Skoči na vsebino

Grčija


mumbo360

Priporočeni prispevki

S kolegi smo rezervirali preko bookinga 2 hiši na Zakintosu od 30.8 do 6.9. Avion je tudi že plačan. Bomo v kraju Vasilikos. Upam samo da nas ne sjebe korona. :ninja:

 

Verjetno ste nekateri že bli dol, če mate voljo napisat kakšne predloge kaj si ogledat, kaj počet itd... Nisem še bil v Grčiji. THX.

 

Lahko je tudi potem na splošno tema za Grčijo.

 

 

Povezava do prispevka
lizz reče pred 19 minutami:

kolegica je bila na Karpatosu. testirali so 80% letala. takoj iz letala so morali na svoje naslove za 24 ur. v trgovino po hrano niso smeli. 

 

 

In kakšen je bil izplen? Ker 50:50 čungalunga testi niso ravno dober obet, če greš nekam na dopust...

Povezava do prispevka

Moj hitri nasvet za dopustovanje v Grčiji v lastni režiji je, da se išče na Bookingu, nakar kontaktira neposredno. Cena mojega hotela na Bookingu je bila 900, direktno pa sem za enako storitev zbarantal na 520. Na tak nacin sem kontaktiral vec namestitev na Santoriniju, Zakintosu in Kefaloniji, vselej s par stotakom boljsim rezultatom.

 

Panda na dan je 25 eur, za pet dni 20 eur na dan. Ležalnike so potihem podražili na 10 eur, zato raje kupiš prvi dan v supermarketu dobro marelo, ali pa iščeš tiste ležanike, kjer je treba zgolj naročit par frappejev.

 

Drugače ne pozabit izpolnit obrazca PFL (Passanger Locator Form) preden greš. Če tega nimaš, je kazen 500 eur.

Povezava do prispevka
Thrivial reče Dne, 24. 7. 2020 at 19:25:

In kakšen je bil izplen? Ker 50:50 čungalunga testi niso ravno dober obet, če greš nekam na dopust...

Na nobenem forumu ni nihče nikoli dobil rezultata grškega testa / ker če si zdrav te ne obveščajo /

Gostilniške čenče pravijo, da so grška testiranja predstave za umiritev turistov. - Itak nimajo ne kapacitet ne sredstev da bi ta testiranja res izvedli.

uredilo bitje BuDi
Povezava do prispevka

Na bookingu smo že rezervirali. Sicer lahko odpovemo en teden pred prihodom brez stroškov. Plačamo potem vse dol na licu mesta. Koliko procentov sploh poberejo oni ponudnikom?

 

LordFebo, hvala za nasvet, bomo vedeli za drugič. To je kar lep popust ki si ga zdilal. 

 

Gledal sem že za najem avta, edino ne vem če bi vzel za 5 ali 7 ljudi. Slednje avto občutno podraža. Moramo se dogovoriti z ekipo. Kje si ga pa vzel, kje majo najbolj ugodno? Razmišljal sem da bi blo najbolje naredit pick-up avta na letališču in potem ga tam tudi vrneš. Tako nimaš stroška prevoza do lokacije z taxijem ali busom (čeprav dvomim da je to drago).. Panda je najcenejši avto s 5 sedeži, jep..

 

 

 

 

Povezava do prispevka

Sam sem bil 11 dolaj in sem imel avto prve stiri dni in zadnje dva, s tem, da sem ga vzel na letaliscu, oddal v mojem kraju, nato vzel v mojem kraju in oddal na letaliscu. Na Santoriniju kljub majhnosti ipak racunajo 25+ evrov za letaliski prevoz v eno smer.

 

Ce imas na Bookingu free cancelation, lahko se vedno odpoves, ako se domenis z lastnikom mimo njih. Grku ponudi se gotovino in bo sploh najbolj vesel.

Povezava do prispevka

Veš kako je kaj z droni in uporabo le teh? So zelo alergični na njih? :) Mam MAVIC AIR s katerim bi naredil par slik/posnetkov. Ne bom seveda nadlegoval ljudi na polni plaži in letel nad njimi, držal sem bom pravil. Sem čital da so na nekaterih otokih povsod znaki da so droni prepovedani nekje pa naj ne bi bilo panike.

 

 

Povezava do prispevka

Ravno se z boljšo polovico vrnil iz Zakintosa, bil v Vasilikosu in to preko Bookinga v lastni režiji :)

 

PFL obrazec morate vsak zase izpolnit in najboljše da ga na koncu sprintate. Dobiš QR kodo in če ga nimaš bo kazen in ti bodo res zakomplicirali vstop. Kakor sem videl, folk dejansko na letališu testirajo. Maske so obvezne na airportu, kasneje jih živ bog več ne uporablja.

 

Eno najboljših plaž imaš skoraj pred nosom  - Banana Baja beach, peš cca 5 min hoje.  Imaš tudi druge plaže v Tsiliviju ali pa Kalamakiju ampak niso nič posebnega. 

Banana je ok, tudi zaradi ugodne lege, če piha veter ga ponavadi na tej strani otoka ni, drugje pa je. Na Banani strežejo tudi dobro hrano, cene niso zapretiravane.

Z droni ni težav, videl da so preletavali po celi Banani pa ni nihče kompliciral.

Zraven Banane je tudi bar Tropicana ampak tam preveč piha, na Banani imaš pa vsaj deloma ležalnike v zavetju. Predlagam konkreten senčnik če ne boste uporabljali tamkašnjih, ne kupovat plastičnih vrečk na palici ker je res močno sonce.

 

Izogibajte se lokalnih trgovin, na otoku je Lidl, greste tja, nabavite kar rabite in ste zmagali. Za vodo je vseeno kje jo kupite, cena je več ali manj enaka.

 

Turistov je letos manj kot prejšnja leta, tako da je precej prijetno, plaže niso nabite.

 

Nočnega življenja praktično ni,Vasilikos ima par oštarij, bližnji Argassi je napol zaprt, V Laganas se vam ne splača hodit. Ulica barov in pijanih angležev sameva. Če greste tja, potem pojdite okoli polnoči, prej nima smisla. 

 

Na Shipwreck beach pojdite z vrha otoka (z avtom do Lighthouse točke, cca 1h vožnje iz Vasilikosa) tam imaš Potamitis brotherse ki te tja zapeljejo z čolnom. Letos je plaža precej manjša saj so jo zaradi lanskega odloma ogromne skale ogradili. Vseeno vredno obiska, vendar obvezno pojdite popoldan po 14 - 15 uri. Takrat je že manj folka gor in ni tako natrpana. Potamitisi mislim da imajo zadnjo vožno okoli 16 - 17 ure, naju je enkrat pustil na plaži in rekel naj ga enostavno pokličeva ko se naveličava, tako nas je bilo ene 10 vsega skupaj gor. Potamitisi te peljejo še v Blue Caves, jame pod otokom, drugi te ne.

 

Vredna ogleda je tudi razgledna točka nad Shipwreckom (Shipwreck viewpoint, 1h vožnje), tja se gre zjutraj do 9h - 10h - kasneje že uletijo avtobusi turistov in čakaš da prideš na plafon. 

 

Fin je tudi Marathonisi otok, tja je najboljše it iz Laganasa kjer iz pristanišča vozijo na vsako uro. Na tej plaži ni sence, tako da...po pameti, ker je trenutno bilo precej vroče na tem koncu.

 

Če greste po otoku z avtom (rentajte pri Faros Rentals v Argassiju) se ustavite še v Porto Vromi (lep razgled), Porto Limnionas (majhna lepa plaža) ter Gerakas (plaža z želvami). 

 

Hrana - če hočete dober gyros potem imaš Zorbasa v Argassiju, v Laganasu je tudi McDonalds. Midva sva ponavadi jedla na Banani.

 

Če rabiš kontakt za Faros Rentals mi sporoči in ti javim. Dosedaj kolikokrat sem bil na otoku, nisem imel z njimi nikoli težav. Pripeljejo avto po dogovoru na pickup - tudi na letališče ali hotel.

 

Če te zanima še kaj več, vprašaj :D

Povezava do prispevka

Evo, upoštevaj vse kar je Mcclane napisal, jaz sem bil lani, obiskal iste kraje. Avto smo najeli za 2 dni, da smo preleteli cel otok, smo ga pa najeli prek agencije. 

Cesta na Zakintosu je nora, vec kot 70 km/h ni šlo :D 

 

Banana beach je res top! ležišča so bila 12eur se mi zdi, restavracija/bar ma odlično hrano. Če greš z busom tja, karta zastonj, če pokažeš račun ležišč.

 

Shipwreck view point je tudi ful dober, k sreči mi nismo imeli hude gužve, pa itak greš po svoje, tam je sicer pot označena, ampak lahko greš po svoje.

Tudi z ladjo se da pridet na Shipwreck plažo, je pa hudič, ker pogosto precej piha, in ostaneš kakih 100-200m stran od plaže. Nam je ratalo, dan za tem ko je kolegica šla, pa ladja ni upala do plaže.

 

Mi smo bili v Argassiju, in hrana je v vsaki restavraciji ko greš po tisti glavni ulici, fenomenalna! 

Povezava do prispevka
BuDi reče Dne, 27. 7. 2020 at 9:30:

Na nobenem forumu ni nihče nikoli dobil rezultata grškega testa / ker če si zdrav te ne obveščajo /

Gostilniške čenče pravijo, da so grška testiranja predstave za umiritev turistov. - Itak nimajo ne kapacitet ne sredstev da bi ta testiranja res izvedli.

 

Žal vem za vsaj enega človeka, ki je trenutno v 14-dnevni karanteni, ker je bil pozitiven na njihovem testu. 

Povezava do prispevka
Thrivial reče Dne, 24. 7. 2020 at 19:38:

Kolikor vem, uporabljajo hitre teste, ki imajo cca. 50% zanesljivost in je precej kislo, da moraš potem zaradi tega za dva tedna v karanteno namesto na dopust. 

 

 

BuDi reče Dne, 27. 7. 2020 at 9:30:

Na nobenem forumu ni nihče nikoli dobil rezultata grškega testa / ker če si zdrav te ne obveščajo /

Gostilniške čenče pravijo, da so grška testiranja predstave za umiritev turistov. - Itak nimajo ne kapacitet ne sredstev da bi ta testiranja res izvedli.

 

a ve kdo kako je s temi zadevami na Cipru?

Povezava do prispevka
kapslok reče pred 18 urami:

 

kako pa to poteka? te dajo v neko luknjo pa čakaš tam in ti še mastno zaračunajo, a kako?

 

 

Ta, za katerega vem jaz, je dobil polni penzion v 5* hotelu. 

 

Kosinus reče pred 18 urami:

 

Hja...

 

Glede na tole:

 

Navedek

The main criteria for the selection of testing passengers, is their country of origin and whether they show a “burdened” epidemiological picture in relation to coronavirus.

 

 

Slovenci ne bi smeli biti ravno kaj dosti testirani... 

Povezava do prispevka

Ko prideš z letala te takoj v prvi hali na koncu hodnika čaka kontrolor, preveri QR kodo in reče da pojdi levo ali desno. Tri pred mano je poslal na levo (aka testiranje), mene na desno.  Ni mi jasno po čem se odloča, random ali imajo kak dogovor katero številko na kodi gleda. 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
kapslok reče Dne, 11. 8. 2020 at 18:11:

odločitev je padla, tudi jaz grem v terminu 23-30. upam, da bo takrat še na zelenem seznamu. ali celo, da se situacija toliko izboljša, da ne bo treba izpolnjevat obrazca, ker res ne bi rada imela že v štartu 100% začrtane poti. če prav razumem, moraš vsak planiran premik vpisat. kar pomeni, da ne bo nič s (spontanim) dnevnim izletom na sosednji otok. 

vir slike: posvetu.si

 

also, upam da goopti ne bankrotira spet v naslednjih dneh. 

 

Tisti obrazec bo gotovo še potreben, ni pa nobene panike četudi potuješ naokoli. Napišeš dobesedno, kar te je želja.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...