Skoči na vsebino

ChAiN

Priporočeni prispevki

ChAiN reče pred 2 urama:

 

pričenjam pa temo, ker je produkcijo nove sezone dobro zamajalo dejstvo, da je Casa Anwarja nekaj žensk obtožilo spolnega nadlegovanja.

 

 

 

wow super. cestitke krasnemu novemu svetu. se mal grdih, slabih stvari skenslamo pa bomo resili glavne probleme.

 

ja nic, dober je bil expanse, dokler je trajal.

Povezava do prispevka
  • 3 mesece kasneje...
  • 1 mesec kasneje...

@Galko evo, končno mam nekaj časa za napisat mn3nje o The Expanse.

 

Serijo sva s punco sicer začela gledat, ko je prišla ven prva sezona, nato sva jo dala na pavzo do pred kratkim, ko so bile zunaj vse 4 sezone; pol pa sva jo pogledala skoraj na dušek. Kniig sicer nisva brala, sva pa obviously ljubitelja sci-fija :)

 

Na začetku me je pri branju opisa pritegnil koncept detektivske serije v vesolju, pol pa se je zgodba itak razvila v epske galaktične razsežnosti. Poleg lepo narejenih CGI scen in dobre igralske zasedbe sem seveda navdušen tudi nad zgodbo; pravzaprav se mi zdi najboljši del ta predvidljivost človeštva - punci sem večkrat vmes rekel "Evo, točno tako se bo človeštvo obnašalo 300 let v prihodnosti. Miselnost in obnašanje bosta ista, samo tehnologija bo naprednejša."

 

Medčloveški odnosi, politične intrige, različne frakcije, korporacijske igrice z biološkim orožjem, spletke, akcija in kvalitetna produkcija, what's there not to like :D Četrta sezona se mi je osebno zdela ravno tako zanimiva in dobra kot ostale tri, čeprav se ukvarja s stvarmi na bolj mikro ravni (ne bom več spoilal, če še nisi gledal).

 

Edino, kar me je v seriji večkrat zmotilo oziroma bolj razjezilo, je glede na okoliščine skoraj kriminalna neprevidnost/nezavarovanost določenih oseb in okolja. Recimo, ko določene osebe s slabimi nameni lahko kar tako mimogrede v komandni sobi bojne ladje potegujejo neke panele iz stene ter sabotirajo opremo. Tu sem prav besno rekel "a ne bi kaj takega moralo biti zaklenjeno?" Ali pa, ko se poleg ujetnikov v 0g okolju casually puščajo kosi orodja, ki pol lebdijo naokoli.

Ajde, to sem si pol sicer delno razložil z znanim pojavom, ko človek dolga leta živi in dela v nekem nevarnem okolju in se nanj navadi do te mere, da pol rata brezbrižen; je pa tako kot v današnji realnosti kot tudi v seriji pogosto to glavni razlog za hude nesreče.

 

Anyway, vsekakor že nestrpno pričakujem 5. sezono; baje da bo tu več fokusa na vračanjih h koreninam (Amos), kar me pripelje še do te nesrečne zadeve s Casom Anwarjem.

 

Najprej, sem močen zagovornik načela "innocent until proven guilty" in k dokazom ne štejem nekih screenshotov sporočil preko FB in Twitterja. Če je dec res ženske nadlegoval do te mere, da so ga masovno autale, naj ga pol prijavijo na policijo in naj se ga spravi na sodišče in v zapor, kot se je Weinstein-a in Cosby-ja. Dokler ga ne vidim na sodišču in ga bo preganjal zgolj me-too twitter mob, me zadeva ne briga.

 

No, po nekaj guglanjih sem ugotovil dve stvari:

 

 
  • da Cas-a in s tem Alex-a ne bo v 6. sezoni (ki bo mimogrede baje nepreklicno zadnja) ter da
  • se v knjižni seriji v 5. knjigi Alex vrne k družini na Mars, kar bi lahko lepo sovpadalo z zgodbo v TV seriji

 

Sedaj lahko le močno upam, da bodo zadevo zavoljo oboževalcev same zgodbe izpeljali korektno (oziroma tako kot je v zgodbi) in ne kot neko vendetto zoper igralca, kot so jo v primeru revivala serije Roseanne.

uredilo bitje Tom7i
Težave z urejanjem kvarnika
Povezava do prispevka

@Tom7i

Spoiler

ja, ampak so v 5. knjigi kar vsi precej dislocirani in je dogajanje na različnih mestih. Ni, kot da bi Alex šel na Mars, čepel tam in bil nepomemben za zgodbo.  Mi je pa zanimivo, da imajo namen končat krepko pred knjižnim zakjučkom. Zgodbovno ibi bilo smiselno, da zaključijo po koncu 6. knjige, ker zadnje 3 se dogajajo desetletja po šesti.

 

Povezava do prispevka

The Expanse S5 review: The show is bigger, bolder, and better than ever

 

https://arstechnica.com/gaming/2020/12/the-expanse-s5-review-the-show-is-bigger-bolder-and-better-than-ever/

 

 

[i_came.gif]

 

 

btw

 

The first three episodes of The Expanse's fifth season will be available to stream on Amazon Prime Video on Wednesday, December 16. The remaining seven episodes will become available on a weekly basis through the season finale on February 3, 2021.

uredilo bitje Enterprise
Povezava do prispevka
Enterprise reče pred 2 urama:

The Expanse S5 review: The show is bigger, bolder, and better than ever

 

https://arstechnica.com/gaming/2020/12/the-expanse-s5-review-the-show-is-bigger-bolder-and-better-than-ever/

 

 

[i_came.gif]

 

 

btw

 

The first three episodes of The Expanse's fifth season will be available to stream on Amazon Prime Video on Wednesday, December 16. The remaining seven episodes will become available on a weekly basis through the season finale on February 3, 2021.

Takole nas skušajo prepričat, kadar ustvarjalci sami vedo, da je v resnici kontra. Potem pa nas poskušajo hajpat, da bomo zaradi hypea "slepi" za "bednost" sezone. Ne bo prvič, da bi bilo tako. My 5 cents of guess :D

Povezava do prispevka

spomnim se nekaj primerov: npr. pri filmih, ko so angažirali Jamesa Camerona, da je hvalil zadnjega Terminatorja kot zelo dober izdelek, tik pred releasom. Ali pa GoT pred zadnjo sezono, ko so hypali največjo bitko v zgodovini serij - ja, ampak kaj pa ostalo? Zdaj je pri igrah CD Project Red (razvijalec Witcherja ) ustvaril največji hype za igro desetletja - CyberPunk 2077, ki sedaj razdvaja igralce. Eni so podlegli hypeu in igro hvalijo, drugi jo kritizirajo kot polizdelek, ki bi moral biti še eno leto v razvoju, da bi odpravili izjemno veliko glitchev in izboljšali igralsko izkušnjo...

Toliko tega sem doslej že doživel, da ko nekdo že vnaprej na veliko hvali svoj izdelek, zastrižem z ušesi in si mislim, kaj hoče prikriti. Najbolj kvalitetna presenečenja so prišla, ko jih nihče ni pričakoval ali na veliko promoviral :)

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...