Skoči na vsebino

[multi] Mass Effect


Priporočeni prispevki

Ezoterik reče pred 21 minutami:

 

Obupn mi je bil ja. Mislim poseben, pač mi je drugačen tip iger všeč, takrat ko je izšel sem pričakoval nek klasičen Bioware RPG, neki v stilu KOTORja, dobil sem pa bloated mess, se s plešastim pravnikom ne strinjam, da bi bil LORE kej posebi hud, še manj pa world building, liki so pa sploh pozabljivi, nič v stilu Baldurja. Orožij je miljon, ampak uporabljaš jih mogoče 2%, ker dobiš relativno hitro najboljša orožja v igri, tko da je vse skupi joke.

 

Stranskih questov ni pol kurca, vse kar delaš izven main questa je iščeš sranje po copy paste planetih (tko obstajajo ene štirje različni biomi). Main quest mi je bil drugače ok, pa tud liki kot taki so mi bli ok, pa tudi cheesy space opera zgodba mi je bla ok.

 

Tko, da mi je bil celokupno špil ob izidu ok, sam bil sem zelo salty ker sem pričakoval nekaj povsem drugačnega, kar je posredno tud Bioware priznal, da niso cateral nam hardcore fanom in so pol izdal Dragon Age precej bolj po naših merilih (o drugih delih ne bom govoru).

 

Sej to ni nič tazga, pač vam je to hud špil, me pač ni bil. Velik bolj odkrito streamlinana 2ka, ki vse te traparije iz 1ke poreže mi je 10x boljši špil, tud trojka mi je kljub tem kontraverznostim zelo všeč, sploh imata pa oba odlične DLCje.

 

1ka je bila (-po mojem mnenju-) sfaljen špil, ki tud v okviru Biowara ne spada nikamor, nekakšen ne tič ne miš med nekim casual sranjem in bolj hardcore RPGjem. Če bi se več bolj potrudl in naredil svet IZVEN main questa kakorkoli zanimiv bi se mi zdel bolj uspešen špil, tko mi je pa sam neka žalostna pokveka.

 

Prvi Mass Effect se je sigurno slabo postaral - podobno kot recimo Uncharted 1 ampak rečt da je špil gnil je tako neumno da bolj ne more bit. Ti imaš očitno lestvico gnilo - dober in odličen s tem da je skor vse kar ti ni perfektno gnilo. Samo upam da se ti nau kak otrok zaštihal če boš tudi njihov napredek skozi življenje ocenjeval na tak način ;)

Povezava do prispevka
Gatsu reče pred 1 minuto:

 

Prvi Mass Effect se je sigurno slabo postaral - podobno kot recimo Uncharted 1 ampak rečt da je špil gnil je tako neumno da bolj ne more bit. Ti imaš očitno lestvico gnilo - dober in odličen s tem da je skor vse kar ti ni perfektno gnilo. Samo upam da se ti nau kak otrok zaštihal če boš tudi njihov napredek skozi življenje ocenjeval na tak način ;)

 

Ne vem zakaj si tak lol, VEDNO interpoliraš svoje mnenje in straw manas moje, spičila sva se že v kurčevem GoT, ko sm napisu (-gasp-), da mi je dobr špil (!!), sam da mi ma pa preveč felerjev za več kot enih 7.5. Ko so drugi pisal IDENTIČNO, jih niste nič napadal, valda se je treba name spravlat, sam zato ker mam pač mal drugačno mnenje (pizda niti ful deviantno ni, na original mn3njalniku je ful folka hejtal Mass Effect 1, predvsem ker se je zelo vidl, da je velik mehanik streamlinanih in valda zarad Makota).

 

Pač jst sm masiven fen klasičnih RPGjev in Mass Effect mi ni posebi dobr špil, nisem pa napisal, da je GNIL (!!), specifično nisem tega napisal, ampak, da je bil špil neki kar nisem pričakoval/ni bilo tok zame. Zgodba, liki in raziskovanje je bilo kul, neki ni blo kul. Pač celokupno za eno dobro sedmico (in to govorim in ob izidu in ko sem predlani SPET preigral špil, da sem mel save za celotno trilogijo). To pomoje NI posebi deviantno mnenje, pač men Lore ni tok hud kot drugim (verjetno ker sem v lajfu prebral ogromno cheap sci fija in je to nekje na nivoju pač povprečne žalosti), ni pa zdej moreč, špil se da čist lepo preigrat, če pač ignoriraš 80% vseh stranskih zadolžitev, ki so res slabe. To je to.

 

Povezava do prispevka
Ezoterik reče pred 2 urama:

Men je 1ka dobesedno najslabši RPG moderne dobe, predlani sm ga še enkrat preigral in razen solidne zgodbe ni nič zanimivga, plus kupu sm vse špile na originu in kljub temu, da dvojko pa trojko bi lahko še enkrat preigral, se to z enko ne bo zgodil. Tud ne štekam tega remaka, ker pač razen tega da gre za gnil špil, ne vidim kako ga lahko na kakršnkoli način izboljšajo, te 'izboljšave' v videju niso neki, kar se je potreboval. Čeprav mi ni bil všeč je bla zadeva povsem spolirana, grafika ok, pač MAKO segmente pa z boljšo grafiko in arguably boljšimi kontrolami ne bodo izboljšali, ker niso ble problem kontrole al pa grafika, ampak to, da je blo vseh 10k Mako segmentov ENAKIH, iskal si neke kurčeve koščke stvari po copy paste planetih.

 

Drugač, če v 1ki spustiš vse side sranja, planete, bedne side queste je pomoje kakšnih 15 ur. Močno priporočam, da točno to tud nardiš. Edino kar se splača narest so loyalty misije.

 

Povezava do prispevka
Zorz reče pred 3 minutami:

gnil

 

Se opravičujem za to besedo v -prejšnjem- navedku (citiral je povsem druzga :D). Se iz konteksta vid pač na kaj sem CIKAL, ne na sam špil, ampak na IZBOLJŠAVE, ki ne morejo popravit gnilih, zastarelih elementov igre. Sama igra kot taka je povsem povprečna, sam nimam pa nekega upanja, da bo zarad vseh teh izboljšav ratala magično dober špil. Se pustim presenetit.

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Infiltratorska izkušnja v ME1 že sama po sebi potrjuje, da je ME1 še vedno naboljši futuristični RPG enakovreden kralju RPG Deus Ex.

 

Če so nekateri ob izbiri soldierja in instantnemu rushanju pričakovali tretjeosebni Halo, mi je prav všeč, da jih ni v fanbaseu. Medtem ko to pišem, ME1 pridobiva stotine novih fanov, ki prepoznajo potencial. Tisti, ki smo igrali strategijo Ground Control pa dobro vemo zakaj je Mako ena najboljših zadev v zgodovini iger na splošno.

 

V celotni seriji edina stvar ki mi ni bila všeč je začetni preobrat v ME3. V ME2 sem pričakoval, da bo v ME3 nekaj bolj zlohotnejšega in srhljivega, domišljija mi je delala na 200%, ampak je žal bilo razočaranje. Je pa lep moment, ko spoznaš, da si bolj ustrezen za pisanje zgodb in imaš več talenta od tistih, ki so kracali basen za ME3.

  • Trol 1
  • Nekul -1 1
Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Sej. Po Returnalu bos igral ta star kurac od gameplaya. Sej vcasih je blo ql, ma pomoje se je ornk postaralo. Vsi so to ze kopirali in izboljsali....

 

Mislim zgodba liki nema da nema sam komu se da nabijat ta stara jajca dej, dobro ajt ce nisi se igral in te zanima zgodba

 

Pa vedno sem pristas filozofije raje starega Ferrarija ko novega Megana.. sam ko pomislim, da bi igral ta pocasen in lesen gameplay in se drkal z unimi dialogi za celo triologijo, mi nardi v izi slabo

Povezava do prispevka
Cherniernier reče pred 3 urami:

Feget, zakaj si pa replayal trilogijo lih pred remasterjem, a nisi moral še 1 mesec počakat? :D 

 

Prvi del sem začel več kot leto nazaj, ko so napovedali remaster sem bil nekje na sredini trojke :) ampak overall je bila res cool izkušnja, tudi v ne-remastered obliki.

Povezava do prispevka

Mene na en način mika.. ampak ja, cena je vsekakor previsoka, na srečo EA špili hitro dobijo znižanje, v ZDA sem videl jih amazon že po 50 dolarjev prodaja. 

 

ME1 niti ne vem če bi se spet spravil. Pač preveč je leseno vse skupaj za 2021. Pa tudi kasneje ko se spomnim, kako sem včasih 15 min v Citadelu iskal pot nazaj do ladje.. o bog.. da se mi je skor spipalo. 

 

Zgodba me je vsaj takrat noro pritegnila, je pa res, da vprašanje kakšen efekt sploh še ima, ko že veš izzide (vse možne konce). Je pa res, da so zdaj DLC-ji, ki jih prej niti igral nisem..

 

Ja pomojem bo tole špilčk za ene 30 evrov čist super, pa za kake dolge jesenke/zimske večere. 

 

 

uredilo bitje Boba-Fett
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...