Skoči na vsebino

reaper

Rumeni jak
  • Število vsebin

    363
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Prispevki od reaper

  1. vlaho reče pred 2 urama:

    sem tut js opazu da jih je res ful po Posavju ja :) še mali k v Fontani pice voz si je pr 22ih kupu ganz novo (res da živi pr mami pa fotru pa cele dneve dela sam za to) 

    Ah ja, o čem sem jaz sanjal pri 22ih. :) Druga generacija, druga mentaliteta, nimaš kej. 

  2. Skynetz reče pred 5 urami:

    Fajn, jaz pa imam 185km v eno smer, in kaj bomo zdej?

     

    P.S. sem prepričan čisto enako kot prej. Dejstva so dejstva.

    Ja nč, čakal boš na boljše čase in teral dizl karavana dalje. :sorcerer:

  3. Vodokotlič reče pred 9 minutami:

     

    Preprosto nima veze zakaj nekdo ne kupi Tesla avto. To ga moti in konec. Ne moti pa ostale. Prodajne številke povedo svoje. Že v kokoški je precej preveč Tesla avtov :D

    Pa niti mi ni namen ga prepričat, mu pa z veseljem navedem dejstva iz 1. roke, da vidi in ostali z njim, da ni čisto tako kot je trdno prepričan. ;)

     

    Ja, včasih je bla Tesla ekskluziva, se spomnim, ko sem videl tvojo M3 prvič v živo. Zdaj je pa skoraj že za vsakim vogalom tudi pri nas. :D

    • Račka +1 2
  4. Od doma do Gorenjske imam 150 km v eno smer. Prejšnji teden sem naredil s SR verzijo, po hladnem 320 km, AC in hitrost 130 km/h. Se pravi, ko pridem z Gorenjske mam še 20 km lufta. S kljuko 44k € pa še malo, po subvenciji 40 k. 

  5. Skynetz reče pred 6 urami:

    Jaz vedno kupim stvari na podlagi tega kar ima zdej, ne kar mogoče bo, če bo, nekoč. Kupovat pa si govorit, imamo vsaj šanso, da bo nekoč delalo je precej smešno. Sej ni to Dacia za 10k, te boli kurac za njo si misliš itak je samo 10k stala, tudi če na roke obrišem bo že ok, sej je poceni. Tesla ni poceni. Stane enako kot premium avti, in se mi zdi nepredstavljivo, da se gredo takšne zajebancije. Kot je @Arey rekel, moj foter je imel v faking scenicu iz leta 2005 delujoče senzorje za dež. 20let nazaj. Faking 20. Mercedes in Audi pa verjetno leta 1980. 

     

    Še malo dobrih novic za @Vodokotlič pa še koga, v Kopru so po novem superchargerji, kdo bi si mislil. Sem bil siguren, da jih tle nikoli ne bo, čeprav so imo na napačni lokaciji, but still.

    Ti bom tako napisal, boš mogoče lažje razumel. Avto sem kupil z znano informacijo glede brisalcev, senzorjev itd. Avta nisem kupil v upanju, da se to izboljša ampak takšnega kot je. Če bo kdaj boljše bo super, če ne bo pa tudi prav. Zdaj vsak stavek, ki ga napišem, probat izkriviti v drugo smer je pa tudi že malo smešno.

     

    Kakšen Premium avto? Ti še vedno sanjaš o 50k €+. Avto stane po odbiti subvenciji 38.5k €. Kaj je premium pri drugih znamkah? Toyota Corolla? VW T-Roc? To so zate premium vozila? To je isti cenovni rang kot Model 3 SR. Spodoben Clio stane 25k €, niso več časi ko si kupil nov avto s klimo za 10k €. Jaz mam tut v Superbu spominske sedeže, bixenon (novi pač LED) luči pa 3 samozatemnitvena ogledala. Kateri avto v rangu 40k € ima to serijsko? Ti povem? Tesla. Tolk o Premiumu. ID.3 s primerljivo opremo stane 55k €, to je premium v tem rangu. Pa pozimi cvikaš če boš naredil 200 km po AC. Zato pa so jih talali zadnja 2 dni po 35k €, ker se sigurno za Premium odlično prodaja. Ko si boš razčistil kaj je premium avto in kaj ne, potem se lahko pogovarjamo naprej. 

    • Račka +1 1
  6. Mi imamo vsaj upanje, da bodo s časom izpilili SW in bodo brisalci, ki so znana hiba, delovali zadovoljivo dobro. Slabe zasnove EV pa drugi proizvajalci ne morejo rešiti s SW Patchem. 

     

    Zakaj ostati pri 50k, tudi tisti za 120k € jih najbrž nima. Sky is the limit. :w00t:

    • Račka +1 1
    • Na jagodo +1 1
    • Trol 1
  7. Skynetz reče pred 5 urami:

    Fajn, me zanima kaj bi rekel, če bi tako imel BMW ali Mercedes, pol pa bi 3rd party shop ti prodal extension za 400€.

    Zato ker od bleščanja misli da je dež verjetno, sej to je pri njih največji problem. Ampak glej, prišparali so 50c pri senzorju za dež :D 

    Reku bi točno isto kot za Teslo. Ko sem izbiral avto ga nisem izbiral na podlagi brisalcev, za to mi je bilo in mi je še vedno vseeno. So na dosegu prsta, jih lahko hitro aktiviram, zame sprejemljivo.

     

    Pa še eno dejstvo, BMW in MB me nikoli nista zanimala, raje kupim 2 Škodi za tisti denar. Tudi če bo imela nekoč brisalce na gumbe. Pa da končamo debato okoli brisalcev, tisti kateri se bo hotel se bo na tipke navadil, tisti, ki bo po pol ure testne vožnje rekel da so tipke no-go pa naj najde drug avto z ročkami. Pa smo vsi srečni. 

  8. @Skynetz

     

    Navedek

    Vem da dela enhanced na njih, ampak a pri avtu za 50k morem resno pol razmišljat še o 3rd party rešitvi, ki bo stala 400€? Ne me je...

    Ni dobro, je pa vsaj rešitev. Jih bom kupil? Ne. Zakaj ne? Ker jih ne rabim. Sem se jih že navadil, tako da v Superbu v rondoju prestavim komad, ker hočem dat smernik na volanu in ima na identični pozicijih gumba za naprej in nazaj.

     

    Navedek

    Imet take stvari na gladke gumbe je fail, in to je še VW spoznal.

    Ma oče touch komande na volanu na VW. VWkomande != Tesla komande. Pri VW gumb oplaziš in se aktivira, pri Tesli imam lahko prst na njem in dokler gumba ne pritisnem se ne zgodi nič.

  9. Ja, v decembru so imeli akcijo in sem šel pogledat FL ID.3 s top opremo, polna cena konkretnih 50k €, z več kot 10k € akcijskega popusta je potem stal nekaj več kot M3 SR. Izdelan je bil kvalitetno ampak napram Tesli okoren, glasen in požrešen. 

     

    Gumb je ok, ga čutiš kot pravi gumb, moraš ga pritisniti in se ne aktivira samo na dotik. Glede tega nimam pripomb, haptika je ok. Manjka malo več "mej" med desnim smernikom in gumbom za dolge luči. 

  10. Bomo videli kaj bodo dali vn, ko bodo dali. Napovedanih je veliko EV-jev, več izbire, kar ni bilo nikoli slabo. Vsi VW EV-ji imajo pretirane cene, najbolj seka vn ID.3 z boljšo opremo, ki pred popusti pride konkretno več kot 50k.

     

    Žmigavci na volanu, ja. Slaba rešitev, sploh ker celo večnost vozimo na ročke. Enhanced že dela na tem, da boš lahko tudi v Tesli imel nazaj ročke za žmigavce. Jaz osebno sem se navadil na njih, v rondojih sicer ergonomsko pogrnejo ampam se da z njimi živeti in shajati. Da zaradi tega ne bi kupil avta mi pa niso takšen motilni faktor. 

    • Za crknit smešno +1 1
  11. Itak, 2 kar v paketu, da maš pokrite vse opcije. Šalo na stran, takšnega EV-ja, ki ga nekateri pričakujete za 40k € ali pa 50k € ni in ga najbrž še kar nekaj časa ne bo. Da bo imel dometa 800 km, premium materiale pa še kaj.

     

    ID.7 bi ti rešil zgolj aspekt prostornosti, vse ostalo je standard EV, tudi to da danes narediš 0 km, jutri pa 400 km. :whistle:

     

    Žmigavci dealbreaker, ok, potem kar zaključiva tu. :D

  12. @Skynetz

     

    Navedek

    Pač nimamo vsi enakih potreb, nevem kaj je tle tko čudno. Dnevno delam ali 0 km, ali 240, ali pa 600. Vse to lahko delam brez se ustavljat, iskat polnilnice in čakat 40min da se napolni z avtom ki sem ga kupil pred 10leti za 7k. Če ti je sprejemljivo dat za avto 42k in se potem vsak vikend ustavljat in polnit prav, meni pač ni. Za 4x4 in zvočnike me boli kurac. Za alkantaro še bolj. Mi pa smeta da je Model 3 sedan recimo. Torej kot vidiš ne dam nič na "luksuz" ampak izključno na uporabnost.

     

    Kot pravim vsakemu svoje, jaz pač raje karavana za 37k s katerim vem kaj dobim in oblike kakršno želim. Za razne SUV smeti kot so T-Roc in podobni pa jih niti ne povoham. Najbolj useless avti ever. Ne rečem da nov Model 3 ni boljši od prejšnjega, ampak za 52k ima pač preveč neumnosti in ceno zelo previsoko.

     

    Nisem se odločil samo po temu kar sem prebral, ampak po svojih testiranjih, svojih izkušnjah in temu, kar so mi povedali kolegi, ki imajo EV. En ima Kono, en nov Model 3, en pa Model Y (pred tem je tudi ta imel Kono). Ti si očitno tak, ki si imel dvome brez probat, potem pa si probal in kupil in si zadovoljen, prav super zate. Jaz sem jih probal več in sicer Kono, Megana, ID. 3 in nov Model 3. Ne govorim na pamet. Ljudje smo različni in imamo različna pričakovanja in potrebe. Osebno vem da če bi dal 52k za avto in mi bi tolko stvari šlo pol na kurac, kot mi je šlo že po pol ure testa bi popizdil.

     

    Nisem rekel, da bi moral kupiti bilo kateri EV. Ampak še vedno vztrajaš da je uporabni model 3 samo LR za 52k €, tisti za 42k € je pa brez veze, kar seveda ne drži. 

     

    Tudi jaz imam še vedno dizel karavana, s katerim sem šel na smučanje, pa bom šel z njim na morje itd. 90 % ostalih voženj pa delam s Teslo, ker je boljši avto za vozit, 12 let razlike v tehniki se seveda pozna. 

     

    Vsak ima svoje potrebe in ne pride vsakemu prav EV, tako kot nekaterim ne pride v poštev dizel. Kar mene moti je da se tu delajo poli, tisti, ki ima dizla pljuva čez EV. Tisti ki ima EV pljuva čez ICE. Jaz imam oboje, s tem pokrijem vse možne potrebe, rabim pa pač 2 avta. Nekdo jih ne in mora izbrati en ali drugi pol.

     

    Nekega pametnega, uporabnega EV karavana ni oz. ga ni bilo. Kakšen ID.7 Tourer je zdaj takšna uporabna zadeva, samo je cena previsoka + ni Superchargerja. Drugače ga zelo pohvalijo. 

     

    Kaj te je pa na testu M3 motilo? Mene do zdaj najbolj moti, da moram po vsaki menjavi voznega pasu na AC ponovno vklopiti Avtopilota na roke. Pa avtomatski brisalci so na momente neuporabni. Drugih pripomb zaenkrat nimam.

     

    Pa če kdo rabi nove letne gume za M3 se lahko javi pod ZS. :D

  13. Weraziel reče Dne, 16. 3. 2024 at 7:25:

    Čaki, a to če tam kupš dela na evropskem accountu?

    Edit: ne da se mi jebat pridobit turško ime in ID številko

    Ne, moraš imeti turški PSN ID. Potem igro s tem računom potegneš na PS5 in igraš na poljubnem EU računu. 

     

    Pridobit turški PSN ID ji nič težkega, uporabiš VPN. Malo več kolobocij je s FUPS-om ampan se tut to reši v 30-60 minutah. 

  14. Konzolko reče pred 23 urami:


    Kolikor sem na hitro preveril rabiš samo FUPS account, plačaš pa s kreditno ali google wallet (kar tko more met vsak). Cene pa so take:
     

    285 TL FC 24 (8€)

    PS Plus Essential 1400 TL (40€ vs 72€ Slovenija)
    PS Plus Extra je 2340 TL (68€ vs 126€ Slovenija)

    Alternativa je tudi da narediš turški google account, topaš z google Turkey kartico, ki se dobi.
    Kupiš, downloadaš in skočiš na star račun.
    Sicer pri Xboxu jst kr uporabljam Turčijo kot primarni račun, ker če nastaviš ANG na Xboxu, je vse v Angleščini. Pa pri Xboxu za topanje rabiš VPN.

    Kdo bo probu?

    Imam FUPS in lahko potrdim da s PSN Store TR špila brez problema. Dobil kar nekaj dobrih iger za par cekinov (Spiderman, Spiderman Miles Morales, Hogwarts, Ghost of Tsushima,...). 

    • Račka +1 1
  15. Imam Superba 2 in novi Model 3. @Skynetz sem imel podobno mišljenje glede tega, kateri model izbrati in sem rekel, da je LR mus. Na koncu sem vzel SR, ker ima dovolj dometa oz. v praksi okvirno efektivnih 80 km manj kot LR model. Za 8k € manj je to meni čisto sprejemljivo. 4x4 pogona ne rabim, 8 zvočnikov več bi bilo ok ampak trenutnih 9 je vrh glave, alkantara na oblogah vrat, pač ja, ok.

     

    Raje Clio kot M3, tudi ok, vsakemu svoje ampak tu ni neke primerjave. Iskal sem avto do 40k. Toyota Corolla/Corolla Cross Style oprema okoli 36k €, VW T-Roc R-Line 1.5 TSI DSG z recimo primerljivo opremo Tesli in Toyoti, 38k €, Model 3 SR po subvenciji pa 39.5k €. Aja, še Facelift ID.3 z dobro opremo in mastnim popustom dobrih 42k €. Za mene je bila izbira jasna. Novi M3 se pelje veliko mehkeje kot Y ali stari M3. Pa še veliko drugih izboljšav je, jaz sem z odločitvijo zadovoljen, sploh za naše potrebe. 

     

    Če si se odločil, da EV ni zate, ker si veliko bral, po večini negativne komentarje, pač ok ampak to ni ti. Probaš in vidiš, brez testa težko rečeš, da nekaj ni zate v takšnem primeru. Jaz sem imel dvome in še ostale oteževalne okoliščine pa sem si rekel, enkrat se živi, probam pa bom videl. In ni mi žal... 

    • Račka +1 1
  16. erted45 reče pred 10 minutami:

     

    Sicer sem tudi sam bolj za karavane kot SUVe ampak sem skoraj 100% prepričan, da bo protiargument za Pasatta in slične avte kvazi golomaznost na račun dolžine. 

    Če majo drgač rade velike nej majo pa še vlki avto. 

  17. Berbasecks reče pred 48 minutami:

     

    avtomatik z vso opremo

    za primarni avto nikol več ročnega :D  (če bo pa sreča, pa sekundarni tudi ne bo več potreben)

    To je majka ja. Tudi to je že moj drugi avtomatika, ročnega več ne bo. 2. avto bi bilo super če ga ne bi rabil, bo pa naslednji vsaj avtomatik. 

  18. Galko reče pred 28 minutami:

    Novo vozilo. Znamka je lahko karkoli, samo da ni BMW ali Audi (ne vem če ženska kogarkoli hejta bolj kot šoferje teh dveh znamk lol). Budžet pa ne vem, nekje toliko kot je bil Summit model od Jeep Avengerja, absoluten MAX nekje 40k?

     

    Drgač pa gledam tole kar ste predlagal in sta mi res huda avta ko divja prašiča:

    - Toyota Yaris Cross hibrid

    - Toyota Corolla Cross hibrid

     

    ampak že vidim da bo spet vse narobe, becasue baba :( 

    Če boš samo babo poslušal potem boš kupil najdražji SUV v velikosti kinder jajčka, brez opreme, samo zato, ker je lep. In zanj boš odštel 40k €. Saj pri nas ni veliko drugače. Ona hoče, da ji je avto všeč, meni je pa prioriteta oprema in potem izgled. Raje naredim kompromis pri izgledu kot pa opremi, ampak to dopovedat ženski je tako, problematično. Zato pa mene osebno odvračajo ti SUV-ji, ker nimajo nobene dodane vrednosti razen višje pozicije sedenja. Vse ostalo gre v prid klasičnim limuzinam, karavanom. Poraba, prostornost, cena,...

     

    Če mislita avto kupiti in zvoziti do smrti potem je znamka nakupa lahko bilokatera. Če ga misliš čez nekaj let, ko otrok zraste menjati, da se bo lahko normalno razvijal in dejansko imel noge daljše od hrenovk, med tem ko bo sedel na zadnji klopi, potem kupiš znamko, ki jo boš pri nas z lahkoto za normalen denar prodal. To je pa vse od VAG-a oz. kar je nemškega pa še kakšen japonček poleg. Ford, Jeep ipd. boš pušil na ceni ogromno. So slaba vozila? Najbrž ne ampak v našo DNK je zakoreninjen VW Golf 1 TAS.

     

    Primer, zgornjo mejo si dal 40k €, za ta denar dobiš novo Corollo Cross ali Corollo karavana s top opremo, ki ima že vse assitenčne sisteme in se žena ne bo rabla bati, da se bo kam ruknila, ker ima že mali milijon senzorjev. Tudi samodejno parkiranje, če se ne motim. Sem pa tudi zdaj gledal Suzuki Swace, dejansko je to Corolla karavan z 1.8 hibridom, malo kompromis na opremi ampak je nov 31k €. Vzeti moraš top opremo od dveh, da imaš parkirne senzorje in še par malenkosti, drugače pa za trenutne cenovne razmere top avto.

    • Račka +1 1
  19. MorskaGlista reče pred 3 minutami:

     

    Svašta! Res nisem vedel, da se kaj takega da naredit. Meni tudi laže za cca 6% pa bi mi kaj takega prav prišlo.

    Da se marsikaj in to s kitajskim kablom. :D Zdaj kako je za nova vozila ne vem, ampak na mojem Superbu, ki je v Elegance opremi (top oprema) serijsko prišel brez prednjih parkirnih senzorjev, sem kasneje kupil originalne senzorje in modul. Z bratom sva to v lastni režiji vgradila in potem preko VCDS sprogramirala, da je avto sprejel modul za prednje in zadnje senzorje. Zdaj je avto tak, kot da je tovarniško prišel s prednjimi in zadnjimi senzorji. Potem drug primer, navigacija RNS-315 ima po defaultu vgrajen BT modul za telefon ampak če tega nisi ob naročilu doplačal BT-ja v avtu nisi imel. Kar je bilo potrebno je bilo kupiti original VW mikrofon za 10€ in preko VCDS-a vključiti en bit, da se je omogočil BT na radiu. Tako je zdaj v avtu polnokrvna originalna avtoinštalacija. Prikaz vsega na malem in velikem ekranu, volanske komande,... U glavnem, da se narediti marsikaj, treba je samo malo volje pa ne smeš imeti dveh levih rok.

    • Račka +1 2
    • Na jagodo +1 1
×
×
  • Ustvari novo...