Skoči na vsebino

motika

Rumeni jak
  • Število vsebin

    154
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

  • Dnevne zmage

    1

motika je zmagal 3. avgusta 2020

Bitje motika je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves med gmajno

1 375 Jezus

Več o članu motika

  • Butast stavek
    Bedak neumni zagamani
  • Skotilni dan 23. novembra

Nedavni špegarji

Skupaj vzeto 2 493 vohunjenj
  1. motika

    Oktanc 95 vs. 100

    Imo rahlo pretiravaš. Tako točnih toleranc ni, stock mapa je narejena za vse možne razmere in ima malo safety lufta. Novodobni ECUji pa imajo tako in tako sprotno prilagoditev vžiga. Tud temperatura zunanjega zraka močno vpliva na to koliko bo treba vžig zamaknit, pa še kaj. Zato pozimi prideš bistveno lažje skoz s tankanjem 95 oktanca, če pa je ful vlažen zrak pa še toliko bolj, ker para vhodni zmesi pač znižuje temperaturo. Naravni water injection. Za detergente, pa kljub predpisanemu 100 oktancu, men še vedno na uradnem servisu na 10k dajo neki za v tank z gorivom zmešat. Ergo, niso prepričani da so res pravi detergenti v 100 oktancu. Glede olja se strinjam.
  2. motika

    TV tema

    Tole, dela kot šus: HISENSE 65U8KQ TV sprejemnik (bigbang.si) Z malo skepse sem šel iz OLED na miniLED in kar drži čez palec da, OLED je boljši za črnino, miniLED (LCD) pa za svetle scene. Sploh pa 75" vs 55" ni blo kaj razmišljat.
  3. A lahko kdo priporoča budget friendly (300ish eur) hi-fi DAC, ki ima več optičnih vhodov. Torej rad bi priklopil več kot en sam digitalen vir in imel možnost preklapljat na DACu.
  4. motika

    Defekti

    to je ful res ta prvi multiefekt k sm ga mel sem ga po parih dnevih nesel nazaj, ko sem ugotovil da par dni samo efekte drkam, namest da bi igral
  5. motika

    Mi smo idioti

    Predvsem bi rad izpostavil, da Starih Grkov ni več, torej posledično ne uporabljajo te besede. Je dokaj idiotsko - v današnjem pomenu besede - izpostavit njihovo rabo. Da odgovorim na vprašanje. Grem na volišče vsakič brez izjeme. Drugač sem si sčasoma nehal belit glavo, kajti imam mnogo pomembnejših reči kot spremljat slabo razgledane kmetavzarje, ki navdušeno delijo selfije iz letala za Bruselj.
  6. motika

    [udarna] avto tema

    Kako ni, Fabia combi pa še dodatno Scala je.
  7. motika

    [udarna] avto tema

    Neprimerno manj škode kot 30 let nazaj (avti so bolje zaščiten). Če ti je pa res problem, pa ga pelješ na Krown, ki stane dober tank bencina. Garažirat raketico, med tem ko se voziš z nekim sranjem, je predvsem ekonomsko vprašanje. Kdor ma keš, ga boli kurac. Zdaj pa ko napovedujejo konec ICE, je pa zimsko garažiranje sploh vprašljivo.
  8. motika

    [udarna] avto tema

    Kaj ti govoriš, dodelan motor? Noben motor ne bo preživel zašaltanje, ki nabije obrate 50% čez rdeče polje, že 10% je preveč. Ni RPM limiter dodan zaradi lepšega. Pri ročnem menjalniku ne vem kako bi lahko to preprečil, ker je vse mehansko. Enkrat ko spustiš sklopko se bo motor zavrtel, tu ni kaj. Lahko bi edino namonitral velik display, ki kaže številko prestave v upanju, da je voznik med šaltanjem pozoren na te številke. Za diske pa je Doz povedal. Težji in večji disk je slabši za vozne lastnosti, enako kakor so slabe težje in večje gume s platišči vred. Dokler lahko blokiraš gume je velikost čist vseena - pomeni da je zadosti zavorne moči, edina prednost je, da se lahko večji disk manj pregreje. Današnji športni avti imajo vsi super zavore če primerjaš s starimi gajbami ala Lancia Delta Integrale in pa Honda Integra.
  9. motika

    [udarna] avto tema

    Ne vem al trollaš al kaj. To sta dva čisto različna motorja. In v prvem primeru je šel po gobe zato ker se je nekdo zašaltal, iz 5. v 2. namesto v 4., pa saj to pove v članku. In zdaj naj bi šlo za težave na podlagi dveh primerkov.
  10. motika

    [udarna] avto tema

    Skratka, če nisi zamenjal GRMN za GR, pol je blo škoda dat avta iz rok. Kupil si novega, za kakšen minus je pa šel (% od novega) po koliko kilometrih?
  11. motika

    [udarna] avto tema

    No Toyota ima izgleda nek fetiš na feltne, za GR race izvedbo so tud > 3000 EUR na en sam kos, ampak to pretiravajo zaradi zavarovalnic. Dobiš za jurja vse štiri enako dobre - kovane in lahke, misli da se dobi celo originalne BBS (brez Toyota znaka). Platišča so še najmanjši problem. Kompresor ti ne bo crknil kar tako, se dobi kit za obnovo lamel (po 200.000km). Bremze pa dobiš v aftermarketu tak isto. Jah ni za dailya, samo kaj je potem fora da trajbljaš vsakodnevno dizla Passata, bolj zabaven avto maš pa za 1000km/leto.
  12. motika

    [udarna] avto tema

    Poraba 10l/100km je res nič za športen avto. Zavarovanje ne more bit visoko, ker je na osnovno ceno. Kako so potem dragi za vozit šele GT-R, M4, Gulia QV, da niti ne začnem s Porschi, ipd. Kaj pa si menjal od unikatnih delov? Aja, GRMN nikol ne bo 10k, kajti gre za omejeno serijo in vedno manj je takih hot hatchev. Ok, Toyota je dala ven GR, v luči EV norije, dvomim da dobimo ven še dosti takih modelov. Vidmo kaj se dogaja s cenami Integralk, pa so dobesedno stare kante v vseh pogledih, ko primerjaš z današnjim Yarisom GR.
  13. Odvisno pač od trga. Tesla je prodala manj od pričakovanj in so hitro reagirali. Popravek cene pa je občuten samo pri cenejših modelih, Tesla S stane isto. Drugač električarje pri nas večinoma privatniki kupujejo, odbiješ DDV, 40% investicijske olajšave, ni nobene bonitete na privat rabo, na koncu te pride Tesla za 50k, dobrih 30k, torej cenej kot Golf. Bi bil budala kupovat ICE avto za firmo.
  14. motika

    [udarna] avto tema

    Saj velka verjetnost da luknje so že kje. Tudi jaz vozim Krownu in do zdaj sem se samo za en avto strinjal naj zvrta v prag, tudi kupec tega avta ni imel težav s tem.. Ostali avti so bili bodisi novi, bodisi youngtimer s prevelko vrednostjo, da bi pustil vrtanje. In gospoda se je dalo prepričat. V najslabšem primeru si vzame več časa in pogleda kje je dostop do votline tovarniško urejen. Rja, enkrat ko zagrabi se ne rešiš. Sem se že nategnil s tako klasiko, na vrh ko nov, poden pa gnil.
×
×
  • Ustvari novo...