Skoči na vsebino

Ezoterik

Komunist
  • Število vsebin

    1 677
  • Dan prve porumenitve

Vse objave od Ezoterik

  1. Uf tega pa še nisi omenil, a si slučajno prebral "Pa čeprav ni zmeraj kaviar". Vrhunska knjiga, čeprav gre za "navaden krimič".
  2. 14" rumen monitor - 14" barvni monitor (ko prvič vidš Prince of Persia v barvah namest Mono, lol) PC Speaker - Sound Blaster (fuknjeno ko sm slišu synth plus voice verzijo Lion Kinga) 286 - 486 (ko lahko igraš "nove" igrice) karkoli sm že mel (nek matrox mensezdi) - Voodoo 3 2000 (ne bom pozabu :D) Vse ostalo ni blo tok impresivno.
  3. Načeloma so bli identični, sam mel si več tipov tehnologij - Trinitron je bila od Sonya (mel si še podobne rešitve od drugih proizvajalcev), razlika je bila da so high end monitorji mel VELIKO boljše katode vgrajene (logično, ker so moral furat višjo resolucijo, veliko večji DPI in osveževanje), kar je naredil, da je dejansko to kar zdej vsi hočmo/te (boljša resolucija, višji FPS) bila tudi stvar, ki je naredila bolj "ostro" sliko, kar je ker so bile konzolne igre prilagojene TVjem dejansko negativno, ker so se vidl felerji v pixlih. Ne vem če znam bolš razložit v petih stavkih.
  4. Mislim da atomic misl CRT TV ker takrat itak ni blo LCD monitorjev niti tvjev. In se strinjam, mislim da je fora predvsem da so bli mal bolši TVji itak Sony Trinitroni in so mel res precej bol smooth sliko, kot random Jerovšek 14".
  5. jst sm tud vedno mislu da je atomic bol crno i zlatno
  6. alexa play yacht rock ja pač si ta 2%enter, k ti to neki pomen, men je dobesedno vseen, svoj raphiphop poslušam preko slušalk in v avtu, igrice poslušam na slušalke, da ne motim gospodinjstva in to je to, soundbar rabim, da slišim ponoč normalno dialoge brez da rabm jeben tv met na 80% glasnosti.
  7. Mam jst dost stika z dobro audio opremo, samo preprosto v trenutni bivalni situaciji je isti kurac soundbar za 800 (al pa 200e), al pa zvočniki za 10k. Prvič nimam kam dat TEUFEL zvočnikov (še manj kakšnih Nautilusov), drugič gre za bedn slabo izoliran blok, kjer je vse nad 2/10 preveč naglas. Realnost Ljubljanskih 60 kvadratnih stanovanj s froci. Valda, ko se bom selil v boljše bivalne pogoje si bom zrihtal neko ok ozvočenje, sej nisem opica. Sam zdej bi pa povsem ok shajal tud z integriranimi zvočniki v TV in dejansko tud sm kšne 10 let Sm pol mislu kao bolši soundbar bo neka huda razlika proti takem za 200e, sam je u resnic vse skupi isti kurac. Mogoče je mal bolši woofer, ki ga morm met zarad sosedov itak na low in mal bolši zvok - ki ga morm itak met tud na low. TV pa sm vsak dan hvaležen sveti madoni, da sem uzel oled ne pa cheapunski 85" fuzbal tv.
  8. Pa ja.... jst skoz kupm kej kar ful mal uporabljam, sam sm vedno pošten pr tem, včasih je kšna stvar top shit, sam men ne pomen velik, zarad "razlogov". Vsak se mora odločt kaj njemu velik pomen.
  9. Team zvok je majhen in čokat, ampak stari so pa zagrizeni Jst sm si kupu soundbar za 800e sam zato da se bol sliš dialoge in še tko ga mam večinoma na 2/10. Ubistvu mi je žal da nism dal 200 eur in 600 eur dodal v budget za bolši OLED
  10. Ogromna razlike je med "čist ok" pa je "ogromna razlika do normalnih OLEDov", kar je moj argument, nekje tok razlike je kot pri nekih zvočnikih za 3k in brezveznim soundbarom za 300e. Oz. (sicer se opravičujem, ker nisem strokovnjak za avtometafore), kot med dacio dusterjem pa polno opremljenim GLom. Evo tvoji "strokovnjaki" tud tko mislijo: https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/g2-oled Plus pač to je res dobra cena, ta TV je mel nabavno ceno nekih 6k, sam je eno generacijo star model, oziroma zdej bo že generacija 4 zuni. Je kr za predebatirat tele TVJe, k recimo pač G3 je sicer dost boljši (boljši SDR in HDR), sam je 3500. Starejši (2022 model) je pa med 2300 do 2500, sam je tud cenovno jurja mn. Maš še Samsunga itd... Vsekakor so pa to debate o DOBRIH TVjih kar un Hisense ni. Je ok predvsem za gledat Bayern pa zraven pit mlačnega Jelena.
  11. Niti mal se ne strinjam, te LCD TVJi za 2k so za en drek, vidni koti niso ok, črnina ni "par procentov razlike". Pač ogromna razlika je. To smo se že pogovarjal, sam vsi, ki majo OLED (al pa EKVIVALENT), jim je jasno, da ni nobene primerjave, sam še zmer poslušam isto o super tvjih za 2k 99" diagonala https://www.electronic4you.si/lg-oled77g29la-4k-oled-evo-tv-226653.html Vzameš kej tazga za 2500, oz največji oled, ki si ga lahk privoščiš. Zvok nabavš ko maš keš, tv je velik bol pomemben, če ti pa kot random ljudem tukaj več pomen zvok, pa itak veš. 99.9% ljudem zihr ne. Enim pa nč ne pomen ne slika ne zvok (atomic), taki pa res rabjo 99" diagonalo, da se lahk uživa v manchester:bayern kot da smo leta 2002.
  12. Ezoterik

    Trenutno berem

    v smislu zgodbe ne - vse tri so standalone, v smislu stila - so identične.
  13. Ezoterik

    Trenutno berem

    V angleščini je itak sam 1.
  14. zdej pa še tko da je neki neki tyson
  15. wtf to mi je pa res zanimivo, v ekipi mcdonalds strokovnjakov, ki stestirajo vse burgerje kotira pri samem vrhu, jst druzga sploh ne naročim več. Ogromn upgrejd običnega chickena, ne bom zdej reku da je blo kej narobe z njim, ampak dost šanse da je to al pa kot vedno user error, ne vem kaj maš ti nek low luck stat, da je vse u kurcu.
  16. To se strinjam, pač basically je tak kot bi mogu bit original chicken. Honey Mustard verzije se je pa za izognit, ni ok.
  17. Ful je dobr ta tanov chicken, jst priporočam. McCrispy Steakhouse Bacon. Govedina verzija je Steakhouse Tom, sam men ni dobr.
  18. Niso vsi isti, mislim tud da pr špilu kot je BG1 (in še bolj BG2) to sploh ni issue. Špil ma tok traparij notr, k bi blo bols da bi jih vedu, haha. Recimo, da Charisma ne nardi nč ipd traparije.
  19. ma dzabe je ta spil, ne rabs nč brat, to so neka stara dnd pravila tko da se jih brezveze učiš. Uglavnem pazi da NUMBERS go up, razpored orožja med vsemi, mej čimveč ranged ljudi in igrej na core pravilih.
  20. Default party je MC, Imoen, Khalid, Jaheira, Dynaheir, Minsc, predvsem ker je to preset BG2 party (pa tud ker je nekako najbolj "naraven", po zgodbi). OG DLC je smešno težak ogromn Dungeon, tega tanovga nism pa nikol igral. Verjetno najbolj zabaven je Evil playthrough, ker so Evil liki v tem špilu preprosto preveč carski, drugač je pa res en kup carskih NPCjev s carskimi questi. Glede na to, da sem špil zadnič igral kakšne 15 let nazaj mi je isto kot teb najbolj carsko da uletiš v neke gozdove in eni so prazni, eni pa polni izjemno organskih eventov; mogoče te proba oropat nek res jadan kriminalc, mogoče morš rešt random kravo, mogoče je sam nek premočn enemy, nor cleric, mogoče npcju pomagaš oropat dungeon. Pač skoz se neki dogaja, tko se nardi svet, ki vsak moment izpade živ. Sicer je to v BG2 še vse potencirano (in realno je BG2 precej bolši špil), sam v BG1 je vse še tok sweet, muzka, feeling, drab zeleno rjava paleta. Res 10/10.
  21. Ravno sem te hotel vprašati kako ti gre, ker sem tud jst ravno par dni nazaj začel še en playthrough, glih ker si povedal da igraš; meni se obratno zdi špil smešno prelahek, ampak je tud res da očitno sm to večkrat igral kot sem mislil, ker se spomnim vseh for, skritih predmetov, itd Še najbolj me je zjebal, ker igram EE in se Charisma cloaka ni več dal posavescummat, pa tud popatchal so Drizzta, haha. Verjetno bi mogu igrat uno predzadnjo težavnost, sam se gre bol za nostalgijo, kot nek resen playthrough... Špil je še zmer jebeno odličen, vizionarska igra, nimam ji kej očitat. Igram pa kr default party, ki je daleč od optimalnega.
  22. Mi smo bli trije froci v eni sobi, 55 kvadratov stanovanje. Pač men je najedal, zato tud privoščim frocoma vsakmu svojo sobo, pa neki več placa. Mi je pa jasno, da je to luksuz in da bi lahk tud tko gural kot je zdej.
×
×
  • Ustvari novo...