Skoči na vsebino

Super Km3t

Rumeni jak
 • Število vsebin

  26
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

2 Jogurt

Več o članu Super Km3t

 • Stopnja
  želvak brez oklepa
 1. Ko bo ampere zunaj, bo XT najbrž na isti ceni kot X trenutno, ker bo zen 3 pred vrati.
 2. Super Km3t

  LineageOS

  Evo, zadnji build za moj fon je prišel do sprejemljivega levela in sm se odloču it na LOS full time, brez google servicov in appov. Nisem niti nalagal microG oz. enejblal signature spoofinga, ker nimam potrebe po tem. So far je lajf brez googla totalni refreshment. Odrečt sm se mogu v bistvu samo eni aplikaciji, ki sem jo redno rabil in ne želi delat brez google servicov, tj. expense tracker 1Money (zame edina primerna aplikacija za ta namen - fuj vseh ostalih 100). Odrečt sm se mogu še google kameri, ki ne dela brez services frameworka. Sem probal microG GSF naložit za foro, pa je potem speljala ampak so vsi ostalo appi znoreli in force closali, tako da sm oboje skupaj brcnil v maline. Izkaže se, da stock LOS kamera za moje potrebe popolnoma zadostuje. Odreku sm se še EBay appu, ki noče delat brez GSF. No biggie there, ker sm itak vse appe, ki niso potrebni (beri: so dostopni preko weba ala ebay, amazon...) brcnil zaradi boljše kontrole nad trackingom (advanced mode ublock). Open source appi iz FDroida so tudi precej kul, ker je takoj očitno koliko manj permissionov želijo met in kako lahki so install fajli nasploh. Also, ko človek naloži aurora store in čekira kake trackerje imajo appi objavljeni na play storu bejkane v sebi, se človek res za glavo drži. Poleg tega pa mu dokončno postane jasno kako je za Google privacy samo marketinška fora, saj bi v primeru da jim je res mar za to objavljali analizo kode appa npr. tako kot to dela aurora store. Potem bi vsak imel pregled nad dobrimi zgledi in bi se v poplavi appov vsaj lahko boljše odločil kje potegneš črno. A želiš shopping list app z 0 trackerji ali pa POFUKAN SHOPPING LIST app s 35 trackerji ki je poleg tega še najbolj downlodan app za ta namen v letu 2019. Na koncu prideš celo do tega, da mogoče pa vsega ni za prenašat na "pametne" fone in kuli pa papir zadostujeta. No, ne slepimo se, analize kode play store nikoli ne bo imel. Google more obdržat svoj image belega viteza, v nasprotnem primeru bi jih vse skupaj tako nazaj užgalo kot je applu v zadnjem času (čeprav premalo). App za banko mi dela brez težav. Za google maps alternativo uporabljam OSMand, ki se je izkazala za hudičevo odlično stvar. Precej izboljšave se pozna tudi na bateriji, kljub temu da sem že na prejšnem romu imel z rootom forcan battery optimization na google servicih. All in all, poleg expense tracker appa ki mi manjka, je vse ostalo ostalo bolj ali manj nespremenjeno in je celoten proces bil smooth sailing ampak precej time consuming, ker je blo treba preklopit iz appov iz play store na (meni všečne) appe iz fdroida. Ni sicer potrebe po tem, ker vse play appe lahko dobiš tudi na aurora storu in bodo delovale, če niso specifično vezane na GSF, kar večina ni ampak jst sm se še vseeno odločil za popolno hardmode tranzicijo.
 3. Super Km3t

  TV tema

  what, a drugega contenta (source) razen boxa pa nisi probal, da bi mel kako info več? dam lev jajc, da je prej vse ostalo kot tv. probaj zamenjat hdmi kabl probaj priklopit komp
 4. Super Km3t

  [WIP] LEGO kišta

  Pošteno. Me pa zanima kako boš cable management rešu
 5. Super Km3t

  TV tema

  niti v EU, kaj šele v Slol. Also, a si ne bi želel met VRR support, če je govora o uporabi z novimi konzolami?
 6. Ma Dono prav, nekonsistenten si. Če sam ne delaš upgrejdov vsako leto, zakaj sklepaš da kdo drug? Also, sam lepiš stvari kot so "4000 serija oz. Zen 3 je na AM4, za naprej ni znano.", zakaj potem ne zračunaš 1+1 in deduciraš da: Če se odločijo kenslat AM4 po 4000 seriji je dnar vržen stran. Če ne misliš upgrejdat na serijo 4000 je stran vržen denar Če nimaš use casa za pcie4 pol spet kveščn. Se pa strinjam ja, štala bo pol ko se določeni ne bojo odločli podpirat 4th gen na B450, ampak temu se v pretežni meri lahko izogneš, če zdaj kupuješ sistem, ker se točno ve kateri so najbolj močno lobiral, da AMD reverta svojo odločitev o koncu podpore B450 z novo serijo procov. Moje mnenje pač. Keš je pa tako vaš.
 7. Slepa cesta pri tem konfigu je imo B550. Stran vržen denar, glede na to da je B450 trenutno skoraj pol cenejši.
 8. Občina je lastnik, ja. Pogodbeni vzdrževalci so pa Tritelovci. Neglede na to, v primeru težav vedno kličeš ISPja oni pa potem javijo tritelu, če svojega dela ne morjo uredit. Downside tega je najbrž čas, da gre to preko dveh rok. Also, če ti skuri tritelov model, ti novega sicer na zaračunajo, zaračunajo pa ure dela in kilometrino tehnika, da se pripelje iz LJ na tvoj naslov. Kljub vsemu temu se bom jst najbrž še vseeno odloču za priklop na OŠO. Saj druge možnosti itak ni, telekom ti vedno da nek pofukan workaround da ni možno potegnit 50m optike do bajte. Pa oni so bli tisti, ki so na moji lokaciji blokiral tritelovo polaganje optike zaradi "komercialnih interesov". Pol jih faking kličeš, jih pa ne zanima. Fukiči.
 9. Super Km3t

  TV tema

  RU8000 in Q60R sta pretty much ista stvar, tako da glej tisto kar je ceneješe. Also, vsi samsungi velikosti 49" neglede na rang majo samo 60Hz panel, tako da... če ti je gaming pomemben glej večji tv ali pa prišparaj in vzemi najcenejšo serijo. Meni se zdi kontrast na RU8000 odličen, celo do te mere da niti v popolni temi ne vidiš črne svetit, če nisi speficično fokusiran na to. Prihajam pa iz IPS monitorja in skoraj 10 let starega samsung entry level TVja, preden me kdo okliče za čudnega.
 10. Si ziher? Ker telekom je taka pizda, da če imaš OŠO omrežje in njihov net, ti zaračunavajo dodatne 4€ POLEG paketa (ki itak maxa pri 100, če ekstra ne težiš). Velike pizde so.
 11. Super Km3t

  TV tema

  Pizdu mater, bolj ko človek bere o teh TVjih, bolj je zmeden. Edini konsenz pri vsem skupaj je, da je OLED the way to go, because... klik Ergo sem se odloču, da kupim najcenejše možno, da je še sprejemljivo za to kar želim (in morda počakam še nekaj let, da se OLED poceni or something) in sem vzel Samsung RU8009 za skoraj pol cene Q70R (ki sm ga prvotno ogledoval). So far sem prav šokiran kako kul je slika v filmih in performance v špilih. Sem pa mal presenečen kolkrat so te kurčevi samsungovi serverji "down for maintenance".
 12. Pri A1 naj bi mel to ceno vseh 24 mesecev. But then, tud za mobi paket podpišeš nekaj, potem se pa kurci konec leta spomnijo, da bojo zvišal ceno.
 13. Super Km3t

  TV tema

  Ja. Ker pri nas je okrog 1400€. Pa še to sumim da so 2018 modeli.
 14. Super Km3t

  TV tema

  Valda se vzame 120Hz panel, če je TV namenjen za špile drkat. Trenutno je 65" Q70R na saturn.de 999€, in me za to ceno tok rajca, ampak v pičku mater, ni še na vrsti. Drgač pa input lag ni kaj dosti boljši kot 2019 modeli QLEDov, tko da ne bi plačeval tega norega premiuma za letošnje modele.
×
×
 • Ustvari novo...