Skoči na vsebino

Holob na strehi [15. vlada RS]


Priporočeni prispevki

Ovadba, ki je bila v predalu več Mesecev, je ugledala luč dneva

 

Navedek

Zdravko Počivalšek naj bi tako po mnenju preiskovalcev NPU kot uradna oseba zlorabil svoj položaj, ko je marca 2020 pri naročanju zaščitne opreme, konkretno ventilatorjev za umetno predihavanje pljuč, domnevno deloval v nasprotju s pravili Zakona o javnem naročanju in tudi Zakona o javnih uslužbencih. Kršeni naj bi bili torej členi, ki določajo, da morajo javna naročila, četudi gre za epidemijo, zagotavljati gospodarno in učinkovito porabo javnih oziroma proračunskih sredstev. Zakon o javnih uslužbencih prav tako zavezuje uradnike, da morajo gospodarno porabljati javna sredstva. Ker naj bi bila v nabavo zaščitne opreme vpletena tudi Počivalškova sodelavka Andreja Potočnik, članica njegove ekipe, ki je sodelovala pri dogovorih z dobavitelji, so kriminalisti po naših podatkih ovadili tudi njo za pomoč ministru pri domnevni zlorabi uradnega položaja.

Navedek

Končno! Naj se že preišče, kaj se je dogajalo. Za mene me ne skrbi. To je del politike. Kaj vse se pusti uničiti za ceno Svobode. Dokumenta ne poznam, je pa sicer vse skupaj za lase privlečeno."

odziv Zdravka Počivalška

 

 

In other news. Čeprav ne sodišče, ne policija, ne zasebni detektivi niti žena ne vedo, kje se nahaja slovenski precednik vlade Janez Janša, da bi mu izročili eno kuverto, je sodišču danes vendarle uspelo izpeljati sejo. Odvetnik Matoz se je strinjal, da je bil gospod premier zagotovo seznanjen s tem, da se bo seja odvila.

uredilo bitje Vrhovni_Plenum_OF
Povezava do prispevka

Love Quarrel?

 

"Kolegij predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič je razdelil mesta v parlamentarnih delovnih telesih, ki pripadajo posameznim poslanskim skupinam. Ker je bilo na kolegiju sprejeto dopolnilo, s katerim bo NSi pripadalo še tretje predsedniško mesto v odborih, namesto predvidenih dveh, na ta račun pa bo SDS dobil eno predsedniško mesto manj. Zato v poslanski skupini SDS ne bodo predlagali svojih kandidatov, ki jih bodo potrjevali jutri na izredni seji. Poslanci bodo jutri tudi potrjevali Roberta Goloba za mandatarja."

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka

Na Siol.net smo 13. aprila na informacijsko pooblaščenko naslovili zahtevo za dostop do informacij javnega značaja v zvezi s posli med podjetjem novinarke Necenzurirano.si Vesne Vuković SEE M. & C in družbo GEN-I v času, ko jo je vodil bodoči predsednik vlade Robert Golob, vendar nam urad informacijske pooblaščenke do danes, 42 dni kasneje, na zahtevo še ni odgovoril, niti nam niso pojasnili, kdaj lahko pričakujemo, da bo zadeva rešena. Informacijska pooblaščenka je sicer že pred državnozborskimi volitvami GEN-I pozvala k predaji vseh podatkov in pogodb med podjetjema, a se od takrat zadeva ni premaknila.

 

Poleg Goloba naj bi podjetje Vukovićeve sicer financiral še en bodoči član vlade, in sicer kandidat za finančnega ministra Klemen Boštjančič, ki naj bi podjetju prek svojega svetovalnega centra Brio nakazal 34 tisoč evrov.

 

https://siol.net/novice/slovenija/pozar-za-planet-tv-govorimo-o-vukovicevi-ne-o-cirmanu-razen-ce-576655

 

Medtem pa Necenzurirano piše o prejemkih SDS-a s strani državnih podjetij. Oh well :D

https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/to-so-financerji-sds-iz-drzavnega-gospodarstva-966879

Povezava do prispevka
tyne reče pred 1 uro:
 

Medtem pa Necenzurirano piše o prejemkih SDS-a s strani državnih podjetij. Oh well :D

https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/to-so-financerji-sds-iz-drzavnega-gospodarstva-966879

Ne razumem kje je problem če so posamezniki dali svojih nekaj jurjev? Zakaj sploh napišejo da so prejemki iz strani državnih podjetij, če gre za osebne donacije ljudi?

Povezava do prispevka
tyne reče pred 20 urami:

 

Poznam enega od teh modelov. Enkrat so jim s spektakularno akcijo vlomil v bajto.. pozvonili na vhodnih vratih, nekdo od domačih je odprt vrata, en vlomilec mu je prislonil nož na vrat, drug vlomilec je tekel v zgornji prostor, kjer je očitno vedel kje se nahaja kuverta s cca 200.000 EUR .. vse skupaj 30 sekund.  Ob kriminalistični preiskavi vloma je bilo ugotovljeno, da vlomilci niso ničesar odnesl :) 

uredilo bitje Lord Baltimore
Povezava do prispevka
Navedek

Na torkovem zaključku sojenja Janezu Janši v Celju v primeru žaljenja novinark TV Slovenija je bilo poleg Janševe obsodbe najbolj zanimivo poslušati poročilo predsedujoče sodnice višjega sodišča Zinke Strašek o tem, kako je detektiv Tibor Tajnšek iskal Janšo na njegovem domu v Velenju in mu poskušal vročiti vabilo na sodišče. Zlasti tisti del, ko je šele po drugem zvonjenju obtoženčeva soproga Urška Bačovnik Janša odprla okno in sodnemu vročevalcu dejala, da moža ni in da ga še več dni ne bo domov, sodne pošte pa da ne bo prevzela

 

Upam, da golob čimprej zrihta elektronsko vročanje, da ne bo Urška živčna 😁

Povezava do prispevka
tyne reče Dne, 25. 5. 2022 at 12:15:

Enkrat nam je profesor na EF, ki je dobro znan v javnosti izjavil (s kritičnim tonom), da v Sloveniji za 300 EUR dobiš napisano in objavljeno, karkoli želiš :lol: 


ce si random tip z ulice

ce mas svoj blog je zastonj

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...