Skoči na vsebino

Trenutno igram [08/2022]


Priporočeni prispevki

Hernier reče pred 5 minutami:

Pa še Dark Souls 2 imaš, a ne Tomazek? Se ne spomnim, da bi ga kaj komentiral

 

Res je. Nisem vedel ali ga iti igrat ali ne, ker enko sem igral Remastered. Za dvojko pa ne vem kako se je postarala. 

 

Če je vsaj kolko tolko igrabilno, pa bi se vsekakor spodobilo, da ne spustim enega špila iz opusa :D

Povezava do prispevka
Hernier reče pred 3 minutami:

Saj ta PS4 verzija DkS 2 je prevekslana in remasterana napram izvirniku. Celo bolj remasterana kot DKS 1 remaster :D

 

Nisem mel pojma :D Prvi Remaster in Dark Souls 3 ter Sekiro sem igral na PC, ker so bli keyi res poceni, na PS pa ni blo nič akcije. Kasneje sem kupil vse Dark Soulse za PS, ko so bli v akciji. Samo Sekiro mislim, da mi manjka na PS zdaj. 

Povezava do prispevka
Galko reče pred 8 minutami:

PEJDI IGRAT DEMOS SOULS ZA PS5 PIZDUN ANTIKRISTOVSKI

 

Sem enkrat popizdil, ko sem izgubil vse na koncu misije za brezveze in od takrat nisem igral takih iger zdaj ene 3 mesece. Zdaj po Nioh pride takoj na vrsto :D

 

Fak je tu v Nioh 2 že na začetku en boss zjeban kot prasica. Čist na začetku prve misije je mater mu jebem... Jedva sem ga v enem 15 poizkusu :wacko:

Povezava do prispevka
tomazek reče pred 1 uro:

Res je. Nisem vedel ali ga iti igrat ali ne, ker enko sem igral Remastered. Za dvojko pa ne vem kako se je postarala. 

 

Če je vsaj kolko tolko igrabilno, pa bi se vsekakor spodobilo, da ne spustim enega špila iz opusa :D

Nujno preigraj. Meni je sicer manj dogajala od ostalih from iger (nekje na nivoju Demon's Souls), samo je še vedno izjemna igra. Isto kot ostale njihove. Pa tudi epskih razsežnosti je. Meni je to ful dogajalo.

Nimaš kej falit.

 

Aja, pa komot ti posodim kopijo, če se ti ne da čakat na akcije.

uredilo bitje ke_kit
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 8 minutami:

Aja, pa komot ti posodim kopijo, če se ti ne da čakat na akcije.

 

Tnx... Vidim, da imam Dark Souls 2: Scholar of the First Sin v Libraryu... Torej sem kupil takrat v akciji za PS :D Trojko tudi imam, torej prvega dela Remastered nisem kupil. Sem vedel, da enega nisem. Amoak enke itak ne bom šel več skozi. 

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Preigran Last of Us Part 2. Masterpiece, 10/10, GOTY, all that shit. Animacijsko tako dobro, da se tudi med igranjem počutim, kot da sem v filmu, v primerjavi z Last of Us Remastered nič grafičnih in UI bugov, pa še dosti daljši špil z zanimivo narativo. Kljub temu, da sem vedel za glavna dva twista te zgodbe, vseeno ni ves breme špila na teh dveh twistih, lepo se gradi like naprej, več ali manj nič takega kar bi me motilo (razen zakaj Owen ni pokrpal lukenj v stropu Vodnega ZOOja, ampak ok).

 

Kok enih assetov, tekstur in animacij je ta ekipa sestavila skp, to je noro. Tud dolžina 20+ ur za nekaj, kar je zelo tightly skupaj sestavljen akcijski špil je kar legit. Uganke so bile boljše in z več variacij, od sefov pa samo enega nism odprl ker sem ponesreči šel skozi napačna vrata in se ni več dalo nazaj :D 

 

Pa Jesus, kaki sound. Večino tega špila sem preigral na slušalkah, R1 nisem drmal, ker je bilo vse dovolj jasno kje je kdo, če pa nisi videl nekoga si pa pač šel naresti kak krog. Ajde, še zmer mi je glupo, da če vržeš iz zaledja steklenico poleg nekoga, te ne najdejo, če pa vržeš v njih pa vsi začnejo laufat proti tebi, to je zbil iluzijo v nekaterih fajtih, zato sem skušal ne tega počet, ker je skrivanje in počasno pobijanje bilo kar fun. Sicer manjka skrivanje trupel in nekaj mi da misliti, da so tudi želel to vkomponirati, samo jim je zmanjkalo časa.

 

Zdej grem brati to temo na mn3njalu in že zdej vidim, da so nekateri bili ogorčeni za brezveze. Evo, 'našel' sem še en špil iz leta 2020, ki z lahkoto butne Cyberpunk 2077 iz top5, če ne tudi iz top10. Tkole se pravilno raztala denar za development.

  • Račka +1 3
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 20 urami:

Vse ostalo sprejmem, sam tle pa mi je stisnilo mošnjo

 

Če pa ta igra nima enga najbolj kul OSTjev ever, pol pa res ne vem.

Main theme je pa res cacthy in insta zapomnljiv imo.

 

Go Home Yadrunk. :D

Me ni prepričalo. Sovražim tako ts ts ts ts, imma rape your ear with ts ts ts musko. :D

 

Rules of nature > DMC5 OST

uredilo bitje MaDrung
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
tomazek reče pred 2 urama:

 

Sem enkrat popizdil, ko sem izgubil vse na koncu misije za brezveze in od takrat nisem igral takih iger zdaj ene 3 mesece. Zdaj po Nioh pride takoj na vrsto :D

 

Fak je tu v Nioh 2 že na začetku en boss zjeban kot prasica. Čist na začetku prve misije je mater mu jebem... Jedva sem ga v enem 15 poizkusu :wacko:

 

Gozuki ah? :D

 

Sicer pa jaz ne bom nikoli razumel hejta nad side missioni, k igralni izkušnji lahko le dodajo: če ti ni kul, spustiš in ne delaš, saj so optional, če uživaš v fightu sovragov kot takih in v borilni mehaniki ter bi rad raznolike sovrage oz. obrnjen level na glavo, ga igraš. Nenazadnje je looter game, tak da bi bilo bolj duhamorno, da bi grindal skozi iste levele za gear. 

 

Drugače pa... a smo pozabili na catacombe/grave/jame in ostalo stransko šaro v ER? Ali pa markerje/ruins kjer je vedno ena pot spodaj, razne ''find wise beasts'' in ostalo copy / pasta nesnago,. ki jo je tudi tam nemalo? Pač devi se tega poslužujejo in roko na srce, če je optional, jaz ne vidim težave v temu, če se ti ne ljubi ali se ti ponavlja pač spustiš.

Jaz bi si na sploh zelo želel neke sorte ''side missionov''/optional- badass endless mode tudi v ER. Ter seveda dober NG+. Ampak so le moje mokre sanje očitno in bo tako tudi ostalo, ker From je kar se tega tiče ostal na istem kot v časih Demons Souls (PS3).

 

Moraš pa v loot game (kar Nioh za razliko od Soulsov je) vzet v obzir, da boš prej ali slej grindal loot. Meni je dogajalo, sploh pa v Twilight missionih kot nizek/nižji level. Kot sem že nekoč napisal, ni to za vsakega, enako kot Monster Hunter. Čeprav je gameplay na prvo oko podoben, so to v resnici zelo različne igre, včasih tudi ne za isto publiko.

uredilo bitje bitsurugi
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka

Se strinjam z veliko večino zapisa. Meni je čist dogajala enkratna izkušnja z enim skozohodom... V drugo mu več ne bi in sem zato šel naprej v drugi del. Veliko preveč mi je vsega, da bi se mi dalo poglabljati v ves loot, ki sem ga imel. Brez tega pa bi težko nadaljeval NG+ cikle. Bo igra ostala v precej lepem spominu in bom ziher nabavil tudi trojko, če pride :)

 

Side missions sem igral, ker sem se bal, da bom drugače preslab. Ne pa zaradi tega, da bi užival v preigravanju istih sob :D Izključno, da sem napredoval v levelih. 

Povezava do prispevka
bitsurugi reče pred 20 minutami:

Drugače pa... a smo pozabili na catacombe/grave/jame in ostalo stransko šaro v ER? Ali pa markerje/ruins kjer je vedno ena pot spodaj, razne ''find wise beasts'' in ostalo copy / pasta nesnago,. ki jo je tudi tam nemalo?

Seveda nismo pozabili. In mislim, da ni bilo enega na tem forumu, ki ne bi kurcal tega vidika ER.

Povezava do prispevka

Ce ze omenjamo side queste pri ER

Sicer moja zamisel ni populisticna in za vecjo prodajo in splosno vsecnost je verjetno prav kot je ampak vseeno..

 

Malo me moti pri ER da je prelahek.. razen zadnjih par bossov ajde in se to ne vem..

 

po drugi strani pa je OW ql, catacombe in razne jame se malo ponavljajo, ma ni hudo ce ti je ql gameplay, tle imajo vsekakor se dosti prostora za napredek, side questi so pac kar so v vseh From igrah oz. tle so lazji ker tudi, ce preskocis kalsen steep, ni panike..

 

Ampak moj point je naslednji... summonanje gor dol.. zdaj sem ze parkrat preigral in dejansko porejpas vse bosse, razen Melanije 2. Del, unoo apcap in to no brainer.. Radhana so tolko nerfnili, da ce nisi res clusterfuck build, ga ubijes, da sploh ne pride v 2. Fazo.... NG+ je se lazji

 

mogli bi dvignit soul level requirement za vse bosse tako da si primoran malo vec farmat soulse in posledicno raziskovat mapo.. zdaj je tako da, ce vec al manj razisces mapo prides do bossa si OP.. mogu pa bi bit ravno prav nabildan ali mogoce rahlo overbuildan, ce si res dobro pocistil. Tako je bilo vcasih. Razen pri sekiro itak :))) zato je bil sekiro tudi najbol jeben in ER je najlazji Souls.. vrjetno je bilo nacrtno tako narejeno

 

Zal bi to marsikateremu casualcu zagrenilo izkusnjo ampak jebiga.. ER glede tezavnosti ni vec Souls kot so bili vcasih. Ta open world je zjebal linearnost in fine tuning leveliranja in zal so tipi izbrali casual taktitko, da ne rabis dosti raziskovat, da si OP.. pac zjebali so ta čar igrce, po eni strani je ql ker se ne zivciras, po drugi pa ni unega filinga dosezka.... razen pri Melaniji in ce zalutas do kirega bossa dosti prezgodaj

 

Zakaj to pisem, ker pri ER se ti dejansko ne izplaca delat te postranske stvari, razen, ce isces tocno dolocen item, ker z raziskovanjem igra postane Easy mode

uredilo bitje bigboss82
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Pa sej to je poanta, taprvič boš probal vidt čimveč in se čimbolj napumpat v levelih, da se ne bi nekje preveč ustavilo. Itak so nekateri mn3njalničarji dokazal, da lah potem obrneš ER pod 20 ur ko greš v drugo, tretje, če si želiš izziva

 

Za v prvo bom rekel, da je dost bossov blo lih prou zajebanih, pa ene 6-8 bossov, ki so zame kar pretežki v solo.

Spoiler

Radagon je zakon, medtem ko zadnji boss mi je pa kr neki, tam bi nujno moral biti zraven Torrent. Bedno mi je, da mi je Radagon carski fajt, samo ga moram vsakič ponavljat ker mi je zadnji boss za moj build pretežek.

 

Tko da jaz pravim, da vsak si nardi po svoje kok težek mu je špil. Zdej v drugo bom še vedno probal čimveč vogalov pregledat (ker zdej bom tudi mel google zravn odprt da nardim queste, ki jih prej nisem), samo pa tudi ne umiram tok velik kot prej in dobivam manj exp.

Povezava do prispevka

@bigboss82 sicer se s tabo v celoti strinjam in že dalj časa govorim, da Soulsi pač niso spet nek strah in trepet težavnosti, sploh ker ga preobračajo popolni casualci (sicer se overlevellajo in summonajo, ampak pustmo zdaj to), po drugi strani pa pozabljaš, da si z leti postal TI boljši oz. si bolj izkušen recepta From iger. Pač se pozna, da jih nadrkavamo desetetje ali več in smo dobili ''From XP''. 

 

Tudi zato, če se nas večina starih mačkov vrne na Demons Soulsi bo 95% bossov oneshottala, ob izidu na PS3 pa je bil to cel bavbav od igre.

uredilo bitje bitsurugi
  • Račka +1 3
Povezava do prispevka

Evo, meni pa so zaenkrat boss-i v Nioh 2 bedni. Močni so samo zato, ker imajo enormno napihnjen HP. Enostavno se naveličam in naredim pizdarije pa crknem. Movseti precej bedni in me komaj kdaj popraska... Ampak potem po 5 minutah klestenja po njem pogledam HP bar in vidim, da ima še tricetrt energije, me vse samo mine. Izključno ogromen HP jih dela težke (zaenkrat vsaj), to pa mi je precej lame tudi v ostalih igrah, ko se zgodi. Tudi navadni mobi imajo dosti bolj nabildan HP od ostalih iger. 

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka

@tomazek Glej to pa niti slučajno res.

 

Bosse se moraš lotit tako, da jim zbiješ stamino na nulo, potem delaš enormni dmg. Apliciraš jim confusion (dva elementa) in jim gre stamnina v nič. Tukaj se pozna, da dober igralec uporablja Yokai ability pametno. Poleg tega enkrat, ko so na nuli stamine jim delaš permanentni dmg na stamina baru. Pa točni parryji aka burst counterji delajo enormni dmg na stamino. 

 

Ne vem kje si kar se tiče progressa, ampak s časom ti bo narediti zgoraj navedeno dosti lažje, ker boš odklenil skille, ki jih sedaj nimaš.

 

Morda zveni kruto, ampak ni tako mišljeno, trenutno si pač (še) slab, Nioh ne smeš špilat kot soulse, sploh pa dvojka, ki je kar se borilnega sistema tiče zelo globoka.

Povezava do prispevka

Ja, saj priznam. Preveč mi je tega. Mi je vredu igra, ampak mi je From sistem bolj všeč. Saj veš, da do letos niti From iger nisem igral. Ma ne uporabljam skoraj nič teh special move, ker si enostavno ne zapomnim vsega in potem zaradi tega umrem. Sem na začetku. V bistvu pri drugem boss-u, ker je oni prvi, ki sem ga ubil, bil zgleda tutorial boss. Tako, da nimam še nič kaj skill-ov.  Pa potem še milijon skill-ov prekriva in bi moral spreminjati, kerega hočem kdaj ipd... To je skoraj preveč za mojo pamet. 

 

Boss-a pa dejansko klestim in klestim in klestim pa mu vzamem skoraj nič HP. Valjda potem v vseh teh minutah enkrat popizdim in zajebem, ker ne morem tako dolgo igrati eno in isto... Ali pa mi na eni točki, ko hočem preveč zmanjka Ki-ja in me dobi v šape. 

 

Nisem dober, to vem :D Pa še živcev nimam za piko na I. 

Povezava do prispevka

The Book of Unwritten Tales: The Critter Chronicles

5/10

e48b1aea3687baa53596d8de9d33432e2c320118

Od izvirnika se ta point&click avantura ni kaj dosti spremenila. Šale so še vedno like your mom wrote it, uganke pa nekoliko bolj nesmiselne, čeprav je grafika napredovala.

Slabšo oceno dobi predvsem zaradi buga, ki mi je preprečil napredovanje nekje na 3/4 igre in sem preostali del moral pregledati na youtube.

Povezava do prispevka

@ke_kit kaj jaz vem glede dvojke... Al jaz delam nekaj hudo narobe in nimam pojma kaj delam... Meni nekako ni všeč. Razen ponavljanja mi je prvi del bil bolj (no saj mogoče se tu tudi ponavlja in še ne vem). Boss-i so mi dejansko nezanimivi, kot sem omenil že prej. Ne vem kako si ti glede teh for, amaok meni ni všeč, ko je napihnjen samo HP v višave, ostalo pa ne štima. Ponavljajo ene 3 move sete in kak dodaten udarec, ti pa se temu izogibaš in potem vsekas nazaj. Ampak dosadno je, ker sem zdaj točno gledal (preden sem ugasnil za danes), da sem neko kačo tolkel med 5-10 minut in sem ji vzel cca. 30% (še to je verjetno pretirano). Valjda v tako dolgem boju enkrat vmes zajebem ali mi zjebe Ki.

 

Sumim, da delam nekaj narobe ali kaj vem... Tudi, ko jim pobere veš Ki, ga takoj nadoknadijo in jim ne vzamem praktično nič več healtha kot, ko ga imajo. Oni mene seveda takoj po tem, ko ga dobijo nazaj lahko ubijejo instant. Tudi krogec bi nikoli rdeč za kaki "visceral" attack, da bi mu vzel kaj več v taki situaciji. 

 

Danes itak nimam več časa. Bom še malo protestiral v naslednjih dneh. 

 

P.S.: Vučko me bo zdaj dol preklel, ker je on hvalil boss-e v dvojki :D

uredilo bitje tomazek
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Jaz sem v četrti regiji premagal possessed ninja dečvo (hči Ieyasu-ja). Ne vem kolk še mam do konca, sam zdaj mam že poln kufer igre in upam, da kmalu zaključim. Upam, da mi bo dvojka bolj zanimiva kakor je tebi, sam glede na tvoj opis močno dvomim. :D

 

Upam, da bom uspel prodati Collection za vsaj ene 30 EUR. XD

uredilo bitje ke_kit
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 4 minutami:

Jaz sem v četrti regiji premagal possessed ninja dečvo (hči Ieyasu-ja). Ne vem kolk še mam do konca, sam zdaj mam že poln kufer igre in upam, da kmalu zaključim. Upam, da mi bo dvojka bolj zanimiva kakor je tebi, sam glede na tvoj opis močno dvomim. :D

 

Upam, da bom uspel prodati Collection za vsaj ene 30 EUR. XD

 

Mislim, da imaš kar precej še. 6 al celo 7 regij je se mi zdi.

 

Jaz sem prvi del preigral - "souls like". Niti ki-ja nisem recoveral z R1. Dodge, block, hit. Zdaj me po moje to jebe, ker v dvojki pa bi moral uporabljati še dosti več zadev. Enostavno se ne znajdem. R1+O je kao nek parry... jaz sem ga komaj na treningu naredil v ene 10 poizkusu :D Kak pol ne bi crknil v sami igri, če bi tolko serijsko falil timing. Tudi blacksmithu bi se zgleda bilo potrebno začeti posvečat. Skillov in vsega je še kup več kot v enki. 50% bi verjetno moral biti v meniju, 50% pa igrati :)

Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 1 uro:

Jaz sem v četrti regiji premagal possessed ninja dečvo (hči Ieyasu-ja). Ne vem kolk še mam do konca, sam zdaj mam že poln kufer igre in upam, da kmalu zaključim. Upam, da mi bo dvojka bolj zanimiva kakor je tebi, sam glede na tvoj opis močno dvomim. :D

 

Upam, da bom uspel prodati Collection za vsaj ene 30 EUR. XD

ZSjaj, ko preigraš :). Dam 25 :P

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...