Skoči na vsebino

Holob na strehi [15. vlada RS]


Priporočeni prispevki

Trgajo gate! Na naslednjih volitvah ne gine ustavna večina.

______

Vlada ponovno z rekordno podporo, najbolj priljubljen politik še vedno Golob

Objavljamo rezultate septembrskega merjenja javnega mnenja o slovenski politiki. Kot kaže, vlada še utrjuje svojo javnomnenjsko podporo. S slabimi 59 odstotki v septembru je zopet dosegla najboljši rezultat na anketah javnega mnenja po zadnjih volitvah.

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/ce-ustavimo-proizvodnjo-ne-vem-kaj-bomo-potem-jedli/641572

 

Po besedah predsednika vlade Roberta Goloba smo pri nas že zmanjšali porabo plina za polovico, kolikor predlaga komisija. Ima pa tudi druge predloge. "Nekatera podjetja, na primer v avtomobilski panogi, se danes v Sloveniji srečujejo s pomanjkanjem čipov. Že zdaj vemo, da ne bodo mogla delati celotno prihodnje leto. Smiselno je, da se ustavijo na začetku leta, pozimi, da takrat privarčujemo njihovo energijo in jo potem zaženemo marca ali aprila," je premier pred kratkim povedal v Odmevih.

Takšen predlog za številne ni sprejemljiv. "Od naših t. i. just-in-time dobav znotraj dneva in na uro je odvisna praktično celotna avtomobilska industrija. In če se mi ustavimo, se ustavi tudi celotna proizvodnja in dobava avtomobilov, s tem se pa zlomijo tudi preostale industrije. Zato je res ključno, da zagotovimo nemoteno fizično dobavo energije na eni strani, na drugi strani pa po še sprejemljivih cenah," je povedal Iztok Seljak, glavni direktor holdinga Hidria.

"To si zelo težko predstavljamo. Mi smo podjetniki, vezani na neke dolgoročne pogodbe. Penali so zadaj," je izjavila Jasna Satler iz podjetja Okna in vrata.

"Mi proizvodnje ne moremo zaustaviti, ker če bo proizvodnja stala, potem ne vem, kaj bomo jedli," je opozoril generalni direktor podjetja MIK Celje Franci Pliberšek.

Gospodarstvo od vlade prej pričakuje omejitev cen elektrike in plina po vzoru držav, ki so mimo Evropske komisije same uvedle kapico. Od Španije, Portugalske do Italije, Češke in nazadnje delno tudi Hrvaške.

Povezava do prispevka

to je podobno kot v prejsnji krizi, ko so podjetja nizala ali ugasala budget za marketing, ker so mislila da je tam najlazje varcevat pri stroskih. z grozo so 3 leta kasneje ugotovili, da so jih potrosniki pozabili, prodaja padla in da jih je konkurenca, ki tega reza ni delala prehitela. potem so porabili (iz glave) 3x vec, da so sploh prisli nazaj na igralno polje. da ne omenjam, kako so ugasali vsi, ki so bili vezani na oglasevanje (mediji, oblikovalci, snemalci, igralci, catering, prevoz, obrtniska dela kot mizarstvo itd)

 

zdaj, kaj se zgodi ce ustavis proizvodnjo za pol leta ...

uredilo bitje ngebe
  • Račka +1 2
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
tomazek reče pred 19 urami:

Trgajo gate! Na naslednjih volitvah ne gine ustavna večina.

______

Vlada ponovno z rekordno podporo, najbolj priljubljen politik še vedno Golob

Objavljamo rezultate septembrskega merjenja javnega mnenja o slovenski politiki. Kot kaže, vlada še utrjuje svojo javnomnenjsko podporo. S slabimi 59 odstotki v septembru je zopet dosegla najboljši rezultat na anketah javnega mnenja po zadnjih volitvah.

 

tj ista fora ko si v slabi zvezi in je pol leta mimo pa greš full throttle denial in si lažeš kak je super in ti je partner(irca) še boljš(a).

 

time will tell. 

Povezava do prispevka

Vlada na dopisni sprejela konkretne spremembe pri normirancih. Do 35k prihodkov na leto se ne spremeni nič, potem pa začenjajo padati bombe levice :D  Popoldanski normiranci so pa dobili iz prve s škornjem v jajca

 

Navedek
  • Pri t. i. »polnih« normirancih se za tiste s prihodki do 35.000 evrov ne spreminja nič, za tiste nad 35.000 evrov prihodkov pa se priznani normirani odhodki znižujejo na 40 %.
  • Pri »popoldanskih« normirancih se priznani normirani odhodki znižujejo na 40 %;  

 

https://www.gov.si/novice/2022-09-26-31-dopisna-seja-vlade-republike-slovenije/

 

Vsaj iz 25k so dvignili na 35k, vsaj neki. Ne piše pa v tem prispevku, kdaj vstopi tole v veljavo.

 

V vsakem primeru bo pa kar zanimivo spremljati reakcije na tole :D 

Povezava do prispevka

Popoldanske sp so nas kar konkretno pojabali v rit. Že tako plačamo več kot 1000 evrov prispevkov vsak mesec od plače, potem 80 evrov prispevkov za popoldanski sp in zdaj še takoj po faci tale sprememba. Eh to je ta Slovenija, delavca obdavči ko prasca, da ga ja odvrneš od tega, da bi preveč delal. 


Po drugi strani pa je verjetno za pričakovati konkreten dvig cen. Jaz bom pač na vse svoje storitve moral nabiti 15% na ceni. 

 

 

uredilo bitje Feget
Povezava do prispevka

Jaz načeloma nimam nič proti davkom - in osebno se mi zdi, da so bili do zdaj normiranci občutno premalo obdavčeni (še posebej leti to na vse SP programerje, ki imamo minimalne realne stroške, visoke dohodke ter 80% priznanih stroškov - tu je bil res nek davčni ekces, ki je bil neprimerljivo bolj ugoden od katerekoli druge oblike zaposlitve), je pa ta scena z popoldanskimi normiranci imo res nefer in je nekaj kar aktivno spodbuja sivo ekonomijo med visoko sposobnimi delavci.

 

Men bi odgovarjal, če bi lahko mel popoldanski SP, samo pač ne najdem cajta za dodatno delo vsak mesec. Na mesece ko delam, se tistih 80 evrov pokrije v eni uri - če ne, se pa kumulativno nabere strošek, k mi ni čist vseen če ga fliknem v smeti. Še posebi pa peče to, da vse prispevke za zdravstvo, socialo in ostale zadeve plača delodajalec, od tega obveznega prispevka za to da mam lahko popoldanca pa mam na penziji ne kjerkoli drugje fuck all.

 

Tko pa pač se bolj splača ne met nč, ne plačat državi nč (razen tistega že itak kar brutalnega bruto-bruto zneska pri normalni plači), pa takrat ko je produktiven mesec zbasat kaj v žep, kot pa nardit "po pravu" pa reskirat da boš na mesec k ti ni znesl fuknu keš stran... Jebatga.

uredilo bitje Skunky Lee
  • Račka +1 1
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
Hernier reče pred 12 minutami:

Golob: Za zagotavljanje oskrbe z energijo je možna nacionalizacija katerega od energetskih podjetij

 

Idemo :D 

Morm priznat da se kar praskam po glavo ob tej napovedi.

 

Katero energetsko podjetje pa ni državno? Petrol, ampak oni itak niso izpostavljeni nekim tveganjem, ker je cena nafte povsem zmerna.

Povezava do prispevka

Je kdo gledal včerajšnji Dnevnik aka labodji spev desnice, ki dobi en free večer za gostit Dnevnik, ker ostala ekipa štrajka? :D Sem pričakoval, da se bodo neprimerno bolj potrudili in naredili tako 10/10 oddajo, da nakažejo to uravnovešenost, po kateri težijo, potem pa v resnici pred kamerami komajda pismeni ljudje, neki cheap lajni, random tišine in neizpeljane misli. Jaz sem neironično mislil, da bodo izkoristili priliko za res top program, da nakažejo stavkajočim in totim komunistom, kako se stvarem streže, a izdelek je bil kot Nova24, če dodaš za eno hrenovko z jogurtom budgeta :D 

  • Račka +1 3
  • Za crknit smešno +1 2
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...