Skoči na vsebino

Prva liga Telekom Slovenije

Jude

Priporočeni prispevki

Nodi reče pred 21 urami:

Jebe se Radenku, važno da je on pokasiral lep denar ko je bil včeraj glavni delegat v finalu, grobar slo nogometa 

Ne smemo pozabiti tudi da je kontrolor tekmovanja bil Drago Šajn 

ayrton79 reče pred 1 uro:

Mislim, da je to prvič, da je kvalifikacije zmagal drugoligaš.

3 leta nazaj je Gorica izpadla od Aluminija 

Povezava do prispevka

na Areni so naredili dober podcast z Zupanom in Markovićem o tem, kako se bodo lotili projekta prve lige.

res priporočam, ker ima zelo FM vibes. sploh tisto, ko razlaga, kaj so se naučili pri kadrovanju v 3. in 2. ligi in o tem, koliko dejansko lahko (kvalitativno) zaupaš igralcem, ki te iz nižje lige pripeljejo v višjo.

uredilo bitje quessoy
Povezava do prispevka

Kok ima Brinje denarja, itak mi je noro da imaš v krogu 20 do 30 km, še Olimpijo, pa Bravo ter Radomlje, ok Domžale so propadle, plus Slovan in Ilirija v drugi ligi, vsi jemljejo iz istega bazena tako da me res zanima kako se to izplača...? 

Povezava do prispevka
quessoy reče pred 59 minutami:

na Areni so naredili dober podcast z Zupanom in Markovićem o tem, kako se bodo lotili projekta prve lige.

res priporočam, ker ima zelo FM vibes. sploh tisto, ko razlaga, kaj so se naučili pri kadrovanju v 3. in 2. ligi in o tem, koliko dejansko lahko (kvalitativno) zaupaš igralcem, ki te iz nižje lige pripeljejo v višjo.

upam da ne FM 26 :ninja:

Povezava do prispevka

Izplača se ne nobenemu, če gledamo striktno kot poslovni model. Če dodaš pa da občine zmečejo denar v klube se matematika nekoliko spremeni, ampak ni to nobene bogatije.

Radomlje - edini klub v Domžalah po novem, živijo od prodaj in nekaj lokalnih sponzorjev, ter Marinšek Matjaž ki je generalni direktor Bevkovega konglomerata.

Ilirija - Lastnik in predsednik je Marjan Dermastja kateri ima ExtraLux, obenem je Ilirija skoraj edini klub ki si lasti celotno klubsko zemljišče. Z januarjem je člane prevzel Maribor in vložil 300k za pol sezone.

Slovan - Tam je potihoma vse financiral Zoki, sedaj se ne ve kaj bo zaradi Tarče in ker so volitve novembra.

Bravo - Klarič prvi predsednik in ustanovitelj, vemo kaj vse si lasti. Je pa res da delujejo znotraj svojih okvirjev in jih ne presegajo.

Grosupje - Zelo skromn proračun z nekaj dobrimi posojami v članih, sicer je pekarna Pečjak ena največjih sponzorjev, ter imajo srečo da je košarka propadla in so s tem postali prvi projekt občine, katera je 2x dobitnik Eurojackpota, in je ta denar uporabila za razvoj športnega parka. 

Ne smemo seveda pozabit da so vsi ti klubi z izjemo Slovana zelo zdravi športni projekti v rokah sposobnih ljudi. Upam, da se delo nadaljuje in nadgrajuje, da se prisili oba velikana v konkreten razmislek in remont uprav.

Edit:

Treba omenit da pri Iliriji zadnjih 18 mesecev vlada agencija zmiya katera je v lasti Luka Pavlina, nečaka Mirana, in je velik problem

uredilo bitje Kamahl
Povezava do prispevka
Kamahl reče pred 1 uro:

Izplača se ne nobenemu, če gledamo striktno kot poslovni model. Če dodaš pa da občine zmečejo denar v klube se matematika nekoliko spremeni, ampak ni to nobene bogatije.

Radomlje - edini klub v Domžalah po novem, živijo od prodaj in nekaj lokalnih sponzorjev, ter Marinšek Matjaž ki je generalni direktor Bevkovega konglomerata.

Ilirija - Lastnik in predsednik je Marjan Dermastja kateri ima ExtraLux, obenem je Ilirija skoraj edini klub ki si lasti celotno klubsko zemljišče. Z januarjem je člane prevzel Maribor in vložil 300k za pol sezone.

Slovan - Tam je potihoma vse financiral Zoki, sedaj se ne ve kaj bo zaradi Tarče in ker so volitve novembra.

Bravo - Klarič prvi predsednik in ustanovitelj, vemo kaj vse si lasti. Je pa res da delujejo znotraj svojih okvirjev in jih ne presegajo.

Grosupje - Zelo skromn proračun z nekaj dobrimi posojami v članih, sicer je pekarna Pečjak ena največjih sponzorjev, ter imajo srečo da je košarka propadla in so s tem postali prvi projekt občine, katera je 2x dobitnik Eurojackpota, in je ta denar uporabila za razvoj športnega parka. 

Ne smemo seveda pozabit da so vsi ti klubi z izjemo Slovana zelo zdravi športni projekti v rokah sposobnih ljudi. Upam, da se delo nadaljuje in nadgrajuje, da se prisili oba velikana v konkreten razmislek in remont uprav.

Edit:

Treba omenit da pri Iliriji zadnjih 18 mesecev vlada agencija zmiya katera je v lasti Luka Pavlina, nečaka Mirana, in je velik problem

A je Svoboda še vedno od Simiča? 

Povezava do prispevka
Nodi reče pred 2 urama:

Kok ima Brinje denarja, itak mi je noro da imaš v krogu 20 do 30 km, še Olimpijo, pa Bravo ter Radomlje

Kamahl reče pred 2 urama:

Brinje imajo praktično identičen model kot Bravo, le na precej nižjem nivoju. Zupan hodi po tekmah nižjih lig in išče zanimive igralce. Brinje jim drugega kot osebni napredek niti niso mogle ponujat. plačujejo zelo malo, so pa plače redne in na tisti dan, kot je dogovorjeno. tudi za 1. ligo je povedal, da bodo investirali le toliko, kot bodo imeli. nikogar ne bo tam na 'klubski kredit'.

zanimivo mi je bilo ko je Zupan priznal, kako je pri svojih začetkih skavtiranja delal hudo napako - vedno je iskal samo igralce s tehničnim znanjem. zdaj priznava, da je absolutna prioriteta tek in hitrost, če je pa zraven še malo tehnike, je pa potem samo še plus. 

zanimivo mi je bilo tudi, ko je razlagal, kako so hoteli izkazat spoštovanje igralcem in praktično niso nič spreminjali ekipe ob prehodu iz 3. v 2. ligo. no, hitro so jih dobili po p***, ker je bil preskok enostavno prevelik za večino igralcev. zdaj bo ob prehodu v 1. ligo še toliko huje. zanimivo bo vidt, kako se bodo celostno lotili reševanja tega problema.

do zdaj je še vsak novopečeni prvoligaš pripeljal 8-10 novih igralcev za 1. ligo. med povedanim sem dobil občutek, da bodo vzeli kar nekaj mlajših igralcev (reprezentanti v nižjih kategorijah, ki v svojih klubih ne igrajo) na posojo in probali izvest čudež obstanka...

moram pa dat res propse, da se vsega skupaj lotevajo reeees sistematično. če bi bilo četrtinko te sistematike v Stožicah (ali v Mariboru)...

uredilo bitje quessoy
Povezava do prispevka

Vse bolj kaže, da bo vajeti kot ŠD v Mariboru prevzel Miran Pavlin, kar se mi ne zdi slaba ideja, glede na to, da se je Zahotov "propad" začel ravno z odhodom Pavlina :D.

Naj bi bil trener Portugalec, tarča pa je... Benjamin Verbič. Bomo videli, mi pa to malo kaže tudi na to, da bo mogoče na koncu res Marinakis prevzel vse skupaj, Pavlin je njegov človek pri Nottingham Forrestu.

Povezava do prispevka

@quessoy brinje je edina ekipa v Sloveniji ki igra po principih modernega nogometa (enako kot Celje pod riero) s to omejitvijo da so izgubili ogromno kvalitete v napadu pred sezono, ko sta Zorica in Jasaragic odšla v nafto. To je tudi razlog zakaj so se zelo mučili v ligi in so se reševali s prekinitvami (mislim da okol 35 golov iz prekinitev). Obenem pa trenirajo izredno intenzivno kar je tudi razlog za lepo količino križnih poškodb, ampak kdor preživi prehod jim je dodana vrednost in se je pokazalo da lahko zato konkurirajo prvoligašem na tekmah v pokalu.

Mislim da bodo pripeljali nekaj igralcev, ampak dvomim da 10, bomo videli. Je pa treba vedeti da je lažje dobiti igralce za prvo ligo ne glede na položaj in plačilo kluba, kot pa za vrh druge lige kjer je potrebno odšteti že lep denar za najboljše. Nafta je imela milijonski proračun in je plačevala maroso 9k bruto, ostali so bili okoli 4k, kar je konkretno prvoligaški budget. Ostali klubi v vrhu tudi plačujejo 2k+ svoje najboljše. Recimo Radomlje in Bravo praktično ne presegajo meje 2k razen za res najboljše.

Povezava do prispevka

Primorje je tudi plačevalo kolikor toliko redno najboljše v ekipi tam okoli 2k oziroma kakšen evro več.

Ampak realno spraskat finance za eno sezono so v Ajdovščini brez nekih zunanjih sponzorjev nerealne, ne glede na moč gospodarstva v Ajdovščini.

Povezava do prispevka
Armando reče pred 1 uro:

Primorje je tudi plačevalo kolikor toliko redno najboljše v ekipi tam okoli 2k oziroma kakšen evro več.

Ampak realno spraskat finance za eno sezono so v Ajdovščini brez nekih zunanjih sponzorjev nerealne, ne glede na moč gospodarstva v Ajdovščini.

Tega sicer ne razumem najbolje ker ravno lokalno gospodarstvo je tisto katero naj bi vlagalo oz. spoznoriralo šport, je pa res da se mi zdi da klubski veljaki ne razumejo da edini način da to dosežejo v Sloveniji je z izjemnimi odnosi s temi ljudmi, namesto da so z večino vsi skregani 

Povezava do prispevka
Kamahl reče pred 16 urami:

Tega sicer ne razumem najbolje ker ravno lokalno gospodarstvo je tisto katero naj bi vlagalo oz. spoznoriralo šport, je pa res da se mi zdi da klubski veljaki ne razumejo da edini način da to dosežejo v Sloveniji je z izjemnimi odnosi s temi ljudmi, namesto da so z večino vsi skregani 

Ja Mlinotest vlaga v rokomet,Incom v Andrejo Slokar, ki je hči direktorja ter nekaj tudi v košarko, Tosla v ženski nogomet in potem je tukaj še milijon raznoraznih podjetji a la Pipistrel,Bia,Fructal,.... ki pač ne vlagajo nič in tudi tisti, ki vlagajo v šport vlagajo malo ali skoraj nič.

Država bi morala na tem področju preprosto ponuditi boljše pogoje pri davkih in vključevanju podjetji v šport.

Povezava do prispevka
Vilinec reče pred 21 urami:

Naj bi bil trener Portugalec, tarča pa je... Benjamin Verbič. Bomo videli, mi pa to malo kaže tudi na to, da bo mogoče na koncu res Marinakis prevzel vse skupaj, Pavlin je njegov človek pri Nottingham Forrestu.

zdaj bi imel vsak boljši slovenski prvoligaš na klopi Španca/Portugalca. :D

če je res to, kar piše na Sportklubu (Turki bodo dali denar in proste roke Pavlinu), potem se je v MB prikazal sam Jezus in je to praktično najboljši možni scenarij. ampak sam še nisem srečal v življenju Turka, ki bi 100% držal svojo besedo. tako da...:D

'projekt Verbič' je pa itak bedarija prve vrste v tej fazi. takega igralca pripelješ na koncu, ko je zloženih 90% vseh kock na igrišču. pač, MB bo potreboval 3/4 prestopne roke vodene s strani nekoga, ki VE, kaj počne. šele potem bi imelo smisel metati gore denarja za igralce tipa Verbič/Stojanovič ipd.

Kamahl reče pred 20 urami:

@quessoy brinje je edina ekipa v Sloveniji ki igra po principih modernega nogometa (enako kot Celje pod riero)

Nafta je imela milijonski proračun

ja, to sem tudi sam opazil že sam na pokalnih tekmah. res so si zastavili moderni princip nogometa, vse kar poizkušajo počet na igrišču ima smisel. se opravičujem za ponavljanje, ampak res sem impresioniran nad njihovim načrtnim delom in razmislekom, ki ga vlagajo v lastno početje. 

če s takšnim pristopom okužijo še koga v prvi ligi, dejansko lahko naredimo konkreten preboj in se znebimo mutibaričev v fuzbalu. žalosti me samo to, ker je takih zanesenjakov z znanjem precej malo in to nas bo teplo. 

mi bi morali imet v vsaki slovenski regiji ene par Zupanov/Markovičev v 3. in 4. ligi, ki bi se učili na lastnih napakah in s tem rastli, potem pa počasi prevzemali funkcije v 2. in 1. ligi. žal je pa po mojih izkušnjah to pri nas bolj 'projekt lokalnih veljakov', da posrkajo tistih par jurčkov v letu še na ta račun. takih zgodb je pri nas itak preveč.

me pa zanima, kaj bo zdaj z Nafto, ko so Madžari zaprli pipce. Osijek se že prodaja, Nafta bo pa verjetno tudi ob 80% denarja. sam sem itak imel teorijo, da so namenoma zajebali tekmo proti Triglavu. pa so me zdaj čisto zajebali proti Primorju. :D

Luka$ reče pred 31 minutami:

Danes sem v intervjuju s človekom iz Cedevite Olimpije zasledil da se menda skoraj fix obetajo spremembe pri davčni zakonodaji. 

Užbinec že vse od prihoda Cedevite v Ljubljano lobira za spremembo davčne zakonodaje. 

praktično iz prve roke ti lahko povem, da je lažje uredit svež pritok sponzorskega denarja, kot pa zlobirat kaj takšnega. v UO to počnejo tudi s pomočjo MOL-a. 

Povezava do prispevka

Iskanje novega trenerja ljubljanske Olimpije je po naših informacijah končano. Na trenerski stolček zmajev bo sedel dolgoletni slovenski reprezentant Mišo Brečko, ki bo v strokovni štab dodal dva nekdanja nogometaša zmajev. Po sezoni izbiranja povprečnih tujih strokovnjakov bo tako vodstvo zmajev končno naredilo korak v pravo smer.

V zmajevo gnezdo se tako ob Brečku selita tudi prvi pomočnik Andraž Kirm, ki je doslej deloval v strokovnem štabu Aleša Arnola pri Bravu, in pa Luka Žinko, dodedavni trener drugoligaša Slovana. Obema je skupno, da sta v preteklosti prav tako nosila dres slovenske reprezentance, krajše obdobje pa sta oba igrala tudi za Olimpijo. Žinko v drugi polovici sezone 2014/2015, Kirm pa v sezoni 2016/2017.

:avadodo::avadodo:

Povezava do prispevka
ronaldinho reče pred 19 urami:

Iskanje novega trenerja ljubljanske Olimpije je po naših informacijah končano. Na trenerski stolček zmajev bo sedel dolgoletni slovenski reprezentant Mišo Brečko, ki bo v strokovni štab dodal dva nekdanja nogometaša zmajev. Po sezoni izbiranja povprečnih tujih strokovnjakov bo tako vodstvo zmajev končno naredilo korak v pravo smer.

V zmajevo gnezdo se tako ob Brečku selita tudi prvi pomočnik Andraž Kirm, ki je doslej deloval v strokovnem štabu Aleša Arnola pri Bravu, in pa Luka Žinko, dodedavni trener drugoligaša Slovana. Obema je skupno, da sta v preteklosti prav tako nosila dres slovenske reprezentance, krajše obdobje pa sta oba igrala tudi za Olimpijo. Žinko v drugi polovici sezone 2014/2015, Kirm pa v sezoni 2016/2017.

:avadodo::avadodo:

a bojo Slovenske železnice pol sponzor, k se dotični gospod rad po tirih vozi...

uredilo bitje DrMiha
  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 5
Povezava do prispevka

lepa.

Bravo bo pa imel (pričakovano) kar osip. Celje je kupovalo iz Triglava Radosavljević jr., pa so se v zadnjem trenutku premislili (ker so doumeli, da je 150k odškodnine vseeno preveč).

pa nihče ni napisal, Kopru (oziroma fotru) je uspelo prodat Ružnića v Salzburg in to za 2 miljona. :worship: še posebej sem vesel zato, ker se je v zadnjem trenutku vmešala Parma (kamor gredo mladi Slovenci umret), ampak foter ni nasedel. Salzburg is the way to go.

medtem Ekipa pravi, da je Pavlin vse bližje Mariboru. OL se pa očitno res prodaja, če se najde pravega naivneža. :D 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...