Skoči na vsebino

Omikron: The Nomad Soul


Priporočeni prispevki

Toliko nenavadna in nekonvencionalna igra, da se jo mirno lahko označi kot najbolj umetniški projekt v industriji iger na splošno. Obstajajo tudi drugi umetniški, ampak temu se na daleč pozna, da so kljub masovnemu vložku avtorji želeli ustvariti izdelek, ki bo imel zelo opazno dodatno vrednost, katera povečini služi samo umetnikom in tistim, ki cenijo poglobljen sci-fi. Smo to artfagi ali hipster-gamerji, ne vem, vsekakor pa tisti, ki smo pogosto naveličani mainstreama.

 

Pred kratkim sem igro končal in kritično lahko povem, da so demoni in diktatorji, ki vladajo s pomočjo demonskih sil (Putin) precej iz trte zvita ideja v zgodbi in o kakršnikoli poglobljenosti je iz tega vidika težko govoriti, vendar se v štorialnem delu najde pozitivna plat, katera vleče k igranju in se kaže v ideji o propadli nezemeljski civilizaciji na koloniziranem planetu, ki mu je ugasnila zvezda. Leto je 7216.

 

 

Špil se v glavnem igra kot klasična putolovščina, kjer je treba reševati uganke, občasno pa se preseli v pretepaški ali strelski pogled.

92096.jpg

 

David Bowie je v igri.

0_JS252010202.jpg

 

Lahko igramo Bowievo ženo Iman.

ss_ea734dcc68193d8c4949ca38a38f5a95e3df7

 

Luštna je.

gettyimages-965551554-1571138725.jpg

 

Ljudje na sliki niso nikakršni beduini, temveč high-tech nacija Omikron. Saj ste gledali Dune, tako da veste kaj mislim. Tole je sicer artwork, ki ga na žalost niso povsem selili v igro, ampak je služilo bolj kot študija.

64bde324-7afb-4a21-99da-6a4316f476dc.jpg

LEGANERD_045665.jpg

 

Gameplay slike na spletu so katastrofalne kvalitete in delajo igri krivico. Dajem video z inicialnim igranjem.

 

Je kdorkoli tukaj tole igral? Res me zanimajo druga mnenja, kajti gre za zelo obskurno igro iz 1999, rock zvezdnik v njej gor ali dol

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka

Super napisano, Sadhu!
Jaz sem igral nekoč davno. Ampak sem očitno imel preslab PC, ker se je igra res nenormalno zatikala, tako da nisem nikoli dokončal. Najbolj se spomnim, da je bil svet (oz. mesto) dokaj "odprt", vsaj za tisti čas. Sceno z Bowiem na koncertu (bolj ali manj na začetku igre) imam še danes zapisano v zelo lepem spominu.
Mogoče je res nekoliko spregledana zadeva, čeprav je ne bil ravno označil kot obskurno. Zdaj, ali jo je narod premalo igral zaradi nerazumevanja igralnih mehanik oz. samega pristopa ali pa zaradi tehnikalij, kot recimo v mojem primeru, težko rečem.  Ničkaj dosti se tudi ne spomnim reklam in večjega "hajpa" okoli te igre. Kar je dokaj zanimivo, ker je bila vendarle nekaj zelo posebnega in dejansko tudi prelomnega. Spomnim se edino komentarjev, da je igra pred svojim časom. Zanimivo. Je pa dejansko ena prvih (če ne celo prva) igra od Quantic Dream, ki so nam kasneje servirali Fahrenheit itd.
Velikokrat si rečem, da bom zadevo ponovno preigral v današnjem času (verjetno obstaja kakšna delujoča verzija za sodobne PC-je), ampak potem vedno pozabim ali enostavno igram kaj drugega.  

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Nekaj muzike, ki jo je Bowie prispeval za igro se najde, sicer drugače aranžirano, na albumu Hours... Lepi cajti, ko so bolj intelektualne rock zvezde eksperimentirale z digitalnimi mediji. Bowie z Omicronom, Peter Gabriel z Myst in kopico digitalnih projektov,  Trent Reznor brez katerega Quake ne bi bil Quake itd. Gdje si mladosti? :rolleyes:

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...