Skoči na vsebino

Stari89

Hajduk
  • Število vsebin

    28
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

  • Dnevne zmage

    1

Vse objave od Stari89

  1. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Ker imam največ izkušenj s serijo Technic, nisem nikoli zares naštudiral SNOT (studs not on top) tehnik gradnje s "klasičnimi" kockami. Morda je to del razloga.
  2. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Testiram, če lahko pričvrstim ventilatorje.
  3. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Po skoraj letu planiranja sem ipak začel sestavljat. Zgruntal sem, da dizajniranje na računalniku in sestavljanje v realnosti ni ista reč. Par reči že nameravam spremenit (za boljšo trdnost). Zaenkrat bom nadaljeval s tem kar imam, in popravljal kasneje. Na sliki je prednja maska.
  4. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Preveč. Tolažim se, da je to naložba in da bom zadevo prej ali slej prodal. Recimo, da je strošek večji od MSRP novih grafičnih kartic in manjši od njihove trenutne cene na trgu. Pa ne povedat moji dragi.
  5. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Dobil sem ventilatorje in vse štima kot mora.
  6. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Po še malo študiranja sem zgrutal, da ima moja plošča 4-pin RGB header na 12V, DeepCool CF140 pa delujejo na 3-pin 5V. K sreči ima DeepCool serijo RF140, katerih RGB deluje na 4-pin 12V. Pa še cenejši so na Amazonu.
  7. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Sedaj sem prebral priročnik od matične plošče in očitno imam 3 fan connectorje: CPU_FAN, CHA_FAN in AIO_PUMP. Ugibam, da ne bo težav, če priklopim dva ventilatorja na AIO_PUMP in dva na CHA_FAN z Y-kabli. EDIT: Mislim, da je tu not vse, kar potrebujem: DeepCool CF140. Naročim dve enoti (skupaj 4 ventilatorji) in sem pomojem zmagal.
  8. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Gledam sedaj videe o tem Aura sistemu in mi je vedno bolj všeč. Če že imam matično, ki to podpira, grem verjetno v to smer. Od NZXT pa ne kupim nič več zaradi njihovega nepotrebnega malware CAM softvera.
  9. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Katere 140mm ventilatorje naj izberem (4 komade)? Kako in kam naj jih priklopim? Priklop 4 ventov na en connector z Y-kabli se mi zdi slaba ideja zaradi višjega električnega toka na omenjenem connectorju. Naj bo flashy, treba je impresionirat KockeFest mularijo. Matična plošča je ROG STRIX Z270-I GAMING, ki podpira nek "Aura-RGB Lighting", karkoli že to je. Hvala.
  10. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    @Surg3on Vsakemu svoje. Morda bo naslednja verzija malo bolj flashy. Sedaj bi najprej rad zadevo spravil pod streho, preden obupam. LP.
  11. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Hvala za pohvale, motivacija +3! Mah, dokler zadeve ne bi prodajal pod "LEGO" brandom, ne bi imel problemov. Ampak se ne grem biznisa. Če se kišta ne vžge, morda naložim 3D modele na Thingiverse, da si jih lahko kdorkoli naprinta.
  12. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Ker imam nekaj časa za hobije, sem se spravil gradit ohišje v virtualnem okolju, kjer imam neomejeno kock. Pričel sem z dnom, ki mora biti čim bolj preluknjano za pretok zraka do napajalca. Toliko zaenkrat. LP
  13. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Načeloma bi šlo. Si pa omejen z velikostjo tiskalnikove mize (na mojem Ender 3 je enih 22 cm x 22 cm). Dejanski "mesh" vzorec bi tudi znal predstavljat samosvoj izziv zaradi relativne velikosti premera tiskalne šobe in majhnosti vzorca "mesha".
  14. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    @Dono Pričakujem, da bom moral še kaj naročit iz Bricklink, tko da počasi. Verjetno bo letos fertik.
  15. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Video za I/O je narejen. Počasi bo!
  16. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Zadenjski I/O je narejen. Kmalu posnamem še video.
  17. Stari89

    [WIP] LEGO kišta

    Dizajn ritne plošče za razširitvene kartice je dokončan. Danes sem uspel natisnit samo en del od treh. Ko dokončam, sledi video.
×
×
  • Ustvari novo...