Skoči na vsebino

Igrice v slovenščini


Priporočeni prispevki

tomazek reče pred 1 uro:

Je server odprt za vse? Pa potem je komplet prevedeno v slovenščino? 


Moram DaPubeca vprašat glede podrobnosti. Načeloma mislim, da je odprto. Ne vem pa točno, kateri je dandanes najboljši server, pubec je bil največ na omenjenem SloCityRP.
Prevajajo načeloma vse, kar je možno. Skripte so večinoma itak vse prevedene (poklici, hrana, dobrine, orožje, ..). Tudi večina skinov je SLO (avti, napisi na hišah, reklamne table...) in cel kup podrobnosti (meniji v restavracijah ...) ter seveda GUI.

Je pa načeloma to kar resen roleplay, tako da  ne pričakuj brezglavega streljanja in zajebancije na splošno. Že za določen poklic in/ali napredovanje moraš narediti nek komplet tečaj. In če sprejmeš nek job, ga moraš tudi vestno opravljat, drugače te kar hitro kaznujejo. Nasplošno itak za kakšne neumnosti zelo hitro dobiš ban (npr. da bi šel in začel z bazuko malo harat po mestu). Real Life Roleplay je in to zelo strikten. Npr. voziš prehitro, te ustavi policaj, lahko se izgovoriš s kakšnim opravičilom (nekaj časa je palilo, da si moral ženo peljat v bolnico, ker rojeva) ali pa ti enostavno pač napiše kazen. Ajde, v zelo redkih primerih dobiš samo opomin. 

Stvar so vzeli zelo resno in lahko vložiš ure in ure v zadevo. Služiš dinar, kupuješ opremo, vlagaš v firmo (če imaš npr. svoj kafič ali svojo dostavno službo ali kaj tretjega ..). Lahko seveda tudi delaš v mafiji (hirearhija tukaj je skoraj kot v RL in obstaja celo več družin oz. klanov). Ali pa si ustvariš samostojen biznis s prepovedanimi drogicami.. Ali pa si "pokvarjen" policaj.  Pestro v glavnem.  In vsake toliko imajo tudi kak kulski organiziran event!
In pazi to, da ne boš mislil, da lahko kar sedeš v random avto in se malo vozakaš: za vožnjo moraš imeti opravljen izpit ustrezne kategorije! In vozilo uradno registrirano (seveda na tvoje ime). Policaj ti bo najprej rekel: "vozniško in prometno, prosim". Če je avto ukraden si ga pa itak najebal že v štartu. (Tukaj gredo celo tako v podrobnosti, da si sokrivec že če voziš avto, ki ga je ukradel nekdo drug in si ga ti "nevedoč" odkupil!).

DaPubec je recimo začel kariero kot smetar. Potem je sčasoma šel med policiste, kjer je tudi napredoval glede na čin. Nekaj časa je tudi fural trgovino z mešanim blagom in z majhno restavracijo. V bistvu res en tak roleplay, ampak po moje ni to za vsakega. Prvič: ogromno časa gre tu not in drugič: pravila so kar zajebana (ni to my kind of game). Plus, vedno obstaja možnost, da server enostavno ugasnejo (potem pa se j*** z vsemi vloženimi urami, pridobljenim statusom, bogastvom itd.).

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Srvr ti bo ugasnu tut EA al pa rockstar

S to razliko da nA community serverjih spoznas folk in je cist druga zgodba kot da te igra vrze v random bazen

 

Ves kdo je zajeban kdo ni, ni vsak samo en random player ki ga vids prvic in zadnjic in se bo obnasal kot total idiot itn.

 

Mogoce se bolj pomembno na teh serverjih ne igra nezainterisiran folk in je izkusnja mnogo boljsa. Also za razliko od indian IT support in logoritm banov na kak curse word, je folk banan za namerno griefanje in stvari ki dejansko unicujejo izkusnjo drugim - tega v AAA mpjih ne bos dozivel

 

Arma2 je npr izsla leta 2009 pa mas se vedno tone RP serverjev kljub temu da je arma3 ze kako desetletje v igri

 

U glavnem to so sami plusi, edino kar rabs je da je admin true sporstman, ce ni, mu bo pa itak srvr umru.

 

Many such cases

 

Lp

uredilo bitje Sovica
Povezava do prispevka

Točno tako kot praviš , @Sovica.
Zadeve gredo celo tako daleč, da se stalni igralci recimo vsak večer dobijo v lokalnem kafiču. V igrici! Tu je sicer vprašanje smiselnosti takšnega početja in pa tista večna: kdaj navidezni svetovi prevladajo nad RL? 
Admini in moderatorji so bili načeloma res kul. V bistvu je bil celo DaPubec sprejet v "elito" in je kar nekaj časa delal tudi na tem področju. Da ne omenim, koliko je pomagal pri prevajanju skript, SLO texturah itd.

Problem pa je, ker je trenutno stanje bojda slabo (v primeru GTA roleplaya). Kljub res dobrim adminom in spoliranosti same igre je namreč vse manj interesa. Serverje (tudi najboljše) posledično postopoma kar zapirajo. Itak, kdo pa bo plačeval mesečno za server, če je vse manj interesa? Mogoče je kriv manjko reklame ali pa se je folk enostavno pač naveličal. To slednje je pomoje še najbolj krivo.  Pa to ne govorim za kakšne obskurne online-mode s par aktivnimi igralci. Tukaj je bilo dnevno krepko več kot 100 folka zbranega. Padale pa so tudi cifre (ponavadi med vikendi) okoli in nad 1000 (kar za nek community v SLO ni ravno malo).  

edit: lol, jaz sem mu celo reklamco nardil:
Roleplay_Sharp.jpg.ef582353085e55f41fe25734115d94ec.jpg

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
Hernier reče pred 2 urama:

Božični Hugo indeed, imam še RIP na računalniku

 

Pol za LEGO Racers in LEGO Rock Raiders vem da so bili prevedeni, ampak žal nimam ripov (slavim, če kdo podeli)

hugote pa moje sijajno * sem mel tud jaz, mnde se mam kje

 

drugo se poznam openttd pol pa zmanjka

 

openrct2 je tudi verjetno sam nisem ziher

 

 

a sodobnega je kaj kje al smo preveč 5th world

Povezava do prispevka

Za striktno slovenske igrice lahko gremo tudi v zgodovino, ko so se nekateri zanesnjaki še res trudili na tem področju. Guglaj: Kontrabant, Bajke, Eurorun in Smrkci. ;)  
Obstajajo te zadeve za kak (dober) Spectrum emulator?  Ni vrag, da ne bi šel malce skozi s preigravanjem.

Povezava do prispevka
Kastor reče pred 27 minutami:

A mogoče kdo ve kje tole dobit? :D Bi rad pokazal zanamcem kaj smo igrali pravi moški :D 

Mislim, da je na Partisu. Imam pa ga jaz na enem zunanjem disku, kjer si arhiviram zanimive artefakte, tako da ti lahko posharam (pa enkrat smo imeli konferenco neki neki ksenofobija v literaturi neki neki, pa sem jim nakazal Antičefurja na seminarju :D

 

To kar je Bessie linkal, pa je mod za HL2, ki pa je prilezel samo do 0.1 verzije

Povezava do prispevka
Hernier reče pred 8 minutami:

Mislim, da je na Partisu. Imam pa ga jaz na enem zunanjem disku, kjer si arhiviram zanimive artefakte, tako da ti lahko posharam (pa enkrat smo imeli konferenco neki neki ksenofobija v literaturi neki neki, pa sem jim nakazal Antičefurja na seminarju :D

 

To kar je Bessie linkal, pa je mod za HL2, ki pa je prilezel samo do 0.1 verzije

Bom pogledal prvo partis preden ti morim za share :) 

Povezava do prispevka
Vrhovni_Plenum_OF reče pred 1 uro:

@Hernier a lahko pošeraš še huga, lih neki za nečaka

Dobiš, z veseljem <3 Ampak je tudi na zunanjem disku, moram se doma spomnit 

 

Jaz pa še pofehtam za LEGO Racers in LEGO Rock Raiders, če ima kdo v slovenščini

 

Pa seveda MAFIA D.O.O, spomnim se je kot ene smešne PC (flash?) igračke

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...