Skoči na vsebino

Prey


cin der

Priporočeni prispevki

spacer.png

 

Set in the Comanche Nation 300 years ago, Prey is the story of a young woman, Naru, a fierce and highly skilled warrior. She has been raised in the shadow of some of the most legendary hunters who roam the Great Plains, so when danger threatens her camp, she sets out to protect her people. The prey she stalks, and ultimately confronts, turns out to be a highly evolved alien predator with a technically advanced arsenal, resulting in a vicious and terrifying showdown between the two adversaries.

 

 

 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Prey_(2022_film)

 

https://www.imdb.com/title/tt11866324/

 

https://www.firstshowing.net/2022/first-teaser-trailer-for-dan-trachtenbergs-new-predator-movie-prey/

 

Povezava do prispevka

Ah ni važen spol, ker to bitje je že zgodovina - ko maš od predatorja rdeči merek na čelu vemo kaj sledi. Razen če mu je kdo saboteru laser in se mu bo  zađemu, al bo pa pred strelom na njega od zadaj skoču alien al pa kakšna Lara Croft za katero se bo potem izkazal da je sestra od te punčare. :))))

 

 

 

 

 

uredilo bitje Mitsu
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
  • 1 mesec kasneje...

Meni ni bil nič posebnega, mogoče ne glih totalno zanič, ampak daleč od kakega presežka, kot ga hvalijo in tudi imdb ocena nad 7 se mi zdi močno pretirana (jaz bi mu dal mogoče max 5). Zgodba izjemno predvidljiva in reciklirana iz miljon drugih akcijad ter na koncu precej velika kopija enke (z jailbait native american punčko namesto mišičnjaka, ker je to pač bolj woke in časom primerno). Seveda vse skupaj močno za lase privlečeno, ampak konec koncev gre za predator film, tako da očitno bolj al manj anything flies (dandanes). Ja, boljši od določenih filmov v tej franšizi, kar pa seveda spet ne pove dosti, ker je precej filmov v tej franšizi totalne smeti. Meni osebno je bil sicer Predators (2010) boljši film po vzdušju, ki ga ustvari. Toliko po spominu, ker sem ga gledal pred leti.

 

Zdaj me mika, da bi ga pogledal ponovno, medtem ko za Prey zelo močno dvomim, da me bo to kdajkoli še zamikalo, ker je film pozabljiv.

 

Original je seveda še vedno daleč najboljši, na drugo/tretje mesto bi postavil dvojko in Predators. Tega pa bi dal na četrto do peto mesto. Namreč, če upoštevamo tudi avp filme, ne vem če si ne bi celo upal trdit, da mi je bil prvi avp (po spominu) bolj zabaven/zanimiv film od Preya.

 

 

Še ena malenkost, cgi (pri animacijah živali) se mi je zdel zelo očiten in "poceni"

Povezava do prispevka

Ker sem privzeto pričakoval nizkoproračunsko skropucalo, me je izdelek neverjetno presenetil in že lep čas nisem tako užival v akciji in domislicah. Super lik, odlična režija. Se docela strinjam, da je najboljsi predatorski film po originalu. Glede na zaplet, ki vključuje le primitivne indijance in ne badass komandosov, nemara celo najboljši. 

  • Račka +1 3
  • Trol 1
Povezava do prispevka

Mene je tudi totalno navdušil ta film :wub:

 

Užival sem od prve do zadnje minute, 

In se strinjam z vami, da je to  po enki najjači predator film. (Meni je drugače dvojka tudi fejst vredi z izjemo Gloverja, ki je bil IMO najslabša izbira za glavnega igralca, pa Predators tudi ni bil slab)

 

Pa film mi je vizualno neverjetno lep :avadodo:

 

Ok, saj par stvari me je tu pa tam zmotilo: 

Spoiler

Kot je že nekdo omenil, CGI živali sem mi je zdel, ne vem, čuden...

 

Predatorji so drugače močni in vse ampak tam, ko dvigne pol tonskega grizlija, se mi je zdelo malce pretirano... Pa tudi nenormalno trdoživ se mi je zdel.

OK, lahko da je to neka Primal (bolj "živalska" )verzija predatorja

 

 

Me pa nekaj zanima. A se je še komu zdelo, kot da je film sinhroniziran v angleščino? :D Nevem mogoče je krivo ker sem film gledal v piratskih vodah, sam se mi je res zdelo kot, da je sinhronizirano.

Drugače bi pa po moje še bolj dodalo k vzdušju, če bi se res pogovarjali v indijanskem jeziku. Tako kot prišleki, to je bilo super narejeno

 

uredilo bitje bojler1
Povezava do prispevka

Čisto slučajno sem včeraj browsal po Disney+ in vidim tale Prey, sploh nisem vedel, da se nanaša na Predatorjevo franšizo, pač nisem pozorno spremljal trailerje. Glede na zadnje filme s te franšize so bila pričakovanja zelo nizka, ampak moram priznati, da me je celotni izdelek pozitivno presenetil in je tudi zame najboljši Predator po prvencu. Priporočam.

Povezava do prispevka

Ravnokar pogledal, ocena 7 se mi zdi krepko radodarna, ce ne ze pretirana.

 

Ste pa vecinoma ze vse sami napisali: na momente je CGI res ceneno opazen, prve scene z Naru (?) so bile res Horizon gameplay z vsem tistim slajdanjem, Predator sam mi je bil overpowered do te tocke, da me je ze malo spominjal na Inspectorja Gadgeta.

 

Sama umestitev v tovrstno obdobje/okolje je delovala ok, ni mi pa bil nek deal breaker. Ce mi je tole najlubsi Predator po originalu, hja, kaj pa vem. Dvomim. Definitvno mi tale ni imel niti 5% originalne atmosfere, pa ce se na glavo postavim.

 

Lahko dvigne medveda, ne more pa moje ocene / 10

  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 2
Povezava do prispevka
bojler1 reče pred 10 urami:

Me pa nekaj zanima. A se je še komu zdelo, kot da je film sinhroniziran v angleščino? :D Nevem mogoče je krivo ker sem film gledal v piratskih vodah, sam se mi je res zdelo kot, da je sinhronizirano.

Drugače bi pa po moje še bolj dodalo k vzdušju, če bi se res pogovarjali v indijanskem jeziku. Tako kot prišleki, to je bilo super narejeno

 

 

Včeraj sem na FB videl članek, ki sem ga potem nekako uspel založit in sem si zapomnil samo naslov - da obstaja neka različica filma (Definitive??), ki je cela v Comanche jeziku. Mogoče je potem to to.

 

EDIT: Gugl helps: https://www.denofgeek.com/movies/the-definitive-cut-of-prey-is-in-comanche/

uredilo bitje ArtaX
Povezava do prispevka

Kolikor je pretirana imdb ocena niti malo tako pretirana kot pri "ta novmu Top Gunu".

 

Kar ok postavljena trenutna svetska situacija in gibanja v svet "preteklosti" in ZF Predatorja.Hodi po tanki meji obupnosti, prek katere imo niti ne stopi predaleč, verjamem pa da jo za marsikoga vseeno prestopi. Ker je resnično filmsko neumen. Vse kar se v tem filmu dogaja je da ti z nekim nesmislom in s  fantazijo hočejo na koncu pokazati razliko med moškim in žensko na nivoju razumevanja zrelega 13 letnika ali pač nezrelega 20 letnika....tako da vse nekako služi poteku razpleta scenarija. Pač ja, ker vemo da ima Predator termovision se pač prej izve da neke oranžne cvetke poješ pa ti ful pade temperatura telesa. Se pač ne rabiš lih z blatom debilno ala švarci mazat. Morš kako knjigo prebrat pa se lahko povsem čist skriješ Predatorčku, pol pa še malo iz ozadja deluješ in si ne meriš nenehno kurcev z napadi na prvo žogo (ej baba, spiš, jaz sem prvi skinu orla. Ne, debil, čakala sem da se obrne pa bi ga pol skinla, zdej pa ti 100 kilometrov ponj hodi :worship: ) pa ga boš že premagal. Logično, življenjsko. No ja akcija kr kul in dobro vse zgleda razen cgi realnih žvali je pa oBUPEN.

Povezava do prispevka

Zelo zelo dober film. Zdel se mi je sicer malenkost prekratek (ali pa sem pač tako not padel), vseeno pa zame najboljši Predator film po Schwarziju!
Zmotilo me je edino, da indijančki govorijo popolno angleščino. Sem se pa hitro sprijaznil in si rekel:  "hej, popcorn akcijada je to!" in itak je to treba vzeti v zakup. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

 

ponavad si delim obcutke s tema dvema ampak pri temu filmu zgleda da ne. men je bil zelo povprecen film

 

mal je annoying feminizma notri ampak ne prevec. npr kaj me je zmotilo pri ufuravanju tega "female against the world" je to, da so se karakterji obnasali zelo neumno. ko jim pove za odtise od medveda, ko vidijo olupljeno kaco, ko jim pove da je nekaj prestrasilo leva, itd. so ostali liki namenoma neumni samo za to da se vzdrzuje struggle glavne junakinje. in to mi pri filmih gre na zivce, ko mi tupijo v glavo, da so vsi ostali neumni in hudobni samo zato da lahko tucejo zensko dol.

 

drugo me je pa zmotilo to, da je predator namenoma puscal zensko ziveti oz so ga v kriticnih trenutkih "nerfali", da mu je lahko nekdo prisel za hrbet, da se ni znal umakniti sulici, itd. pac predatorjevo obnasanje, skillsi in moc ni bilo konsistentno skozi film.

 

pa tko k sem videl, da strelja z lokom in mece sekirco me mine gledat film, ker ze takoj vem, da se bodo dogajale za lase privlecene stvari, samo zato, da bo na koncu zmagala. tud ce bi bil moski, ki strelja z lokom bi rekel dej ne me faking jebat ne bo tale premagal predatorja.

 

pac tko film za pogledat, ce nimas kaj za delat sam dalec od tega, da bi mi bil res dober.

uredilo bitje drevored
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...