Skoči na vsebino




Ne najdeš ustrezne teme? Hitro vprašanje?

ask away

854 odgovorov na to temo

#841 Lepi Šime

    dreksolata

  • govnači
  • 317 sporočil

Objavljeno 22 februar 2018 - 22:20

Želim zamenjati gostovanje za dve spletni strani iz Neoserv gostovanja na domovanje.com gostovanje.

Ker pa zaračunajo prenos baz me zanima če bi mi lahko kdo svetoval kaj vse moram narest za prenos podatkovnih baz?

#842 Pr4iseK3K

    ravnokar sir je.

  • svinjski pastirji
  • 73 sporočil

Objavljeno 21 marec 2018 - 23:10

A pozna kdo kak dobr tutorial, ali knjigo, ipd. za učenje programiranja algoritmov? Na faksu imam predmet, kjer jih je treba sprogramirat v c++, ampak mi sploh ne pade na pamet, kako bi se lotil tega. Teoretično razumem, kako se išče nize pa to, vendar kako to sprogramirat, je pa problem.

#843 Razpaljotk

    hejtr

  • rumeni jaki
  • 2 256 sporočil

Objavljeno 22 marec 2018 - 00:15

https://www.amazon.c...s/dp/0262033844

Zagotovo je kaksna psevdokoda na netu.

Prepisi jo v konkretni jezik.

#844 lmorgh

    ga zmagoslavno poriva vse do jajc.

  • rumeni jaki
  • 1 569 sporočil

Objavljeno 25 april 2018 - 12:41

eno pandas resitev prosim!

skratka, moj problem je sledec.

imam nek dataframe

st.vzorca cas vrednst
0 0 2016-01-01 01:20:45.764045 1.83
1 0 2016-01-01 02:12:36.114045 0.35
2 1 2016-01-01 04:40:12.295485 1.12
3 1 2016-01-01 04:40:12.495485 1.13
4 2 2016-01-01 07:15:02.715653 1.60
5 2 2016-01-01 07:15:02.915653 1.50
6 3 2016-01-01 07:15:02.934070 1.74
7 3 2016-01-01 07:15:03.134070 1.80
8 0 2016-01-01 08:46:04.514045 -0.23

tole morem zdaj sfiltrirat.
v primeru, da ima vec dogodkov zelo podoben cas, recimo znotraj 5 sekund, moram izbrati le tistega, ki ima najvecjo vrednost

koncni dataframe:


st.vzorca cas vrednst
0 0 2016-01-01 01:20:45.764045 1.83
1 0 2016-01-01 02:12:36.114045 0.35
2 1 2016-01-01 04:40:12.495485 1.13
3 3 2016-01-01 07:15:03.134070 1.80
4 0 2016-01-01 08:46:04.514045 -0.23

hvala!

#845 Zizy

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • prostozidarji
  • 4 252 sporočil

Objavljeno 25 april 2018 - 13:47

Matlab ftw. Tole spodej se ni 100% delujoce, ampak mislim da ne bos imel problemov dokoncati in uporabiti malo bolj sane spremenljivke kot jaz ... ce mas seveda matlab na voljo.

durThreshold = duration(0,0,5); %duration threshold.

for(i = 1 : numLines)

L = ('i-ta vrstica tvoje pizdarije');
A = strsplit(L);
DT = datetime(strcat([A{3}, ' ', A{4}]), 'inputFormat', 'yyyy-MM-dd HH:mm:ss.SSSSSS');
if (~exist(prevDT, 'var'))
prevVal = str2double(A{5});
prevDT = DT;
prevA = A;
continue; % Nadaljuj z loopom, prvega nimas s cim primerjati.
end

if (abs(DT-prevDT) < durThreshold)
% Mala razlika v cajtu, poglej kdo je mocnejsi.
if (str2double(A{5}) > prevVal) % novi je mocnejsi, pogazi starega.
prevVal = str2double(A{5});
prevDT = DT;
prevA = A;
end
else % tale je za oni prvi if glede durationa
% torej vecja razlika v cajtu, nov entry.
writeFrame(prevA); % Ne da se mi pisati kode za writeFrame, ne bi smel biti problem. V glavnem, zapises prevA, torej oni prejsnji najmocnejsi signal. Edino ne vem tocno kako stevilcis nove vzorce.
prevVal = str2double(A{5});
prevDT = DT;
end

end % Of for loop.
writeFrame(prevA); % Se zadnji element zapises, ne ga pozabiti.
---

writeFrame ima noter
persistent lastSample
if (isempty(lastSample))
lastSample = 0;
end

% zapises stuff tukejle.

lastSample = lastSample + 1;
end


Tole je nekoliko na hitro, nucalo bi priblizno delati z minimalno debuganja. Tisti zapises stuff je glavno kar manjka pa branje iz fajla, ker ne vem v kaksni obliki mas tele zadeve, verjetno text file?

#846 lmorgh

    ga zmagoslavno poriva vse do jajc.

  • rumeni jaki
  • 1 569 sporočil

Objavljeno 25 april 2018 - 14:05

jp text file. nimam pa matlaba :P

#847 Motorka

    paisano con lupara

  • mafija
  • 353 sporočil

Objavljeno 25 april 2018 - 14:39

ne znam delat s pandas

ampak

ena moznost je da groupiras po casu na intervalu 5 sec, v teh grupah najdes najvisje indekse in potem filtriras original na podlagi teh indeksov

druga moznost je da loopas cez zapise rocno. algoritem bi zgledal nekako takole:
filtered_indices = []
t = 0
latest = None
for zapis in df:
    if zapis.time < t + 5:
    # ce je zapis znotraj 5ih sekund zacetka intervala
    # si zapomnimo njegov index
        latest = zapis.index
    else:
    # ce je zapis zunaj 5ih sekund nastavimo njegov cas kot zacetek intervala
    # in si shranimo indeks zadnjega zapisa prejsnjega intervala
        # hendlamo zacetek ko je zapis None
        if latest is not None:
            filtered_indices.append(latest)
        t = zapis.time
        latest = zapis.index


druga moznost je bolj pravilna za tvoj primer se mi zdi ampak jo je tezje implementirati

To sporočilo je uredil Motorka: 25 april 2018 - 14:42


#848 lmorgh

    ga zmagoslavno poriva vse do jajc.

  • rumeni jaki
  • 1 569 sporočil

Objavljeno 25 april 2018 - 15:00

tenx, bom tkole naredu. pandas ni pogoj.

#849 lmorgh

    ga zmagoslavno poriva vse do jajc.

  • rumeni jaki
  • 1 569 sporočil

Objavljeno 26 april 2018 - 06:52

evo. tkole sem resil. iz mojih detekcij sem naredil class, potem pa primerjal:

unique_detections = []
for master in all_det:
    keep = True
    for slave in all_det:
	    if not master == slave and abs(master.orig_time - slave.orig_time) <= 6.0:
		    if not master.thresh_val >= slave.thresh_val:
			    keep = False
			    break
    if keep:
	    unique_detections.append(master)


#850 Tadey

    ne ve, kam bi sam s sabo.

  • vesoljci
  • 615 sporočil

Objavljeno 23 maj 2018 - 18:03

Zdravo!

Imam eno vprašanje... Sem totalen noob na tem področju :) Kod namreč.

Ok znam neki z excelom, pa neki malega z macroji v acessu (ne vem pomoje je visual basic program :) lol...

Torej...

Imam pa se željo naučiti "mal" programirat oziroma za fun bi rad skupaj spravil izris vezave, ki jo potrebujem v sluzbi. To je zame osebno da si bom pomagal malo do znanja.

Torej nucal bom nek programski jezik in nato masko, da bo to izrisalo.

Da na kratko razlozim moj problem.

Vezava mi pove koliko imam cevnih kač v našem izdelku. 99,99% se deli na 2 številki. Te 2 številki znam izračunat (iz excela).

Recimo da imam 10 x po 4 in 10 x po 6. Lahko so tudi mešane recimo 6x po 4 in 3x po 6 ali katera koli druga kombinacija.

Torej sedaj to naredim sam na "pamet". Sedaj bi pa rad da bi to nekako "sprogramiral" da mi avtomatsko porazdeli recimo 6, 4 ,6 ,4 ...

In seveda nariše.

V bistvu me zanima kater "coding" jezik naj vzamem in se začnem z njim "učit".

Načeloma bi lahko to tudi v Excelu naredil. Sam bi raje da nekako ta stvar zriše.

Lahko tudi zs :)

#851 Motorka

    paisano con lupara

  • mafija
  • 353 sporočil

Objavljeno 23 maj 2018 - 19:18

python

ne vem tocno kaj mislis s tem da ti izrise ampak processing je ena zanimiva zadeva kjer z lahkoto rises zadeve.

https://processing.org/download/ + python mode, da pises kodo v python sintaksi in ne v javi

pomoje najprej zacnes s pythonom in se ne ukvarjas z risanjem. potem ko bos znal zracunat pa se zacnes ukvarjat s cim bos izrisal.

To sporočilo je uredil Motorka: 23 maj 2018 - 19:20


#852 Razpaljotk

    hejtr

  • rumeni jaki
  • 2 256 sporočil

Objavljeno 23 maj 2018 - 19:23

Za Excel imas VBA.

https://msdn.microso...h-vba-in-office

#853 Tadey

    ne ve, kam bi sam s sabo.

  • vesoljci
  • 615 sporočil

Objavljeno 23 maj 2018 - 19:41

Hvala fanta bom oboje pogledal.

Ob priliki prilimam kaj sem mislil :)

#854 Zizy

    več kot očitno žre doručak na mn3njalu.

  • prostozidarji
  • 4 252 sporočil

Objavljeno 24 maj 2018 - 07:35

Pomoje MATLAB je kul korak naprej od excela. IMO hitreje zacnes kucati osnovno kodo in risati grafe kot v pythonu.
Zdej MATLAB je placljiv (vzemi pirata), ampak Octave mas zastonj in za osnovne pizdarije je glih.

#855 bainit

    dostavlja picajzle na dom.

  • vesoljci
  • 6 376 sporočil

Objavljeno 24 maj 2018 - 16:20

pozabi na matlab za tisto, kar rabiš ti, tadey
vba in excel in poveži s swx
alpa probaj kaj sčarat v solidworks equationih





1 Uporabnik(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov