotraj 6s okna, gledas treshold. zmaga tisti, ki je vecji.

#792 Zizy

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • prostozidarji
  • 4 281 sporočil

Objavljeno 05 julij 2016 - 07:35

Edina dilema kle je onih 6s. Kaj ce mas recimo cajte 10:00, 10:05, 10:10, 10:15? A to ti izpise samo najvecjega od teh 4 ali kako gre tukejle?
Ce nimas tega robnega primera je zadeva zelo straightforward ja.

#793 lmorgh

    ga zmagoslavno poriva vse do jajc.

  • rumeni jaki
  • 1 609 sporočil

Objavljeno 05 julij 2016 - 08:26

če je cajt:

10:00:01.00
10:00:02.22
10:00:03.22
10:00:04:21

vzame tistega, ki ima najvišji treshold, ne pa čas

#794 Zizy

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • prostozidarji
  • 4 281 sporočil

Objavljeno 05 julij 2016 - 08:31

Jaja to ze. Samo kaj ce je cajt tako kot sem napisal zgorej? Bos pogledal prvega pa drugega, vzel najvecjega, potem pa med 3 in 4 najvecjega? (najvecji threshold, ne cajt seveda). Ali bos pogledal vse 4 in vzel enega najvecjega od vseh? Ali pa bo to slucajno odvisno od tega ali je 2 vecji od 1? :D

#795 lmorgh

    ga zmagoslavno poriva vse do jajc.

  • rumeni jaki
  • 1 609 sporočil

Objavljeno 05 julij 2016 - 08:35

aha, ok.. ne, tudi če je 10002208420 zaporednih vrstic znotraj 6s, potem vzamem samo eno.

aja, u bistvu je še malo bolj komplicirano...to sem pozabil prej, ko sem delal samo na en fajl. ko delaš z vsemi fajli, se v različnih fajlih pojavijo vrstice z istim časom.

#796 lmorgh

    ga zmagoslavno poriva vse do jajc.

  • rumeni jaki
  • 1 609 sporočil

Objavljeno 05 julij 2016 - 15:46

reseno...morm zdej samo primerjat rezultate, da vidim ce so isti.

#797 lmorgh

    ga zmagoslavno poriva vse do jajc.

  • rumeni jaki
  • 1 609 sporočil

Objavljeno 19 julij 2016 - 13:32

zivjo

nov dan, novo vprasanje.

imam neko kodo ki nekaj naredi s signalom.
zdej pa tko,

en dan signala bi imel razdeljen po mapah, torej /mapa/001 /mapa/002, ...
kaj morm v pzthon skripto dodat, da bo delal najprej na dnevu 001 potem 002 ... ?

tnx

#798 DaMachk

    Jz bi rad bil gejša!

  • vesoljci
  • 901 sporočil

Objavljeno 26 julij 2016 - 10:07

Osebno bi prvo napravil seznam datotek/podmap in ga sortiral, nato se sprehajal po nih....

#799 tiesto

    jebe ježevca.

  • rumeni jaki
  • 351 sporočil

Objavljeno 31 julij 2016 - 09:28

Pozdravljeni, mogoče malo n00b vprašanje.
Obstaja kakšen program, v katerem lahko grafično ustvariš spletno stran (se pravi, namečeš notri slike kot ozadje, gumb itd) in jim potem samo dodajaš lastnosti (slika=gumb->dodaš link do spletne strani) itd. Uglavnem, da se ne ukvarjaš s programiranjem ampak ti program avtomatsko programira zadaj?

#800 Razpaljotk

    hejtr

  • rumeni jaki
  • 2 591 sporočil

Objavljeno 31 julij 2016 - 12:02

Uporabis nek CMS ala Wordpress.





1 Uporabnik(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov