Skoči na vsebino

Priporočeni prispevki

Pred nekaj meseci sem postal vegan ter se končno preselil povsem na svoje, kjer živim sam...in seveda začel resno samostojno kuhati.

Preizkušam različne recepte in ugotavljam, da mi je sprva šlo presenetljivo dobro, danes me je pa začetniška sreča zapustila.

Kuhal sem veganski čili, in čili sem vzel preveč dobesedno. Pri sestavinah je bila navedena mleta rdeča paprika, v poteku recepta pa čili. Seveda vsujem v posodo, kjer se kuha, nekaj čilija, in me v trenutku skoraj zaduši. Po dobre pol ure zračenja se je v kuhinji ponovno šele dalo toliko dihati, da sem lahko s kosilom začel znova. Tokrat z mleto papriko in ne čilijem :D  V drugo je lepše uspelo....

veganski čili.jpg

Povezava do prispevka

V troli je identična tema, drugače pa

V jedeh na žlico pekoče sestavine hitro eskalirajo, ravno danes sem vrgel dva feferona v prebranec in je moja že bevskala :D Moraš biti zelo pazljiv, da ne uničiš celoten lonec futra.

Pa ko že ravno omenjam prebranec - prepraži 2 čebuli/2 naribana korenja/2 pora na olju v pokriti ponvi za 15 minut. Dodaj pol kile belega fižola (najbolj ajnfoh je iz konzerve), sol, poper, (dimljeno) mleto papriko, pekoč/nepekoč feferon in 2 lovorjeva lista. Dobro premešaj, prenesi v manjši globok pekač in peči na 200 pol ure oziroma dokler se ne naredi skorjica. Narejeno v 1 uri, celotnega dela je za 20 minut s pomivanjem vred. 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...