Skoči na vsebino

[uradna] mopij tema

Priporočeni prispevki

Kakšen teden ali dva nazaj sem se peljal proti primorski in sem čakajoč na semaforju v Vrhniki naletel na kolono novih Suzuki GSX-8TT. 

Očitno so dali novinarjem za testirat... No meni tale mopi izgleda nadvse zanimiv :) 

Sam kurc, ker je visoka cena za to tehnologijo :( 

Povezava do prispevka

Danes sem plačal CF moto 800 mt-x💪 Motor so znižali za 1000€ in sem plačal samo 8.290€ za čisto nov motor. Na testni vožnji se mi je zdel super, le vetrna zaščita je nikakva (na aliju je povišano steklo 60€). 

Prodajam svojega Vstoma 650, če kdo rabi zanesljiv motor brez vlaganja je res super motor. V dveh letih in pol ter več kot 45.000 kilometrih mi enkrat samkrat ni niti pokašljal. Servisi opravljeni, ta trenutek se upam z njim iti do Nordkappa. Drugače je za kilometre res top ohranjen.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21259836&display=Suzuki V Strom nove gume + opravljen servis

Aja rabim kovčke... Zgornji mora biti za dve čeladi. V trgovini so mi priporočali Shad SH 38. Ima kdo kakšen boljši predlog?

uredilo bitje modriadsl
Povezava do prispevka
drevored reče Dne, 25. 7. 2025 at 0:09:

preozek in pretrd za punco pravis ha

anyway, daj kako sliko mopeda. zakaj si kupil tega mtxa namesto navadnega mt-ja?

Pred nekaj meseci sem šel na testno vožnjo navadnega mt-ja in mi nekako ni sedel. Ko sem v ponedeljek probal mtx-a mi je bil precej boljši. Pa tudi lepše mi zgleda. Drugače se veliko rajše vozim po kakšnem makedamu in zdaj celo imam motor, da bom lahko šel po kakšnem bolj resnem terenu.

Motor koliko sem ga sprobal, dela super. Moti me nekak plastičen občutek, ko pritisnem sklopko(tak cenen občutek). Veterna zaščita je nad 90 kilometrov res obupna, pa stock gume so čunga lunga. Aja pa njihov infotaimant je joke, po treh dneh še vedno nisem uspel nastavit, da bi mi delala muzika preko motorja, najde glasbo, lahko prestavljam ampak je vse tiho🤷 Navigacija tudi deluje čudno. Škoda res škoda, da nimajo android auto, ker je zaslon res velik, dobre resolucije in svetel. Upam, da še kaj posodobijo sw in bo bolje.

Aplikacija je kar kul, če kdo premakne motor ti pošlje obvestilo, pokaže porabo, poti, kje je motor... 

Tudi poraba je zelo dobra, sicer ga vozim še bolj po pameti, da se uteče a sem vseeno vozil dokaj dinamično in je trenutno 4l. To da ima velik tank je velik + zame...

Menjalnik in tempomat sem zelo zadovoljen.

Za 8.290€ je zelo dober nakup. Upam da ne bo imel preveč okvar🙄

IMG_20250727_141656558_AE.jpg

uredilo bitje modriadsl
Povezava do prispevka
modriadsl reče Dne, 21. 7. 2025 at 19:09:

Danes sem plačal CF moto 800 mt-x💪 Motor so znižali za 1000€ in sem plačal samo 8.290€ za čisto nov motor. Na testni vožnji se mi je zdel super, le vetrna zaščita je nikakva (na aliju je povišano steklo 60€). 

Prodajam svojega Vstoma 650, če kdo rabi zanesljiv motor brez vlaganja je res super motor. V dveh letih in pol ter več kot 45.000 kilometrih mi enkrat samkrat ni niti pokašljal. Servisi opravljeni, ta trenutek se upam z njim iti do Nordkappa. Drugače je za kilometre res top ohranjen.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21259836&display=Suzuki V Strom nove gume + opravljen servis

Aja rabim kovčke... Zgornji mora biti za dve čeladi. V trgovini so mi priporočali Shad SH 38. Ima kdo kakšen boljši predlog?

Shad je kul. Imam stranske na GX-u. 

Verjetno si mislil Shad SH58? Je nastavljiv po visini in ce ne potrebujes za dve celadi, ga lahko znizas. 

Povezava do prispevka

Ma usnje je itak najbolj varno kar se tiče vzdržljivosti na abrazijo. Zdej pitanje, kaj ti pride prav za po cesti, ker usnje ni glih neki komot, pa dinamika nesreč na cesti ni kot na pisti, je manj drsenja pa več trkov (na žalost). Po mojem je za cestno uporabo boljše investirati v airbag kot v neko top usnje.

Tekstila pa je tudi malo morje, od res zanič izdelkov pa do vrhunskih (ampak dragih) zadev.

Povezava do prispevka
drevored reče pred 2 urama:

@Lepi Šime kolk ma huska top speed?

fotr zdaj neka sanja o mopedu. sem ga usmeril v brixton

Top speed ima kar mizeren. Max po ravnini sem ga spravil na 105 km/h
Mopi je super, kar se tiče lege na cesti in je na splošno zelo popustljiv za nas mopi noobe :D 
Meni je všeč, da je vodno hlajen in z arrow auspuhom dela odličen zvok za 4 taktnega cilindraša.

Na tečaju sem vozil nekega kitajca, ki je bil neizmerno poskočen in živčen motorček s končno 120 km/h. Mislim, da je bil Benelli BN125

Sicer pa so mi všečni med drugim tudi BSA Scrambler, ki je ravno izšel pa Royal Enfield Guerrilla 450

Povezava do prispevka

Bolje kot bi si človek mislil. Zlo stabilna vožnja, in kljub 300+ kilam, teze ne opaziš ko se pelješ več kot 20. Pod 20, ja...je krava. :D V ovinkih tudi daje precej zaupanja, tako da me v bistvu opozori peta čevlja da se ne morem bolj nagniti. Všeč mi je da me motor ne "sili" v divjanje. Pri prejšnjih (Z900RS in MT09) sem vedno imel filing da je bilo za moped vse, kar je bilo znotraj omejitev, prepočasi. V glavnem, jaz sem zadovoljen. Je pa definitivno drugače kot "navaden" mopi in treba prej probat.

V začetku septembra imaš na Fakker see, takoj za Avstrijsko mejo, Harley srečanje. Vsako leto imajo testne modele, in to vec al manj cel njihov range. Do sedaj sem v izi dobil po 3 različne vožnje v dnevu. Se je pa priporočljivo prej prijavit preko neta, ker ljudi je precej. Bom probal prilepit link tudi tukaj ko bodo prijave odprte. 

Honde Rebel pa Indiana nisem še vozil. Bi pa rad probal. Rebel mi sicer deluje malce utesnjen, čisto tako na uč. Mi Indian vseeno bolj diši, in tudi lepši mi je. 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...