Skoči na vsebino

[uradna] mopij tema

Priporočeni prispevki

Lenkas reče Dne, 28. 5. 2026 at 22:24:

lima se nic ne

sprica pa tut ne, ce pravilno nastavis

ce sprica, prevec doziras

s kerozinom lahko pucas, jst sm pred oilerjem vedno ob ciscenju motorja spucal ketno in vse okoli s kerozinom, oringom ni blo nic

Hvala za info.. Edino ne vem kje nabavit kerozin :D 
Ali ga pač prodajajo v vseh tehničnih trgovinah? 

Ko smo že pri Transalp. V šoli furam novo Hornet 750, ki ima isti agregat kot Transalp in mi ima za dvo cilindraša zelo dober zvok. 

Povezava do prispevka

kerozin sm jst mel 20l kantico za grelne peci, petrol jih je mel vedno

lazje bos najdu pod "svetilni petrolej"

Navedek

Svetilni petrolej

Svetilni petrolej je visokokvalitetna petrolejska frakcija, ki je pod stalnim nadzorom mednarodno akreditiranega naftnega laboratorija. Uporablja se za različne namene – za razsvetljavo, ogrevanje, čiščenje ter kot pogonsko sredstvo.  

Ponujamo vam ga kot:

• Rezervoarski svetilni petrolej (označen), ki se uporablja za razsvetljavo, ogrevanje v pečeh z dimnim odvodom in čiščenje. Natočite ga prek točilnega agregata na izbranih Petrolovih prodajnih mestih.
  • 1-litrski svetilni petrolej (označen), ki se uporablja za razsvetljavo, ogrevanje v pečeh z dimnim odvodom, čiščenje ter drugje v gospodinjstvu in industriji. Za informacije o nakupu prosim pokličite na 080 22 66.
  • 20-litrski svetilni petrolej (neoznačen), ki se uporablja kot pogonsko sredstvo za kmetijsko mehanizacijo (npr. kosilnice) ter kot zimski dodatek k dizelskemu gorivu. Za informacije o nakupu prosim pokličite na 080 22 66.

Povezava do prispevka
moderator reče pred 2 urama:

Vsi 270° paralelci imajo precej enak zvok. Enak kot V2. 

Moja 2007 CBF 500 paralelc ima precej tih in nežen zvok. :) 

Je pa res, da verjetno nima istega kota kot novejši paralelci.

Also, moto x prodaja ganz novega Nordena za 12k €

https://www.motoxgeneration.com/sl/husqvarna-norden-901

Če nebi bil totalni začetnik bi si ga že omislil, ker je proklemano lep moped z proklemano lepim zvokom :wub:

Povezava do prispevka

norden po tej ceni je sila privlacen. me zanima, ce so ogrevane rocke, 12V prikljucek ipd ze vstete v ceno. ker pri transalp je to vse treba doplacat.

edino kar pac je, je to da je KTM. a mas ta piece of mind, da bo vsak dan vzgal brez problema naslednjih 10 let? nimas.

Povezava do prispevka

Jaz bi lahko novega Nordena dve leti nazaj dobil pod 10k a sem se takrat ustrašil zaradi težav z odmično gredjo. Takrat osnovni model Nordena ni imel ogrevanih ročk. Imel pa je Usb priključek in pripravljen kabel pod plastiko kamor namestiš telefon oz navigaciji.

Ko sem ga kakšen mesec nazaj ponovno vozil mi je bilo zelo zelo žal, da ga takrat nisem vzel, ker je proti mojem Cfmotu 800mtx precej bolj uglajen, dodatni konji pa se še kako poznajo. Pa te okrogle luči mi na motorji najbolj sedejo in mi je vizualno zelo lep motor. 

Povezava do prispevka
drevored reče pred 52 minutami:

norden po tej ceni je sila privlacen. me zanima, ce so ogrevane rocke, 12V prikljucek ipd ze vstete v ceno. ker pri transalp je to vse treba doplacat.

edino kar pac je, je to da je KTM. a mas ta piece of mind, da bo vsak dan vzgal brez problema naslednjih 10 let? nimas.

Honde so pa vsak teden na vpoklicih. 

Niso Honde vec kar so bile. 

https://www.femamotorcycling.eu/consumer-information/rapid-alert-system-recalls/

Povezava do prispevka

hja, tezko vedet na kolko % motorjev se pojavi vpoklicana napaka.

sicer cudna tale stran. to niso vpoklici ampak neke regulatorne zadeve? ene so zelo cudne:
Week 28 – Honda – NC750XAP, NC750XDP. Production dates: 26 January 2024 – 2 August 2024. If the tyre of the motorcycle is used beyond its service life, the tyre tread may deform. This can cause a vibration which will can result in a loss of control over the vehicle, increasing the risk of a fall and of injuries

Povezava do prispevka
drevored reče pred 10 minutami:

hja, tezko vedet na kolko % motorjev se pojavi vpoklicana napaka.

sicer cudna tale stran. to niso vpoklici ampak neke regulatorne zadeve? ene so zelo cudne:
Week 28 – Honda – NC750XAP, NC750XDP. Production dates: 26 January 2024 – 2 August 2024. If the tyre of the motorcycle is used beyond its service life, the tyre tread may deform. This can cause a vibration which will can result in a loss of control over the vehicle, increasing the risk of a fall and of injuries

Vpoklici so, je tudi eden na katerega sem se moral odzvati, sicer bi imel tezave pri registraciji. 

preden sem ga sploh dobil, je ze bil vpoklic :)

Navedek

Week 3 – Ducati – Panigale, Streetfighter. Production dates: 24 October 2024 – 13 June 2025. Incorrect installation of ABS fuses and/or fuse holders may cause a fuse to blow and result in failure of the Anti-lock braking system (ABS) and locking of the front or rear wheel. This increases the risk of accidents and injuries.

Na Yamahi sem imel tezave pri registraciji, ceprav sem se vpoklicu odzval in menjal tisto stikalo.

Ampak ker v sistemu ni bilo "poklikano", sem moral priti se enkrat, ko je delta team, ali pa servis resil tezavo. 

Ne vem kdo ni opravil svojega dela do konca. Pizdil sem takrat na vse. 

uredilo bitje moderator
Povezava do prispevka
drevored reče pred 22 urami:

Men so na 2,5 let stari husqvarni začele mal puščat vilice :D 

Tako, da tudi mene tole rahlo skrbi pri norden.

Je pa sicer meni osebno eden izmed najlepših novih adv mopedov poleg transalpa

Sicer tipček ne fura baš najboljše. Samo Norden z Akrapovičem je zvočna perfekcija :wub:

Povezava do prispevka

rad bi updejtal dainese body armor, ker je ze iz pradavnine. gledam rev'it nucleus precej boljsa zadeva. edini problem, da si ga ne mores nikjer probat. 

pomoje je problem, ker je teh znamk ze tolko in majo znoter znamke tolko razlicnih verzij oblacil, da glava pece. posledicno ni sans, da bi trgovine lahko drzale to vse na zalogi

jebal jih vrag

Povezava do prispevka
drevored reče Dne, 1. 6. 2026 at 23:47:

rad bi updejtal dainese body armor, ker je ze iz pradavnine. gledam rev'it nucleus precej boljsa zadeva. edini problem, da si ga ne mores nikjer probat. 

pomoje je problem, ker je teh znamk ze tolko in majo znoter znamke tolko razlicnih verzij oblacil, da glava pece. posledicno ni sans, da bi trgovine lahko drzale to vse na zalogi

jebal jih vrag

kup zandono. 

https://moto.zandona.net/en/shop/adult-protector/body-armours/netcube-jacket-x6-7-8/

zahvalis se mi lahko pozneje. 

jaz imam dve, jacket in vest. 

Jacket za enduro, Vest za po cesti, za pod leder kombi ali pa pod eno od tekstilnih jaken. 

uredilo bitje moderator
Povezava do prispevka

gledam cene BMW F450GS. 7 jurjov. okej. grem v konfigurator. ne mores si niti barve motorja zbrat brez trophy paketa. v konfiguratorju ni felg s spicami.

je pa trophy paket zelo cenovno ucinkovit moram rect. ampak nocem easy ride sklopke in quick shifterja. hocem ogrevane rocke, trophy barvo in felge s spicami. 

Povezava do prispevka

https://www.yogi.si/moto-dogodek-yogi-btc-2026?utm_medium=email&utm_source=newsletter_60&utm_campaign=sobota-6-6---yogi-moto-dogodek---&utm_id=60

Velika moto zabava in mega druženje z #motosvetovalci!

SOBOTA, 6. junij, 9-17 ure | Trgovina Yogi, BTC Ljubljana (Trg mladih 8)

Veliko druženje motoristov bo tokrat potekalo v soboto 6.6.2026.

Kaj se bo dogajalo ?

• Testni motorji CFMOTO (seznam modelov spodaj)
  • Novi modeli motorjev CFMOTO  (seznam modelov spodaj)
  • Posebna predstavitev Airbag sistemov iXS
  • Testne čelade LS2 (seznam modelov spodaj)
  • Popust 20% na celoten nakup v trgovini Yogi BTC in Vinska Gora pri Velenju
  • Druženje in čvekanje z Atmosferci (Ciril, Seba in Jure)
  • Brezplačna pogostitev za vse kupce (Križnikovi čevapi)
  • Na prijetno druženje in klepet pride motoristka in manekenka Ana Colja.
  • Glasba in druženje z motoristi
  • Yogi #motosvetovalci bodo prisotni z nasveti in idejami
Povezava do prispevka

Samo na kratko se javim... Sem dobil BMW-jcka in se mi je malo sfukalo... 20 let nisem vozil nič na 2 kolesih... Sem v 6 dneh naredil km za prvi servis, ob prevzemu sem rezerviral dan. Sedaj po 2 tednih in par deževnih dnevih brez vožnje imam 1500km, jutri grem čez vikend na Balaton, konec meseca za par dni Avstrijske Alpe Hallstatt in okolica... 

Ob nakupu sem razmišljal kako bom vozil 3 leta in pol kupil GS... Sedaj pa koliko vidim bom mogoče že koenc sezone ali v začetku prihodnje kupil GS, ampak sedaj je za twist padla vmes še opcija Multistrade... 😄 

Samo, da rešijo čez poletje to operacijo, ki čakam že celo večnost. Pa sem vmes ene 3 leta nazaj kolegu govoril, da več nikoli ne bom imel motorja, da me je to že davno minilo. Zdaj pa sem kot otrok. Ali pa zgolj kriza srednjih let. 

Vem, da vas je par z GS... Ima kdo Multistrado? Kolega je nor na Ducati in me jebe v glavo, da je samo to opcija. 

uredilo bitje Aktivist Vanč
Povezava do prispevka

Jaz sem se odločal med Multistrado in GSom in sem se odločil za GSa predvsem zato, ker je bolj komot za dva, je malo bolj primeren tudi za kakšno slabo cesto/brezpotje in manj greje. Tudi manj žejen je. Pa verjetno lahko več robe navesiš gor, brez, da se pozna na vodljivosti, ne vem, multistrado sem vozil samo brez prtljage.

Drugače je multistrada super, če hočeš bolj športno zadevo in če ti rabi toliko moči. Zame je predivja in preveč športna.

Če dam primerjavo z avti, bi rekel, da je Multistrada nek Porsche Cayenne, GS pa G Wagen.

uredilo bitje MorskaGlista
Povezava do prispevka

Hvala... Nekaj podobnega mojemu razmišljanju 😄 bom pred nakupom šel na testno z obema. Verjamem pa, da sta itak oba dobra... Pri GS me malo moti tudi, da jih je kot perja... Ma na poti do Balatona sem srečal celo hordo GS-ov... Ma skoraj vsak drug motor je bil GS. Multistrado pa samo eno (mogoče so mi manj opazne, ker prej nikoli nisem bil pozoren) in še ta je bla RS v družbi 3 GS-ov in enega ne poznanega modela meni.

Povezava do prispevka
Aktivist Vanč reče pred 20 minutami:

Hvala... Nekaj podobnega mojemu razmišljanju 😄 bom pred nakupom šel na testno z obema. Verjamem pa, da sta itak oba dobra... Pri GS me malo moti tudi, da jih je kot perja... Ma na poti do Balatona sem srečal celo hordo GS-ov... Ma skoraj vsak drug motor je bil GS. Multistrado pa samo eno (mogoče so mi manj opazne, ker prej nikoli nisem bil pozoren) in še ta je bla RS v družbi 3 GS-ov in enega ne poznanega modela meni.

Sicer pa je 1300GS dosti bliže Multistradi kot je bil 1250GS, je dosti bolj športno naravnan. Po mojem bi se jaz med tema dvema odločil za Multistrado, predvsem z vsemi problemi okoli novega GSa.

Povezava do prispevka
drevored reče pred 10 urami:

spet me hrbet boli pa sem komaj prisel na morje

kakorkoli je nejked dbest, sem prestar in prevec zjeban za celodnevne voznje z njin. zalostno.

GS te kliče :D 

Jst pa bom opravil 20 ur vožnje v začetku julija in samo upam, da bom lahko kar se da hitro prišel do glavne vožnje :ododava:

Včeraj sem šel v največjemu nalivu relacijo z Hornet 750 in me je kr presenetilo kako relativno tih rata motor v višjih hitrostih.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...