Skoči na vsebino

reaper

Rumeni jak
  • Število vsebin

    363
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od reaper

  1. Ah ja, o čem sem jaz sanjal pri 22ih. Druga generacija, druga mentaliteta, nimaš kej.
  2. Ja nč, čakal boš na boljše čase in teral dizl karavana dalje.
  3. Pa niti mi ni namen ga prepričat, mu pa z veseljem navedem dejstva iz 1. roke, da vidi in ostali z njim, da ni čisto tako kot je trdno prepričan. Ja, včasih je bla Tesla ekskluziva, se spomnim, ko sem videl tvojo M3 prvič v živo. Zdaj je pa skoraj že za vsakim vogalom tudi pri nas.
  4. Od doma do Gorenjske imam 150 km v eno smer. Prejšnji teden sem naredil s SR verzijo, po hladnem 320 km, AC in hitrost 130 km/h. Se pravi, ko pridem z Gorenjske mam še 20 km lufta. S kljuko 44k € pa še malo, po subvenciji 40 k.
  5. Ti bom tako napisal, boš mogoče lažje razumel. Avto sem kupil z znano informacijo glede brisalcev, senzorjev itd. Avta nisem kupil v upanju, da se to izboljša ampak takšnega kot je. Če bo kdaj boljše bo super, če ne bo pa tudi prav. Zdaj vsak stavek, ki ga napišem, probat izkriviti v drugo smer je pa tudi že malo smešno. Kakšen Premium avto? Ti še vedno sanjaš o 50k €+. Avto stane po odbiti subvenciji 38.5k €. Kaj je premium pri drugih znamkah? Toyota Corolla? VW T-Roc? To so zate premium vozila? To je isti cenovni rang kot Model 3 SR. Spodoben Clio stane 25k €, niso več časi ko si kupil nov avto s klimo za 10k €. Jaz mam tut v Superbu spominske sedeže, bixenon (novi pač LED) luči pa 3 samozatemnitvena ogledala. Kateri avto v rangu 40k € ima to serijsko? Ti povem? Tesla. Tolk o Premiumu. ID.3 s primerljivo opremo stane 55k €, to je premium v tem rangu. Pa pozimi cvikaš če boš naredil 200 km po AC. Zato pa so jih talali zadnja 2 dni po 35k €, ker se sigurno za Premium odlično prodaja. Ko si boš razčistil kaj je premium avto in kaj ne, potem se lahko pogovarjamo naprej.
  6. Se popolnoma strinjam, enako velja za park senzorje. Žal je tako kot je, vedno nekaj manjka.
  7. Mi imamo vsaj upanje, da bodo s časom izpilili SW in bodo brisalci, ki so znana hiba, delovali zadovoljivo dobro. Slabe zasnove EV pa drugi proizvajalci ne morejo rešiti s SW Patchem. Zakaj ostati pri 50k, tudi tisti za 120k € jih najbrž nima. Sky is the limit.
  8. Reku bi točno isto kot za Teslo. Ko sem izbiral avto ga nisem izbiral na podlagi brisalcev, za to mi je bilo in mi je še vedno vseeno. So na dosegu prsta, jih lahko hitro aktiviram, zame sprejemljivo. Pa še eno dejstvo, BMW in MB me nikoli nista zanimala, raje kupim 2 Škodi za tisti denar. Tudi če bo imela nekoč brisalce na gumbe. Pa da končamo debato okoli brisalcev, tisti kateri se bo hotel se bo na tipke navadil, tisti, ki bo po pol ure testne vožnje rekel da so tipke no-go pa naj najde drug avto z ročkami. Pa smo vsi srečni.
  9. Glede na to, da v 99 % pritisnem pravi smernik potem očitno gre. Je pa seveda potreben krajši "learning curve". Kot sem rekel, ni optimalno ampak daleč od fame, ki jo zganjajo/te.
  10. @Skynetz Ni dobro, je pa vsaj rešitev. Jih bom kupil? Ne. Zakaj ne? Ker jih ne rabim. Sem se jih že navadil, tako da v Superbu v rondoju prestavim komad, ker hočem dat smernik na volanu in ima na identični pozicijih gumba za naprej in nazaj. Ma oče touch komande na volanu na VW. VWkomande != Tesla komande. Pri VW gumb oplaziš in se aktivira, pri Tesli imam lahko prst na njem in dokler gumba ne pritisnem se ne zgodi nič.
  11. Ja, v decembru so imeli akcijo in sem šel pogledat FL ID.3 s top opremo, polna cena konkretnih 50k €, z več kot 10k € akcijskega popusta je potem stal nekaj več kot M3 SR. Izdelan je bil kvalitetno ampak napram Tesli okoren, glasen in požrešen. Gumb je ok, ga čutiš kot pravi gumb, moraš ga pritisniti in se ne aktivira samo na dotik. Glede tega nimam pripomb, haptika je ok. Manjka malo več "mej" med desnim smernikom in gumbom za dolge luči.
  12. Bomo videli kaj bodo dali vn, ko bodo dali. Napovedanih je veliko EV-jev, več izbire, kar ni bilo nikoli slabo. Vsi VW EV-ji imajo pretirane cene, najbolj seka vn ID.3 z boljšo opremo, ki pred popusti pride konkretno več kot 50k. Žmigavci na volanu, ja. Slaba rešitev, sploh ker celo večnost vozimo na ročke. Enhanced že dela na tem, da boš lahko tudi v Tesli imel nazaj ročke za žmigavce. Jaz osebno sem se navadil na njih, v rondojih sicer ergonomsko pogrnejo ampam se da z njimi živeti in shajati. Da zaradi tega ne bi kupil avta mi pa niso takšen motilni faktor.
  13. Itak, 2 kar v paketu, da maš pokrite vse opcije. Šalo na stran, takšnega EV-ja, ki ga nekateri pričakujete za 40k € ali pa 50k € ni in ga najbrž še kar nekaj časa ne bo. Da bo imel dometa 800 km, premium materiale pa še kaj. ID.7 bi ti rešil zgolj aspekt prostornosti, vse ostalo je standard EV, tudi to da danes narediš 0 km, jutri pa 400 km. Žmigavci dealbreaker, ok, potem kar zaključiva tu.
  14. Sm na hitro pogledal, tole je še nekq opcija za TR prepaid kreditno: https://www.mydealz.de/share-deal-from-app/2147881 Drugače sem pa jaz FUPS zrihtal po teh navodilih: https://www.mydealz.de/share-deal-from-app/2140720 Če imaš težave lahko tudi poveš kaj točno te muči pa lahko mogoče kaj pomagam.
  15. @Skynetz Nisem rekel, da bi moral kupiti bilo kateri EV. Ampak še vedno vztrajaš da je uporabni model 3 samo LR za 52k €, tisti za 42k € je pa brez veze, kar seveda ne drži. Tudi jaz imam še vedno dizel karavana, s katerim sem šel na smučanje, pa bom šel z njim na morje itd. 90 % ostalih voženj pa delam s Teslo, ker je boljši avto za vozit, 12 let razlike v tehniki se seveda pozna. Vsak ima svoje potrebe in ne pride vsakemu prav EV, tako kot nekaterim ne pride v poštev dizel. Kar mene moti je da se tu delajo poli, tisti, ki ima dizla pljuva čez EV. Tisti ki ima EV pljuva čez ICE. Jaz imam oboje, s tem pokrijem vse možne potrebe, rabim pa pač 2 avta. Nekdo jih ne in mora izbrati en ali drugi pol. Nekega pametnega, uporabnega EV karavana ni oz. ga ni bilo. Kakšen ID.7 Tourer je zdaj takšna uporabna zadeva, samo je cena previsoka + ni Superchargerja. Drugače ga zelo pohvalijo. Kaj te je pa na testu M3 motilo? Mene do zdaj najbolj moti, da moram po vsaki menjavi voznega pasu na AC ponovno vklopiti Avtopilota na roke. Pa avtomatski brisalci so na momente neuporabni. Drugih pripomb zaenkrat nimam. Pa če kdo rabi nove letne gume za M3 se lahko javi pod ZS.
  16. Ne, moraš imeti turški PSN ID. Potem igro s tem računom potegneš na PS5 in igraš na poljubnem EU računu. Pridobit turški PSN ID ji nič težkega, uporabiš VPN. Malo več kolobocij je s FUPS-om ampan se tut to reši v 30-60 minutah.
  17. Imam FUPS in lahko potrdim da s PSN Store TR špila brez problema. Dobil kar nekaj dobrih iger za par cekinov (Spiderman, Spiderman Miles Morales, Hogwarts, Ghost of Tsushima,...).
  18. Ma saj, res nima smisla, je neka čudna uperjenost kontra EV in škoda energije. Važno, da se mi vozimo in smo zadovoljni.
  19. Imam Superba 2 in novi Model 3. @Skynetz sem imel podobno mišljenje glede tega, kateri model izbrati in sem rekel, da je LR mus. Na koncu sem vzel SR, ker ima dovolj dometa oz. v praksi okvirno efektivnih 80 km manj kot LR model. Za 8k € manj je to meni čisto sprejemljivo. 4x4 pogona ne rabim, 8 zvočnikov več bi bilo ok ampak trenutnih 9 je vrh glave, alkantara na oblogah vrat, pač ja, ok. Raje Clio kot M3, tudi ok, vsakemu svoje ampak tu ni neke primerjave. Iskal sem avto do 40k. Toyota Corolla/Corolla Cross Style oprema okoli 36k €, VW T-Roc R-Line 1.5 TSI DSG z recimo primerljivo opremo Tesli in Toyoti, 38k €, Model 3 SR po subvenciji pa 39.5k €. Aja, še Facelift ID.3 z dobro opremo in mastnim popustom dobrih 42k €. Za mene je bila izbira jasna. Novi M3 se pelje veliko mehkeje kot Y ali stari M3. Pa še veliko drugih izboljšav je, jaz sem z odločitvijo zadovoljen, sploh za naše potrebe. Če si se odločil, da EV ni zate, ker si veliko bral, po večini negativne komentarje, pač ok ampak to ni ti. Probaš in vidiš, brez testa težko rečeš, da nekaj ni zate v takšnem primeru. Jaz sem imel dvome in še ostale oteževalne okoliščine pa sem si rekel, enkrat se živi, probam pa bom videl. In ni mi žal...
  20. Aha, ok. Hvala za info, sem gledal za kolega pa je bilo vedno brez zaloge.
  21. V akciji je, na zalogi pa ne. Ali se malo pojavi pa spet zgine?
  22. reaper

    [udarna] avto tema

    Če majo drgač rade velike nej majo pa še vlki avto.
  23. reaper

    [udarna] avto tema

    To je majka ja. Tudi to je že moj drugi avtomatika, ročnega več ne bo. 2. avto bi bilo super če ga ne bi rabil, bo pa naslednji vsaj avtomatik.
  24. reaper

    [udarna] avto tema

    Če boš samo babo poslušal potem boš kupil najdražji SUV v velikosti kinder jajčka, brez opreme, samo zato, ker je lep. In zanj boš odštel 40k €. Saj pri nas ni veliko drugače. Ona hoče, da ji je avto všeč, meni je pa prioriteta oprema in potem izgled. Raje naredim kompromis pri izgledu kot pa opremi, ampak to dopovedat ženski je tako, problematično. Zato pa mene osebno odvračajo ti SUV-ji, ker nimajo nobene dodane vrednosti razen višje pozicije sedenja. Vse ostalo gre v prid klasičnim limuzinam, karavanom. Poraba, prostornost, cena,... Če mislita avto kupiti in zvoziti do smrti potem je znamka nakupa lahko bilokatera. Če ga misliš čez nekaj let, ko otrok zraste menjati, da se bo lahko normalno razvijal in dejansko imel noge daljše od hrenovk, med tem ko bo sedel na zadnji klopi, potem kupiš znamko, ki jo boš pri nas z lahkoto za normalen denar prodal. To je pa vse od VAG-a oz. kar je nemškega pa še kakšen japonček poleg. Ford, Jeep ipd. boš pušil na ceni ogromno. So slaba vozila? Najbrž ne ampak v našo DNK je zakoreninjen VW Golf 1 TAS. Primer, zgornjo mejo si dal 40k €, za ta denar dobiš novo Corollo Cross ali Corollo karavana s top opremo, ki ima že vse assitenčne sisteme in se žena ne bo rabla bati, da se bo kam ruknila, ker ima že mali milijon senzorjev. Tudi samodejno parkiranje, če se ne motim. Sem pa tudi zdaj gledal Suzuki Swace, dejansko je to Corolla karavan z 1.8 hibridom, malo kompromis na opremi ampak je nov 31k €. Vzeti moraš top opremo od dveh, da imaš parkirne senzorje in še par malenkosti, drugače pa za trenutne cenovne razmere top avto.
  25. reaper

    [udarna] avto tema

    Da se marsikaj in to s kitajskim kablom. Zdaj kako je za nova vozila ne vem, ampak na mojem Superbu, ki je v Elegance opremi (top oprema) serijsko prišel brez prednjih parkirnih senzorjev, sem kasneje kupil originalne senzorje in modul. Z bratom sva to v lastni režiji vgradila in potem preko VCDS sprogramirala, da je avto sprejel modul za prednje in zadnje senzorje. Zdaj je avto tak, kot da je tovarniško prišel s prednjimi in zadnjimi senzorji. Potem drug primer, navigacija RNS-315 ima po defaultu vgrajen BT modul za telefon ampak če tega nisi ob naročilu doplačal BT-ja v avtu nisi imel. Kar je bilo potrebno je bilo kupiti original VW mikrofon za 10€ in preko VCDS-a vključiti en bit, da se je omogočil BT na radiu. Tako je zdaj v avtu polnokrvna originalna avtoinštalacija. Prikaz vsega na malem in velikem ekranu, volanske komande,... U glavnem, da se narediti marsikaj, treba je samo malo volje pa ne smeš imeti dveh levih rok.
×
×
  • Ustvari novo...