Skoči na vsebino

Pennywis3

╭∩╮ Spolovilni tehnik
  • Število vsebin

    340
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od Pennywis3

  1. Slabo in hkrati zelo nerealistično, sploh proti koncu. 3/10
  2. Men je pa uredu tole, čeprav ni v isti kategoriji kot BoB. Glavni igralec ima malce tak Val Kilmer vibe, če ga s strani snema
  3. Kako je z uporabo penilca na soncu? Lahko recimo bilt hamber touchless uporabiš na sončen dan, ali bodo posledice in mora nujno bit penjen v senci?
  4. Pennywis3

    Road House

    Irish Actor Conor McGregor trained MMA for 18 years and won 2 UFC Championships in preparation for his role in 2024’s “Roadhouse”.
  5. Y nabav, maš 850l prtljažnik pa še 100+l odspred Za 2 otroka + 2 psa je glih prav.
  6. Meni se ni splačalo LR vzet, saj redko delam večje relacije, poleg tega ima LFP baterija nekaj prednosti, razen pozimi je malce bolj občutljiva na mraz. RWD mi ni problem, saj je to tretji RWD avto in nikoli nisem imel težav z njimi na snegu, v dežju itd. Mi je pa blo mal hudo zaradi pospeškov, ampak po testiranju obeh sem opazil, da sploh ni takšne razlike. Na papirju je konkretna razlika v kW in 0-100, v praksi pa je razlika najbolj občutna od 0-30/40 km/h, ko gre za pospeševanje od 50 naprej je pa manj opazno. Itak potem vidiš da ob vsakodnevni vožnji je tudi RWD vrh glave.
  7. Čista brca v temo, ampak fanboyi trdijo da se tega takoj navadiš Svajpanje po ekranu za PRND je pa podobno retardirano, ker obvolanska ročka super opravlja to delo, pa še in motion deluje, ni potrebno da se ustaviš za spremembo iz D v R in obratno. Upam, da jih bo srečala pamet in bodo prihajajoči modeli to opustili, čeprav kakor Muska poznamo bo verjetno teral naprej svoje ne glede na retardiranost le-tega.
  8. Mogoče je zadel kakšen bad batch, DSG menjalniki podobno kot ZF-ovi niso problematični, redko slišiš da kakšen odpove, vsake tolko se olje zamenja in si good to go.
  9. Preveč se obremenjujete z dosegi, v praksi range anxiety zgine po enem tednu. Pač mal planiraš vnaprej in je zadeva dost simple, sploh če SC-je uporabljaš.
  10. Čudno, top oprema pa nima sprednjih senzorjev in BT-ja? Pri Tesli boš potem moral predaj in zadaj montirati senzorje, BT pa ima serijsko
  11. The Creator ( 2023 ) razočaran/10
  12. Nov ARK je zunaj, tokrat na Unreal 5 Engine. Deluje vse, ni bugov. https://store.steampowered.com/app/2399830/ARK_Survival_Ascended/
  13. Probati bi moral peljati kakšen avto na štrom @doz, mogoč bi se ti dopadlo, ker so res drugačni za vozit. Tudi zelo dinamično se da peljat, se pa seveda čuti teža v ovinkih, a vseeno pomaga nizko težišče. Jaz drugače delam cca. 2k km mesečno in še zdaleč ne potrebujem Tesle, ampak sem jo parkrat vozil od kolega in me je fascinirala, težko opisat dokler ne probaš.
  14. Prezračevanje se nastavi mislim da od 1-10. Low, mid, max so samo hitre nastavitve. Možno, pa da ima Highland kar drugače, pri Y se da lepo nastavit.
  15. Dober članek o stanju polnilnic v Slo. https://potrosnikovzoom.si/napoti/201-javne-polnilnice-za-elektricne-avtomobile-slabo-oznacene-in-ne-vedno-delujoce
  16. Delim še moje vtise po prvih 1000km ( Y RWD ) Plusi: - ugodna poraba - povprečno imam 145 Wh/km porabe, s tem da sem bil vmes v Umagu ( na A/C tempomat na 110-120km/h, vmes je tudi čez 200 šlo ), se pravi bi šlo 400km z enim polnjenjem, če se normalno voziš in ni zima - Infotainment sistem je vrhunski - navigacija deluje zanesljivo, ogromno opcij in nastavitev vozila ( pomembne stvari, ki jih redno uporabljaš so v prvem meniju ali jih nastaviš v quick bar, sploh ne pogrešam tipk ), OTA updati, špili, itd. - vrhunsko ozvočenje ( 13 zvočnikov, 160W subwoffer, ojačevalec ) - super ovinkanje - volan je trd ( nastavljiva trdota ) in odziven, ima manj obratov kot druga vozila in imaš občutek kaj se dogaja z kolesi - podoben feeling je na bmw 3 z m podvozjem v sport mode - Prostoren, spredaj in zadaj več kot dovolj prostora tudi za večje potnike, sprednji sedeži imajo dobro oporo, prtljažnik je ogromen ( 850L ), spredaj pa še frunk. Zadnji sedeži se zložijo na gumb, zame res uporabno. - moč, odzivnost, lega na cesti - čeprav je rwd je moči več kot dovolj, instant torque je wow če nisi navajen, podvozje je trdo, kar pripomore k odlični legi - SC je milina - sicer sem bil samo 1x v kozini, prišel z 30%, polnilo je 130kwh, avto poln v cca. 25 minutah - LFP baterija - lahko jo polniš na 100%, kjer ima podoben doseg kot LR na 80-85%, manj možnosti da zagori, naj bi bila manjša degradacija in večja življenska doba baterije - one pedal driving - ko se navadiš je super zadeva - vozni profili - super zadeva, nastavi sedež, volan, ogledala, temperaturo, regeneracijo itd. za vsakega voznika, žena zelo za++ Minusi: - obračalni krog je precej velik, se moraš navadit, kr bad v določenih situacijah - trdo podvozje, posledično dobra lega, na slabi cesti pa kar ruka, škoda ker ni nastavljivo - nepreglednost, zadnja šipa neuporabna, kamer ne znam uporabljat, ker jih prej nikoli nisem imel, vozim na ogledala še za 1x - brisalci - na čase se jim meša v avtomatskem načinu, zelo slabo, to imajo ostala vozila že 10+ let poštimano - sedeži - ne maram usnja, tukaj je edina opcija umetno vegansko ( ) usnje, ki se mi ne zdi preveč kakovostno, bomo videli s časom kako se obnese. Poleti bo posledično jeba zaradi steklene strehe, treba nabavit senčnik - app na telefonu - sicer deluje zanesljivo, mora pa žal biti odprt ali teči v ozadju če hočeš odklepat/vozit avto. Nič kaj fajn, ker ponavadi vse aplikacije zaprem ko neham uporabljat telefon, poledično ko mutav kljukam in ne odpre avta - bok avta zadaj pri koloteku je izpostavljen kamenju, potrebno dodatno namestiti mud flapse + zaščitno folijo - luči bi lahko bile matrične glede na cenovni rang
  17. Da imajo takšno količino Tesl, noro.
  18. Carsko, veliko srečnih in varnih km želim
  19. Če se ti 8.9% po 150k zdi veliko, potem boljše da še naprej ICE voziš.
  20. Zelo uredu, lepo skrbiš za baterijo
  21. Če nimaš dnevno daljše poti lahko kamot začneš z šuko in kasneje razmišljaš o polnilnici. Drugače če imaš 3x25 varovalke in 17kW priklop ga tudi ne presežeš kar tako, itak lahko omejiš na Tesli koliko aperov ti vleče.
  22. @Skynetz bomo dali na blok sončno in bo za vse dosti.
×
×
  • Ustvari novo...