Skoči na vsebino

Holob na strehi [15. vlada RS]


Priporočeni prispevki

Bessie reče pred 38 minutami:

 

Sem gledal cele odmeve in je blo kar nerealno, kako nepovezan komentar je dal Esih in kaksno diametralno nasprotje je bil ta Nahtigal. Prvic sem ga poslusal, pa me je kar preprical kot da ima nekaj novinarsko/analiticnih sposobnosti, ce se je ze prej ugotavljalo o odsotnosti tega na desnem polu...ce ni bil to najbolj retoricno sposoben desnicar, kar sem jih kdaj slisal.

Povezava do prispevka
jazbinec reče pred 9 minutami:

sem videl, da jih paranoja daje, ja

 

ljudje so zelo jezni in treba bo biti pazljiv

 

zadnjič sta tomašič in klicatelj kar v studiu napovedala napad na vlado z granitnimi kockami, žalostno, a res

Ma diskurz je bolan v tri krasne. Pa daleč od tega, da bi bili anti-Janša tipčki nedolžni, po Twitterju vsak dan vidim, kako in komu bi bilo treba "gobec razbit", le da tega ne jemljem kot resne grožnje, pač pa bolj grožnjo kulturi dialoga. Plus dejstvo, da latentno razpihovanje sovraštva, ki se ga gre Čelavi s podrepniki, ni nič boljše od človeka, ki ti grozi z na gobec ...

Povezava do prispevka
Hosta reče pred 2 minutama:

Sem gledal cele odmeve in je blo kar nerealno, kako nepovezan komentar je dal Esih in kaksno diametralno nasprotje je bil ta Nahtigal. Prvic sem ga poslusal, pa me je kar preprical kot da ima nekaj novinarsko/analiticnih sposobnosti, ce se je ze prej ugotavljalo o odsotnosti tega na desnem polu...ce ni bil to najbolj retoricno sposoben desnicar, kar sem jih kdaj slisal.

Nahtigal je proper desni komentator. Sem že ene par njegovih komentarjev zasledil in so bili kot prvo zasidrani v realnosti, drugič zmerni in nesovražni ter tretjič normalno berljivi. 

Povezava do prispevka
Berbasecks reče pred 13 minutami:

 

točno ja, sej je že razvaljival okol :D

 

Enygma/Drago se je pa potuhnil? 

Sem sel malo gledati staro temo in je napovedoval, da se bomo levicarji samovzgali ob zmagoslavju SMC in odlocilni vlogi, ki jo bo Procentualsek odigral v novem sklicu Drzavnega zbora pa ni blo ne. :hmm:

WKicppb.png

M6dy1Am.png

uredilo bitje BumbleBee
Povezava do prispevka
BumbleBee reče pred 5 minutami:

Sem sel malo gledati staro temo in je napovedoval, da se bomo levicarji samovzgali ob zmagoslavju SMC in odlocilni vlogi, ki jo bo Procentualsek odigral v novem sklicu Drzavnega zbora pa ni blo ne. :hmm:

1698119766_Screenshot2022-05-12at14-35-04Protivladniprotesti.thumb.png.0371c80c32fff61cf858f742626aa616.png672973346_Screenshot2022-05-12at14-34-23Protivladniprotesti.thumb.png.ea6dd32015775d335fa7aacb5138d9c6.png

Screenshota nea delata. Popravi, ju želim videt :D 

Povezava do prispevka
svit reče pred 4 urami:

To čudenje, ko prebiraš poste nekaterih uporabnikov, ki že pred samim formiranjem vlade že napovedujejo razhod in posledično grozne bruke neki neki... Bruka je bila zadnja vlada, ki mislim, da ni imela niti enega ministra, ki ne bi končal v zaporu zaradi kršenja zakonodaje ali koruptivnosti po zaključku mandata. Sheeeeeeit bi rekel Clay Davis... Nekateri grede tako daleč (khm @Galko), da so dali novi ministrski ekipi oceno 2/10 lol. Kaj potem je Janševa zadnja ekipa -20 od 10 ali kaj?

 

Grem po vrsti kandidatov, ki jih poznam preko javnosti:

- Ministrstvo za podnebje in energijo - Bojan Kumer: Človek, ki je kot državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo uspešno nastavil nekaj projektov in spremenil zakonodajo, s katerimi se je potem hvalil Vrtovec - npr skupnostne sončne elektrarne. On je tako svetlobna leta boljši od Vizjaka.

- Minister za notranje zadeve - Tatjana Bobnar: Že to, da je bila prva, ki jo je Janša zamenjal in to da ji je Mahnič grozil, jo dela ultra kompetentno v mojih očeh. Sploh se ne more primerjati s Hojsem, ker ji Hojs ne seže do gležnja.

- Ministrstvo za obrambo - Marjan Šarec: Glede na to, da tako Tonin, kot Šarec nista iz foha bi skorajda rekel da gre za enakovredno menjavo. Potem pa pomislim na dogodivščine, ki so se dogajale Toninu (izguba tovornjaka, domačijski nakup letala, zdaj forsiranje nakupa oklepnikov, splošno toleriranje korupcije tako znotraj NSI-ja kot v koalicijskih strankah) in samo osebnost Šarca (odpustil poslanca zaradi ukradenega sendviča), menim, da bo Šarec zaradi dokazane nizke tolerantnosti do korupcije, precej boljši minister od Tonina.

- Ministrstvo za finance - Klemen Boštjančič: tam tam s Širceljem.

- Ministrstvo za infrastrukturo - Alenka Bratušek: precej boljša izbira od odhajajočega Vrtovca, ki se je med pokolom v slovenski energetiki v režiji SDS (Košorok in Danijel Krivec) in NSi dečkov (Robert Ilc), pretvarjal, da nič ne ve. Vrtovec si je v času njegovega ministrovanja predvsem pripisoval zasluge predhodnih ekip, ki so pripravile in začele projekte (predvsem od ekipe Bojana Kumra)

- Ministrstvo za varstvo narave in okolja - Uroš Brežan: Je treba sploh kaj pisati? Navaden kamen bi bil boljši od Vizjaka na tem mestu.

- Ministrstvo za vzgojo in šolstvo - Amalija Žakelj: Velja isto kot za Uroša Brežana in Vizjaka. Skoraj kdorkoli (no razen če bi dali Aleša Primca in tisto Janševo učiteljico) je boljši od Kustecove. Ženska bi morala it v zapor zaradi škode, ki jo je povzročila generaciji otrok med Covidom-19. Glede na to da je kandidatka doktorirala iz psihologije in da gre za pedagoginjo, menim da je zelo močna in dobra kandidatka. Več pa bo pokazal čas.

- Ministrstvo za javno upravo, samoupravo - Sanja Ajanović Hovnik: enakovredna Koritnku. Sam nimam kakšnega posebnega upanja glede te kandidatke.

- Ministrstvo za zdravje - Danijel Bešič Loredan: Glede na njegovo protikoruptivno držo sam pričakujem veliko od njega. V primerjavi s preteklimi ministri v vseh vladah, mi deluje kot nekdo, ki bo mogoče sposoben spraviti v red zdravstveni sistem. Skrbi me bolj njegovo prepričanje o privatnem zdravstvu in o dokaj nenačelni podpori ukinitvi zdravstvenega dodatnega zavarovanja in zdravstvenih zavarovalnic.

- Ministrstvo za pravosodje - Dominika Švarc Pipan: Enako velja kot za Amalijo Žakelj in Uroša Brežana, kdorkoli je boljši od tega Dikaučiča. Sam imam sicer nekaj pomislekov glede na njeno stranko (SD), ampak glede na to, da je doživela "nož v hrbet" iz njene stranke, menim, da je najboljša možna kandidatka iz te stranke. Razne Katičeve in podobni liki, bi bili slabši, še posebej v luči procesov TEŠ6 in Jankoviča (ter seveda rabot odhajajoče koalicije). 

- Ministrstvo za gospodarstvo, šport in turizem - Matjaž Han: tukaj je veliko slabih mnenj glede Hana, sam pa nimam v spominu neke afere, v kateri bi nastopal. Zdaj res je, da je bil povezan s Pivovarno Laško in da je kot "podjetnik" služil s tem in da mi je kot oseba antipatičen, vendar potem pa pomislim na gangsterja Počivalška... 

- Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve - Tanja Fajon: Po trditvah kopriv, prijateljica Albancev in Kosovarjev (čeprav se Janša brati z predstavniki Albancev pri nas in ima častni doktorat iz univerze v Prištini), bo osvežitev kot zunanja ministrica. Predvsem me pa veseli, da se bomo končno odmaknili od malih Putinov in spačkov Evrope (Orban, Vučič, poljski in hrvaški katolibani) in se vrnili nazaj na zahodnoevropske vrednote (Nemčija, Francija, Nizozemska, Belgija, skandinavske države...)

 

 

@tyne: kaj pa je naredil Han tako groznega ali pa pokvarjenega, da ga rangiraš nižje od Vizjaka in Počivalška. Prosim za primere iz preteklosti.

 

 

 

 

 

No, v SD se štihajo v hrbet tudi iz principa, tako, da to o kandidatki ne pove ničesar. :)

 

Ne poznam je, da ne bo pomote, se mi pa zdi, da ima visoko mnjenje o svoji usposobljenosti (poklicni) tako, da ji dajmo priložnost. Nož so ji pa zabijali v hrbet tisti, ki so bili že par let nazaj odrezani.

Povezava do prispevka

Drago/Enygma se je pač potuhnil tako kot se vedno potuhnejo koprive, ko se izkaže, da nimajo pojma o čem govorijo in da pač samo furajo propagando. Njegove sposobnosti napovedovanja se pa lahko preberejo zgoraj. 

uredilo bitje svit
Povezava do prispevka
Brdavs reče pred 26 minutami:

Fak, kdo bo mel zdaj Radio Bob čez...

V živo iz parlamenta, best show

 

 

Navedek

Ta poteza je zagotovo na nek način nelogična. Predsednik vlade oziroma bodoči mandatar ve, zakaj se je tako odločil. Vedno je problem, ko imaš v vladi nekdanje predsednike vlad. Predvsem bo težava z legitimacijo celotne vlade in vladne večine. Tu se bo odprlo vprašanje, zakaj sploh imamo volitve, in tu gre za nenavadno potezo. Tu bo še vrelo, na to mora predsednik vlade računati," je o Golobovem predlaganju Alenke Bratušek in Marjana Šarca za ministra v oddaji Slovenija izbira na Planet TV povedal nekdanji predsednik SD Igor Lukšič.

Ko ste imeli nekateri toliko za povedati glede pomislekov o AB in MŠ. Zgleda je Lukšič prestopil v SDS.

uredilo bitje tyne
Povezava do prispevka
kmjr reče pred 2 urama:

No, v SD se štihajo v hrbet tudi iz principa:)

 

tole.

 

v SD potekajo izredno hudi frakcijski boji med old boysi (ki jih je popolnoma povozil čas, a imajo zaenkrat še vedno v rokah močne vzvode odločanja), med zmerneži (ki si želijo stranko končno konsolidirat in začet s kontrolirano prenovo) in med reformisti (ki želijo uvest konkretno politično očiščenje in vzpostavitev nove strankarske platforme - jutri).

 

posledice teh frakcijskih bojev so nato noži v hrbet DŠP, in pa razni Hani, ki so na tako pozicijo predlagani zgolj zaradi kompromisov znotraj stranke.

 

dejansko se ne morem znebit občutka, da je SD v celoti gledano ponudil daleč najslabša imena. s takim tempom neumnih ravnanj bodo v roku dvoje volitev izpadli iz parlamenta. pa zavidiljiva strankarska infrastruktura na terenu gor ali dol.

 

 

uredilo bitje hawa meyta
Povezava do prispevka
hawa meyta reče pred 3 minutami:

 

tole.

 

v SD potekajo izredno hudi frakcijski boji med old boysi (ki jih je popolnoma povozil čas, a imajo zaenkrat še vedno v rokah močne vzvode odločanja), med zmerneži (ki si želijo stranko končno konsolidirat in začet s kontrolirano prenovo) in med reformisti (ki želijo uvest konkretno politično očiščenje in vzpostavitev nove strankarske platforme - jutri).

 

posledice teh frakcijskih bojev so nato noži v hrbet DŠP, in pa razni Hani, ki so na tako pozicijo predlagani zgolj zaradi kompromisov znotraj stranke.

 

dejansko se ne morem znebit občutka, da je SD v celoti gledano ponudil daleč najslabša imena. s takim tempom neumnih ravnanj bodo v roku dvoje volitev izpadli iz parlamenta. pa zavidiljiva strankarska infrastruktura na terenu gor ali dol.

 

 


moja prognoza je drugacna: levica bo postala fejk sd in kot taka propadla, sd pa se bo ze 5938385-tič konsolidiral in povzpel na naslednjih volitvah

 

Mark my words, powerpoints and so on… :D 

Povezava do prispevka
kmjr reče pred 33 minutami:


moja prognoza je drugacna: levica bo postala fejk sd in kot taka propadla, sd pa se bo ze 5938385-tič konsolidiral in povzpel na naslednjih volitvah

 

Mark my words, powerpoints and so on… :D 

 

IMO SD nad vodo drži le še izjemno razdelana terenska strankarska infrastruktura, podedovana še iz prejšnjih časov. žal je njihov program, kadrovski bazen, predvsem pa način razumevanja časa (in volilcev) v katerem živimo popolnoma zastarel. kar je pa dobrega kadra v zadnjih letih prišlo, je pa IMO prišlo bolj zaradi pregovorne priročnosti, SD je le etablirana stranka in se jim tam ni treba ukvarjat s čisto banalnimi stvarmi.

 

v kratkem ne vidim možnosti, da bi se SD lahko konsolidiral. predvsem zaradi že prej omenjene starejše garniture, ki svojih vzvodov moči ne bo izpustila iz rok, dokler ne bo zapustila tega sveta. čas pa teče in SD izgublja svojo pozicijo relevantnosti z dneva v dan...

 

si pa dal dobro iztočnico,- ne bi se čudil, če se reformistični del SDja pridruži Levici, ki je zdaj vstopila v mnogo bolj centristično pozo. tu bi se morda oboji lahko našli.  :D

 

 

uredilo bitje hawa meyta
Povezava do prispevka
hawa meyta reče pred 32 minutami:

dejansko se ne morem znebit občutka, da je SD v celoti gledano ponudil daleč najslabša imena. s takim tempom neumnih ravnanj bodo v roku dvoje volitev izpadli iz parlamenta. pa zavidiljiva strankarska infrastruktura na terenu gor ali dol.

SD je brez dvoma ponudil najslabša imena in mi v koaliciji izpadejo kot weak link. Holob je ponudil mešanico strokovnjakov, random prisklenikov ter Šarca in Bratuškovo. Priznati moram, da mi slednja po premisleku ne odgovarjata, čeprav mi je povsem jasno, da bo Šarec povsem enakovreden obrambni minister Toninu, a želel bi si kaj več.

 

Najbolj spretno je vse skupaj zmanevrirala Levica, ki je nekako upravičila status najbolje menedžirane stranke od petih parlamentarnih. Precej slab rezultat na volitvah, ponudili odstop, se obdržali, kljub vsem kritikam "lmao Levica v vladi, to je nemogoče" šli dobro skozi pogajanja, dobili tri izredno dobra ministrstva za svoj program in dosegli, da je Golob v medijih potauntal Toninov nakup boxerjev, čeprav nimam filinga, da bi Goloba ti kurčevi boxerji sploh motili :D. Od slabega rezultata naprej praktično flawless victory. Moja želja (zelo sem podpiral, da grejo v vlado in niso spet v opoziciji) je šla skozi, zaenkrat so upravičili moj glas zanje, zdaj pa idemo, da se kaj naredi. 

Povezava do prispevka

@Hernier a vidis, da jih bomo levicarji nasilno tovkli

 

Navedek

Svoboda v imenu svobode (zase) namerava uveljaviti enopartijsko zasnovo družbe, ki lahko pomeni nasilje

Nujen je upor proti procesom, po katerih namerava Svoboda v imenu svobode (zase) izključiti ne le SDS in NSi – torej politično opozicijo – iz soodločanja, pač pa kar izključiti volivce desnice – verne – iz družbene deležnosti, kar pomeni uveljavljanje enopartijske zasnove družbe

 

 

Navedek

Potencialni slovenski mandatar, ki je kot meteor priletel v tranzicijski prostor, v brk demokratični ustavi napoveduje, da bo odstranil ne le vse, ki so politično delovali doslej, pač pa ogroža celo pridobitve demokratičnega razvoja, kar bi moralo sprožiti alarme v treznih glavah. Ni torej časa za čakanje, ali in kdaj se bo to zgodilo, pač pa je nujen trezen premislek in odločno ravnanje in deležnost vseh, se pravi, treba je okrepiti odločenost civilne pobude kot alternativo enopartijskemu enoumju Svobode na vseh področjih, posebno v šolstvu in medijih.

https://www.casnik.si/gibanje-svoboda-obljublja-enopartijsko-drzavo/

Povezava do prispevka
Hernier reče pred 25 minutami:

SD je brez dvoma ponudil najslabša imena in mi v koaliciji izpadejo kot weak link.

 

Najbolj spretno je vse skupaj zmanevrirala Levica, ki je nekako upravičila status najbolje menedžirane stranke od petih parlamentarnih.

 

se absolutno strinjam in prav nič se ne bi čudil, če bo skozi celotno obdobje vlade, kolikor bo pač trajala, daleč največji weakling ravno SD. prav tako iz njihovih vrst pričakujem največ blamaž in afer. vsi ti odstopi s strankarskih funkcij in odhodi vidnejših članov zagotovo niso dober obet za naprej. dokler se moraš ti ukvarjat sam s seboj, se nimaš časa ukvarjati z vodenjem države.

 

a ti lahko nekaj zaupam? dobesedno vedel sem, da bo Levica izpadla po teh volitvah najbolj 'gosposko'. ta občutek neke moralnosti in prevzemanja odgovornosti (če ne drugega, do svojih članov in volilcev) so za slovenske razmere postavili na izredno visok nivo. tudi upal bi si trdit, da bo v vrstah Levice oziroma ministrstev pod njihovim vodstvom daleč najmanj škandalov in korupcijskih afer.

 

 

kmjr reče pred 24 minutami:

Škoberne je že poskusil navezat stik z idejo “zdruzevanja” :D po volitvah. Viri iz Levice. 
 

 @hawa meyta

 

osebno ga/jih popolnoma razumem. sklepam, da ti tudi?

 

mislim, kdo normalen bi si pa pustil vsiljevat mnenja 70+ letnikov, ki ne razumejo več sveta okrog sebe? to je za politično preživetje samomor...

uredilo bitje hawa meyta
Povezava do prispevka

Ma glede konkretnih frakcijskih bojev, ki so aktualni zadnja leta, ne morem podat neke resne napovedi razpleta, ma bolj kot za medgeneracijski problem gre za to, da SD ni znala izpeljat menjave generacij na primeren nacin in se jim je sistem sesul, ko so v igro spustili lds boyse pred zmago na volitvah takrat. Od takrat dalje je vedno bolj poruseno notranje ravnovesje. Pred tem so vse frakcije se nekako sobivale. 

Povezava do prispevka
tyne reče pred 3 urami:

V živo iz parlamenta, best show

 

 

Ko ste imeli nekateri toliko za povedati glede pomislekov o AB in MŠ. Zgleda je Lukšič prestopil v SDS.

Jaz sem imel recimo povedat glede tega, ampak ne zdaj na ravni pomisleki ali da ni nenavadna poteza, seveda je nenavadna poteza, seveda so na mestu pomisleki, samo ni pa nujno da bo zaradi tega vrela, tu se pač ne strinjam z Lukšičem.

Kr ne samo da ne gre za neke koliko toliko enakovredne stranke, ampak gre dobesedno za stranko ki ima največ zicev v zgodovini na eni strani in dvema strankama, ki sploh nista v parlamentu, lol.

Mislim... Kaj pa bodo, imeli pretenzije, da ga zamenjajo kot mandatarja? Brez lastnih poslancev, lol.

 

Drugo vprašanje je, kaj je Golob s tem nameraval, kdo ve.

Lahko seveda tud da se je zakalikuliral.

Ampak, ni da je to zdaj prvič, da nekdo na politične položaje daje na volitvah neuspešne ljudi iz drugih strank. Prvič sicer na tako visoko mesto, torej ministra, to se res ne spomnim, ds bi že bilo... Samo sekretarjev si imel pa polno.

 

Tko da, če povzamem... V vsakem primeru je nenavadno. Da je pa samo po sebi negativno bi pa težko rekel. Se bo videlo.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...