Skoči na vsebino

Amatteur

Svinjski pastir
  • Število vsebin

    5
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od Amatteur

  1. Amatteur

    COVID-19

    Sem ravno danes po parih letih odprl mn3 in pristal na tej temi, zabavno branje. Pred kratkim sem tudi zapravil ene 3 dni diskutiranja s kolegom, ki je izrazito pro-vax, o celotni situaciji in je ubistvu zanimivo, koliko podatkov zamudiš, če za vir informacij zgolj gledaš poročila. Propagandni stroj vsekakor uspeva, čeprav me je tema tud parkrat nasmejala, Slovenija je k sreči (sicer pomotoma) dokaj skeptična do avtoritete.
  2. Hvala še enkrat. Kar se tiče projekta, mislim da je vzelo 2 mesca pa pol. Na začetku smo se kar precej lovili, osebno sem prvič sploh delal v 3Dju, sem pa imel tekom projekta zakupljen Cineba 4D Basecamp od School of Motiona, tako da sem se ubistvu res hitro učil vseskupaj. Zdaj, ko smo že spravili en tak projekt za sabo, bi rekel, da je izvedljivo v kakem mescu pa pol. Kar se tiče mašin pa niti ni bil tak velik ekstrem. Načeloma smo delali po fazah, tako da med tem, ko sem jaz animiral, je kolega spimpal prejšno/naslednjo sceno, ko smo šli pa domov, je pa vseskupaj renderalo na obstoječih kištah. Uporabljali smo RedShift, kar res konkretno doda k hitrosti render timeov, uporabljali pa smo nekako 2-5 PCjev za renderanje, na 5 smo potem šaltali, ko smo bili res praktično že čisto na koncu, za kak dan ali dva. Kište so sicer bile nekaj v smislu 1x i7 6700k + GTX 1060 + GTX 970 in 1x i7 6700k + GTX 1080 Ti + GTX 1070. Ostalo smo pa kdaj dodali kakšen 3700K + GTX 780, in 2x 4770K z GTX 1060. Če bi imel 3 PCje z res top procesorjem in podvojenimi 1080 Ti, bi bilo to vrh glave dosti. Seveda bi lahko tudi zakupili kak render farm, ampak ni imelo nekega smisla, dokler nismo bili proti koncu, do takrat smo pa tako ali tako še morali narediti cel proces compositinga v After Effectsih, tako da, ko je bila ena scena zrenderana, je šla naprej v post, ko je bil pa post konec, je bila pa ponavadi tudi že nova scena pripravljena. Se je kar lepo izteklo. Najbolj smo se sicer lovili v prvi fazi, ker nismo že v začetku najeli concept artista, in smo ubistvu nekje 2-3 tedne samo postavljali osnove. Sprva smo načeloma hoteli 4je delati na projektu, ampak na koncu seveda pridejo še druge stvari vmes, tako da smo dodatnim osebam težila samo takrat, ko se je zataknilo.
  3. Cinema ima več verzij, Studio mislim da je tista, ki ima vse module, vsekakor vključuje fiziko in simulacijo blaga, tekočina je že malce težja stvar, ampak se z malo igranja lahko vseeno naredi. Realno je najbolj uporabna zaradi MoGraph modula, ki je za potrebe motion graphicsov res super, predvsem zaradi clonerjev in effectorjev, če bi pa moral recimo res kakšno tekočino simulirati, bi prej vzel kaj za to namenjenega, oz. kakšen dodaten plugin. Pluginov je za Cinemo malo morje, je pa čisto odvisno od tega, kakšen efekt želiš doseči, za neko fotorealistično simulacijo je verjetno vseeno treba kakšen dodaten plugin dokupiti.
  4. Jaz se ukvarjam z animacijo/grafiko, nekaj malega tudi 3Dja, z manjšo ekipco smo pred nekaj časa ustvarili tole: Klik Vseskupaj je nastalo v Cinema 4D, drugje sem bolj bos, tudi tle sem ubistvu imel čez zgodbo, storyboarde in animacijo/blocking environmentov. Full-time sva sicer na animaciji delala samo dva, s pomočjo zunanjega concept artista in režije.
×
×
  • Ustvari novo...