Skoči na vsebino

Trenutno igram [06/2022]


Priporočeni prispevki

Evo, Wolfenstein: The New Order. 

 

Malo klanja, malo sneakanja, meni carska ta alt-history zgodba, težavnost lepo zbalansirana, da kdaj moraš kaj ponovit, ni pa, da bi se trgal na koščke ob igranju. 

Povezava do prispevka
tomazek reče pred 3 urami:

Ravno imam neko dieto in jem precej kivija in pa nekaj banan. Lahko to nabavim na zalogo in zamrznem? Ostalo lahko jem lokalno, bom frendu plačal, da mi nahrani eno svinjo. 


Ne vem če se delaš norca (ali postaš v napačno temo), ampak a se nismo zmenli, da boš danes igral Vampire: Swansong in poročal o vtisih? ;) 

uredilo bitje DaCapo
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 3 minutami:


Ne vem če se delaš norca (ali postaš v napačno temo), ampak a se nismo zmenli, da boš danes igral Vampire: Swansong in poročal o vtisih? ;) 

 

Lol... Napačna tema. Nimam pojma kako je tu pristalo :D Pisal sem tam kjer je bila debata o pomanjkanju nafte in visanju cen hrane (feget je dal nek link). 

 

Nisem igral še :) Zadnje 2 dni sem po doooolgem času pognal PS5 in Resident Evil 7. Nic mi ni sedlo kar sem igral, to pa kar gre. Zdaj pa sem naročil The Quarry in bo od nedelje/ponedeljka naprej to na tapeti.

 

Ti igraš al si opustil? 

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Mhm, danes sem spet kakšne dve urice igral. Še vedno sem deljenega mnenja, kot sem že napisal. Po eni strani zelo zelo všečna zgodba, dobri liki in res kulski t.i. "lore", po drugi strani pa precej motečih igralnih elementov.
Recimo neobstoječ zemljevid (komot se zgubim, čeprav so lokacije dokaj majhne). Predvsem v smislu nalog tipa "poišči/naredi to in ono nekje tam in tam...". Jaz pa vmes že stokrat pozabim, kje za vraga je mišljena prava lokacija oz. kako najhitreje priti tja.
In občasno (sicer res redko) se mi zdi, da na določen razplet pogovora sploh nimaš vpliva (čeprav imaš res dobre statistike, šanso v kocki itd.). Enostavno mi vrže FAIL, čeprav bi po vsej logiki in glede na izpisano šanso (procente uspeha) moral zagotovo zmagati. Ne vem, če je to zanalašč takšna čudna random mehanika ali delam kaj narobe :) .
Sicer pa se mi zdi, da sem počasi že blizu konca oz. sem vsekakor vsaj na dobrih tričetrt. Če bom ponovno preigraval (pač zaradi več možnih poti) pa skorajda dvomim. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Downloadal sem si Diablo 2 R, ker je bil na razprodaji (23 €) in ker sem izgubil upanje, da ga Activision-Blizzard gnoji kadarkoli zapečejo na offline disk verzijo

 

Kaj pa vem no. Igrica se je res fenomenalno postarala in se še vedno igra odlično, še vedno je carska akcija, vzdušje je cool, filing levelanja in lootanja je dober, izgled in zvok proper tudi v 2022... Ma me je igrica vseeno potegnila manj, kot sem pričakoval. Preprosto je šel cajt naprej in tudi looter ARPG-ji so šli naprej. Diablo 3 mi je recimo ful boljši, kljub začetnemu driskanju po špilu s strani communityja. Bolj se tekoče igra, ima bolj kompleksne kombinacije, omogoča bolj zabavno igranje, streamlajnan je na pravih mestih. Plus to, da sem D2 orenk igral že ob izzidu in že cel špil poznam, to je verjetno tudi faktor.

 

Tko no, ful sem se bal, da me bo D2 R nahookal ko mladega narkomana, ampak se je srečno izteklo :D 

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
Sovica reče Dne, 7. 6. 2022 at 23:58:

Jz sm pogledal pol sezone stranger things pa sezono archerja, sestavu set lego sukulentov, zdej gledam love death robots

 

Uf jutr pa mislm da pade nov del boysov in obija, quarry posparam za vikend

 

Pa se the orville is back baby

 

V. Nice

 

btw Peaky Blinders zadnja sezona pride jutr

Povezava do prispevka

@tomazek: Swansong torej nisi še nič igral? Jaz sem končal svoj skozihod. Dejansko so mi vsi glavni akterji umrli (!), ampak sam zaključek zgodbe mi je bil pa zelo OK.

Mogoče bom poskusil še malo s preigravanjem določenih scen, ker vem, da bi lahko prišel tudi boljše skozi. Npr. volkodlak scena z Leysho v zaključnem iskanju Halsey (ki je v bistvu komplet arkadna skrivalnica) mi ni uspela. :(
Pa tudi zaključna Galebova scena bi se mi lahko izšla boljše, ker on mi je bil res en tak über cool lik (tako karakterno in zgodbovno, kot tudi glede na voiceacting). Slava mu! :)  
  
image.png.b8a11862632466bf152d13ca68ec03a5.png

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 3 minutami:

@tomazek: Swansong torej nisi še nič igral? Jaz sem končal svoj skozihod. Dejansko so mi vsi glavni akterji umrli (!), ampak sam zaključek zgodbe mi je bil pa zelo OK. 

 

Ne, nisem. Danes, ki je tako vreme, sem dokončal RE7 (kar kratka zadeva). Zdaj pa jutri itak dobim The Quarry. Ko končam to zadevo, bom šel sprobat Swanson na PC. Zdaj nekaj časa nisem nič igral in mi bolj sede kavč kot stol za PC-jem :)

Povezava do prispevka

The Quarry že dobiš jutri? Kje si pa nabavil?  Jaz sicer samo še PC verzije preferiram. PS4 ni več v moji domeni ;), PS5 pa imam celo namen preskočit. 
/itak lahko vsako PC igro igraš iz kavča, tu res ne vidim neke težave

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 2 minutama:

The Quarry že dobiš jutri? Kje si pa nabavil?  Jaz sicer samo PC verzije preferiram. PS4 ni več v moji domeni ;), PS5 pa imam celo namen preskočit. 

 

Pri Jazbini. Danes dobil sporočilo, da je na poti. Saj jaz sem najprej tudi mislil nabaviti za PC, ker je bilo kar ceneje. Ampak je Jazbina imela kodo za popust, pa še Gatsu se je javil, da bi ga zanimala, ko preigralm, da odkupi... In sem se odločil za kavč igranje raje :D

 

Drugače pa na Allkeyshop dobiš kodo za igro za cca. 38€. Al pa počakaš še malo, da vidiš prve vtise. 

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

hmmmm... Itak da bom za PC vzel (in igral na TV s kavča). Ampak bom preventivno vseeno počakal na prve vtiste iz Mn3njalnika. Torej od tebe in mogoče še koga, ki bo igral v kratkem. Si pa igro srčno želim, ker ta zvrst mi je res super. Upam, da avtorji ne bodo zajebali. 

uredilo bitje DaCapo
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Dark souls 3

8/10

aaaaas.thumb.png.9855f134991454ab5639bc75bee564cb.png

Pa sem se prevlačil še čez tretji del in lahko naznanim, da sem premikastil vse šefeke, ki jih trilogija premore (tudi tiste, ki se skrivajo kot ćke).

Tokrat sem igro prelaufal kot doublehanded fatso, ki bazira na dodgeanju in zamahovanju z zaprtimi očmi.

 

Ta igra mi je bila iz mnogo razlogov boljša od prejšnjih dveh. Končno so poenostavili kompleksnost statov, da nisem rabil polovico časa preživeti na wikipediji. Odstranili so levelanje armorja, kar je pripomoglo, da sem celo igro menjeval armor in lovil 69,9 % izkoriščenost nosilnosti za hitrejše dodge.

NPCji v firelink shrine so bolj skoncentrirani v centralno področje in ne rabiš laufat vsepovprek. Bossi so večinoma bližje k bonfire.

 

Da pa ne omenim grafike in boss designov. Midir :avadodo: Ko me je 30-ič zaklal se mi je še vedno zdelo, kot da si zaslužim, ker je njegov insta kill laser tok bad ass :D

Dejansko se nekateri bossi učijo od tega kako igraš in prilagajajo taktiko, tako da je težje najti neko cheese mehaniko, kot si jo v prejšnjih dveh igrah. Companioni če jih summonaš večkrat niso vredni in ne naredijo fighte brezvezne.

 

Je pa še vedno samo premikanje preveč leseno za moj okus (niti približno ne pride blizu Sekiro). Trigeranje kicka je še vedno samo po nesreči, tako, da sem brcal Midirja v glavo (igral sem na gamepadu). Sem treniral kašnih 10 minut izvesti kick pa sem obupal.

Če bi rangiral težavnost DS iger bi ocenil takole: DS2, DS3 in najlažja DS1. Je pa res, da je to najverjetneje pogojeno z buildom, ki sem ga igral. Torej v enki sem bil dexterity freak s shieldom. V dvojki samooklicani intelektualec s fire swordom in shieldom. V trojki pa stvor, ki ga vidite na sliki.

 

Spoiler

Capturea.thumb.PNG.81a96ce682d7fe21bdd74b296e8eebe1.PNG

 

uredilo bitje MaDrung
  • Račka +1 4
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 29 minutami:

:rofl:

Maš prav. Nek youtuber je to omenil in se mi je takrat to zdelo dokaj verjetno. V bistvu samo sledijo kam trenutno hodiš in kompenzirajo za time delay animacije.

Midir laserji so en tak primer.

 

Pa tale komentar na wikipediji:

"Don't expect this attack to always be dangerous in the same places, because he will adjust things based on your movement patterns."

 

Lahko da je ta filing, da se kurba uči nepovezan. Ljudje pač vidimo povezave tam kjer jih ni. Sploh če prehitro ubiješ bossa in nimaš dost velikega sampla retry-ov.

 

 

Je pa tretja igra ogromen korak naprej kar se AI-ja tiče oziroma je bolj kompetentno skriptan za marsikaterega bossa.

uredilo bitje MaDrung
Povezava do prispevka

Končno sem se lotil Xen dela Black Mese, ki so ga avtorji uradno dodali z 1.0 verzijo špila šele pred dvema letoma, po 14+ letih postopnega razvoja moda, ki je sčasoma prerasel v fan-made, napol profesionalni, komercialni remake Half-life 1.

 

Sicer gre res za v temelju najslabši del 24 let starega špila, a mi je po prvi stopnji vseeno impresivno, kako hud in vizualno zanimiv tujski svet jim je uspelo naredit v (sicer močno nadgrajenem in predelanem) prastarem Source 1 enginu :worship:Očitno jim je res uspelo ful izboljšat ravno tisti del HL1, ki je zaradi tehnoloških omejitev in grafične siromašnosti FPS-jev iz 90-ih bil najbolj nezanimiv in neprepričljiv.

 

 

uredilo bitje Raz
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka

HITMAN 2

6/10

ricos-office-kill-tattoo-82808.jpg

Nad igro sem res razočaran. Je polovico toliko dolga kot prva (s svojimi DLCji) - nekje 8 ur. Kljub temu okolja niso bolj dodelana kot v prejšnji igri. VA je cool, ampak vseeno ne nudi nič kar ne nudi prejšnja igra, le manj.

Čeprav se trudijo pričarati pristni filing jim to ne rata. Gameplay mehanike so dokaj broken, ko folk ne vidi koga ubijem s pištolo samo zato, ker gledajo malenkost stran, pa sem edina oseba v njihovi bližini. Ali pa ga brcnem iz strehe medtem ko je na strehi 2 metra stran 5 folka. Pač ni blo ne.

 

Še umori niso bili brutalni.

 

Also ta game razbije moj CPU na najnižjem settingu - kar je mogoče edini good thing :D

uredilo bitje MaDrung
Povezava do prispevka

nabavil PSVR za 200 na Amazonu, prjatu posodil dildice, da lahko igram Deracine. rabim pavze, drugace kaj hitro udari motion sickness. sploh po Scavengers Odyssey sem imel cist mlecne noge. 

tole je res hudo, RE7 na normal is no joke.

v knjiznici imam se A Fisherman’s Tale, Batman Arkham, Doom 3, Moss, Here They Lie, Astrobota, cakam znizan Psychonauts, Tetris, …

@foker a je Robinson The Journey res carski? kaj predlagas?

 

B7783A5C-51BB-4499-9910-4D62F01A1629.jpeg.bb0c374e33aca3636faf772bba356c58.jpeg

 

C10EBA5A-343B-4763-8E5D-18E679BD3A70.jpeg.45e99ab1dd260f6cf0caf5c697ebcfde.jpeg

 

82693145-311D-432D-BB66-B68BA721177C.jpeg.38401b2295a94d2b7e2a6df225d622a0.jpeg

 

092F57CC-5AF1-4912-81B4-AA8BF2CD7B99.jpeg.786ec7109cf5b42a35e77120dbfe76ee.jpeg

 

3792F0D3-1C36-4899-8705-A09DBCFF7F95.jpeg.608da4bc8b1db02855487538c14403f8.jpeg

 

B54A9C15-5853-42F0-81AD-BCF184FC5E78.jpeg.d7244432c5e84d42c9d56fcd8e7328a4.jpeg

 

 

20DC94DD-05FE-4B1B-BC44-F2CE4BC2056D.jpeg

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...