Skoči na vsebino

LakomLačen

Rumeni jak
  • Število vsebin

    241
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od LakomLačen

  1. LakomLačen

    Tek

    Ja, domači izotonik ali pa kupiš v trgovini za 10x ceno v plastenki. Saj imaš na internetu polno receptov, da si malo izboljšaš okus, da ni samo slano kisla voda. Podobno si lahko doma narediš tudi gele ali energijske ploščice.
  2. LakomLačen

    Tek

    Pravilno ti razlaga. Sol je vse kar rabiš. Mi smo 30+ let nazaj tekli na klobaso+kruh in pili soljeno limonado. Drugega itak ni bilo.
  3. Vem, kako poteka sporočanje preko IOSS. Kot si povedal, je nekje pretrgana veriga carinskega posredovanja. Ker prej, ko so pošiljali preko avstrijske pošte, sem dobil direktno v nabiralnik. Sedaj preko švedske pošte pa očitno ni pravilno elektronsko posredovano. Davek je kljub temu bil plačan (tudi označen kot plačan na obvestilu od pošte), vendar je bil pri dveh pošiljkah vseeno odveden. Menim, da gre za napako. Pri ostalih mi ga niso zaračunali. Mogoče tudi, ker sem potem vsakič vpisal v opombo, da so mi neupravičeno zaračunali ddv. Storitev carinskega posredovanja sem seveda vsakič plačal. Trenutno je najbolje naročati nove knjige pri Kennys, kjer jih lepo zaščitijo, če jih takoj po naročilu dodatno prosiš. Amazon.de je tudi opcija, ker je poštnina nad 59 EUR zastonj, samo imajo katastrofalno pakiranje in knjige pridejo velikokrat poškodovane. Sicer se da vse urediti, vendar je spet dodatno ubadanje po nepotrebnem.
  4. Štos je v tem, da je davek že bil plačan preko IOSS za vsako pošiljko, kar se vidi na kuvertah in tudi v obvestilih, ki sem jih dobil od carinske pošte, je zabeleženo, da je davek plačan. Tako, da napaka uslužbenca, ker bi moral zaračunati samo carinsko posredovanje. Ampak, za dober EUR res nisem hotel pisati pritožbe. Sicer sem potem vse transakcije prijavil paypalu, ker WOB se ni odzival na moje prošnje za povračilo stroškov. In tudi paypalu niso posredovali odgovorov tako, da sem ravno danes prejel "full refund" za vse knjige ustavljene na carinski pošti. Preveč dela za vse skupaj tako, da sem zaenkrat zaključil z naročanjem knjig pri njih.
  5. Moraš ločiti. Nekaj je Biblos za kupovanje knjig in drugo je Biblos za izposojo knjig. Tiste zgornje knjige lahko kupiš, ne moreš si ji pa izposoditi, ker MKL ni zakupila in plačala licenc za te naslove. In verjetno jih tudi ne bo, če mislijo knjižnice preiti na Cobiss Ela. Torej ne ostane drugega, kot počakati.
  6. Preko švedske pošte? Meni so jih v zadnjem mesecu osem ustavili, ena je šla čez, dve knjigi pa še čakam. Prav tako mi je carinska pošta pri dveh zaračunala 22% davek. Zdaj ne vem, ali so se me načrtno lotili, ker sem v zadnjih dveh letih res naročil 100+ knjig in tudi zahtevke za dokumentacijo mi pošiljajo direktno na moj e-mail naslov, čeprav ga ni nikjer na pošiljki. Torej me očitno imajo v evidenci. Za nameček pa mi je WOB eno knjigo še napačno poslal. Skratka, z njimi sem zaključil. Nekaj primerov
  7. Mislim, da sem na facebook strani od Cobissa videl. Tam spremljaj. Bodo sigurno objavili, ko bodo znane podrobnosti.
  8. Po novem carinska pošta ustavlja tudi pošiljke poslane preko ponudnika rabljenih knjig WOB (World of Books). Še nedolgo nazaj so bile pošiljke poslane preko avstrijske pošte direktno v nabiralnik. Sedaj pa pošiljajo preko švedske pošte in nekaj očitno ni pravilno carinsko posredovano tako, da naša pošta ustavi paketke. Previdno, ker so nagnjeni k temu, da razbijejo naročilo na več pošiljk. Recimo naročiš 5 rabljenih knjig, ki jih pošljejo v petih različnih pošiljkah, kar pomeni 5x minimalno dodatno 3.25 EUR manipulativnih stroškov. Da ne govorimo, koliko dela je to vso dokumentacijo urediti in poslati carinski pošti preko elektronskega naslova. Skratka izogib, dokler se to ne vrne na stara pota.
  9. Članarina ni šla v nič, saj jo boš lahko uporabil z novo platformo. Na Biblos knjižnice sploh ne nalagajo več novih naslovov. Za MKL že par mescev ni novih knjig. V ozadju se verjetno testira Cobiss Ela, ki bo v javno uporabo prišla predvidoma junija letos. Biblos bo, kot izposojevalna platforma, verjetno propadel, saj ne bo več podpore knjižnic in državnega denarja. Bo pa verjetno še naprej možno kupovati knjige preko te platforme.
  10. LakomLačen

    Tek

    Pa ne na tekaške copate. Tečni so s temi kuponi, omejenimi na posamezne kategorije izdelkov. Še nisem videl, da bi kdaj bil kupon za tekaške copate.
  11. LakomLačen

    Tek

    Mi smo s takim tekli traile. Če je bil kakšen drugar preveč brihten, je poleg obvezne opreme dobil še 10 ali 20 kg dodatne opreme v obliki kamnov. Zvečer si bil po 10 km teka tako ožuljen, da si se samo zgrudil na posteljo. Ampak, če ti je kdo posrane gate pod jastuk dal, si hitro k sebi prišel.
  12. Kakšne je pa kaj kvalitete tale abby lingvo slovar? Ker na prvi vtis mi deluje kot nekaj na nivoju google prevajalnika. Jaz imam na Kindlu Veliki angleško-slovenski slovar od Antona Grada, ki je vrhunski.
  13. Če misliš angleško - slovenski slovar potem ga lahko naložiš iz neuradnih virov in deluje perfektno.
  14. Kindle Paperwhite z reklamami ima daleč najboljše razmerje zmogljivost - cena. Še posebno, če ga kupiš takrat, ko je močno znižan. Tudi tiste reklame niso nek bav bav. Prikazujejo se le na zaklenjenem zaslonu in to je vse. Če koga te "reklame" tako močno motijo lahko malo pojamra na amazonovo pomoč uporabnikom in ti ponavadi reklame tudi zastonj izklopijo. Največja zmota pa je, da večina ljudi misli, češ Kindle je zaprt sistem in moral bom kupovati e-knjige na Amazonu. V resnici pa je popolnoma odprt sistem in z nekaj iznajdljivosti in par kliki z miško lahko gor naložiš praktično čisto vse formate e-knjig.
  15. Če še niste dobili, mi javite preko zasebnega sporočila in bova uredila.
  16. Amazon ima 4x letno znižanje teh svojih naprav. Če se ti ne mudi, počakaj in dobiš ugodno Kindle ali Kindle Paperwhite. Poleg tega je sedaj tudi brezplačna poštnina nad 59 EUR iz amazon.de. Jaz sem lansko leto dobil Kindle paperwhite za 100 EUR.
  17. Tole v fizični obliki sploh ni izšlo. Verjetno, ker niso zakupili pravic od avtorja ilustracij. Na splošno me moti, ker škrtarijo in imamo sedaj že tretji prevod besedila, ampak vse izdaje brez ilustracij. Še Srbi imajo zadnje prevode Tolkienovih knjig z ilustracijami, naši pa še za platnice nočejo prispevati cekina. Največji carji so bili pri prvem prevodu, založba Gnosis, kjer so Gandalfa za naslovno platnico dobesedno ukradli.
  18. Da se dobiti, ampak zaenkrat še ne zadnji prevod. Gradišnikov prevod z vstavljenimi ilustracijami Alana Lee-ja. je na voljo v elektronski obliki. Tukaj dobiš https://annas-archive.org/
  19. LakomLačen

    Stripi

    @DaCapo S Calibre sem jih avtomatsko pretvoril v MOBI format in naložil na Kindle Paperwhite. Je kar nekaj ur mlelo vse skupaj. Kolikor sem pregledal na hitro, vse deluje brezhibno. Slika je dokaj jasna in čitljiva. Izpade sicer nekoliko majhno, vendar imam na srečo še vedno 100% vid na blizu tako, da mi ne dela težav. Sicer imam tudi Ipad, ki je veliko boljši za stripe, ampak Mikija sem si prav zaželel na e črnilu. Par utrinkov iz štirih različnih knjig.
  20. LakomLačen

    Stripi

    Končno sem si tole zbirko uredil na Kindlu. Sedaj pa res po dolgiiiih letih zopet vse prebrati. Lepo enega na dan.
  21. Biblos iz Adobe DRM zaščite prehaja na Readium LCP, ki prinaša boljšo uporabniško izkušnjo – Kaj to pomeni za bralnike KOBO?
  22. Tole so pa res zapletena navodila. Jaz sem si na Kindle paperwhite s par kliki preko Calibre uvozil tale slovar in dela brezhibno. http://www.zamisel.org/grad-skerlj-vitorovic-veliki-angleskoslovenski-slovar Če ga kdo potrebuje, naj pošlje ZS.
  23. Kindle paperwhite imaš za manj kot 100 EUR na amazon.de, ko imajo akcijo. Ene 4x na leto je tako znižan. Gor lahko preko Calibre naložiš vse, tudi knjige iz Biblosa. Najboljši P/P brez primerjave.
  24. LakomLačen

    Tek

    Takole se trenira pri -20c, samo pravi moški imamo več kožuha, ki nas ščiti pred mrazom.
×
×
  • Ustvari novo...