Skoči na vsebino

farok

Svinjski pastir
  • Število vsebin

    6
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od farok

  1. farok

    Hribi

    @lynx no saj če je manj kot Golica je super za mene. Recimo Krn za vikend je zame veliko preveč ljudi. Je pa res, da če greš zgodaj zjutraj se vsaj za gor izogneš gužvi. Na take bolj priljubljene hribe grem rajši potem septembra, da ni take gužve. Zna bit, da bom vzel kakšen dan dopusta, pa bi šel na Špik sredi tedna. @ayrton79 na Slemenovo sem rabil malo več kot eno uro. Lepa turca, ne preveč težka, kot je že @coupet povedal čelade na rabiš. Je pa pomoje zelo obiskan hrib, tako da priporočam, da greš med tednom (pa še to pomoje sedaj poleti, bo kar dosti ljudi) ali pa počakaš na konec avgusta/september.
  2. farok

    Hribi

    Ja se strinjam z zgoraj napisanim, poleg tega pa še vedno veliko nepripravljenih jih gre v hribe. Ko sem šel na Golico je hotela iti ena familja z majhnimi otroki gor v kajbojkah in japonkah, res neverjetno. Drugače pa sem sam odpravljam zgodaj zgodaj zjutraj. Zbudim se med 2:30 - 3:00, pojem zajtrk in štart, cca 2 uri rabim do Bovca in potem med 5.00 - 5:30 začnem hoditi. Sem kar zadovoljen z letošnjo sezono, poleg teh bližnjih hribov za ogrevanje (Nanos, Čaven, Kucelj, Otliško okno, Golaki,...), sem bil še na Golici, na Slemenovi Špici, verjetno vas je večina že bila gor, če pa kdo še ni bil, sam močno priporočam, meni je bilo zares čudovito. V zadnjih dveh tednih sem bil najprej na Bavškem Grintavcu. Prav hrib za mene, ker ni gužve, za gor sem videl samo srno in na vrhu sem imel celo goro zase, nato sem za dol srečal 6 ljudi. Tako, da če kdo rabi mir in je bolj samotarski tip kot sem sam mu toplo priporočam, poleg tega so razgledi čudoviti, je pa kar dolga. Sicer piše da rabiš za gor 5ur, sam sem rabil 3ure 15min. To nedeljo pa se šel še na Rombon, tudi čudovito, prav tako ni bilo gužve, sicer malce več kot na Bavškem Grintavcu a nič posebnega. Tudi ta je dolga in bilo je že kar vroče, tako, da si ne predstavljam da bi začel s turo ob 9.zjutraj. Še eno vprašanje, kako je pa na Špiku? Je zelo popularen, pride dosti ljudi gor?
  3. farok

    Italija

    Konec septembra nameravam obiskati Dolomite za 4 dni, če seveda ne bomo spet zaprti. Tisti, ki ste že bili v Dolomitih, katere hribe, jezera, kraje obiskati v 4 dnevih? Pač kar berem in gledam, jih večina omeni lago di Braies, lago di Sorapis, Seceda, Tre cime di Laavaredo, Sassolungo,... Hvala
  4. farok

    Ne-NBA košarka

    Glede na to, da sam vsaki dan vstajam med 4:30 - 5:00, ne bo problema en dan se zbudit še eno uro prej. Upam, samo da mi ne bodo pojedli preveč živcev že navsezgodaj.
  5. farok

    Vrtičkarji

    Tu pri meni podobno. Bolj klavrno zgleda, paradižnik sem posadil prejšnji teden pred dežjem, bogo, preveč dežja, pa tudi mrzlo. Kumare so komaj prišle ven, bučk ni. Na jajčevcih so bile že žuželke in mi skoraj vse pojedle, podobno na zelju gosenice, kar ostane pa pride še srna malo pogledat na vrt:). Adino kar raste je grah, pa seveda trava, katero je treba kositi vsak teden.
  6. farok

    Hribi

    Pozdravljeni, vidim, da vas kar nekaj hodi po hribih. Jaz sem bolj amaterski, tako, da ne pretiravam, zberem si najlažje poti zaenkrat, po snegu ne hodim, pa bolj na gvišno grem. Ker sem doma iz Primorske, sem si lani zadal, da obiščem čim več Primorskih hribov, od takih manjših simpatičnih, kratkih tur, lih za sprostit glavo (Kokoš, Trstelj, Škabrijel, Sabotin,..), do najvišjih gora (Mangart).Najbolj sem se veselil Krna, potem pa ko sem šel gor, megla, da se ni vidlo 2m pred mano in ves razočaran in frustriran zaradi vremena. Za letos sem si tudi napisal nek spisek hribov, ki bi jih rad obiskal. Upam, da bi hmali odprli meje in na lepo vreme, ker bi šel vsaj malce pogledat na Nanos ali Čaven.
×
×
  • Ustvari novo...