Skoči na vsebino

Melaho

Rumeni jak
  • Število vsebin

    138
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Sloves med gmajno

40 Jogurt

Več o članu Melaho

  • Butast stavek
    Strahopezdljivec

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

  1. Erm ja, tudi med ustavnimi pravicami se tehta. In nekatere ustavno zagotovljene pravice nedvomno imajo prioriteto pred drugimi. Je Golob tisti, čigar mnenje ob tem velja kot relevantno? Nikakor. Se pa kot politik do tega izreka v skladu s svojimi političnimi stališči. Me pa veseli vajin sindikalistični aktivizem
  2. Melaho

    Italija

    Za primer sem vzel naslednji vikend. Cena (Return) tako prek Italo kot TrenItalia iz Trsta pod EUR 150. Iz benetk je opcij še več. Parking na postaji mislim da cca. 20 EUR/dan.
  3. Ne vem če je trol, sam imam podobno mnenje. Za tistih 100 EUR +- na mesec se mi res ne da ukvarjati z birokracijo. Sigurno lahko čas, ki bi ga vlagal v to usmerim v večji prihodek.
  4. Melaho

    Cestna golazen

    Moj bog, proslavljanje 500m od cilja.
  5. Pri Borisu kot pri avtomehaniku. Pripeljes ven bolj zjeban bajk kot si ga pripeljal.
  6. Melaho

    Energija

    Nikakršen troll, in me rahlo žali da se ljudje iz tega norčujejo. No ja, nasploh mi raven diskurza na tem spletišču ni povsem jasna in me preseneča v primerjavi z življenskimi izkušnjami in vsakodnevno osebno interakcijo.
  7. Melaho

    Energija

    Dobro, zakaj pa bi rabili več kot 19 stopinj? To je povsem prijetna in znosna temperatura. Omejitev za skupno dobro - živimo v času energetske krize.
  8. Tudi Ljubljana (in Piran) sta imela trolejbuse https://www.delo.si/magazin/avtomobilno/imeli-so-ga-samo-v-ljubljani-in-piranu/
  9. Kot že rečeno, ne zapravljaj 200 EUR za računalnik oz. števec na račun kolesa. Če je budget EUR 1000 morda lahko tvegaš z rabljenim kolesom (je pa ključno zaupanje ...). Oziroma v tem rangu je nekaj opcij v Decathlonu, ki seveda niso odlične, so pa za večino rekreativcev za prvih nekaj lej povsem dovolj. Je pa problem dobavljivost. Klasičen road bike: https://www.decathlon.si/p/305449-53206_crno-cestno-kolo-edr-af-105.html oz. https://www.decathlon.at/sport-rennrad/301728-25291-rennrad-triban-rc500-schwarz-scheibenbremse.html Gravel: https://www.decathlon.si/p/337677-96092_kaki-makadamkar-rc520105.html oz. https://www.decathlon.si/p/313016-69236_moski-makadamkar-520.html Pri 1200-1400 pa se začnejo tudi osnovni modeli proizvajalcev kot Canyon, Rose, Origine, Giant ... Mislim da ima Giant še kakšen cenejši model.
  10. Melaho

    Cestna golazen

    Kar je morda zanimivo, je vreme, doslej ekstremne vročine ni bilo. Bo pa veliko bolj vroče v Alpah (no vsaj v dolinah), napoved za jugozahod Francije pa je še bolj vroča. Potencialno edino kar morda lahko Pogija malce zaustavi? Vsaj pred leti naj bi se bolje znašel v hladnejšem/zmernem vremenu.
  11. Melaho

    Cestna golazen

    Po mojem spominu, z izjemo nekaj etap, ni bilo takšne dominacije in raznovrstnosti kot jo vidimo pri Pogiju. Je šlo ponavadi bolj za taktično pridobitev manjše prednosti v prvinah kjer je izstopal proti drugim GC favoritom in potem kontrolo te prednosti z ekipo. Pogi dominira na vseh terenih. Na kockah drži specialiste kot Stuyven brez pretiranega napora (čeprav je včeraj rekel da je bil na limitu). V eksplozivnih zaključkih na položnejše klance deklasira sprinterje kot Matthews. Na tehničnih TT je odličen, le nekaj sekund za največjimi specialisti (ali celo pred njimi). V hribih pa tako ali tako ostalim GC konkurentom na dober dan nabije minuto, kar je trenutno v World Touru verjetno sposoben le on. Mislim da gledamo zgodovino, če je le vse čisto, ampak jaz upam da je (oziroma nič bolj umazano kot pri ostalih).
  12. Hvala za povezave, nekaterih ne poznam. Predvsem z vidika pokrajine mi je zanimiv tudi spodnji (na srečo so na voljo angleški podnapisi):
×
×
  • Ustvari novo...