Skoči na vsebino

Zorz

Rumeni jak
 • Število vsebin

  109
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

11 Tabornik

Več o članu Zorz

 • Stopnja
  bi rad na gnoj.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Zorz

  Naša mala greznica #9

  Sane baje podpisal do 2025.
 2. Zorz

  Hribi

  evo, to je zame en primer "tenisk" za v hribe
 3. Zorz

  Hribi

  tehnične izkušnje niso problem, ravno tako nisva počasneli, čeravno imam sam ful več kondicije od žene. glede severnih pristopov bi me bolj skrbela morebitna snežišča kje, nekako dvomim, da je že vse skopnelo na severni strani. pa kolikor sem videl, je pot z ledin na rinke zaprta?
 4. Zorz

  Hribi

  nebi še enkrat na kokrško sedlo lezla, sva že zadnjič zaradi grintovca. pa tudi žena ne vem če bi bila navdušena nad tako dolgo turo. sem razmišljal kvečjemu na direkt gor na kamniško, pa potem tja do skute in nazaj po isti poti, mogoče vmes še na rinko (žena pač žige nabira ). bom pa to zadnjo turo preveril, tnx.
 5. Zorz

  Hribi

  dajte mi prosim priporočiti kakšno lepo in dolgo turo v kamniških (tko da si nazaj pri avtu v cca 8h recimo, max 10). zadnjič sva bila z ženo prvič tam in itak opalila grintovec iz kam. bistrice. tokrat bi pa kaj drugega in po možnosti bolj zanimivega.
 6. kje za vraga si pa 134 nabil, ali je bil glitch
 7. Zorz

  Hribi

  več kot tolk hitro dvomim da hodiš (ker potem bi moral že teči), tako da razmerje strmina / hitrost gibanja po poti ni ravno premosorazmerno. hoja po neki dolgi alpski dolini (zadnjica npr), katera se počasi vzpenja je definitivno časovno potratnejša od grizenja kolen v strm breg. pa nihče ne govori o energiji, ne vem od kje si to začel vlečt v debato, govora je bilo o pridobivanju višine na časovno enoto in da tega ne moreš kar pavšalo enačit vedno in povsod. gore pač niso takšni ali drugačni trikotniki, včasih greš tudi po ravnem naokoli ali pa se celo malce spustiš, preden spet nadaljuješ z vzponom. zato je nekje 300 višincev na uro prav vredu tempo, nekje pa mogoče počasen. ne vem kaj točno je tle spornega oz. težko razumet? časovnice na tablah so pa itak določene pitaj ribe kako. verjetno le in samo na podlagi višinske razlike, katera itak da je več ali manj enaka, če sta izhodišče in cilj enaka. denimo zadnjica - triglav po mulatjeri ali čez komar ima isto časovnico, a ti garantiram, da sem čez komar kakšne pol ure hitrejši, ker je pot po dolžini krajša (če primerjam samo od odcepa za komar do doliča približno za polovico).
 8. Zorz

  Cestna golazen

  saj klanec je bil na začetku...
 9. Zorz

  Naša mala greznica #9

  groningen podpisal robbna , mario gomez pa v penzijo.
 10. Zorz

  Cestna golazen

  ravno obratno (klanec je odpeljal s klasičnim kolesom) in si ti narobe videl oz. razumel sliko.
 11. Zorz

  Hribi

  BCAAjke so metanje denarja stran, plus usmradi oz. pokvari se ti vse skupaj v poletni vročini. vsaj taka je bila moja izkušnja leta nazaj, ko sem še padal na fitnes marketing okoli dodatkov. zdaj dajem zgolj elektrolitske tablete ali pa cedevito (žena preferira). razmišljam pa tudi sam o maltodekstrinu, ampak to bolj za na kolo, ki je ponavadi dosti intenzivnejša aktivnost od hribolazenja in požgeš več cukra. @Lunco s čim točno se ne strinjaš, ne razumem? da je pridobivanje višine odvisno od terena oz. tega, kako je trasa speljana? pa že na svojem primeru melišča vidiš, da je temu tako. lahko pa greš v planico, pa jo prvič ureži naravnost navzgor po hrbtišču velikanke, drugič delaj pa serpentine levo - desno, pa mi povej, če bo enako (tvoja zadihanost oz. pulz), ker delo je pač delo. pozabljaš na veličino, ki se ji reče moč. da ne omenjam, da na kaki zahtevni ferati tudi ni šans, da boš delal 500m/h, ker ja spet teren oz. zahtevnost napredovanja popolnoma drugačna, kot na strehi grintovca recimo. potem imaš včasih poti tudi spust za par 100 višincev ipd ipd. kar želim povedati je, da ne moreš avtomatsko pričakovati enake hitrosti napredovanja na časovno enoto vedno in povsod. drugače nebi obstajali vertical kilometer teki. kaj točno misliš s tem, da je razdalja zanemarljiva, pa tudi ne razumem ravno. kaj je zate nezanemarljiva razdalja?
 12. glede na to, da imaš baje 100kg, bi mogoče raje shujšal kake 10kg? bodo sami plusi od tega, tudi lažja vožnja v klanec
 13. Zorz

  Hribi

  se strinjam glede orientacije po višincih (kolk maš še do vrha ipd), edino zavedati se je potrebno, da je pridobivanje višine ful odvisno od tega, kako strma je pot (vem ja, no shit sherlock). ni vse v kondiciji, če greš nekje praktično naravnost navzgor, drugje pa natepavaš serpentine levo - desno oz. greš ful prečno na teren. ko malo poračunaš vidiš, da so časi na tablah dejansko napisani za nekje 300 višincev na uro. kar je zame sicer dost prepočasi, ampak očitno je povprečen hribovec tam nekje. pijače jemljem večinoma 3 litre (zase in ženo) - 2 x 1,5 litrski nalgenki, zakon zadeva. se ne sekiram, če mi ostane, gledam na dodatno težo kot na trening . če bi imel v planu kaj res dolgega, bi vzel še kakšen liter več.
 14. sweet spot, threshold in over - underji bi ti pomagali . za najboljši rezultat bi rabil powermeter, ampak za silo bi šlo tudi prek utripa, sploh SS (sweet spot) in threshold, over - underji malo težje. da se oprem na borisa - SS je nekje 88 - 94% FTPja, threshold je 95 - 105%, kar je hkrati tudi over under način (furaš 2 minuti rahlo pod FTPjem, 2 minuti rahlo nad, in tko menjavaš recimo 10 do 15 minut). sweet spot naj bi bil "bread & butter" način treninga, ker je ravno tolk intenziven, da lepo napreduješ, hkrati pa ni tolk intenziven (kot kaki VO2 intervali recimo), da ga ne moreš delat več kot 1x ali pa 2x tedensko. itak pa imaš teorije o treningu na netu kolkor češ. glavno je pa najbolj to, da konstantno goniš, ker od dveh tednov nažiganja ne bo dobička, če te bo potem minilo vse skup za 1 mesec.
×
×
 • Ustvari novo...