Skoči na vsebino

Holob na strehi [15. vlada RS]


Priporočeni prispevki

Vrhovni_Plenum_OF reče pred 28 minutami:

Šokantna koalicijska pogodba

 

Zelo. Sem bil včeraj / dons na chatu s kr neki folka ki smo volili goloba in nobenemu ni jasno pol kurca kaj se dogaja. Ne boš verjel, ampak golob je pobral ogromno (največ) glasov od centra in tudi od desnemega pola. Tko da kr neki folku ne bo cool, da imajo modeli namere, da dobesedno zadušijo privat sektor, med drugim. In da izgleda koalicijska pogodba kot da jo je direkt Mesec pisal.

  • Račka +1 1
  • Solzice 1
Povezava do prispevka

Jp. Predkul KUL vlada je bila veliko bolj grozna s svojimi politikami. Nea vem, kaj se je zgodilo. Clovek je se lahko pozitivno presenecen lol. Golob confirmed erdeči direktor. Pa ocitno ve, da mala in srednja podjetja ne morejo biti gonilo razvoja. Nice

uredilo bitje Vrhovni_Plenum_OF
Povezava do prispevka
svit reče pred 10 minutami:

Kaj tako levičarskega pa je v tej koalicijski pogodbi?

Ni napovedanega nobenega rezanja davkov. Progresivna obdavcitev kapitala. Javna stanovanja. Dvig minimalne. Dvig penzij. Krepitev prvega pokojninskega stebra. Ukinitev dopolnilnega zav. Nobenih kapic in škorenjčkov in takega dreka.  Zelo "levičarsko" po 2 desetletjih neoliberalnega pustošenja, rezanja, krčenja, ukinjanja, opuščanja. Dvig za zdravstvo na 12 %

uredilo bitje Vrhovni_Plenum_OF
Povezava do prispevka

+ bodo preklicali zakon o nižanju dohodnine in kot kaže bodo "fentali" normirance. Blokiranje kakršnokoli pluralizacije medijev (kar sicer pri levih vladah ni prvič) in izdatno financiranje NVOjev.

 

Verjetno najbolj leva vlada v 30 letni zgodovini sLOLvenije.

 

Sicer to je Golob najavljal že v predvolilni kampaniji, tako da nevem kako da je folk "presenečen" nad tem.

uredilo bitje Waslich
Povezava do prispevka
Waslich reče pred 2 minutama:

+ bodo preklicali zakon o nižanju dohodnine in kot kaže bodo "fentali" normirance. Blokiranje kakršnokoli pluralizacije medijev (kar sicer pri levih vladah ni prvič) in izdatno financiranje NVOjev.

 

Verjetno najbolj leva vlada v 30 letni zgodovini sLOLvenije.

 

 

Prva boljševistična vlada po 1990 in 2028?

uredilo bitje Vrhovni_Plenum_OF
Povezava do prispevka
colonel Tavington reče Pravkar:

Tbh je bil že čas.

 

Sam nimam švoh plače, pa se čist strinjam. Plus od nekod more pridt keš za javne storitve. 

 

 

 

Če se strinjaš s tem, da boš s časom  efektivno vedno bolj reven, hkrati se javne storitve ne bodo izboljšale, potem je to way to go, ja.

Povezava do prispevka
Navedek

Zagovarjamo proporcionalni sistem, ki mora z ukinitvijo volilnih okrajev in uvedbo preferenčnega glasu  zagotoviti največji možni vpliv državljank in državljanov na izbiro političnih predstavnikov in predstavnic

Pa še morda najbolj pomembna zadevao.

Povezava do prispevka

 

Dog reče pred 5 minutami:

Sam sem tudi negativno presenečen nad nekaterimi zapisi v pogodbi, fucking hell. Krivec za situacijo je veliki vodja, ki nikakor noče odstopiti in drži slovensko desnico v šahu.

 

Mogoče bi lahko začel volit po drugačnem principu, kot pa "samo da ne JJ". Ker "JJ  satan" je medijski konstrukt, kot je v neki meri tudi konstrukt Kučan "king of evil". Samo, ker levaki imajo MSM v rokah je to magnificirano na 6. potenco. Pa če ne maraš JJ, pač voliš koga drugega iz desnega pola. Avtomatsko, če bo na desnem polu kdo prehitel JJ, bo tudi on zgubljal moč. 

 

Sprijazni se, da boš z levimi vladami na čelu vedno bolj reven. Razen, če nisi luzr na minimalcu. Ampak na dolgi rok, bodo tudi oni na slabšem.

uredilo bitje Waslich
Povezava do prispevka
BumbleBee reče pred 11 minutami:

lol @ neprestano cmizdrenje zaradi financiranja NVOjev, medtem pa Janseva vlada ravno v zadnjih izdihljajih najvecjim nevladnikom, RKC, dala polno bonusev

 

ni bilo slisati veliko bentenja nad tem in pozivanja naj se jih fukne na prosti trg pa naj se dokazejo, kot lokalni desnicarji radi ponavljajo

Enim paše met od lokalnega župnika rac v riti 

Povezava do prispevka
Waslich reče pred 39 minutami:

Sicer to je Golob najavljal že v predvolilni kampaniji, tako da nevem kako da je folk "presenečen" nad tem.

evo, v nečem se strinjam z waslichem, sprava je mogoča in bog obstaja. 

 

galkota so čist uničle te volitve, verjetno se počuti glih kot volilci smcja in desusa po puški v koruzo. s tem, da so oni dejansko vedeli kaj volijo, galko pa očitno ne. je pa res, da so moji strahovi, bili galkovi upi, tko da sejf.

uredilo bitje Lunco
Povezava do prispevka
Galko reče pred 2 urama:

Sneak preview koalicijske pogodbe. IMO mega leva roba, tako hardcore zadev res nisem pričakoval, verjetno še marsikdo drug ne. Dober me je nategnil Golob s temle "gospodarstvenik in uspešen CEO" imidžem, mislim da je uradni izraz Peljati scat nekoga :D

 

https://n1info.si/novice/slovenija/koalicijska-pogodba-gibanje-svoboda-sd-levica/

Uau. Res, uau.

 

Kakšno jebeno razočaranje. A je tu Levica dobila 41 sedežev ali "liberalec" Golob? A sploh obstaja kakšna točka, kjer se jim ni vdal? Hvalijo se, kako hitro so zaključili koalicijska pogajanja. Ja nemoj, saj ni šlo za pogajanja, samo SD in Levica sta narekovala svoje zahteve, Golob je pa kimal en teden pizda. Nič čudnega, da je bil preutrujen za nastop v Tarči, verjetno ga je vrat preveč bolel. Res sem upal, da se je levemu bloku celo posrečilo izvoliti kompetentnega mandatarja, po tem sodeč pa zgleda, da je tip s svojimi ljudmi pokril svoja področja, vse ostalo pa predal SD+Levici. Al ne vem, kako drugače naj si to razlagam. Porazno.

 

Navedek

Do konca letošnjega leta rezilne žice in tehničnih ovir na meji ne bo več, prihodnje leto bosta najnižja zagotovljena pokojnina vsaj 700 evrov, minimalna plača pa najmanj 800 evrov.

Minimalna plača 800 EUR ob sočasnem nižanju neto plač zaradi razveljavitve dohodninske reforme. Torej se bomo pri razmerju minimalna/neto plača pomaknili še višje proti vrhu OECD lestvice. Čudovito.

image.thumb.png.5154b32f9c7a77921544f12de7fed929.png

A Holobu kot gospodarstveniku ni jasno, da se plač ne zvišuje administrativno, ampak morajo biti rezultat izboljševanja gospodarstva? Ajaaaaa, pod njim gre dodana vrednost iz 40k na 100k. All good. Zakaj se torej dviguje zgolj na 800€??

 

Navedek

Zdravniki iz javnega zdravstvenega sistema v popoldanskem času ne bodo več smeli delati pri zasebnikih in koncesionarjih.

Res čudovit ukrep. Se bodo pač vsi postavili v vrsto v javnem zdravstvu, ki že sedaj bolj kot ne presegajo maksimalno čakalno dobo. Sistem komaj čaka dodatnih nekaj 10k pregledov letno, ki se sedaj opravijo v zasebnem sektorju. Also, kaj mislite, da bodo storili najboljši zdravniki, se bodo parkirali v javnem sektorju ali bodo šli 100% v zasebno? :rofl: 

 

Navedek

Prihaja tudi progresivna obdavčitev premoženja,

Te pajace že vsaj 15 let poslušamo o davku na nepremičnine pa ga še niso bili sposobni uvesti. A zdaj bodo pa uspeli pripraviti davek na celotno premoženje? Damn.

 

Navedek

Delovni čas bi se lahko skrajšal na 30 ur tedensko

:rofl: :rofl: :rofl: 

Pa ti trije bodo spremenili svet!

 

Navedek

Koalicija naj bi tudi premislila o tem, da bi imeli zaposleni pravico po koncu službe izklopiti službeni telefon in elektronsko pošto.

Še dobro, da Golob ni več manager, ker veselo klicari zaposlene tudi ob 10h zvečer če je treba.

 

Navedek

Podjetjem, ki sistematično kršijo pravice delavcev, se obeta sramotilni steber oziroma javna objava.

:avadodo: 

 

Zdaj ko je Svoboda moramo pazit, kaj govorimo.

 

Navedek

Izzivi razvoja, zelenega prehoda in digitalizacije Slovenije zahtevajo spremembo dosedanje razvojne paradigme, so prepričani v bodoči koaliciji. Zato so po informacijah N1 zapisali v koalicijsko pogodbo, da zagovarjajo stimulativne in pravične davčne politike, razvojno usmerjen proračun, učinkovitejši sistem javnega naročanja in učinkovitejšo porabo javnega denarja. Zavezali naj bi se tudi, da bodo pripravili nacionalno strategijo, kako postati ena od 20 po konkurenčnosti najboljših držav na svetu in ena izmed prvih 10 držav po indeksu človeškega razvoja (HDI). To strategijo naj bi uskladili z infrastrukturno, gospodarsko in fiskalno politiko Slovenije, naj bi še zapisali v koalicijsko pogodbo.

Všečno. Konkretni, merljivi in oprijemljivi cilji, jasni KPI-ji. Dodelan nabor ukrepov, razdelitev zadolžitev in odgovornosti. Tudi časovnica se mi zdi ustrezna. Odlično razdelano, kot se za temeljno točko programa glavne stranke spodobi.

 

Navedek

Ne samo v smeri digitalnih znanj, ampak tudi uvajanja vsebin, ki bodo naslavljale spolne in druge stereotipe v imenu grajenja do drugačnosti bolj strpne družbe

WOKE

Navedek

Med drugim naj bi vztrajali, da država opusti vse prekrškovne in kazenske postopke proti protestnikom in kršiteljem covidnih ukrepov, prav tako naj bi zaščitili žvižgače v javnem sektorju in preučili, ali je mogoče takšno zaščito razširiti še v zasebnega.

A je Stevanovič na pogajanjih??!?? Also, a jaz to prav razumem, da bo izvršilna oblast vršila pritisk na sodno? Zdaj ko je Svoboda moramo pazit, kaj govorimo.

 

Navedek

V koaliciji so tudi prepričani, da osemkolesniki boxer, za katere je obrambni minister Matej Tonin podpisal memurandum tik pred koncem mandata, niso potrebni in bodo za razveljavitev tega nakupa uporabili vsa razpoložljiva politična in pravna sredstva. Tudi sicer načrtujejo revizijo vseh pogodb za nakup vojaške opreme, ki so bile sklenjene v času Janševe vlade, do zaključka revizije pa naj bi zaustavili vse postopke nabave.

Torej, vojske še vedno ne potrebujemo, gremo nazaj na stanje bojne nesposobnosti. Vrhunsko.

Bojo raje svoj čas namenili za revizije prejšnje oblasti. Sem pa mislil, da je to naloga sodne veje oblasti in preiskovalnih organov. SVOBODA

uredilo bitje tyne
  • Račka +1 2
  • Solzice 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
Waslich reče pred 53 minutami:

 

 

Če se strinjaš s tem, da boš s časom  efektivno vedno bolj reven, hkrati se javne storitve ne bodo izboljšale, potem je to way to go, ja.

 

Kot sem že napisu, zaslužm dost. Če je keš tebi be all, end all, vol Janšo pa bod na istem, ko si zdej. Aja dobu boš  vavčer za toplice, pa hrana bo šla gor za 10% vsak let. Jako muda. Desnica nima nc konkretnega ponudit. NSI je rebrandan SDS. 

 

Mi gre pa konkretno na ud, da me vlada trola in ima za idiota. Poberejo čist preveč keša za tak špas, pa nej bo Golob al Janša. In dokler se desnica ne nauči mal bontona in normalnega komuniciranja brez twiterja in svojih propagandnih trobil, raznih metanj polen pod noge, ker so užaljeni, lohk gredo nazaj v tisto luknjo iz kere so prišli na svet.

Povezava do prispevka

Keč je v tem da je prav folk, ki zdaj furata uber "kok bomo mel spet kolhoze pod polpotgolobom, ki bo vze zjebu z davčno reformo, majkemi, travo bomo žrl, trojka jaha čez trojane (kar sicer ventiliramo) woe is us" safer, gledal zviška na folk, ki je 2 leti kričal robocopom fašizem

 

S tem da slednji so vsaj videli pendreke preden so začeli kričat, prvi so pa v istem dojenčkastem refluxu kot po vsaki zmagi "fiskalno manj odgovorne opcije" ki kao napoveduje ragnarok

 

 

 

 

Povezava do prispevka
Brdavs reče pred 4 minutami:

Keč je v tem da je prav folk, ki zdaj furata uber "kok bomo mel spet kolhoze pod polpotgolobom, ki bo vze zjebu z davčno reformo, majkemi, travo bomo žrl, trojka jaha čez trojane (kar sicer ventiliramo) woe is us" safer, gledal zviška na folk, ki je 2 leti kričal robocopom fašizem

 

S tem da slednji so vsaj videli pendreke preden so začeli kričat, prvi so pa v istem dojenčkastem refluxu kot po vsaki zmagi "fiskalno manj odgovorne opcije" ki kao napoveduje ragnarok

Petkovo kolesarjenje se je pričelo kaj kmalu po oblikovanju vlade, še celo pred ventilatorji, ki je bila prva afera vlade.

Povezava do prispevka

Dogajanje v zadnjih dveh tednih je manjša kapitulacija Goloba. Tako koalicijska pogodba, kot ministrska sestava. Koalicijski partnerji se zdijo nesorazmerno močni. Model ima 41 sedežev a videt je kot da jih bi imel 25 in lovi 46i sedež. 

razumem da hoče sodelovanja ampak vseeno.

Povezava do prispevka
tyne reče pred 13 minutami:

Petkovo kolesarjenje se je pričelo kaj kmalu po oblikovanju vlade, še celo pred ventilatorji, ki je bila prva afera vlade.

No... Golobova vlada še ni oblikovana, niti še nima polnih pooblasti, pa je že meltdown posameznikov

uredilo bitje svit
Povezava do prispevka
tyne reče pred 51 minutami:

Torej, vojske še vedno ne potrebujemo, gremo nazaj na stanje bojne nesposobnosti. Vrhunsko.

Bojo raje svoj čas namenili za revizije prejšnje oblasti. Sem pa mislil, da je to naloga sodne veje oblasti in preiskovalnih organov. SVOBODA

Kaj nam bo staro nekoristno železo pomagalo pri bojni sposobnosti? :rofl: Rusi kažejo da proper tanki in podobne zadeve nimajo za sir proti pehotni oborožitvi, ampak mi RABIMO random n kolesnike zakaj že? Ta keš se lahko bistveno bolje uporabi za vojsko, vprašanje če se bo, ampak nakupovanje nekega prevoznega železja je dobro samo za fijakanje po NATO misijah ne pa neko fiktivno "bojno pripravljenost" jezus f kristus

pizda iz avstrije nam lahko havbice tolčejo v koper, res je bistveno važno a kupimo nek preživet crap ali ne

Povezava do prispevka
TitanG reče pred 2 minutama:

Kaj nam bo staro nekoristno železo pomagalo pri bojni sposobnosti? :rofl: Rusi kažejo da proper tanki in podobne zadeve nimajo za sir proti pehotni oborožitvi, ampak mi RABIMO random n kolesnike zakaj že? Ta keš se lahko bistveno bolje uporabi za vojsko, vprašanje če se bo, ampak nakupovanje nekega prevoznega železja je dobro samo za fijakanje po NATO misijah ne pa neko fiktivno "bojno pripravljenost" jezus f kristus

pizda iz avstrije nam lahko havbice tolčejo v koper, res je bistveno važno a kupimo nek preživet crap ali ne

Glede na to, da se naši vojaki fijakajo po nato misijah mogoče investicija v njihovo varnost ni kuppvanje starega železa. Dokler smo v natu, nam zveza zagotavlja obrambo. In vloga nacionalnih vojsk je znotraj te zveze.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...