Skoči na vsebino

nekdo

Rumeni jak
  • Število vsebin

    1 092
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

  • Dnevne zmage

    1

Vse objave od nekdo

  1. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Zato se jih putin ogiba kot hudič križa. Večino tega so že imeli, edin omembe vreden dosežek je povezava s krimom., dajansko pa ne nadzorujejo niti tistega, kar so na zamljevidih aneksirali. Pa še to potem, ko so uvideli, da od začetnega plana ne bo nič.
  2. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Ma ja v vojno so šli zato, da bodo po skoraj 2 letih še vedno 100 km od meje zraven pa izvedli še par nepriljubljenih mobilizacij...to je vse masterplan, ki ga msm "verniki" ne dojemamo.
  3. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Povej to odločevalcem v kremlju.
  4. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Dobesedno pomeni, razen če misliš, da bi ukrajinci dobili kaj drugega kot rusko lutko, ki bi podpisal vse kar bi ji diktirali iz kremlja. Ruski plan za ukrajino je znan že vsaj zadnjih 9 let. Spravit jo v rusko sfero in jo odrezat od zahoda.
  5. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Glede na videno so celo v kremlju obstajali ljudje, ki so verjeli ,da bo ukrajina padla v par tednih. Seveda pa obstajajo tudi ljudje, ki verjamejo, da je bil napad na kijev samo varka in rusija ni imela namena manjati oblasti v kijevu. Rusi imajo za svoje, celo dele moldavije, do katerih pot vodi ravno prek ukrajine.
  6. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Če si kaj bral ruske zahteve še izpred vojne, je jasno, da je ruski plan vseskozi nova delitev interesnih sfer ne nek buffer na kateraga se vseskozi sklicujejo (ali pa zaščita manjšin,..če ti bolj ustreza). To seveda zahteva umik nata (in verjetno eu)iz večjega dela v. evrope. Trenutno so sicer obtičali v blatu vzhode ukrajine, daleč od planov in bodo potrebovali kako desetletje, da poskusijo ponovno ampak vsem tam okrog je jasno, da je šale konec in da se je potrebno ustrezno pripravit.
  7. Mind place in pa tisto preklapljanje je anojing drugače kul igra, konec pa dosti kar nekaj. Vsekakor pa boljša kot enka ampak še vedno mi je control boljši.
  8. Kitajci opozarjajo. China cautions Finland and Estonia over pipeline 'sabotage' investigation (yahoo.com)
  9. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Ne pozabimo, sovjetska zveza je pošiljala še večje količine orožja v severni vijetnam. Edina resna nevarnost so dejansko trump in maga, ki jim je odveč tudi sam nato.
  10. Poliija bi lahko migrantom delila krampe in lopate.
  11. Med tem se dvigujejo penzije. Penzjonisti >> otroci.
  12. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Sz 27 miljonov mrtvih...le zakaj so se upirali?
  13. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Katerih obveščevalnih služb in kako veš kaj vejo obvešćevalne službe? Razen če misliš, da se poljaki oborožujejo ter želijo finci in švedi v nato ker jim je dolgčas. Kar nihče verjetno ni pričakoval, da bo ruska "posebna operacija" taka polomija, še najmanj verjetno tisti v kremlju.
  14. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Ruske ambicije so mnogo večje od ukrajine in pri takem scenariju se zna hitro zgoditi, da se tudi slovenci znajdemo na fronti. Na srečo renutno kaže, da se je ruska vojska izpela že v ukrajini.
  15. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Stvar ni tako enostavna, kot dajmo rusiji kar želi.
  16. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Ne samo kaže za kakšen kaliber ljudi gre pri teh "neodvisnih" analitikih. Seveda segajo že precej dle, nenazadnji ruski imperij obstaja že kar nekaj časa. Načeloma gre za samo še eno vojno, ki je posledica propada sz in izgubljanja ruskega vpliva. Glede na to da gre že 2 leto vse po planu očitno je.
  17. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Pravim jaz, ki ne verjamem vsakemu internetnemu "guruju". Brletič je pač daleč od neodvisnega, podobno kot ritter vsem je skupno da porivajo pro rusko propagando, seveda zravan ne manjkajo tudi teorije zarot (podobno kot kak MoA, ...) https://forsea.co/bangkok-based-conspiracy-blogger-brian-berletic-spreads-fake-news-about-forsea-as-a-tool-of-us-imperialism-in-southeast-asia Verjamem, pa da govorijo, kar želiš slišat in so zato "neodvisni". Sicer pa je dovolj vedeti, da ga citirajo razni insajderji,.. Večina navedenih je kot pokvarjena ura, ki kaže točen čas 2x na dan ostalo je subtilna propaganda. Kar se dogaja je, da ruska propaganda poskuša na vsak način advrnit zahod od podpore ukrajini. Nenazadnje ne smemo pozabit, da ni ukrajina napadla rusija ampak obratno, danes naj bi bila obramba valiki ruski uspeh, zraven pa ne kontrolirajo niti teritorijev, ki so jih priključili.
  18. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Dobesedno noben od teh kanalov ne spada v kategorijo neodvisni, večina ven meče pro rusko in v novejšem času pro ccp proagando. Ampak vsakdo vidi in verjame, kar želi, ruski propagndni kanali so že v siriji uporabljali posnetke iz iger. Očitno ruse tisti kinžal (ki zopet ni tisto, kar je trdila propaganda) še kar peče, za to da je črnomorska flota v težavah ni treba ukrajinskih kanalov. Že od potopitve moskve se drži daleč od obale.
  19. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Ker za ruske kanale to seveda ne velja. Že eno leto poslušamo o starcih in otrocih, pa razmerju 20 : 1... Sicer pa maš kanale, ki delajo ocene na podlagi posnetkov,...pa tudi rusi sami pravijo, da imajo težave z ukrajinskim topništvom, ki ima večji domet...
  20. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Ma ne rusija ima 100x premoč v topništvu, še pomnimo tovariši?
  21. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Rusi mobilizirajo konstantno že od lanskega leta, mobilizacija v rusiji se dejansko ni nikoli končala. Tisto so kolikor razumem redni naborniki, ki ne bodo šli na fronto. Ruski plan je verjetno počakat na ameriške volitve.
  22. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Cena za to je bila predaja velikega dela suverenosti rusiji.
  23. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Dejasnko bi putin samo moral dopusti ukrajinski sporazum z eu, ki je bil tako že sprejet v parlamentu in vsega tega ne bi bilo. Ukrajinci do vojne niso bili pretirano navdušeni nad natom in niso bili anti rusija. Težava je da rusija drugaga kot vojske nima, ponudi pa lahko kvečjemu skonto plin. Tudi slepemu je očiten napredek držav, ki so se izvile izpod rusije med tem, ko rusija eno belorusijo zopet poskuša rusificirat in postavit v podoben status kot ga je imla za časa sz.
  24. nekdo

    Vojna tretjega sveta

    Rusi z vojno ukrajino in vse tam okoli dajensko sami potiskajo na zahod. Po drugi strani pa rusija ne more več preprečit niti enamu azarbejdžanu, da bi j. v glavo članico csto. Zahodu je čisto dovolj, da ne dovoli ruske zmage, saedaj koliko časa bo putin še tolkel v kamen in vztrajal pri tem , da ukrajina kapitulira ja pa druga stvar.
  25. nekdo

    Ahsoka

    Zeh fest.
×
×
  • Ustvari novo...