Skoči na vsebino

Holob na strehi [15. vlada RS]


Priporočeni prispevki

tomazek reče Dne, 3. 1. 2023 at 19:36:

guncalo jajca ob praznih čakalnicah

 

kako to misliš, 'guncalo jajca'? vratar jih je štemplal, njih pa sploh v službo ni bilo. :)

 

Gogy reče pred 6 urami:

Hehehe, res smešno, vsi polne gobce freemarketa in nevmešavanja države v gospodarstvo

 

Navedek

Samo družba Postojnska jama je prejela:

- dobrih 900.000 evrov od ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v obliki plačnih subvencij za preprečevanje odpuščanja,

- nekaj več kot 600.000 evrov od ministrstva za finance v obliki znižanja prispevkov za socialno varnost,

- okoli 2,6 milijona evrov od ministrstva za gospodarstvo kot podporo za nekrite fiksne stroške,

- dobrih 1,6 milijona evrov od ministrstva za okolje in prostor kot kritje "covid 19 škode".

K temu je treba prišteti še za več milijonov evrov pomoči v obliki turističnih bonov, ki so jih lahko državljani unovčevali za obisk Postojnske jame. Tudi zato je istoimenska družba v letu 2020 ustvarila "le" dva milijona evrov izgube, v lanskem letu pa je ustvarila prav tolikšen dobiček.

 

Navedek

Batagelj je eden od zmagovalcev Janševe davčne reforme, ki je za lastnike tik pred aprilskimi parlamentarnimi volitvami uvedla možnost neobdavčenega dobička iz podjetij. Jeseni je svojemu podjetju Batagel & Co., ki upravlja s Postojnsko jamo, prodal lastniški delež in si iz njega izplačal 21 milijonov evrov. Gre za skupino podjetij, ki je bila v zadnjih letih ena od največjih prejemnikov državne pomoči za blažitev posledic epidemije. 

 

evo ti free marketa.

 

  • Račka +1 5
  • Trol 1
  • Solzice 1
Povezava do prispevka

Tale afera me spominja na Kardelja. Tip je cel lajf gobezdal o nemoralnem, lumpem kapitalizmu in videl čare samoupravljanja delavcev kot novo prihodnost, hkrati pa je živel v ukradeni vili podjetnika iz časa SHS. LOL. 

 

Tipičen dokaz zakaj socializem ne more funkcionirat.

 

Jaz sicer nisem neki ful občutljiv na elitizem politikov. Da se visoki funkcionarji preseravajo z zasebnimi letali, ni nek slovenski unikum, ampak fak dej drži tisto tvojo prizadeto gobezdalo zaprto in ne kurcaj podjetnikov, ki v največji meri so oni tisti, ki ti tole financirajo. Baba zabita, ko kurac. Skladno z njenim šefom, predsednikom vlade.

uredilo bitje Waslich
  • Račka +1 5
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

 

 

Lord Baltimore reče pred 21 urami:

Tole je kr zadel

 

samo 'PM' zamenjaj z 'minister'. :D

 

HellAngel reče pred 19 urami:

Najprej kurca pečečnika naj se neha obnašat kot kapitalistična svinja, pol pa s falconom na dunaj na koncert filharmonikov. Can't even...

 

tole je bil res velik PR feler. predvsem zato, ker je bila oziroma so bili izvoljeni tudi zaradi obljub, da se bo delalo drugače.

 

in kot si izpostavil, ne moreš se javno prerekat z gospodarstveniki in podjetniki o 'človečnosti kapitalizma', potem se pa čez dva dni udeleževat enega najdražjih in najprestižnejših dogodkov na Dunaju. povabilo gor ali dol.

 

in to je itak ta rak rana slovenske politike,- nenačelnost in popolnoma nesposobnost PREDVIDEVANJA vzroka/posledice. res ne razumem teh kao izobraženih in čustveno inteligentnih ljudi, da ne premorejo te sposobnosti razmisleka za dva ali tri korake v naprej...

 

Sovicha reče pred 21 urami:

Dunaj z letom je retardiran. Je pa bil državniški obisk. Ne vem, kuga je pojnt

 

se strinjam. dobesedno retardirano. ampak Hojs je tudi letal v Budimpešto in Sarajevo s Falconom. in to večkrat. a pač desnica bi bila dobesedno neumna, če ne bi sedaj iz tega poizkušala naredit škandal.

 

mimogrede, never forget:

 

da Toninovega prihoda na veselico v Tolmin s helikopterjem ne omenjamo, kot tudi nekaj letov na relaciji Brdo pri Kranju - Velenje (pa ne bomo omenjali imen, a ne).

  • Račka +1 3
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
Navedek

"Vsaka stavka, vsako pozivanje na ulice ljudi pomeni ekstremizem... imamo najboljšega predsednika vlade ever v zgodovini, kjer imamo 30 letno možnost narediti korenito reformo zdravstva, se res moramo zbirati na ulici in kričati?," je povedal Bešič Loredan.

:avadodo:

uredilo bitje BuDi
Povezava do prispevka

Policija je ugotovila, da ob napadu na poslanca SDS Branka Grimsa oktobra lani ni prišlo do fizičnega stika med njim in napadalcem. Policisti nadaljujejo iskanje neznane osebe, ki so jo posnele kamere, saj ravnanje vseeno vsebuje druge elemente prekrška, so pojasnili. Grims je takoj po incidentu trdil, da je bil napad tako resen, da ga je sam razumel kot poskus umora.

Povezava do prispevka

Doživel sem resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil. Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu.

 

 

 

Povezava do prispevka
Flamingo reče pred 20 urami:

Močno ga je pljunil

Pa še z virus-enhanced pljunkom zgleda, SDS se je namreč odzval:

 

V poslanski skupini SDS se zgražajo in izražajo ostro nasprotovanje odločitvi policije, da fizični napad na njihovega poslanskega kolega Branka Grimsa “prekvalificira” iz kaznivega dejanja v prekršek. Policija je to storila, ker “pri napadu ni bilo fizičnega kontakta”, a kot opozarjajo v SDS je imel napad jasno izražen naklep – zdravstvene posledice, vključno z atipično pljučnico zaradi okužbe ob napadu, pa so dokumentirane z zdravniškimi izvidi. 

 

Evo facts: cepljenje proti covidu te ne obvaruje pred virusom, če te jezni neznanec pljune v hrbet

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...