Skoči na vsebino

Na Meji Nevidnega

BlueSan

Priporočeni prispevki

Berbasecks reče pred 1 uro:

Tkole na pamet bi rekel, da ne pričakujejo, da bi želelo priti TOLIKO več ljudi, da bi se jim vse skupaj splačalo (ker bi bili stroški krepko višji glede vsega).

No evo, hvala za iskrenost - ni problem v prostoru, varnosti in ne vem čemu vse, ampak v šparanju (kot sem napisal že v prvem postu).

Berbasecks reče pred 1 uro:

Drgač pa jebiga, you snooze, you lose.

Letos še, naslednje leto bom pa probal kupit vsaj par družinskih paketov, če se bom spomnil na to. Glede na trenutno povpraševanje na FB se jih bo dalo komot flipnit za  par evrov po karti več in bo profit ;)

image.thumb.png.93c59f87af4de06cde7ec5fbd0eb3fd3.png

image.png.d654652b8b634f56eeb93dc544a49b61.png

Povezava do prispevka
Tom7i reče pred 4 minutami:

No evo, hvala za iskrenost - ni problem v prostoru, varnosti in ne vem čemu vse, ampak v šparanju (kot sem napisal že v prvem postu).

Pač prostor in varnost sta del tega ja :)

Tko da itak sam al se bojijo, da bi bilo predrago in ne bi prinesli not

al pa se jim ne da it v tolk bolj obširno in I guess zahtevno (nimam pojma, razen privatk nisem organiziral nič) organizacijo

Imo bi bilo smiselno, da za začetek naslednje leto še ostanejo pri teh 3k, sam raztegnejo na 2 dneva.

FUUUL pa upam, da ne bo tega, da če greš ven, je to to. Al pa naj KONKRETNO izboljšajo gostinsko ponudbo (vsaj številčno/raznoliko, če ne tudi cenovno)

Povezava do prispevka
Avion reče pred 3 urami:

Saj ne, da so organizatorji sami sproti objavljali, koliko kart je še na voljo. 

Saj ne, da je prva leta šlo komot tudi brez omejitve, ampak zakaj bi imel nekaj dobrega, če lahko poslabšaš, a ne. Važno, da slučajno ne izboljšamo zadeve z dvigom števila vstopnic ali bognedaj prijavo javnega dogodka nad 3000 oseb :)

Osebno sem mnenja, da če se zadeva očitno razvija in raste, jo je treba pustiti, da se razvija in raste, ne pa jo omejevati, kot se to počne trenutno. Lahko bi imeli že lani in letos 4000 obiskovalcev, naslednje leto morda celo 5000, ampak do tega na žalost ne bo nikoli prišlo, vsaj s tako mentaliteto in delovanjem ne.

Oh well, če bodo organizatorji in razstavljalci na dolgi rok s tem zadovoljni, who am i to argue :happy:

Povezava do prispevka
Tom7i reče pred 1 uro:

ne, da je prva leta šlo komot tudi brez omejitve, ampak zakaj bi imel nekaj dobrega, če lahko poslabšaš, a ne.

Ja, prva leta je ocitno bilo manj zanimanja, le to pa se je vecalo z vsakim letom.

Tom7i reče pred 1 uro:

Važno, da slučajno ne izboljšamo zadeve z dvigom števila vstopnic ali bognedaj prijavo javnega dogodka nad 3000 oseb

Ne gre se samo za prijavo ampak za vse stroske, ki to potegne za sabo. Ko imas ti enkrat dogodek nad recimo 3k folka, moras imeti se druge ukrepe na mestu in vse to stane. Ocitno jim je to zaenkrat se prevelik strosek, dokler niso 100%, da si lahko privoscijo ta financni riziko.

Tom7i reče pred 1 uro:

Osebno sem mnenja, da če se zadeva očitno razvija in raste, jo je treba pustiti, da se razvija in raste, ne pa jo omejevati, kot se to počne trenutno

Ja, ampak ne gre to tako idealisticno enostavno, zal je tu birokracija in mnogi drugi ukrepi, ki celotno zadevo otezujejo. In ce nimajo financnega zaledja sponzorjev, je previdnost boljsa receptura kot pa minus zaradi prevelikega zalogaja.

Tom7i reče pred 1 uro:

Lahko bi imeli že lani in letos 4000 obiskovalcev, naslednje leto morda celo 5000, ampak do tega na žalost ne bo nikoli prišlo, vsaj s tako mentaliteto in delovanjem ne.

Kdo to pravi, da bi letos imeli 4k folka? Kaj, ce bi bili na financni nuli z novonastalimi stroski sele pri 6k folka?

Dejstvo je, da imajo kapaciteto 3k folka, na katero so opozarjali ze od samega zacetka. Ce si ti to vedel in gledal, kako gredo karte v prodajo do zadnjega trenutka, ko je bilo razprodano, je pa direkt samo tvoj problem. Zdaj pa jamras o neprofesionalnosti nekega dogodka, za katerega si "prek Fafangla izvedel datum", imel pa si opcijo do dva dneva nazaj se kupit karte. Lol no.

uredilo bitje Avion
Povezava do prispevka
  • 1 leto kasneje...
  • 3 tedne kasneje...
  • 4 tedne kasneje...
  • 1 mesec kasneje...
BlueSan reče Dne, 8. 4. 2026 at 19:59:

Mja ne  dokler bodo prodal miljon kart... 😃

Heh, pa smo spet tam :D

Nikoli jih ne bodo prodali več kot 3000, ker imajo tako omejitev. Ker zakon nad 3000 pričakovanih obiskovalcev organizatorjem nalaga dodatne varnostne ukrepe, ki dodatno stanejo.

Če hočejo torej v okviru teh 3000 vstopnic imeti večji dobiček (kapitalizem FTW), morajo dvigniti njihove cene, kar se tudi izvaja vsako leto.

To bodo počeli, dokler ne bo opaznega upada prodaje vstopnic, kar pomeni, da so dosegli nivo, kjer več folka ni pripravljenih plačat vstopnice po taki ceni kot pa jo je.

Nato bodo imeli 2. možnosti: ali razširit število obiskovalcev (več potencialnih kupcev vstopnic po višji ceni) ali pa znižat njihovo ceno.

Edit: hvala @Berbasecks za spodnje dopolnilo, to bi bila še ena - najboljša imho - opcija, ja.

Povezava do prispevka
Tom7i reče pred 11 urami:

Heh, pa smo spet tam :D

Nikoli jih ne bodo prodali več kot 3000, ker imajo tako omejitev. Ker zakon nad 3000 pričakovanih obiskovalcev organizatorjem nalaga dodatne varnostne ukrepe, ki dodatno stanejo.

Če hočejo torej v okviru teh 3000 vstopnic imeti večji dobiček (kapitalizem FTW), morajo dvigniti njihove cene, kar se tudi izvaja vsako leto.

To bodo počeli, dokler ne bo opaznega upada prodaje vstopnic, kar pomeni, da so dosegli nivo, kjer več folka ni pripravljenih plačat vstopnice po taki ceni kot pa jo je.

Nato bodo imeli 2. možnosti: ali razširit število obiskovalcev (več potencialnih kupcev vstopnic po višji ceni) ali pa znižat njihovo ceno.

Edit: hvala @Berbasecks za spodnje dopolnilo, to bi bila še ena - najboljša imho - opcija, ja.

Obstaja tudi bypass = 2 eventa 😉

uredilo bitje BlueSan
Povezava do prispevka
Tom7i reče Dne, 9. 5. 2026 at 9:22:

LordFebo reče Dne, 14. 3. 2026 at 18:21:

Se še komu zdi 27€ pretirano visoka vstopnina?

Čaki, vstopnice za soboto so razprodane, že bile cca 3 tedne pred prireditvijo.
Kar v bistvu pomeni ravno obratno, da so prepoceni.

unpopular opinion: Morda celo precej prepoceni.

Ker "je malo znano dejstvo", da večina Slovencev kupuje vstopnice tik pred zdajci (kar pregovorno & praviloma povzroča organizatorjem dogodkov velike težave)

SOBOTNE IN VIKEND VSTOPNICE SMO RAZPRODALI!
Na voljo so še nedeljske vstopnice in VIP paketi

vir: NMN 5.5.2026 (6 dni nazaj / 18 dni pred dogodkom)

uredilo bitje BuDi
Povezava do prispevka

Mah, še moja 2 centa: Odkar je zadeva na gospodarcu cca - mi je ratala bistveno preveč korporativna, pogrešam cajte ko je blo to unh par sto gikov, ki smo pol nažigali namiznice cel dan in se kregarili o špilih cosplayih ipd. To zdej smrdi po korpokapitalizmu, ki ugasne dušo vsakemu takemu passion projektu kot je bil NMN svoj cajt.

Angry old git out.

Povezava do prispevka

Jest mislim, da vstopnice niso prepoceni. Razlog - ker poslušam folk, ki jambra, da so predrage (če gre cela familija je kar drago) in veliko jih gre samo v soboto. Razlog zakaj so tako hitro razprodane, je po moje to,: da je prevoz bolj dosegljiv, vedno več je družin, ki se udeležujejo teh dogodkov, biti geek je postal main streem in tudi datum NMN dogodka je zelo dober.

Lansko leto sem šel na oba dneva, in mi je bila nedelja super - manjša gužva in tako v izi vzdušje, kjer sem dejansko probal nekaj namiznih iger in lahko sem malo dlje klepetal s prodajalci itd...

Govorim iz izkušenj - vsako garažno druženje, ki postane društvo, ki potem organizira dogodke vsako leto zraste za 2x in hitro pade v komercialo in na koncu ni več to kar je bilo (tako pač je) in tudi za organizatorje postane bolj kot ne dodaten šiht. Ampak vedno ko nekaj zraste in zacveti tudi oveni in odvrže semena. Verjetno se bodo pojavili kakšni manjši/novi dogodki, ker nisi edini, ki ga tako veliki dogodki ne pritegnejo več.

**Vsake tok časa vidim, da imajo Mofucon organizatorji (predvidevam) neke večerne dogodke sem ter tja(?)

Povezava do prispevka
Renamon reče Dne, 12. 5. 2026 at 22:29:

Jest mislim, da vstopnice niso prepoceni. Razlog - ker poslušam folk, ki jambra, da so predrage
Razlog zakaj so tako hitro razprodane, je po moje to,: da je prevoz bolj dosegljiv, vedno več je družin, ki se udeležujejo teh dogodkov, biti geek je postal main streem in tudi datum NMN dogodka je zelo dober.

Drugi stavek je v navzkrižju s prvim.

Če je zadeva razprodana 3 tedne pred dogodkom bi bila z višjo ceno prav tako razprodana, mogoče kakšen dan kasneje, pa še to ni nujno.
To da se ljudje pritožujejo je pa ... realno nepomembno. Dejansko je veliko ljudi, ki se zdaj pritožujejo, da so vstopnice razprodane, pa so imeli pol leta čas za nakup... eni bi se pritoževali tudi če bi potem dogodek kar izpustili. "Ampak bi pa res šli če bi bile karte, pa če bi bilo cenej pa res šel... 100%" (še nobeno leto nisem šel, ampak letos bi pa res, če bi bile karte, pa če bi bile ceneje...) ... takih nihče resen ne more jemat resno. To so anketni vprašanja, anekdote, ki pogosto nimajo veze s prakso realnosti.

Bu-hu-hu... Postojnska jama je predraga... ne morem peljat otrok.... potem pa prideš tja, je pa v sezoni več kot 2 uri treba čakat - ne na vodiča/jezik ali zaradi neorganiziranosti, ampak ker ne požira take mase... ker so vsi termini polni... eni turisti pravijo da je kakšen dan tud 3 ure+. Tako da, če se pritožuješ -  realno glede na ostal folk imaš očitno drugačne finančne prioritete ali pa si res reven pa pač otrokom tega pač ne moreš privoščit, se zgodi.

No sej, če če je povpraševanje precej višje od ponudbe obenem vsem dostopno po razmeroma ugodni ceni... je kot čakanje na vpis pri novem zdravniku od enih bolanih ur, ali pa prijava na glavno vožnjo za izpit... vpisovanje je organizirano na v največji mogoči meri pravičen način, v kolikor bi vzpostavili drugačen sistem bi druge postavili v neenakopraven položaj. :fun:

(dobro za mene NMN v taki obliki trenutno ne zanima... nobenih pametnih gostov, prežvečene postane teme in franšize kjer je verjetno najnovejša omembe vredna imela vrh pred 25 leti, OBOD in Pižama bodo verjetno tam abonirani do smrti. Vse skupaj je kot ene g33k zmenkarije, kjer eni pridejo edinkrat v letu iz kleti pogledat kaj se dogaja... pa kupit ene pichkarije)

uredilo bitje BuDi
Povezava do prispevka

@BuDi Mislim da ne oz. sem odgovarjal na ceno vstopnice in razprodanost vstopnic kot na dve ločeni zadevi - bi moral narediti novo vrstico.

Glede prvega stavka sem se malo narobe izrazil - pisal sem v imenu folka, ki se pritožuje. Za mene osebno so cene normalne mogoče še prepoceni, glede na to da sem bil nekajkrat prisoten pri organizacijah dogodkov in ko vidiš kakšne so cene najema prostorov, storitev in vse ostalo... so na koncu stroški takih dogodkov kar visoki.

Se strinjam glede višje cene in razprodanosti.

Povezava do prispevka
Spiralmind reče Dne, 20. 5. 2026 at 15:03:

Slolovenci ... imam frenda, ki mu ni problem odkartat €500 za MTG commander decke, karta za NMN pa je predraga ...

Ni ista stvar vedno obstaja neka cena za vsako stvar. To da gres na event peljes s seboj se 2 otroka in morda partnerko pa odstejes 50-100€ je za marsikoga too much. Da zase kupi igro ki jo igra 100x in pol eventuelno proda za podobno ceno kot jo je kupil pa no problem.

To je kot moj stars k rece kva si spet namizno igro kupu wasted kes pa kok drago k recem da je 50€

Igrl sm jo pa ze 10x pa se 20x jo bom pa na konc jo bom za 30-40€ prodal ce bo treba.

Ni jim pa waste recimo dat 50€ mesecno za whiskey na primer

uredilo bitje BlueSan
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...