Skoči na vsebino

Samsung


Lunco

Priporočeni prispevki

Jaz sem te razumel da če bi ga pri njih kupil, v tej trgovini ko si dal link.:) Potem ti morajo oni zagotoviti garancijski servis. Za telefone kupljene drugje ti pa itak niso dolžni.  

 

Verjetno ne obstaja naš pooblaščeni servis za Google aparate, če se uradno ne prodajajo v SLO.

 

Kommdata mobitrgovina jih verjetno pošlje nazaj k dobavitelju na servis. Ali pa servisirajo sami oz majo z nekom pogodbo za servis. Iz njihove strani:

 

Navedek

Garancija

Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil v garancijskem listu in se jo uveljavlja z garancijskim listom in računom nakupa. Garancije ni mogoče uveljavljati za popravilo okvar nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe, neupoštevanja navodil o uporabi izdelka in napak zaradi višje sile.

Vsi izdelki v spletni trgovini imajo garancijo, če je tako navedeno v garancijskem listu. Vsi izdelki z garancijo imajo garancijo uvoznika oz. proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje v Sloveniji. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji in roki navedeni na garancijskem listu, ki je priložen izdelku.

 

vprašaj jih kdo jim rihta google aparate in če velja tudi garancija za model kupljen v Nemčiji.. Samo dvomim da velja..

Povezava do prispevka
Device support
Which devices are supported?
GrapheneOS has official production support for the following devices:

Pixel 5 (redfin)
Pixel 4a (5G) (bramble)
Pixel 4a (sunfish)
Pixel 4 XL (coral)
Pixel 4 (flame)
Pixel 3a XL (bonito)
Pixel 3a (sargo)
Pixel 3 XL (crosshatch)
Pixel 3 (blueline)

očitno ne ( https://grapheneos.org/faq#device-support )

 

nasplošno je samsung slab za custom rome, njihov knox sistem in pa njihovi procesorji za katere ne objavijo kode preprečujejo igranje s custom romi.

 

Celo tako daleč so že:

Samsung kills the cameras on the Galaxy Z Fold 3 if you unlock the bootloader

Povezava do prispevka

Ni problem v knoxu. Problem vseh telefonov, razen Pixlov je v tem, da ne omogočajo zaklepa bootloaderja z netovarniškim romom. Samo Google je očitno tolk consumer friendly, da ti omogočijo verified boot, tudi če ne lavfaš njihovega closed source spywara.

 

GrapheneOS ravno to potrebuje, ker je pointless vso dodatno delo na securityju, če telefon nima verified boota (zaklenjenega bootloaderja). Zakaj je verified boot pomemben? Well, recimo, da je tvoj telefon compromised in je napadalec rollbackal na neko starejšo verzijo androida, kjer bi lahko exploital že popravljene ranjivosti. Če imaš verified boot, bo kakršnakoli telovadba napadalca po rebootu brisana (preverjanje integritete slike sistema), po domače povedano.

 

Vsi ostali, ki pa furamo custom rome z odklenjenimi bootloaderji bi bili pa raj za take exploite. Prvič, ker VSI custom romi uporabljajo user debug verzije androida, ki majo omogočene dodatne dev debug toolse, kar izven testnega okolja, v real world uporabi ponudi nemalo lepih in priročnih vektorjev za napad. Drugič, mamo odklenjen bootloader in s tem omogočen full persistence (tudi po rebootu) katermukoli exploitu, ker smo androidov default security model downgradali v stone age.

 

Sicer pa podobna zgodba kot Graphene je CalyxOS, le da je bolj mainstream friendly in ohranja google support preko MicroGja. V primerjavi z ostalimi custom romi ma poudarek na zasebnosti, uporablja production verzijo androida (nasprotno in manj nevarno od userdebug verzije), in nasploh ohranja default android security model, kljub temu da je popolnoma frej kakšnekoli telemetrije, ako tako želiš.

uredilo bitje TrippinBalls
  • Račka +1 4
  • Na jagodo +1 2
Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Star je približno leto dni. Oziroma bo decembra. Od novega je v ohišju in z zaščitnim steklom. Tako, da je praktično brez praske. 

Ajde ob robovih je mogoče kakšna praskica ker se je pač vleku iz ohišja ven. Pa kakšen prah, smeti pridejo vmes in se "spraska". Drugače pa je brez odrgnin. 

Bom videl če bom prodal. 

Gledam za SD verzijo 2021 če je smiselno. Ali pa za S21 če se splača. Je pa nekje 9€ več na mesec S21 pri mojem operaterju. 

Ali pa bom počakal na S21 FE. Neke druge izbire itak ni. 

Bom pa verjetno počakal na še kakšen update. Bom videl.

Hvala.

 

Edit: dopade se mi, da je S21 manjši. 

uredilo bitje tomzzi
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...