Skoči na vsebino

filmoljub

Rumeni jak
  • Število vsebin

    201
  • Dan prve porumenitve

Vse objave od filmoljub

  1. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Pa saj v bistvu ni tako slabo, večina filmov niti tega sporočila nima (recimo skoraj vsi z velmožmi v pajkicah). Mene je bolj motil način in prikaz, pa tudi to, da ti za vse like dol visi, tudi zanjo v bistvu. A ja, pa še to, da nespretno koleba med neko kao realnostjo in slabo prikazano alegoričnostjo tipa Jordan Peele. V njegovih filmih recimo (vsaj mene) absolutno ne zmoti to, da bi se spraševal WTF je to realno ali ne, ker zelo dobro hodi po tej črti med filmom in prispodobo.
  2. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Makes sense, basically. Samo da smo to videli že v XY drugih filmih. Anyway, ja, to bi bilo to, bolj ali manj. Kaj pa vem. Nekako me ni blazno not potegnil. Pa degradacijo in gentrifikacijo Detroita in razne srhljive skrivnosti iz kleti smo v boljši obliki videli v Don't Breathe.
  3. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Resno? Zanima me tvoja interpretacija, kako si razumel film. Dobesedno vzeta zgodba je namreč strahotna debilarija. Prispodoba, simboli, pomen?
  4. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Halloween Ends. Ajde, ni tak neznosen festival dreka kot predhodnik (ki je sproti uničeval nevrone čelnega režnja), ima celo dokaj zanimivo premiso o zlu, ki samo spreminja obliko oz. prehaja na druge, še vedno pa dokaj mizerna interpretacija zgodbe o klavcu varušk in predvsem zanikrn konec tako legendarne franšize. Če sploh je zares konec. Stavim, da bomo videli kak spin-off ali prequel ali whatever.
  5. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Edino proti Seanu Pennu pa Alfredo nima za burek. Glej Carlito's Way. Anyway, Pearl, predzgodba grozljivke X odličnega Tija Westa. Če imaš rad retro-estetiko in žanrsko klasiko. Plus Mia Goth, ki je res odlična. AVA
  6. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Pogrezanje v norost skozi oči z zvokom obsedenega blazneža. Naporno vizualno in senzorično doživetje, ampak drugačna izkušnja od stereotipov hollywoodske konfekcije. Če hočeš nekonvencionalno, je to to. Masking Threshold (2021)
  7. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Starec (2022) Belolasi slaboritnež v še eni podobni vlogi kot povsod, ampak ideja in struktura filma mi je kar všeč. Niti ne tako zelo predvidljiv, minutaža zelo ugodna.
  8. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Film sicer ne, vloga pač: Gangs of New York. Film tudi sicer: In The Name of The Father.
  9. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Nisem gledal. Verjetno vse ful zanima, zakaj. Oziroma, sem ves nadobuden in iskriv že začel buljit, ampak zadeva je tak utter piece of shit, da sem po nekaj minutah drkanja FFW odnehal, fuknil filet v smeti in šel raje česat psa. Enako kot pri novem Jeepers Creepes Reborn. Skratka.
  10. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Debata. Jaz tukaj recimo ločujem filme kot Speak no Evil, ki so v bistvu satire (alegorije, farse, črne komedije) in nekaj povejo o družbi ali posamezniku, zato ne moreš vsega jemati dobesedo (čeprav je od scenarija in režiserja odvisno, kako film izvede cringe ter preklop v abstrakcijo oz. sporočilo), in pa šalabajzerska, absurdna skrpucala Elija Rotha, kjer se popolnoma idiotski liki obnašajo popolnoma idiotsko in nerealno zato, da pač s to absurdnostjo popolnoma izven konteksta (druga vrsta cringea) zgolj jezijo gledalca. Roth je imho izumil zvrst annoying movie, glej npr. kretenski Knock Knock.
  11. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Moraš na neki točki preklopit iz konkretne situacije na simbolni nivo oz. abstrakcijo oz. tisto, kar ti skuša že ves čas zgodba povedat. Sama dejanja in odločitve likov so seveda nesmiselna.
  12. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Taki hvalospevi in pohvale na zadevo, a film vreden 1/2 riti, bleh.
  13. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Novi Hellraiser (2022): zmedena, dolgočasna, neartikulirana #woke bedarija.
  14. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Don't bother, ni vredno niti torrenta in izgubljene poldruge ure. Absolutno ridikulozna, abotna zadeva, od dolgčasa sem si grizel testis, preden sem zakinkal na kavču. Nekakšen reboot ali reinterpretacija ali kaj jaz vem, kurac palac. Če že, poglej original, pa še ta je slaboumen.
  15. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Manhunter, The Insider.
  16. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Eden boljših nizkoproračunskih predstavnikov žanra letos, neke sorte eko-distopična biopunkovska (retro)futuristična sci-fi pravljica, I shit you not. Če te ne moti počasen tempo, nekatere nedoslednosti in nedorečen epilog. Kot če bi zadevo vzeli iz stripa Moebiusa, Bilala ali Manare. >>> Vesper (2022)
  17. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Točno to. ☝ Že dolgo ne tako dobrega nelagodnega filma.
  18. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Paradajzi mogoče bolje povedo svoje. Hotel sem, da bi mi bil všeč, a me je pustil precej ravnodušnega.
  19. filmoljub

    Pravkar pogledano

    Bullet Train (2022) Meh. Kokice, ki jih pozabiš še pred odjavno špico. Nič novega, pomikajte se naprej.
  20. filmoljub

    Pravkar pogledano

    No, če se mene vpraša, v tem filmu Williams gladko naščije Pacina. IMHO.
×
×
  • Ustvari novo...