Skoči na vsebino

Melah

Svinjski pastir
  • Število vsebin

    25
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od Melah

  1. Ker omejitev na 25km/h je tam za zajebancijo 50-60 km/h na 25mm gumah ni najbolj nedolžna zadeva na cesti, sploh ko v enačbo vključiš še promet.
  2. Melah

    Android

    Na police je končno prišla Nokia 8.3 5G ... končno nov telefon v Android One programu in vsaj na papirju evropski proizvajalec... Zgleda zanimivo, z izjemo tega da slike in video v low light pogojih delujejo grozno glede na reviewje, ki so bili objavljeni doslej
  3. Melah

    Cestna golazen

    Kot se je npr. pomembno držati Thomasa, ko napade Bernal? Z vidika JV je vseeno kdo gre v rumeno, ali Rogla ali npr. Tom. ... Take poteze, ko napade sekundarni kapetan, spremenijo dinamiko in ni več dovolj, da se zgolj držiš favorita. Prav zaradi tega je taktika kjer vsi izključno delajo za enega vnaprej znanega kapetana lahko nevarna, ker je veliko bolj predvidljiva.
  4. Melah

    Cestna golazen

    No ja, predvsem glede Ullricha je težko reči da zanj ni (bilo) takega negativizma. V Nemčiji je bil publicly shamed v medijih, na nemški televiziji so po vsem tem za nekaj let nehali prenašati kolesarstvo/Tour itd...
  5. Melah

    Cestna golazen

    To ali bi Tom lahko kaj naredil v Touru kot celoti ali ne, v primeru napada, ni toliko problem JV kot problem nasprotnih ekip. Če mu uspe v beg, ki pridobi neko otipljivo prednost, bi se nekatere ekipe morale spraviti na čelo. Verjetno tudi UAE. Seveda je veliko če-jev. Ampak kolesarstvo je tudi igra ugibanj in držanja nasprotnih ekip v nesigurnosti. Po mojem mnenju so imeli preveč razgrnjene karte s tem ko je Tom govoril, da se odpoveduje vlogi kapetana itd.
  6. Melah

    Cestna golazen

    No ja samo ena opazka na to, da je JV odpeljala za 10-ko... Kot smo lani videli Ineos (Thomas, Bernal) ali pa prej (Froome, Thomas) je ravno v takšnih primerih ko se ti nekdo prilepi na tvojega leaderja pametno imeti dva kapetana in z enim napadati, poskušati v beg itd., kar nato na papirju slabše/manj močne ekipe pripelje do tega da morajo nadzorovati dirko in trošiti moči. Tega JV z Rogličem in Tomom ni izkoristil. Seveda lahko je biti general po bitki. Glede Rogline pozicije na ravnini pa nekaj tudi po mojem mnenju ni štimalo. Nikoli prej nisem videl da bi se njegovi boki/ledveni del med TTjem tako zibali / premikali.
  7. Melah

    Cestna golazen

    Moj odziv se je nanašal zgolj na del kjer praviš da rumena majica za JA ni breme. Ravno zaradi prestiža oz. odgovornosti do rumene majice vsi (od preostanka pelotona do sponzorjev) pričakujejo da bo DQS vlekel, da bo JA po etapi opravil še uro intervjujev itd. Ne pravim, da danes niso zajebali, daleč največja verjetnost je da so.
  8. Melah

    Cestna golazen

    Je pa breme za ekipo, ki kontrolira dirko/vleče večino etape. Sploh če so želja DQS etapne zmage je to lažje brez da braniš rumeno.
  9. Jaz sploh ne opazim neke razlike v udobju z bolj napumanimi gumami (ko govorimo o vožnji po cesti). Ne razumem zakaj nebi imel napumpanih blizu maksimuma, ki ga guma dovoljuje.
  10. Melah

    Naša mala greznica #9

    Svoje frustracije lahko odpelješ drugam
  11. Melah

    Android

    Če z ”neokrnjen android” ciljaš na android one program, potem sta tam kot jaz razumem zgolj še Nokia in Motorola. Ne vem kakšne načrte ima android/google sploh za ta program. Vseeno pa Xiaomi, Realme, OnePlus itd. uporabljajo Android - ni zadeva takšna kot pri Huaweiju, ki fura nek hibriden sistem, kot pišeš v vzporedni temi.
  12. Melah

    Android

    Hvala za nasvet. Zgledata res super, sploh 4a. Kako pa je s telefoni malce manj znanih znamk, na youtubu sem opazil kar nekaj pozitivnih ocen telefonov Realme? Se da to v živo sploh kje preizkusiti?
  13. Melah

    Android

    Se mi zdi, da je tema veliko manj aktivna, kot pa je bila na starem forumu, ki je imel posebno temo za različne znamke. Mene zanima predvsem kaj je danes t.i. best-buy v budget/midrange kategoriji? Xiaomi je, kot sem opazil, izstopil iz programa Android One, ker se je pred leti omenjalo kot best buy.
  14. Melah

    NBA tema

    Mislim, da v tem primeru vsem dol visi za službo in delo, čutijo, da je na tehtnici nekaj več. ”Delavci” z dovolj moči (t.j. s sposobnostmi, ki jih ni enostavno nadomestiti) imajo pač možnost, da svoje delo izkoristijo tudi za prenašanje sporočil, ki imajo širši vpliv. In podobne akcije se pojavljajo skozi celotno zgodovino, ne samo v športu. Kot primer, tudi nekateri zaposleni v Facebooku in Googlu so imeli bojkote v zadnjih letih, ki so bili razmeroma uspešni. Bojkotirale bodo očitno tudi ostale ekipe glede na poročila in glede na to da je večina reakcij s strani drugih igralcev, igralskih legend in reporterjev izjemno pozitivna. NBA si jih po mojem mnenju ne bo privoščil pometati ven.
  15. Melah

    NBA tema

    Torej sta dvignjena pest na olimpijskih igrah 1968 ali pa bojkot olimpijskih iger v Berlinu 1936 nespametni potezi? ... Res da igrajo košarko, ampak tam so tudi zaradi svojega sporočila, in o tem bojkotu se bo še veliko govorilo, tudi v krogih, ki drugače ne gledajo NBA. Te moči se zavedajo in odločili so se da je edino kar lahko naredijo, da to moč izkoristijo. Bravo Bucksi
  16. Melah

    Vesolje

    Dovoljenje je izdal Federal Communications Commission (FCC). Pred časom je bil zanimiv primer SpaceBee satelitov, ki jih je brez dovoljenja s pomočjo ISRO istrelil Swarm. Je pa glede Starlinka tako, da je mišljen kot komercialni servis s katerim bo SpaceX financiral razvoj drugih tehnologij. Z vašimi pomisleki se seveda strinjam; enak servis bi se dalo z višje orbite doseči z veliko manjšim številom satelitov - le stalo bi veliko več zaradi daljše poti do tja ob izstrelitvi.
  17. Melah

    Cestna golazen

    Res je to je bilo rečeno za Mohoriča v prenosu. Pač je verjetno najbližje all-rounderju kar mamo, torej nekomu ki lahko zmaga na vzpon, šprint in solidno odpelje kronometer. Hkrati je Rogla v kronometru veliko boljši, morda ne svetovna špica pa vseeno. Prav tako veliko boljši v vzponih, verjetno blizu špice, bomo pa lahko videlu letos na Touru. Lani je pokazal dva obraza, Giro in Vuelta, je bil pa na Giru vsaj na izgled totalno izčrpan, govorilo se je sicer o napakah v prehrani. V Šprintih pa je Mohorič sigurno boljši. Ampak glede na to da je Roglič prvi na UCI lestvici mislim da ni debate kdo je bolj kompleten kolesar. Kar se tiče Pogačarja je pa pri njem predvsem impresiven kaj dosega glede na starost. Seveda je pa vse odvisno od dirke/trase dirk. Sploh pri enodnevnih je trasa ključna za to kakšen tip kolesarja bo imel možnosti. Kako pa se vse izteče v tri-tedenski dirki pa je itak tudi vprašanje sreče. Sam sem mnenja da npr. Bernal ni bil najboljši kolesar lanske sezone pa je zmagal Tour.
  18. Kok vam pa ta bike fitting pomaga? Me resno zanima ker nekateri pravijo da se splača. Jaz sem pač od oka naštimal + potem tinkering vsake tok ko mi kaj ne paše oz. se česa spomnim. Sicer res da ne delam rajdov daljših od 100 - 120 km tako da na neki hudi preizkušnji z vidika pozicije še nisem bil.
  19. https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/06/15/dijon-apres-les-violences-inedites-de-ce-week-end-des-forces-de-l-ordre-en-renfort_6042913_3224.html Tukaj je zadeva malce bolj podrobno opisana. Glede na delovanje francoskih obveščevalnih služb, sploh na področju komunikacij, sem skoraj prepričan da je kar nekaj teh pajacov tudi identificiranih. Je pa dosti manjših francoskih mest dejansko žalostnih in so odličen poligon za kriminalne združbe. Vsi mladi s perspektivo hitro odidejo v Pariz, Lyon, Bordeaux, Toulouse ...
  20. Pedala Look classic keo pa nimam nobenih problemov, zadovoljen. Čevlji Ekoi ker so bili močno znižani, na začetku so bili malo tesni, ampak zdaj so super. Z mojega vidika se z opremo mal preveč komplicira, važno da se nabirajo kilometri.
  21. @dilar a tukaj: https://www.a2u.si/ si kej gledal? Imajo kar nekaj popustov. Sicer ne poznam, ampak sem ravno naletel na stran.
  22. Za road verjetno ne velja zgornje? Ker brez drugega zobnika na specialki si vsaj zase ne predstavljam kako bi odpeljal dolge vzpone in pri tem vzdrževal neko normalno kadenco.
  23. Sem prebral dobršen del te teme in mislim, da večina izmed vas v USA ni živela oziroma tam ni preživela daljšega obdobja. Ne da je zato vaše mnenje manj vredno, nikakor ne želim vnesti tovrstnega odnosa, vseeno pa se mi zdi, da dinamiko ocenjujete z udobne perspektive evropske/srednjeevropske oaze dokajšne socialne pravičnosti (ki je tudi mene privlekla nazaj v Evropo). Ti protesti z mojega vidika niso posledica (zgolj) umora Georga Floyda, niso posledica (zgolj) politike Donalda Trumpa in po drugi strani niso posledica kulturnega marksizma ali antifa invazije (Tukaj imam tako ali tako teorijo, da boljše reklame t.i. antifa, katere obstoj je tako ali tako vprašljiv, ameriška desnica ne bi mogla storiti, hkrati pa to koristi tudi desnici sami ker je pred sebe naslikala sovražnika z ostrimi zobmi). Gre enostavno za dejstvo da je družba (sploh v urbanih središčih) totalno neobstoječa. Obstajajo samo posamezniki in vsak je odgovoren zase. Na cestah je ogromno število brezdomcev, ljudi z mentalnimi problemi, hkrati pa je država prisotna edino prek represije in strahovlade (policijski konvoji, militanten nastop policaja ko po njegovem mnenju v napačnem trenutku prečkaš cesto, itd.) . Seveda noben izmed opisanih faktorjev sam po sebi ni samostojen razlog, je pa to bila juha, ki se je kuhala dolgo - in četudi se bo morda začasno umirila bo v naslednjih letih zopet zavrela v to sem prepričan. Kar pa me v tej temi najbolj čudi pri marsikomu je naslednje; od naključnih twitter uporabnikov, napol-javnih oseb in pa tudi od demokratskih politikov (ki so v večini seveda daleč od kakšne dobre/normalne opcije) pričakujete konsistentnost, preudarnost, ultimativno racionalnost in utemeljene odločitve; medtem ko na drugi strani predsednik Trump naokoli meče teorije zarote, laži in se nasploh obnaša kot neuravnovešen najstnik, pa je to kar nekako spregledano. No morda pa je zanj vsem jasno da je totalno irelevanten in dejansko drži teza da je tiho abdiciral s položaja predsednika. Tukaj smo lahko vsaj toliko pošteni da v MSM medijih najdemo kar nekaj kritik na račun npr. Joe Bidna četudi je t.i. kandidat MSM medtem ko mreže naklonjene Donaldu Trumpu skoraj kategorično zavračajo vsako kritiko, ki mu pride nasproti. Za konec pa še ena misel ko govorimo o protestnikih in njih ravnanju ... pa menim da velja kar na splošno ... karkoli kot posameznik ali skupina naredimo, četudi z dobrim namenom, ni vrag, da se ne bo našla negativna posledica tega dejanja ali pa vsaj dvom v to da bi bila zadeva narejena bolje. Mislim da s tovrstno držo lahko pripomoremo k bolj premišljenim odločitvam pa tudi k temu da smo sami pripravljeni sprejeti odgovornost ko se izkaže da v nečem (četudi le deloma) zajebemo.
  24. Dilar, si morda že gledal tole: https://www.origine-cycles.com/en-SI/? Nasploh sem slišal že nekaj pohval o francoskih proizvajalcih? Mnenja ostalih?
×
×
  • Ustvari novo...