Skoči na vsebino

Ninđa

Rumeni jak
 • Število vsebin

  208
 • Pristopni dan

 • Dnevne zmage

  3

Ninđa je zmagal 23. junija

Bitje Ninđa je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

127 Jezus

Več o članu Ninđa

 • Stopnja
  občinski vicešampinion v fafanju

Nedavni obiski profila

106 ogledov profila
 1. Ninđa

  COVID-19

  IMO se moramo kot družba borit proti nadzoru, ne nujno zato, ker nam lahko to škodi ta trenutek, temveč zato, ker lahko pride na oblast nekdo, ki bo imel postavljeno celo infrastrukturo, da to moč instantno zlorabi. Trenutno aplikacijo zagovarjajo desničarji, ker jo forsira njihov Janša. Si upam špekulirat, da bi bili bolj skeptični, če bi jo npr. Levica. To, da ljudje dajejo svoj info prostovoljno guglju in ostalim, je slab argument, ker je to pač prostovoljno. Kot da bi rekel nekomu, da je čisto pravično, če mu vlada predpiše obvezno žlico strupa na dan, ker se itak sam od sebe občasno naliva z alkoholom. Če bo aplikacija obvezna, bo obvezno tudi nosit s seboj delujoč telefon. Če se baterija izprazni, si v prekršku, ker aplikacija na nenafilanem telefonu pač nima smisla. Kaj bodo naredili z ljudmi, ki nimajo pametnih telefonov? Jim jih kupili za javne denarce? Spet priložnost za kakega frenda od Počivalška. Tole z aplikacijo je preveč komplicirano in predrago, da bi delovalo na dolgi rok. Sprejet je treba ukrepe s katerimi se bo ljudi motiviralo, da bodo ravnali odgovorno. Sigurno se bo spremenil odnos do bolniške. Preveč se je razpaslo to, da so ljudje hodili bolni na šiht. Sam bom jutri npr. delal od doma, ker sem se uspel malo prehladit, in se mi zdi to bolj odgovorno, čeprav bi ob odsotnosti covida samo zamahnil z roko, ker ni vse skupaj nič. Kolektiv šteka in podpira. Danes sem na ta račun izgubil nek biznis, pa kaj. Bomo vse nadoknadili. Folk šteka in je vesel, da nisem uletel in jih za nekaj keša potencialno ogrozil. Definitivno si pa zarad enega prehlada ne bi hotel nameščat aplikacije in it skozi celo proceduro.
 2. Ninđa

  COVID-19

  Ajde, res da nisem programer. Samo si predstavljam, da se lahko shara samo na način, da ti ali nek admin fizično vklopi opcijo okužen, se pravi, ko se to dokaže s testom, ali pa da aplikacija sama zazna "stik" z okuženim in si po temu trenutku sama stanje spremeni v "okužen". Recimo, da imamo aplikacijo vsi in se z njo strinjamo. V prvem primeru je brezveze, ker okuženi itak nima kaj okrog hodit. Odgovoren človek, ki bi se šel pravočasno testirat, bi bil doma v karanteni v vsakem primeru. Neodgovoren človek bi v tem primeru samo bolj odlašal s testiranjem, ker ne želi, da cela okolica ve za njegovo okužbo. V drugem primeru bi bili blazno hitro vsi telefoni "okuženi". Stik ne pomeni nujno okužbe, telefon ne more tega vedet. Lahko samo ve, če je zaznal signal ali ne. V treh dneh bi začelo pol ljubljane nekaj piskat po telefonih, ljudje bi bili ali panični ali pa opozoril ne bi jemali resno. V primeru panike bi navalili na teste in k zdravnikom, naredili gužvo in zablokirali ekonomijo. V primeru ignora ne bi noben več resno jemal aplikacije. Naj isti denar raje vložijo v e-birokracijo, da mogoče ljudem ne bo več treba fizično hodit urejat stvari. To bo sigurno pripomoglo k manj okužbam, hkrati bo pa kolektivno prihranilo nešteto delovnih ur. S tem imajo tudi šanso da z dobrim razlogom krčijo javno upravo, ki jim gre tako v nos.
 3. Ninđa

  Protivladni protesti

  Paramilica je varda, doxanje je virtualni pranger.
 4. Ninđa

  COVID-19

  Se aplikacijo aktivira potrjeno okuženim ali vsem, ki jih zravnik pošlje preventivno v karanteno? Nekdo, ki je bil poslan v samoizolacijo je tehnično lahko zdrav pa vsem okrog njega vseeno piskajo telefoni. A je zdrav človek nevaren za družbo? In to ti koristi za kaj? Da greš brez simptomov v samoizolacijo? Da se greš panično testirat, delaš vrsto in se potencialno okužiš tam, ker je na testiranju koncentracija okuženih pač večja kot v splošni populaciji? Vladi, ki kot osnovno orodje boja proti političnim nasprotnikom uporablja doxanje skozi Novo 24 bi ti vidva dala še več osebnih podatkov od folka? Najbolje, da si telefone spremenimo v telekran. kdor živi pošteno, se nima česa bat ane.
 5. Ninđa

  COVID-19

  Pomojem če bi dal kak bon za merkator bi šlo za med. Sicer se mi zdi pa slaba ideja tudi, če bi bila obvezna, ker bi folk, ki noče aplikacije, odlašal z zdravniki in samoizolacijo.
 6. Ninđa

  COVID-19

  Če aplikacija ni obvezna, nima smisla. Bolan odgovoren folk bo doma v karanteni in ne bo hodil okrog s prižganim bluetoothom. Bolan neodgovoren folk si ne bo dal gor neobvezne aplikacije. Neumnost je fantazirat o tem, da lahko funkcionira na prostovoljni ravni. Glede na splošno prakso bo verjetno buggy ko nevem kaj in bodo itak sami problemi. Odgovornosti seveda ne bo prevzel nihče, ker pri nas ni nihče za nič odgovoren.
 7. Ninđa

  COVID-19

  LOL, kako sprenevedanje je s to aplikacijo. Politika (ne samo ta vlada), ki si je uspela zapravit čisto vse zaupanje pri ljudeh, pričakuje, da jih bomo prostovoljno spuščali v svoje najintimnejše komunikacijsko orodje. Svojo mamo bi prodali za stolček in malho denarcev, brez skrbi, da bodo tudi naše podatke. Spet bo nek sorodnik oz. poslovni partner naredil dober keš, SDS bo pa twittal, da je projekt propadel zarad povojnih pobojev.
 8. Ninđa

  Podcasti

  Discussions in percussion https://www.discussionsinpercussion.com/ Sicer pa že omenjeni JRE. Svoj čas sem za ravnotežje še kakega Shapirota.
 9. Ninđa

  Dokumentarci

  Meni sta bila dobra The Wrecking Crew in 20 Feet from Stardom, ki ponujata zanimiv vpogled v svet muzičnih stricov in tet iz ozadja.
 10. Sicer si pa eknjige lahko tudi sposodiš v knjižnici
 11. Na wikipedii imaš članek o projektu Library Genesis. Sicer ne vem v kolikšni meri je legalno na tak način najt knjige, je pa članek informativen. Vsekakor se pa splača dobre knjige kupit v fizični obliki, ker se lahko vedno na hitro referiraš nanje.
 12. Ninđa

  Stripi

  Precej mainstream, ampak morda ga kdo še ni. Tale mi je hud, ker je atipičen Zagor Pa seveta Briti in njihova gorka voda
 13. Ninđa

  Protivladni protesti

  Ta s harmoniko že leta okupira prešerca, igra prek folka tudi kadar imajo prijavljene kulturne dogodke in na splošno ne pusti parazitom, da bi vsake kvatre lahko tudi sami zaigrali kako levičarsko parazitsko. Očitno ima neko zaledje, ker mu ne morejo nič. Zarad njega so se sprejeli tisti mestni odloki o omejitvah uličnega muziciranja, da okolici vsaj del dneva ni treba prenašat istih štirih slovenian music komadov na repeat. Z njim se je res težko karkoli zmenit. Vseeno je sramotno, da ga je šel roza model v zavetju množice klofutat. Prav ni možno, da bi neka skupina javno zavzemala svoje stališče, ker se bo vedno našel klovn na katerega bo šel na koncu ves fokus. Pa naj bodo to rumeni naciji, ritokazec ali pa trenutni šamarmajster.
×
×
 • Ustvari novo...