Skoči na vsebino

Holob na strehi [15. vlada RS]

Priporočeni prispevki

https://www.rtvslo.si/slovenija/jernej-pikalo-zaradi-slabega-volilnega-rezultata-stranke-sd-odstopil-z-mesta-podpredsednika/625369

Kot je na Twitterju zapisal Jernej Pikalo je socialna demokracija predobra ideja, da bi imela zgolj 6,65 odstotka podpore. "Zato se mi zdi prav, da kot podpredsednik SD-ja z odstopom dam zalet resnični razpravi v stranki, kako naprej."

Izdajalec, saj je Tanja povedala, da je super rezultat, cilji doseženi.

Na vprašanje ali bi morala odstopiti tudi predsednica stranke Tanja Fajon pa Pikalo odgovarja: "Imam svoje standarde politične kulture in politične higiene. Za druge ne morem govoriti, jaz sem svoje zelo jasno povedal z odstopom, drugi pa bodo morali povedati za svoje standarde. To ni več moja stvar."

lol kera šamarčina

uredilo bitje tyne
Povezava do prispevka
tyne reče pred 19 minutami:

https://www.rtvslo.si/slovenija/jernej-pikalo-zaradi-slabega-volilnega-rezultata-stranke-sd-odstopil-z-mesta-podpredsednika/625369

Kot je na Twitterju zapisal Jernej Pikalo je socialna demokracija predobra ideja, da bi imela zgolj 6,65 odstotka podpore. "Zato se mi zdi prav, da kot podpredsednik SD-ja z odstopom dam zalet resnični razpravi v stranki, kako naprej."

Izdajalec, saj je Tanja povedala, da je super rezultat, cilji doseženi.

Na vprašanje ali bi morala odstopiti tudi predsednica stranke Tanja Fajon pa Pikalo odgovarja: "Imam svoje standarde politične kulture in politične higiene. Za druge ne morem govoriti, jaz sem svoje zelo jasno povedal z odstopom, drugi pa bodo morali povedati za svoje standarde. To ni več moja stvar."

lol kera šamarčina

Se mi je zdelo, da se bo kaj hitro začel Tanji Fajon majati položaj. Marca sem bila v Sloveniji in razen SDS plakatov sem takrat videla veliko plakatov SD z njeno sliko. Jasno je, da so skušali pridobiti glasove z njo osebno in ni šlo.

Povezava do prispevka
Vrhovni_Plenum_OF reče pred 1 uro:

People who are not entitled to a Medical Card (i.e. 68.1% of the population) must pay fees for certain health care services. There is a €100 A&E charge for those who attend an accident and emergency department without a referral letter from a family doctor (a visit to which usually costs €45–75, though some practices offer rates as low as €25-35 for over-65s and students[8]). Hospital charges (for inpatients) are a flat fee of €80 per day up to a maximum of €800 in any twelve-month period, irrespective of the actual care received. 

According to the Euro health consumer index waiting times for emergency treatment, minor operations, and CT scans, in Irish hospitals in 2015 were the worst in Europe, though the Irish health system was ranked 21st out of 35 European countries

Kaj je tu dragega?

Povezava do prispevka
SpaWn reče pred 1 minuto:

Smešno je gledat pretekle rezultate in neki odstopat, vse "male" stranke, ki so prišle v parlament, bi morale rezultat slavit kot NSi.

Smešno je mirno svoje sedeže prepustiti konkurenci, ker je edini program, ki si ga uspel spraviti skupaj "moramo odstranit to vlado".

• Račka +1 2
  • Trol 2
Povezava do prispevka
mutiranec reče pred 1 uro:

Slovenski bruto je pač bruto bruto. Drugače pa na tole stran pa se da dobit primerljiv rezultat:

placam.si

Že oni z minimalno plačo plačujejo cca 50% totalnega davka. Tlaka, da ji ni para.

image.thumb.png.60328d533bfbcfd30e3bc67735e69503.png

"slovenski bruto je bruto bruto"

dobesedno nalepi graf kjer je razlika med bruto in bruto bruto jebenih 20%

drugače je klasičen primer kako je slovenija "zajebana" točno avstrija kjer je ta joke med bruto in bruto bruto največji, članke si lahko sami iščete, efektivna obdavčitev je znotraj par %

plače v sloveniji so nizke ker so lahko ne zato ker so obdavčene, unih 5% razlike med državami je tko par 10€ na mesec

pa recimo avstrijci pa italijani nimajo 5% višje plače "ker so manj obdavčeni" (itak niso)

mislim da bi kr lepo vsi sprejeli avstrijske brutote tudi po naših obdavčitvah, sam nam jih noben ne ponuja a ne

isto takoj vzamem novartis šiht za švicarski 100k+ bruto, dobesedno boli me kurac kok država vzame

Povezava do prispevka
TitanG reče pred 10 minutami:

drugače je klasičen primer kako je slovenija "zajebana" točno avstrija kjer je ta joke med bruto in bruto bruto največji, članke si lahko sami iščete, efektivna obdavčitev je znotraj par %

plače v sloveniji so nizke ker so lahko ne zato ker so obdavčene, unih 5% razlike med državami je tko par 10€ na mesec

pa recimo avstrijci pa italijani nimajo 5% višje plače "ker so manj obdavčeni" (itak niso)

mislim da bi kr lepo vsi sprejeli avstrijske brutote tudi po naših obdavčitvah, sam nam jih noben ne ponuja a ne

isto takoj vzamem novartis šiht za švicarski 100k+ bruto, dobesedno boli me kurac kok država vzame

Razlika z Avstrijo je zarad višje splošne olajšave pri njih, to je tisti robni pogoj, ki je game changer za naše migrante al maš kaj drugega v mislih. Če je višja splošna davčna olajšava potem so manj obdavčeni.

Avstriji, razliko po slovenski odmeri morajo plačati. V Sloveniji znaša zdaj splošna dohodninska olajšava 3302,70 evra, v Avstriji 11.000 - https://old.delo.si/gospodarstvo/finance/poseben-rezim-je-mogoc.html

uredilo bitje mutiranec
Delo cajtng
Povezava do prispevka
mutiranec reče pred 8 minutami:

Razlika z Avstrijo je zarad višje splošne olajšave pri njih, to je tisti robni pogoj, ki je game changer za naše migrante al maš kaj drugega v mislih.

Prispevki, ki se od dela odvedejo v Avstriji, so skoraj isti (v procentih), kot pri nas. Pri nas so pa davcni razredi postavljeni nizje, to je res. Avstrijci imajo odveden celo prispevek za stanovanja, ki lri nas ne obstaja. Je pa neumno direkt primerjati samo obremenitve plac, hkrati pa ignorirati ostale davke (od kapitala, dobicka, nepremicnin, vrednostnih papirjev) ipd. 

uredilo bitje Vrhovni_Plenum_OF
Povezava do prispevka

Sem šel pogledat na Nova24, kaj kaj članki pravijo o volitvah. Vidim, da že konkretno razvaljivajo, mučenje Jajota when:

Navedek

Leta 1945 so partizani “osvobodili” Jugoslavijo in nastopila je 45-letna svoboda v obliki tiranije, povojnih pobojev, nacionalizacij premoženja, izgona in mučenja političnih nasprotnikov ter medijskega enoumja. Reakcije “zmagovalcev” nedeljskih volitev kažejo, se vračajo podobni časi.

Povezava do prispevka
TitanG reče pred 17 minutami:

FSs9pJs.png

• Račka +1 3
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
tomazek reče pred 1 minuto:

Je pa strošek delodajalca. Potem šele lahko primerjaš to postavko z Avstrijo, če ju vključiš - kolko delavec stane delodajalca.

v mojem primeru pol vrži zraven 37€ + 20x6,12€ (najvišje neobdavčeno) = 196,4€

in je še vedno nižji strošek

Povezava do prispevka
tomazek reče pred 3 minutami:

Malca koliko vem ne. Nekak pa se lahko zahteva neke stroške za prevoz (naj raje pove kdo, ki dela goreh). Ampak to ni nič strošek delodajalca. 

Ja malca je tudi not... mogoce se nismo vredu razumeli, malca in prevoz sta davcna olajsava od slo drzave za delavca migranta... od at lahko dobis pendlerpauschal edino...malce ni not

uredilo bitje uros678
Povezava do prispevka
Vrhovni_Plenum_OF reče pred 17 minutami:

Podrobneje:

Navedek

Kakor je sicer uvedba logična, verjetno vseeno drži, da zaradi teh razlik prav veliko drugačnih odločitev ali odhodov v tujino ne bo. Predvsem pa strokovnjaki za katere je izražena največja skrb, redko prejemajo več kot 2.500 evrov neto mesečno (do tam pa je obdavčitev enaka kot v Avstriji). Zavedati se je treba, da bi ta sprememba imela predvsem vpliv na visoke (direktorske) plače. Tu pa se razumljivo postavlja vprašanje, zakaj bi moral nekdo z 20 tisoč evri mesečne plače dobiti mesečno še 1.700 evrov več (kot v Avstriji) – najbrž pravega odgovora ni (zanimivo bi bilo o tem povprašati politike, ko argumentirajo uvedbo).

NSI v zapor. 

uredilo bitje Vrhovni_Plenum_OF
Povezava do prispevka
Berbasecks reče pred 10 minutami:

ni jih v primerjavi, ker to ni del bruto plače

Moraš jih upoštevati, ker sta strošek za delodajalca ter neto prihodek zate. Zaradi te anomalije je efektivna obdavčitev v Sloveniji realno nižja, kot se jo (običajno) navaja v teh primerjavah.

Povezava do prispevka
uros678 reče pred 14 minutami:

Ja malca je tudi not... mogoce se nismo vredu razumeli, malca in prevoz sta davcna olajsava od slo drzave za delavca migranta... od at lahko dobis pendlerpauschal edino...malce ni not

Zgleda se res nismo razumeli, ne :) Mislil sem seveda od AT in ne kaj Slovenija nudi migrantom. V osnovi pa nasploh nisem govoril nič o migrantih, ampak izključno o strošku delodajalca na delavca v primerjavi med državama.

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka
mutiranec reče pred 41 minutami:

Razlika z Avstrijo je zarad višje splošne olajšave pri njih, to je tisti robni pogoj, ki je game changer za naše migrante al maš kaj drugega v mislih. Če je višja splošna davčna olajšava potem so manj obdavčeni.

Avstriji, razliko po slovenski odmeri morajo plačati. V Sloveniji znaša zdaj splošna dohodninska olajšava 3302,70 evra, v Avstriji 11.000 - https://old.delo.si/gospodarstvo/finance/poseben-rezim-je-mogoc.html

jaja, gamechanger je "splošna olajšava" ne pa 3x večja urna postavka

Wallux reče pred 6 minutami:

Dej še tako primerjavo za 1000 in 2000 bruto.

dej primerjavo povprečno plačo poklica in obdavčitve obojega če že

pač nekdo ti plačuje 1000€ bruto največji problem pa je da ti ena druga država MOGOČE odvede 3% manj :rofl: res je to najbolj važno in ne vprašanje zakaj so plače tko nizke

sicer dejmo pogledat 500€ bruto kjer ti država doplača do minimalca, glej negativna obdavčitev slovenija nova švica

itak pa bi moralo biti vsem jasno da bi se kakršnakoli sprostitev obdavčitev plač v roku par let zlila direkt v roke kapitala ker bi vse raznorazne povišice bile dajane na neto plačo ne pa na bruto bruto

Berbasecks reče pred 20 minutami:

v mojem primeru pol vrži zraven 37€ + 20x6,12€ (najvišje neobdavčeno) = 196,4€

in je še vedno nižji strošek

ne samo nižji strošek, to potem pomeni da maš tudi višjo efektivno plačo kot v AT za isti bruto

Povezava do prispevka
Wallux reče pred 25 minutami:

Dej še tako primerjavo za 1000 in 2000 bruto.

nimam :(

mam to sliko že kr neki časa shranjeno tu iz foruma

pa je takrat bla sam debata o tem, kko je višje plačan kader za delodajalca dražji v SLO 

sej tud js nimam 4k bruto :(

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...