Skoči na vsebino

hirabbit

Rumeni jak
 • Število vsebin

  72
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

19 Tabornik

Več o članu hirabbit

 • Stopnja
  ravnokar sir je.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. hirabbit

  COVID-19

  Učinek lockdowna na rast okužb se tako ali tako ne bo pokazal še kar nekaj dni, zdaj se kažejo rezultati od par dni nazaj, ko je bilo še vse odprto.
 2. hirabbit

  COVID-19

  https://www.regionalobala.si/novica/meja-se-zapira-na-rdeci-listi-tudi-fjk- A lahko kdo razloži, kdo gre zdaj lahko čez mejo in kako, ker meni ni jasno ma res popolnoma nič.
 3. hirabbit

  COVID-19

  Sej dejansko ti dam prav, omejevanje virusa ne pelje dolgoročno nikamor. Hotel sem samo povedati, da bi upoštevanje osnovnih ukrepov mogoče dovolj upočasnilo širjenje da ne bi bilo potrebno uvajati tako drastičnih ukrepov, kot je lockdown vsega. Ampak kaj je potem rešitev situacije? Pustiti virus, da se širi in kar bo bo? Potem je še najbolj pametne poteze naredila kitajska s strogim nadzorom ljudi, ker edino tako ni okužb in gospodarstvo deluje. Ampak pitaj boga, koliko je njihova statistika glede okuženih/žrtev resnična.
 4. hirabbit

  COVID-19

  Ma jaz gledam na to tako, da je mogoče boljše maske prepisati povsod, ker to pač ne škodi, kot pa samo v določenih situacijah. Ker se ljudje vedno do neke mere temu izogibajo. Se mi pač maske zdijo precej smiseln ukrep.
 5. hirabbit

  COVID-19

  Po mojem situacija ni tako enostavna. Tudi odločitve, od katerih so odvisna življenja vseh prebivalcev neke države ne moreš sprejemati kar tako, ampak na podlagi nekih dejstev. Trenutna situacija mora imeti poražence, ni druge rešitve. Iz ekonomskega vidika bi bilo vsekakor najboljše virus ignorirati, pa naj pomrejo vsi starejši ker predstavljajo samo strošek. Ampak iz humanitarnega vidika seveda to ne gre. Treba je najti neko ravnotežje, da je čim manj žrtev in da družba funkcionira. Jaz mislim, da bi bila najbolj optimalna rešitev to, da bi čez noč vsi začeli uporabljati vsaj malo pameti in bi se držali osnovnih ukrepov (distanca, maske, higiena). Tako bi se virus precej omejil brez drastičnih ukrepov in bi življenje kolikor toliko normalno furalo dalje. Ker dejstvo je, da virus ne bo izginil in se bomo morali navaditi teh ukrepov tako ali drugače, vsaj še za en lep čas, dokler ne pride cepivo/zdravila ali dokler ne postanemo bolj imuni. Takrat bo ta covid samo še ena random korona med ostalimi. Dokler pa folk nekaj tupi po svoje so pač odrejen lockdown in sankcije edina rešitev. Dejansko je tukaj večji problem človeška neumnost kot virus.
 6. hirabbit

  COVID-19

  Z obojim zgoraj se strinjam 100%. Če bi folk imel zaupanje v vlado, bi imel zaupanje tudi v ukrepe in v informacije, ki jih vlada predaja dalje.
 7. hirabbit

  COVID-19

  Določeni ukrepi so pač takšni, kot so. Menim, da ni potrebe gledati na vse tako negativno. Jaz grem zdaj na šetnjo s psom z masko (jaz z masko, ne pes), na podeželju, kar je precej brezveze ampak mi ni težko, zato ne zganjam takega cirkusa okoli tega kot nekateri. Nošenje mask na javnih površinah (tudi ob polnoči sredi Triglavskega narodnega parka) je pač določeno zato, da se res nosi maske tudi tam, kjer dejansko koristijo (kjer je več ljudi, kot so npr. mestna središča). Če bi bilo to določilo bolj ohlapno bo bila tudi kontrola težja in učinkovitost ukrepa manjša. Azijski narodi imajo tako mentaliteto, da si sami nataknejo masko, če so bolni, da ne bi širili bolezni. Pri nas pač ni tako in zato mora biti neka zakonska podlaga, da se nosi maske. Jaz tudi na vlado gledam z mešanimi občutki. Po eni strani so nesposobni in te ukrepe kar naključno in nesmiselno sprejemajo, po drugi strani pa je najlažje kritizirati, ampak kako bi se obnašali na mestu nekoga, ki ima odločitev v svojih rokah? Takrat nobeden ni več tako pameten, sploh pa je težko pametno reagirati v takšnem primeru, ko imamo opravka s čisto novim neznanim virusom. Bi si kdo od vas, ki nasprotujete ukrepom in zanikate nevarnost virusa, upal sprejeti vso odgovornost za posledice, če bi imel možnost ukiniti ukrepe? Ko se bodo kapacitete bolnišnic napolnile? Oziroma sprejeti odločitev, ali je za dobrobit vseh boljši lockdown ali normalen potek življenja brez omejitev?
 8. hirabbit

  COVID-19

  Ma glej, jaz samo povem, kaj so pokazale raziskave, ne pravim pa, da se strinjam z ukrepi, ker se ne, ravno zaradi kolateralne škode, ki jo omenjaš. Hočem povedati le, da se je vredno paziti, držati distanco, nositi masko in upoštevati te osnovne higienske predpise, ker to res ni težko. Sej najbrž, če bi vsi to upoštevali in se ne pizdili vsepovprek glede kršenja človekovih pravic zaradi nošenja maske (?) in razumeli, da virus pač obstaja in ni neka teorija zarote, tudi tako drastični lockdowni ne bi bili potrebni in bi gospodarstvo normalno furalo dalje. Če že nekateri ne razumejo, da je to težava za zdravje, bi lahko razumeli vsaj, da je še večja težava za gospodarstvo. Če pa ne razumejo niti tega pa bog jim pomagaj (in nam ostalim tudi).
 9. hirabbit

  COVID-19

  O letih bolj težko govorimo, glede na to, da virus kroži 10 mesecev. Imajo pa še zdaj posledice ljudje, ki so preboleli virus na začetku izbruha, torej marca, se pravi 7 mesecev kasneje. Kaj pa bo na še daljši rok pa najbrž za zdaj nihče točno ne ve.
 10. hirabbit

  COVID-19

  Izšlo je že več strokovnih člankov na temo dolgotrajnih posledic virusa na organizem. Na kratko, nekateri, ki virus prebolijo, imajo dolgotrajne posledice, najpogosteje splošno utrujenost, bolečino v pljučih, slabost, vrtoglavico. Večinoma dolgotrajno vztrajajo simptomi, ki so ob okužbi najbolj izraziti. Hujši primeri imajo težave tudi z možgani, jetri, srcem, nevrološkimi izpadi (slabši vid, vonj, okus, koordinacija). Res je, da mlajši od virusa umirajo zelo zelo redko, ampak očitno so možne tudi druge težave katerim se je vsekakor bolje izogniti kot pa biti pameten, da virus ni nevaren. Pač zadeva je relativno nova in sklepam, da se zganja takšno paniko tudi zaradi tega, ker dolgotrajne posledice virusa še niso povsem raziskane.
 11. hirabbit

  COVID-19

  https://www.primorske.si/slovenija/mnz-iz-kopra-po-nakupih-v-trst-prepovedano
 12. hirabbit

  COVID-19

  ? Ma kje ? Tukaj je vse normalno in greš v Italijo brez vprašanj
 13. hirabbit

  Dashcam Slovenija

  Huda je ta Tesla! 😮 Bom poskusil zdownloadat da vidim, če je uporabno tudi za ostale videe. Hvala.
 14. hirabbit

  Dashcam Slovenija

  Kaj imaš to za eno kamero in predvsem kateri software uporabljaš, da ti prilepi v en video več posnetkov (spredaj, zadaj...)? Jaz imam na motorju kamero spredaj in zadaj, pa nikakor nisem poštekal, kako shraniti video, kjer bi bile obe sliki na enkrat.
 15. hirabbit

  Android

  Rabljen iPhone SE prejšnje generacije? Za okoli 100€ se dobi
×
×
 • Ustvari novo...